Як приготувати трубочки з лавашу

Трубочки з лавашу смажені
Сьогодні ми розповімо, як приготувати чудову закуску на швидку руку – чудовий варіант, якщо гості вже на порозі. Втім, трубочки з лавашу смажені в маслі на сковороді відмінно підійдуть і для швидкого вечері, так що зайнятим господаркам варто взяти ці рецепти на замітку! Начинку ми можемо підбирати по своєму смаку і додавати в неї будь-які інгредієнти, а нижче ви знайдете кілька найпопулярніших і вже полюбилися варіантів.

Трубочки з лавашу виходять хрусткими, ароматними і дуже апетитними. Звичайно, найкраще подавати їх гарячими, але навіть в охолодженому вигляді вони не втрачають своєї принади. Спробуємо приготувати?

Трубочки з лавашу з сиром

Як приготувати трубочки з лавашу з сиром

Складові

  • Лаваш тонкий – 2 листи + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Яйця – 2 шт. + –
  • Помідори – 1 шт. + –
  • Зелень – 1/2 пучка + –
  • Часник (за бажанням) – 2 зубчики + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –

 Як приготувати смажені трубочки

  1. Отже, щоб приготувати трубочки з лавашу з начинкою для початку потремо сир. Подрібнимо його на середній терці.
  2. Промиваємо зелень і просушують її на рушник. Промаківаем, щоб не залишилося зайвої рідини, і шаткуємо все крім живців – вони в начинці будуть занадто грубими.
  3. Помідор миємо й рубаємо на дрібні кубики.
  4. Якщо вирішено додавати часник, чистимо його і пропускаємо через прес, так він буде відчуватися краще.
  5. Відокремлюємо білки від жовтків і з’єднуємо з жовтками все рубані інгредієнти.
  6. Гарненько перемішуємо начинку, перчимо і злегка підсолюємо.
  7. Лаваш розстеляємо на столі, ріжемо на однакові трикутнички, але перш ніж зайнятися розкладкою начинки, змащуємо краю кожного трикутника білком – це допоможе трубочкам не тільки схопитися, але і не розсипатися під час смаження.
  8. Начинку викладаємо на одну коротку сторону трикутника смужкою і закручуємо.

Коли все трубочки будуть готові, відправляємо їх смажитися на сковороду в маслі. Жаліти його не варто – чим більше наллємо, тим швидше приготується блюдо!

Смажені домашні трубочки з лавашу викладаємо на решітку, прикриту декількома шарами серветки або паперового рушника. Це потрібно, щоб скло зайве масло.

Подаємо гарячими, посипавши зеленню. Смачного!

Трубочки смажені з лаваша: міняємо начинку

За бажанням цей рецепт можна змінювати, додаючи в нього різні продукти.

  • шинка

Підійдуть також сосиски або варена ковбаса. Щоб трубочки легко закручувалося, подрібнюємо м’ясну складову на крупній тертці. Якщо ж ми просто її наріжемо, шматочки можуть випадати.

На вказану кількість інгредієнтів для наведеного вище рецепті потрібно близько 100 – 150 г ковбаси.

  • варені яйця

Подрібнюємо їх виделкою, щоб консистенція вийшла дуже ніжною. У цьому випадку від сирих жовтків можна відмовитися, пов’язувати начинку буде сир, а варені яйця лише додадуть приємний ніжний смак.

  • Зелена цибуля

З ним смажені трубочки набудуть більш гострий пікантний смак і аромат, а ось від часнику тоді краще зовсім відмовитися, щоб не переборщити.

Приготування трубочок з лаваша з сиром

  • Картопля

Будемо використовуватися картоплю пюре і поєднувати на свій розсуд з сиром, сирими або вареними яйцями, або шинкою. Трубочки з такою начинкою виходять дуже ситними і ароматними.

На це кількість інгредієнтів потрібно близько 2-3 середніх картоплин. Пюре робимо, як зазвичай з молоком та олією.

Якщо здається, що начинка виходить сухуватою, додаємо до ней1 ст.л. майонезу або сметани – це зробить консистенцію ніжнішою і дозволити легко скрутити трубочку.

Як бачите, смажені трубочки з лавашу з сирною начинкою готуються дуже просто, а смак у них дійсно чудовий!

А ось якщо хочеться зробити більш ситне блюдо, спробуйте наступний рецепт!

Трубочки з лавашу з фаршем

Для початку приготуємо начинку

  1. 400 г свинояловичих фаршу обсмажуємо на сковороді до готовності (поки не зарум’яниться) разом з сіллю і спеціями – запашним перцем, сушеним базиліком, чебрецем.
  2. Поки фарш нудиться, чистимо цибулю (1 шт.) І шаткуємо його. Додаємо до фаршу, коли він буде готовий і тримаємо під кришкою до прозорості.
  3. Потім обсмажуємо, безперервно помішуючи на більш сильному вогні, щоб цибуля також зарум’яниться.
  4. За бажанням можна додати 1 рубаний солоний огірок і ½ болгарського перцю. І той, і інший повинні бути дрібно порізані.

Готовий фарш знімаємо з вогню і даємо охолонути. Тим часом подрібнюємо на середній терці 50-70 г твердого сиру і втручається до фаршу, коли він стане кімнатної температури.

Розстеляємо на столі вірменського лаваш і ріжемо його на прямоугольнички. Змащуємо їх яйцем. Викладаємо на одну строну кожного трохи начинки смужкою і звертаємо трубочкою. Обсмажуємо на рослинному маслі.

Смажені трубочки з лавашу з начинкою

Подаємо трубочки з лавашу з начинкою з фаршу гарячими разом з скибочками огірка. Смачного!

Обійтися в цьому рецепті без яєць можна в тому випадку, якщо сир ми додамо не в фарш, а посиплемо їм кожен лист лаваша окремо. Це дозволить «склеїти» трубочки, як якщо б вони були змащені.

Тепер ви знаєте, як приготувати трубочки з лавашу, смажені на сковороді. Це дуже просто і надзвичайно смачно! Спробуйте здивувати гостей незвичайною закускою або побалувати близьких вишуканим вечерею. Не сумнівайтеся, ваші старання не залишаться непоміченими!