Як приготувати веганські окрошку на квасі

vegetarianskaya-okroshka-na-kvase
У самий розпал літа, коли спекотна погода гнітить нас особливо сильно, не хочеться їсти нічого гарячого, важкого або жирного.

Вегетаріанська окрошка на квасі ж є ідеальним стравою для цього сезону і готується досить просто, з нею впорається навіть початківець кулінар. Класичний рецепт дозволить приготувати по-справжньому смачне і легке блюдо, яке буде часто з’являтися на вашому столі в спекотні дні.

Як відомо, стандартний рецепт має на увазі використання в приготуванні курячих яєць і будь-якого м’яса, зазвичай цю роль виконують різні м’ясні ковбаси або сосиски. У нас же повинна вийти веганські окрошка на квасі, тому ні яйця, ні м’ясо ми додавати не будемо.

Якщо є особливе бажання, то можете додати спеціальну ковбасу для вегетаріанців.

Звичайно, її смакові якості трохи поступаються звичайній ковбасі, але свою нотку в блюдо вона все одно додасть.

Вегетаріанська окрошка на квасі

Як приготувати веганські окрошку на квасі

Складові

  • Картопля – 3 штуки + –
  • Морква – 1 коренеплід + –
  • Редис – 4 штуки + –
  • Огірки свіжі – 3 штуки + –
  • Гірчиця – 0,5 столових ложки + –
  • Сметана веганські – 100 г + –
  • Сіль + –
  • Чорний перець + –
  • Зелень – пучок + –
  • Цибуля зелена + –
  • Хлібний квас – 1 літр + –

Як приготувати веганські окрошку на квасі

  1. Картоплю і моркву моєму, а потім відварюємо в мундирі. Після приготування дістаємо з води і залишаємо остигати.
  2. Редис і огірки також відмиванням і нарізаємо кубиком зі стороною приблизно в 1 сантиметр. Складаємо нарізку в ємність, в якій будемо продовжувати приготування.
  3. Відварені і вже остиглі овочі очищаємо, ріжемо аналогічним кубиком і додаємо до решти інгредієнтів.
  4. В окремій тарі, підійде невелика каструля, змішуємо квас, веганські сметану, спеції і гірчицю. Все ретельно перемішуємо. У цьому своєрідному бульйоні не повинно бути згустків гірчиці або сметани, він повинен бути однорідним.
  5. Промиваємо зелень і цибулю, дрібно рубаємо і всипаємо до інших інгредієнтів.
  6. Заливаємо нашу овочеву суміш квасом і все ретельно перемішуємо. Пробуємо на сіль і перець, при необхідності досипати відсутню.
  7. Ставимо ємність з холодником в холодильник на годину. Після того, як цей час пройшло, блюдо можна подавати на стіл.

Окрошку можна зіпсувати зеленню, вона додає смаку цього холодного страви багатогранності. Тому не переживайте, якщо вам здасться, що зелені занадто багато – отриманий результат вас неодмінно порадує!

Рецепт веганскої окрошки на квасі з яйцями

Не всі вегетаріанці виключають зі свого раціону продукти тваринного походження. Багато хто просто не вживають в їжу м’ясо в чистому вигляді і його похідні. Саме для таких вегетаріанців підійде даний рецепт.

Вегетаріанська окрошка на квасі - класичний рецепт

Складові

  • Яйце куряче – 2 штуки;
  • Огірок – 2 штучки;
  • Картопля – 2 бульби;
  • Кефір – 200 мл;
  • Хлібний квас – 1 л;
  • Сир адигейський – 100 г;
  • Зелень – пучок;
  • Сіль, перець – за смаком.

Як зробити веганські окрошку на квасі з яйцями

  1. Яйця завантажуємо в воду і варимо їх круто. Після цього дістаємо, очищаємо і залишаємо остигати.
  2. Картопля також занурюємо в киплячу воду і відварюємо в мундирі. Після цього виймаємо з води і охолоджуємо.
  3. Огірки миємо й нарізаємо невеликими четвертинками.
  4. Дрібно кришимо сир або нарізаємо його. Висипаємо в ємність і туди ж додаємо дрібно нарізані огірки.
  5. Картопля і яйця очищаємо від шкірки і шкаралупи відповідно, нарізаємо дрібними кубиками, як і огірки. Додаємо до решти інгредієнтів.
  6. Моєму зелень і дрібно рубаємо її, висипаємо в ємність.
  7. Окремо змішуємо квас, кефір, спеції. Все ретельно перемішуємо до отримання однорідної рідкої маси і заливаємо цим розчином наші тверді нарізані інгредієнти. Після цього ще раз все перемішуємо.

Розміщуємо нашу окрошку в холодильник на півгодини. По закінченні цього часу блюдо буде готово.

Вегетаріанська окрошка на квасі зазвичай готується в такій кількості, щоб її можна було з’їсти відразу. Якщо ж ви зробили дуже великий обсяг цієї страви, то зберігайте залишки не більше доби і тільки в холодильнику!