Соковита домашня випічка з літніми ягодами може бути прикрасою столу і щоденного сімейного меню не тільки в жаркий сезон, а й цілий рік. Якщо в будинку є сучасний холодильник з функцією миттєвої заморозки, то завжди можна спекти улюблений відкритий пиріг з вишнею за старовинним бабусиним рецептом.
Як зробити таку випічку легко і без особливих витрат, ми покажемо на прикладі простих універсальних рецептур зі звичайним і домашнім дріжджовим тестом.
Серед головних переваг такого частування – невелика кількість тесту, що неодмінно порадує тих, хто мріє про осикою талії і достатку соковитою начинки. Ягідна кислинка додасть йому смакову пікантність, попереджаючи нудотність.
Але сподобається домашній, запечений в духовці пиріг з вишнею та Сластьона, адже його зверху, при бажанні, можна рясно присипати цукровою пудрою.
Рецепт найпростішого відкритого пирога з мороженої вишнею
Складові
- Борошно пшеничне в / с – 5 ст. л. + –
- Цукор-пісок білий – 1 ст. без верху + –
- Яйця курячі великі – 3 шт. + –
- Масло вершкове – 200 г + –
- Розпушувач хлібопекарський – 2 ч. Л. + –
- Вишня (без кістки) морожена або свіжа – близько 700 г + –
- Рослинна олія – 1 ч. Л. + –
Як своїми руками приготувати в духовці пиріг з вишні відкритий
Кучугури за вікном – зовсім не привід забути про улюблену ягідної випічці. Вишеньки можна використовувати і свіжі, і морожені, і навіть з компоту! Зійде соковита заготовка з будь-якого виду ягід, але найсмачніше пиріг виходить з вишневим наповнювачем.
Маргарин в рецепті можна замінити коров’ячим маслом, а кількість цукру допускається регулювати за смаком.
- Розбиваємо яйця в миску з високими бортами (зійде міксерна чаша), додаємо цукор-пісок. Продукти потрібно збити по максимуму до розчинення солодких кристалів і появи пінки.
- У солодку яєчну бовтанку введемо, продовжуючи працювати міксером, пропущену через сито борошно і розпушувач.
- Масло потрібно сильно розм’якшити в теплі, що не розігріваючи, і додати в тісто.
- В результаті змішування ми отримаємо консистенцію тесту гущі, ніж на оладки. Якщо воно не розтікається, а тримається на віночку міксера – значить, вийшло те, що потрібно!
- На цьому етапі потрібно включити духову піч і нагріти її до 180 градусів.
- Беремо форму для випічки і покриваємо дно і стінки тонким шаром рослинного масла.
- Наповнюємо її тестом, розподіливши рівномірно. Легше зробити це буде за допомогою силіконової лопатки або змащеній маслом столової ложки.
- Розкладаємо зверху вишневі ягоди (їх перед цим потрібно хоча б частково розморозити).
- У гарячій печі при 180 градусах наш пиріг з вишнею з морозилки буде готовий через 40-50 хвилин.
Готовність пирога з вишневим смаком визначаємо по зарум’янювання тесту. Перевірити стадію пропікання можна за допомогою сірника – встромляємо її держаком в тісто і виймаємо. Якщо тісто до деревини не пристало – значить, пиріг готовий. Перед подачею соковиту випічку можна присипати цукровою пудрою.
Вишневий домашній пиріг: універсальний рецепт на дріжджах
Дріжджова випічка виходить неймовірно пишною і легкою. Правда, з нею доведеться повозитися. Приділити часу трохи більше, ніж зазвичай, доведеться і ягідної начинці, щоб позбутися від водянистості і отримати апетитну густоту і прозорість, як в магазинній здоби.
Складові
Для дріжджового тіста
- Дріжджі сухі пекарні – 1 чайна ложка з горою;
- Цукровий пісок білий – 1 ст. л .;
- Молоко коров’яче – 120 мл;
- Борошно з пшениці (в / с) – 300 г;
- Масло вершкове – 1 ст. л .;
- Яйце куряче велике – 1 шт .;
- Ваніль порошкова – 1 ч. Л .;
- Сіль – щіпка;
- Олія – 1 ст. л.
Для ягідної начинки
- Вишня в сиропі (без кісточки) – 700 г;
- Цукор-пісок – 3 ст. л .;
- Крохмаль (будь-який) – ½ ст. л .;
- Сік свіжого лимона – 2 ч. Л.
Просте випікання відкритого дріжджового пирога з вишнею в духовій шафі
Насамперед потрібно замісити еластичне тісто на вишневий пиріг
- Спочатку в глибокій ємності з’єднаємо всі сипучі продукти, заготовлені для тесту, тобто борошно, дріжджі, цукор, сіль, ванільку.
- Зробивши ямку в сипучої гірці, ллємо туди тепле (!) Молоко, все перемішуємо.
- Масло теж повинно бути тепле. Його разом з яйцем додаємо і все змішуємо до однорідності.
- Готове тісто повинно вийти м’яким, але при цьому легко відділятися від рук. При необхідності, можна додати ще трохи борошна (пару столових ложок), щоб отримати масу потрібної консистенції.
- Кладемо колобок з тіста в ємність, де місили його, накриваємо щільно і поміщаємо в тепло.
- Ми залишаємо тісто підходити (на 40 хвилин приблизно) і зосередимося на начинці.
Своїми руками створюємо ароматну начинку з вишень для випічки
- Змішавши цукор і крохмаль, акуратно вводимо їх в вишневу масу, весь час помішуючи, щоб не допустити появи грудок.
- У маленьку каструльку або сотейник кладемо ягоди вишні, заливаємо соком лимона.
- Відправляємо ягоди на вогонь і варимо, помішуючи, на слабкому вогні до тих пір, поки не загусне. За часом це займе всього кілька хвилин.
- Ми залишаємо масу остигати.
Можна покласти на батарею або біля неї, на вікно, де багато сонячного тепла, або зверху на духовку, яку на той час вже потрібно включити. Вона повинна гріти, а не смажити!
Випічка відкритого пирога з ягідної (вишневої) начинкою
- Покриваємо дно і боки форми зсередини маслом і застилає її розкатаним в тонкий пласт тестом так, щоб вийшли бортики. Надлишки тесту прибираємо. З нього можна скачати тонкі смужки і укласти сіточкою зверху начинки – вийде дуже красиво!
- Виделкою робимо дірочки, щоб не дати тесту занадто піднятися.
- Викладаємо всередину густу ягідну начинку і відправляємо форму в духову шафу.
- При 220 градусах час випікання ягідного пирога – близько 25 хвилин. Можна так духовку і не нагрівати, але тоді час готування трохи збільшиться.
Запропоновані варіанти улюбленого всіма домашнього ласощі з ягід і тіста стануть підмогою і бувалим, і початківцям кулінарам. Освоївши нескладний пиріг з вишнею, представлений в двох варіантах рецепта, можна балувати своїх рідних і гостей найрізноманітнішими варіантами випічки на їх основі.
Кладіть всередину будь-які ягоди з урахуванням смаку і сезону – і у вас на столі завжди буде ароматна домашня випічка!