Як приготувати желе з полуниці

kak-prigotovit-klubnichnoe-zhele
Коли термометр за вікном прагне побити температурні рекорди і нічим дихати, організм вперто відмовляється від їжі – йому тільки б води.

Улюблена полуничне желе, приготоване з натуральних інгредієнтів в домашніх умовах простим рецептом, – ідеальне частування в літню спекотну пору. Робиться воно, як то кажуть, на швидку руку, і головне, що потрібно для отримання корисного десерту, – свіжі ароматні ягоди, вирощені без «хімії».

Секрети смачного желе для великих і малих ласунів

Як приготувати желе з полуниці

  • Навряд чи хтось здивується, дізнавшись, що улюблене багатьма полуничне желе в домашніх умовах робиться на основі желатину. Не дивлячись на природне походження загустителя, їм краще не зловживати. Поклавши його занадто багато, в результаті отримаємо щось, що нагадує гуму. До того ж надмірна кількість желатиновой основи додасть йому не дуже приємний специфічний присмак.
  • Занадто підсолоджувати домашню «Желейка» теж не варто – буде втрачено природний смак головною літньої ягоди. Якщо ж частування вийшло несолодким, виправити ситуацію допоможе фруктове морозиво, багате сахарозою.
  • Найпахучіше желе виходить саме зі свіжої полуниці, вирощеної на власній присадибній ділянці.

Класичний покроковий рецепт желе з полуниці

Домашній класичний покроковий рецепт желе з полуниці

Складові

  • Полуниця – 300 г + –
  • Цукор-пісок білий – 50 г + –
  • Желатин гранульований – 1 ст.л. + –
  • Окріп – 500 мл + –
  • Вода холодна очищена – 100 мл + –

Як зробити смачне і корисне желе з полуниці в домашніх умовах

  1. Оскільки справа ми маємо з грунтової ягодою, перед тим, як відправити в блендер, її потрібно очистити від піску, бруду і плодоніжок, а потім помити і просушити на рушнику.
  2. Підготовлену полуницю заливаємо «крутим» окропом і з ним же перебиваємо її блендером в однорідне пюре, підсолодивши. У ньому не повинно бути жодного ягідного згустку, щоб наш десерт вийшов ніжним і смачним.
  3. Щоб желатин розчинився, його потрібно залити водою кімнатної температури і дати постояти близько 10 хвилин.
  4. Потім ємність з желатиновим розчином відправляємо на водяну баню і тримаємо так, постійно розмішуючи вміст.
  5. У ягідне пюре кладемо розчинений желатин і перемішуємо. Далі залишиться тільки розкласти напівготове желе в креманки і відправити в холодильник на 1-2 години.

Показник готовності желе з протертою або перебитою блендером полуниці – навіть при сильному струшуванні воно залишається нерухомим. Подавати його можна з кульками морозива або свіжими ягодами.

Корисне желе для дітей з полуничного соку з бананом

Не всі діти люблять їсти фрукти, але багато «нехочухі» обожнюють фруктові і ягідні соки. Вони будуть із задоволенням наминати желейні десерти домашнього приготування. Та й мама, зробивши для малюків це корисне частування, зможе поласувати ним, не переживаючи про його калорійності.

У 100 г мармеладного ласощі – в середньому 50 кКал, в залежності від використовуваних соків.

Корисне желе для дітей з полуничного соку з бананом

Складові

  • Свіжий полуничний фреш – 1,5 склянки;
  • Сік з бананів – 1,5 склянки;
  • Желатин харчовий в гранулах – 15 м

Як приготувати полуничне двошарове желе

  1. Беремо невелику нержавіючу ємність, виливаємо в неї сік з полуниці без м’якоті, додаємо половину заготовлених желатинових гранул, все добре заважаємо і залишаємо на 15 хвилин.
  2. Потім посудину з соком поміщаємо на плиту, включаємо мінімальний вогонь, і гріємо, не перестаючи заважати, до 40С. Як тільки гранули повністю розчиняться, знімаємо каструльку з вогню. Желе з полуниці майже готове – потрібно тільки дати йому охолонути, розлити по порційних креманках і відправити в холод на 2 години.
  3. Точно так же робимо «Желейка» і з бананового фреш. Ще через 2 години полуничне желе з банановим соком за таким простим рецептом буде готово!

Сметанне желе зі свіжою полуницею до свята

Поява на святковому столі домашньої «Желейка» зі сметани з ягідними вкрапленнями завжди викликає фурор у гостей і з’їдається в момент. Робити його так само просто, як і десерти по попереднім рецептами.

Чим жирніше буде сметана, тим смачніше вийде частування. Ягоди краще брати щільні, щоб при розрізанні шматочки залишалися цілими. Кількість цукру варіюємо за смаком.

Сметанне желе зі свіжою полуницею до свята

Складові

  • Полуниця велика – 200 г;
  • Сметана домашня – 250 мл;
  • Цукровий пісок білий – 3 ст.л .;
  • Вода очищена гаряча – 1 склянка;
  • Гранули желатину – 2 ст.л.

Як смачно робиться желе з полуниці і сметани

  1. Сметану потрібно дістати з холодильника не менш, ніж за годину до початку приготування. Занадто холодне продукт не зможе прийняти в себе желатиновий компонент, і він утворює грудки.
  2. Тепер потрібно розчинити желатинові гранули. Їх заливаємо окропом, розмішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин.
  3. Моєму полуницю, видаляємо зелені цветоножки, збираємо з неї вологу паперовим рушником, ділимо великі ягоди на половинки або чверті, дрібні залишаємо цілими.
  4. Цукор засипаємо в сметану і міксером збиваємо до розчинення солодких кристалів. Додаємо желатинову воду, яку попередньо фільтруємо марлею, ягідну нарізку, перемішуємо все, розкладаємо десерт в креманки по порціях і відправляємо в холод на 2 години.

Легкий освіжаючий десерт з низькою калорійністю саме на часі з літню спеку. Знаючи, як зробити своїми руками смачне желе з полуниці, можна нескінченно експериментувати з різними ягідними і фруктовими смаками в пошуках ідеального поєднання. Головне – правильно розрахувати час, необхідний для приготування улюбленого частування, щоб воно встигло якраз до столу.