Як приготувати відкритий пиріг з вишнею

Як приготувати відкритий пиріг з вишнею
Соковита домашня випічка з літніми ягодами може бути прикрасою столу і щоденного сімейного меню не тільки в жаркий сезон, а й цілий рік. Якщо в будинку є сучасний холодильник з функцією миттєвої заморозки, то завжди можна спекти улюблений відкритий пиріг з вишнею за старовинним бабусиним рецептом.

Як зробити таку випічку легко і без особливих витрат, ми покажемо на прикладі простих універсальних рецептур зі звичайним і домашнім дріжджовим тестом.

Серед головних переваг такого частування – невелика кількість тесту, що неодмінно порадує тих, хто мріє про осикою талії і достатку соковитою начинки. Ягідна кислинка додасть йому смакову пікантність, попереджаючи нудотність.

Але сподобається домашній, запечений в духовці пиріг з вишнею та Сластьона, адже його зверху, при бажанні, можна рясно присипати цукровою пудрою.

Рецепт найпростішого відкритого пирога з мороженої вишнею

Складові

  • Борошно пшеничне в / с – 5 ст. л. + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ст. без верху + –
  • Яйця курячі великі – 3 шт. + –
  • Масло вершкове – 200 г + –
  • Розпушувач хлібопекарський – 2 ч. Л. + –
  • Вишня (без кістки) морожена або свіжа – близько 700 г + –
  • Рослинна олія – ​​1 ч. Л. + –

Як своїми руками приготувати в духовці пиріг з вишні відкритий

Кучугури за вікном – зовсім не привід забути про улюблену ягідної випічці. Вишеньки можна використовувати і свіжі, і морожені, і навіть з компоту! Зійде соковита заготовка з будь-якого виду ягід, але найсмачніше пиріг виходить з вишневим наповнювачем.

Маргарин в рецепті можна замінити коров’ячим маслом, а кількість цукру допускається регулювати за смаком.

  1. Розбиваємо яйця в миску з високими бортами (зійде міксерна чаша), додаємо цукор-пісок. Продукти потрібно збити по максимуму до розчинення солодких кристалів і появи пінки.
  2. У солодку яєчну бовтанку введемо, продовжуючи працювати міксером, пропущену через сито борошно і розпушувач.
  3. Масло потрібно сильно розм’якшити в теплі, що не розігріваючи, і додати в тісто.
  4. В результаті змішування ми отримаємо консистенцію тесту гущі, ніж на оладки. Якщо воно не розтікається, а тримається на віночку міксера – значить, вийшло те, що потрібно!
  5. На цьому етапі потрібно включити духову піч і нагріти її до 180 градусів.
  6. Беремо форму для випічки і покриваємо дно і стінки тонким шаром рослинного масла.
  7. Наповнюємо її тестом, розподіливши рівномірно. Легше зробити це буде за допомогою силіконової лопатки або змащеній маслом столової ложки.
  8. Розкладаємо зверху вишневі ягоди (їх перед цим потрібно хоча б частково розморозити).
  9. У гарячій печі при 180 градусах наш пиріг з вишнею з морозилки буде готовий через 40-50 хвилин.

kak-prigotovit-otkrytyj-pirog-s-vishnej

Готовність пирога з вишневим смаком визначаємо по зарум’янювання тесту. Перевірити стадію пропікання можна за допомогою сірника – встромляємо її держаком в тісто і виймаємо. Якщо тісто до деревини не пристало – значить, пиріг готовий. Перед подачею соковиту випічку можна присипати цукровою пудрою.

Вишневий домашній пиріг: універсальний рецепт на дріжджах

Дріжджова випічка виходить неймовірно пишною і легкою. Правда, з нею доведеться повозитися. Приділити часу трохи більше, ніж зазвичай, доведеться і ягідної начинці, щоб позбутися від водянистості і отримати апетитну густоту і прозорість, як в магазинній здоби.

Складові

Для дріжджового тіста

  • Дріжджі сухі пекарні – 1 чайна ложка з горою;
  • Цукровий пісок білий – 1 ст. л .;
  • Молоко коров’яче – 120 мл;
  • Борошно з пшениці (в / с) – 300 г;
  • Масло вершкове – 1 ст. л .;
  • Яйце куряче велике – 1 шт .;
  • Ваніль порошкова – 1 ч. Л .;
  • Сіль – щіпка;
  • Олія – ​​1 ст. л.

Для ягідної начинки

  • Вишня в сиропі (без кісточки) – 700 г;
  • Цукор-пісок – 3 ст. л .;
  • Крохмаль (будь-який) – ½ ст. л .;
  • Сік свіжого лимона – 2 ч. Л.

kak-prigotovit-otkrytyj-pirog-s-vishnej3

Просте випікання відкритого дріжджового пирога з вишнею в духовій шафі

Насамперед потрібно замісити еластичне тісто на вишневий пиріг

  • Спочатку в глибокій ємності з’єднаємо всі сипучі продукти, заготовлені для тесту, тобто борошно, дріжджі, цукор, сіль, ванільку.
  • Зробивши ямку в сипучої гірці, ллємо туди тепле (!) Молоко, все перемішуємо.
  • Масло теж повинно бути тепле. Його разом з яйцем додаємо і все змішуємо до однорідності.
  • Готове тісто повинно вийти м’яким, але при цьому легко відділятися від рук. При необхідності, можна додати ще трохи борошна (пару столових ложок), щоб отримати масу потрібної консистенції.
  • Кладемо колобок з тіста в ємність, де місили його, накриваємо щільно і поміщаємо в тепло.
  • Ми залишаємо тісто підходити (на 40 хвилин приблизно) і зосередимося на начинці.

Своїми руками створюємо ароматну начинку з вишень для випічки

  • Змішавши цукор і крохмаль, акуратно вводимо їх в вишневу масу, весь час помішуючи, щоб не допустити появи грудок.
  • У маленьку каструльку або сотейник кладемо ягоди вишні, заливаємо соком лимона.
  • Відправляємо ягоди на вогонь і варимо, помішуючи, на слабкому вогні до тих пір, поки не загусне. За часом це займе всього кілька хвилин.
  • Ми залишаємо масу остигати.

Можна покласти на батарею або біля неї, на вікно, де багато сонячного тепла, або зверху на духовку, яку на той час вже потрібно включити. Вона повинна гріти, а не смажити!

Випічка відкритого пирога з ягідної (вишневої) начинкою

  • Покриваємо дно і боки форми зсередини маслом і застилає її розкатаним в тонкий пласт тестом так, щоб вийшли бортики. Надлишки тесту прибираємо. З нього можна скачати тонкі смужки і укласти сіточкою зверху начинки – вийде дуже красиво!
  • Виделкою робимо дірочки, щоб не дати тесту занадто піднятися.
  • Викладаємо всередину густу ягідну начинку і відправляємо форму в духову шафу.
  • При 220 градусах час випікання ягідного пирога – близько 25 хвилин. Можна так духовку і не нагрівати, але тоді час готування трохи збільшиться.

kak-prigotovit-otkrytyj-pirog-s-vishnej1

Запропоновані варіанти улюбленого всіма домашнього ласощі з ягід і тіста стануть підмогою і бувалим, і початківцям кулінарам. Освоївши нескладний пиріг з вишнею, представлений в двох варіантах рецепта, можна балувати своїх рідних і гостей найрізноманітнішими варіантами випічки на їх основі.

Кладіть всередину будь-які ягоди з урахуванням смаку і сезону – і у вас на столі завжди буде ароматна домашня випічка!