Стандартне маснична меню, швидше за все, приїсться Вам вже на другий день, і Вам, напевно, захочеться чогось більш грандіозного. Але ласувати в споконвічно російське свято вишукуваннями європейської кухні якось не виправдано і неправильно. Відмінним рішенням буде приготувати смачний торт з млинців, який створить необхідне різноманіття, не відступаючи при цьому від народних традицій, що дійшли до наших днів.
З цим рецептом впорається навіть малодосвідчені господиня, а смак готового виробу перевершить всі Ваші очікування і сприйметься на «ура»!
Причому неважливо, в якій з трьох змін страв Ви збираєтеся подавати пиріг – технологія всюди буде приблизно одна і та ж. Спочатку Ви вибираєте найбільш простий рецепт млинців, випікаєте велику кількість готових виробів і промазуєте їх будь-якої начинкою.
Welcome в минуле!
Насправді, звичай складати випічку стопкою і промащувати шари різного роду смакотою – далеко не сучасний винахід! Історія цього частування налічує понад тисячу років, і зараз вже неможливо достовірно сказати, гостею з якої країни є ця чудова кулінарна традиція.
Одне залишається незаперечним фактом: навіть наші пращури прекрасно розуміли, що обід стане набагато ситніше, якщо між двома млинцями покласти що-небудь ще.
Якщо Ви вирішили створити солодкий торт з млинців, то в якості прошарку між борошняними виробами допускається застосування варення, джему, згущеного молока, заварного крему, сметаною суміші, сиру, ягід, фруктів, конфітюру, горіхів, мармеладу та ін.
У разі, коли передбачається, що пиріг стане "цвяхом програми", т. Е. Піде в якості основного блюда, варіантів для вибору кухаря існує ще більше! Овочі, сир, зелень, майонез, гриби, курка, риба, м’ясний фарш – підійде практично все!
Млинці "Основа основ"
Складові
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки + –
- Молоко – 1 стакан + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Рослинна олія, рафінована – 3 ст. л. + –
- Сіль – 1/2 ч.л. + –
- Цукор-пісок – 1 ст. л. + –
Приготування
Володіючи абсолютно нейтральним смаком, ця випічка послужить відмінним підставою для будь-якого торта із млинців, не перебиваючи його смак, а лише підкреслюючи.
1. Яйця разом з сіллю і цукром збиваємо міксером до утворення піни.
2. Виливаємо в суміш наше молоко і заварюємо все склянкою окропу.
3. Акуратно засипаємо туди ж борошно до тих пір, поки тісто не досягне ступеня плинності нежирної сметани. Ретельно перемішуємо тісто, щоб грудки не зіпсували наш кулінарний тріумф.
4. Розпечену сковороду за допомогою губки змащуємо маслом і обсмажуємо млинці з обох сторін.
Буде краще, якщо для випікання Ви скористаєтеся посудом з чавуну або тефлоновим з товстими стінками – при застосуванні надто тонкою сковороди великий ризик, що наша основа для торта згорить, не встигнувши прожаритися.
Ключ до успіху криється всередині!
Спекти ароматні коржі по вищеописаному простим рецептом млинців – це, звичайно, серйозна заявка на успіх, але саме правильна начинка вирішить результат справи.
Трохи вище ми згадували про те, що ви практично не обмежені в перевагах, але давайте зупинимося на двох варіантах, які як не можна краще підійдуть для перших кулінарних дослідів. Млинці для шарів в обох випадках будемо випікати однаково, а ось внутрішній зміст наших пирогів буде діаметрально протилежним.
Пиріг "Райський сад"
Складові
- Сир свіжий – 300 г + –
- Цукор-пісок білий – 3 ст. л. + –
- Сметана – 200 г + –
- Цукор ванільний – 1/4 ч. Л. + –
- Яблука (можна взяти будь-які) – 2 шт. + –
- Зливи – 150 г + –
Приготування
Коржі для нашого тортика ми вже приготували, а тепер займемося начинкою. Чи готові? Ну що ж, закочує рукави вище і починаємо! 1. У чашу блендера кладемо сметану, цукор, ваніль і сир. Змішуємо всі до досягнення однорідності.
2. З фруктів знімаємо шкірку, виймаємо кісточки і ріжемо їх тонкими часточками.
3. Починаємо формувати пиріг: на тарілку кладемо один млинець, зверху намазує сирно-сметанною масою. На неї викладаємо шар яблук. Накриваємо вийшла красу ще одним коржем, знову наносимо крем і прикрашаємо зверху сливами. Процес "блінчік- Сир-фрукти" повторюємо до потрібної висоти готового виробу.
Цей гранично простий і швидкий десерт не раз виручить, якщо гості вже на підході, а частування ще й близько немає.
Пиріг "Грибне козуб"
Складові
- Сир плавлений – 400г + –
- Сметана будь-якої жирності – 200 г + –
- Рослинна олія, рафінована – 3 ст. л. + –
- Каррі – 1 ч. Л. + –
- Сіль – 1 ч. Л. + –
Приготування
Цю страву виразно полюбиться кожному, хто покуштує хоч шматочок! Ніжне і просто тане в роті, воно ідеально підійде як для повсякденного вечері, так і для званого вечора. 1. Гриби ретельно промиваємо і дрібно нарізаємо.
2. У сковороду наливаємо масло, сипем каррі і туди ж поміщаємо наші грибочки. Солимо і прожарюємо до напівготовності.
3. Додаємо сметану і тушкуємо гриби ще 10 хвилин. Ми залишаємо остигати.
4. Намазуємо млинець шаром сиру, зверху кладемо гриби і накриваємо ще одним млинцем. Повторюємо ці дії, поки не закінчаться всі компоненти нашого торта із млинців.
Ось так, легко і без особливих тимчасових витрат, Ви оволоділи ще двома новими рецептами, які ще не один раз виручать Вас в майбутньому. Млинцеві пироги дозволять Вам урізноманітнити звичне меню і прикрасять будь-який святковий вечір! А з огляду на величезну кількість доступних варіацій, Ви можете імпровізувати з начинками ще дуже довго і вже точно не ризикуєте уславитися неоригінальною кулінаркою.
В тему!
Напередодні Масленої тижні дозвольте собі підійти креативно до традиційного недільного візиту гостей і організуйте невеликий тематичний вечір. До столу в цей день подайте приготований торт із млинців і страви російської кухні, які мають відношення до свята.
Кімнату можна прикрасити опудалом Масниці (головне, не намагатися його спалити) і включити музику з фольклорними мотивами. І як фінального акорду організуйте пару-трійку традиційних народних забав. Що це будуть за розваги – вирішувати тільки Вам!
Ось так, витративши зовсім небагато часу на попередню підготовку, можна досить оригінально і запам’ятовується провести час і здивувати рідних і друзів.