Як приготувати вдома пісні млинці

пісні млинці
Сьогодні дотримуватися принципів правильного харчування не тільки корисно, а ще й модно. Саме тому більшості людей доводиться шукати гідні альтернативи смачною, але шкідливою для талії і фігури їжі. Пропоновані нами пісні млинці, рецепт яких ми крок за кроком розглянемо трохи нижче, допоможуть Вам завжди залишатися в гарній формі без відмови від "смачненького".
Наш метод приготування цього улюбленого всіма вироби дозволить урізноманітнити дієтичне меню, не витрачаючи багато часу на підготовку.

Також ці рецепти напевно припадуть до душі більшості віруючих християн, у яких 2 березня розпочинається Великий піст. Щоб духовне очищення не переросло в банальне фізичне виснаження, поповните свій кулінарний арсенал новими оригінальними стравами!

Маленькі хитрощі смачних пісних млинців

Нерідко трапляється, що при першій спробі приготувати пісні млинці недосвідчених господинь осягає розчарування: замість рум’яної золотистої випічки вони спостерігають на своїх тарілках білясте щось. Але ж так важливо, щоб результат кулінарного праці не тільки був смачний, але і радував око!

У випадку з млинцями, цей казус можна легко пояснити: відсутність у складі молока і яєць ускладнює процес утворення хрусткої скоринки. Щоб уникнути цього, спробуйте поекспериментувати з "природними" компонентами, які надають готовій страві апетитний колір.

  • Якщо додати в тісто чайну ложечку куркуми порошкової, то виріб придбає приємний "сонячний" відтінок.
  • Взагалі, в залежності від кулінарних пристрастей, в тісто можна вводити корицю, трави і різні спеції. Все це лише додасть готовому продукту пікантності і посилить аромат!
  • Деякі кухарі при замішуванні тіста замінюють 1/3 покладеної за рецептурою води на фруктовий сік: це не тільки підсилює смак страви, але також сприяє наданню певного відтінку. Звичайно ж, це слід робити тільки тоді, коли ви збираєтеся подавати випічку з солодкою начинкою або в тандемі з соусом, що містить цукор.

Рецепт пісних млинців «на швидку руку»

Простий рецепт пісних млинців

Складові

  • Борошно пшеничне в / с – 250 г + –
  • Вода тепла – 2 склянки + –
  • Дріжджі сухі – 5 г + –
  • Сіль – 1/2 ч.л. + –
  • Цукор-пісок – 4 ст. л. + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст. л. + –

Покрокове приготування пісних млинців з дріжджами

Цілком можливо, що для випікання пісного продукту за цим методом Вам навіть не доведеться бігти в магазин: все необхідне і так є в запасах будь-якої господині.

  1. Сухі дріжджі змішуємо зі столовою ложкою борошна і заливаємо склянкою води. Суміш, що у нас вийшла, називається опара.
  2. У решту борошна додаємо цукор і ще склянку води. Ця субстанція повинна обов’язково відстоятися півгодини, щоб мука розбухла і млинчики вийшли м’якими і повітряними.
  3. Змішуємо обидва склади до однорідної консистенції і ставимо ненадовго ближче до джерела тепла, щоб тісто "дійшло". Сигналом до початку готування стане поява бульбашок на поверхні тесту.

Якщо все зроблено правильно, то вийде досить густа маса, придатна для випікання товстих пісних млинців. Якщо ж Ви бажаєте тонкі млинці, то просто розбавте тісто половиною склянки теплої води.

Рецепт ніжних пісних млинців "Вітамін щастя"

Складові

  • Борошно пшеничне в / с – 250 г
  • Сіль – 1/2 ч. Л.
  • Сода харчова – 1 г
  • Куркума – 1/4 ч. Л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Рослинна олія – ​​40 мл
  • Лимонний сік – 5 г
  • Вода тепла – 0,5 літра

postnye-bliny2

Покрокове приготування пісних млинців

Один тільки вид цих млинчиків здатний підняти настрій, не кажучи вже про смак! Яскраві, помаранчеві, вони, подібно маленьким сонечком, висвітлюють навіть саме сумне ранок. В чому секрет? Зараз дізнаємося!

  1. У глибоку ємність кладемо борошно, сіль, цукор і куркуму. Додаємо трішки (на кінчику чайної ложки) соди.
  2. В окремому посуді з’єднуємо масло, лимонний сік і півлітра води.
  3. Половину цього складу вливаємо в миску з борошном і ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки.
  4. Додаємо рідину, не припиняючи помішувати.

В результаті проведеної роботи у нас повинно вийти тісто, за ступенем своєї плинності нагадує кефір і має приємний відтінок.

Пісні млинці за рецептами, описаним вище, безумовно, гарні в якості самостійного блюда. Але посилити враження від вашого кулінарного таланту і справити незабутнє враження на гостей вам допоможуть соуси. Незамінні помічники всіх досвідчених кухарів, вони м’яко відтіняють смак основної страви, які не заглушаючи, а посилюючи його.

Продовжуючи тему здорового харчування та православного поста, ми підібрали варіант соусу, який доведеться дуже до речі в період весняного авітамінозу.

Готуємо соус "Вишневий сад" до пісних млинців

Складові

  • Вишня заморожена або консервована – 200 г;
  • Борошно кукурудзяне – 1 ст.л .;
  • Цукор-пісок – 3 ст.л .;
  • Вода очищена – чверть склянки.

postnye-bliny3

Приготування домашнього вишневого соусу до Блинцов

Справжнє задоволення гурманам подарує це дивовижне додаток до нашого дієтичного вишуканості! Приємний для ока і неймовірно смачний, цей соус чудово поєднується з млинцями.

  1. У невелику каструльку викладаємо вишню, додаємо цукор і тримаємо цей склад на вогні до повного його розчинення.
  2. Змішуємо борошно з чвертю склянки води і доливаємо в підготовлювану суміш.
  3. Продовжуємо варити соус, поки він не стане густим.

Тепер ви знаєте, як приготувати чудові пісні млинці, не порушуючи ні християнські традиції, ні принципи здорового харчування. Адже шлях до здоров’я – і фізичного, і духовного – це не голодування і суворе обмеження себе. Можна і потрібно харчуватися якомога більш різноманітно і повноцінно! І ми щиро сподіваємося, що наші сьогоднішні рецепти допоможуть вам в цьому!