Сьогодні ми розповімо, як приготувати чудову закуску на швидку руку – чудовий варіант, якщо гості вже на порозі. Втім, трубочки з лавашу смажені в маслі на сковороді відмінно підійдуть і для швидкого вечері, так що зайнятим господаркам варто взяти ці рецепти на замітку! Начинку ми можемо підбирати по своєму смаку і додавати в неї будь-які інгредієнти, а нижче ви знайдете кілька найпопулярніших і вже полюбилися варіантів.
Трубочки з лавашу виходять хрусткими, ароматними і дуже апетитними. Звичайно, найкраще подавати їх гарячими, але навіть в охолодженому вигляді вони не втрачають своєї принади. Спробуємо приготувати?
Трубочки з лавашу з сиром
Складові
- Лаваш тонкий – 2 листи + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Яйця – 2 шт. + –
- Помідори – 1 шт. + –
- Зелень – 1/2 пучка + –
- Часник (за бажанням) – 2 зубчики + –
- Рослинна олія – для смаження + –
Як приготувати смажені трубочки
- Отже, щоб приготувати трубочки з лавашу з начинкою для початку потремо сир. Подрібнимо його на середній терці.
- Промиваємо зелень і просушують її на рушник. Промаківаем, щоб не залишилося зайвої рідини, і шаткуємо все крім живців – вони в начинці будуть занадто грубими.
- Помідор миємо й рубаємо на дрібні кубики.
- Якщо вирішено додавати часник, чистимо його і пропускаємо через прес, так він буде відчуватися краще.
- Відокремлюємо білки від жовтків і з’єднуємо з жовтками все рубані інгредієнти.
- Гарненько перемішуємо начинку, перчимо і злегка підсолюємо.
- Лаваш розстеляємо на столі, ріжемо на однакові трикутнички, але перш ніж зайнятися розкладкою начинки, змащуємо краю кожного трикутника білком – це допоможе трубочкам не тільки схопитися, але і не розсипатися під час смаження.
- Начинку викладаємо на одну коротку сторону трикутника смужкою і закручуємо.
Коли все трубочки будуть готові, відправляємо їх смажитися на сковороду в маслі. Жаліти його не варто – чим більше наллємо, тим швидше приготується блюдо!
Смажені домашні трубочки з лавашу викладаємо на решітку, прикриту декількома шарами серветки або паперового рушника. Це потрібно, щоб скло зайве масло.
Подаємо гарячими, посипавши зеленню. Смачного!
Трубочки смажені з лаваша: міняємо начинку
За бажанням цей рецепт можна змінювати, додаючи в нього різні продукти.
- шинка
Підійдуть також сосиски або варена ковбаса. Щоб трубочки легко закручувалося, подрібнюємо м’ясну складову на крупній тертці. Якщо ж ми просто її наріжемо, шматочки можуть випадати.
На вказану кількість інгредієнтів для наведеного вище рецепті потрібно близько 100 – 150 г ковбаси.
- варені яйця
Подрібнюємо їх виделкою, щоб консистенція вийшла дуже ніжною. У цьому випадку від сирих жовтків можна відмовитися, пов’язувати начинку буде сир, а варені яйця лише додадуть приємний ніжний смак.
- Зелена цибуля
З ним смажені трубочки набудуть більш гострий пікантний смак і аромат, а ось від часнику тоді краще зовсім відмовитися, щоб не переборщити.
- Картопля
Будемо використовуватися картоплю пюре і поєднувати на свій розсуд з сиром, сирими або вареними яйцями, або шинкою. Трубочки з такою начинкою виходять дуже ситними і ароматними.
На це кількість інгредієнтів потрібно близько 2-3 середніх картоплин. Пюре робимо, як зазвичай з молоком та олією.
Якщо здається, що начинка виходить сухуватою, додаємо до ней1 ст.л. майонезу або сметани – це зробить консистенцію ніжнішою і дозволити легко скрутити трубочку.
Як бачите, смажені трубочки з лавашу з сирною начинкою готуються дуже просто, а смак у них дійсно чудовий!
А ось якщо хочеться зробити більш ситне блюдо, спробуйте наступний рецепт!
Трубочки з лавашу з фаршем
Для початку приготуємо начинку
- 400 г свинояловичих фаршу обсмажуємо на сковороді до готовності (поки не зарум’яниться) разом з сіллю і спеціями – запашним перцем, сушеним базиліком, чебрецем.
- Поки фарш нудиться, чистимо цибулю (1 шт.) І шаткуємо його. Додаємо до фаршу, коли він буде готовий і тримаємо під кришкою до прозорості.
- Потім обсмажуємо, безперервно помішуючи на більш сильному вогні, щоб цибуля також зарум’яниться.
- За бажанням можна додати 1 рубаний солоний огірок і ½ болгарського перцю. І той, і інший повинні бути дрібно порізані.
Готовий фарш знімаємо з вогню і даємо охолонути. Тим часом подрібнюємо на середній терці 50-70 г твердого сиру і втручається до фаршу, коли він стане кімнатної температури.
Розстеляємо на столі вірменського лаваш і ріжемо його на прямоугольнички. Змащуємо їх яйцем. Викладаємо на одну строну кожного трохи начинки смужкою і звертаємо трубочкою. Обсмажуємо на рослинному маслі.
Подаємо трубочки з лавашу з начинкою з фаршу гарячими разом з скибочками огірка. Смачного!
Обійтися в цьому рецепті без яєць можна в тому випадку, якщо сир ми додамо не в фарш, а посиплемо їм кожен лист лаваша окремо. Це дозволить «склеїти» трубочки, як якщо б вони були змащені.
Тепер ви знаєте, як приготувати трубочки з лавашу, смажені на сковороді. Це дуже просто і надзвичайно смачно! Спробуйте здивувати гостей незвичайною закускою або побалувати близьких вишуканим вечерею. Не сумнівайтеся, ваші старання не залишаться непоміченими!