Як приготувати тісто для горішків зі згущеним молоком

Тес то для горішків зі згущеним молоком
Багато господині намагаються розгадати секрет смачної домашньої випічки, а він, як завжди, полягає в простому аспекті. Все залежить від того, як тісто для горішків зі згущеним молоком для Горішниця буде замішано, якщо замісити його неправильно, то розраховувати на апетитні горіхи не доведеться.

Печиво в основному готують з пісочної тестової маси, але іноді, в випічку кладуть розпушувач, дріжджі і т.п., а це в свою чергу змінює технологію замісу.

Зробити гарне пісочне тісто просто і досить швидко. На заміс йде не більше 10-15 хвилин, зате випічка на такій основі виходить ніжна і смачна.

Не поступається за своїми смаковими якостями і вегетаріанське пісочне тісто. Відмова від використання яєць не заважає замісити пишне тестову масу, з якої в подальшому вийдуть апетитні хрусткі горішки зі згущеним молоком.

Пісочне тісто для печива горішки

Пісочне тісто для печива горішки зі згущеним молоком

Складові

  • Борошно пшеничне – 2,5-3 склянки + –
  • Сметана – 100 г + –
  • Яйця – 2 шт. + –
  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Цукор – 1/4 склянки + –
  • Харчова сода – 1 ч.л. + –

Як робити тісто для горішків зі згущеним молоком

  1. Цукор і 2 яйця збиваємо міксером.
  2. У збиту яєчну масу додаємо сметану і гашене соду.
  3. Вершкове масло ріжемо на шматки, розм’якшує їх на вогні або на водяній бані.
  4. Нагріту олію додаємо в тісто.
  5. Потроху всипаємо в тісто борошно (час від часу помішуючи його).

Як робити тісто для горішків зі згущеним молоком

Доводимо масу до потрібної консистенції. Але, не дивлячись на свою густоту, пісочне тісто має бути м’яким, ніжним і, ні в якому разі, не в’язким.

Як приготувати тісто для горішків зі згущеним молоком Важливо !!!
Починайте вимішувати тісто для печива виделкою, і продовжуйте так до тих пір, поки не перестанете всипати борошно.
Коли тестова маса перестане бути в’язкою і липне – переходите на «ручний режим». Будь-яке тісто любить теплоту рук, тому домішувати його обов’язково потрібно вручну.

Варіант пісочного тіста №2

Весь процес приготування нічим не відрізняється від попереднього, а ось рецептура трохи змінена.

Виняток білків з рецепта тесту допоможе отримати нетверді горішки, а додавання меду і коньяку зробить смак не зовсім звичайним.

Інгредієнти для тіста

  • 200 г вершкового масла;
  • 0.5 склянки цукру;
  • 1 ст.л. меду;
  • 3 жовтки;
  • 1 ст.л. коньяку;
  • 1/4 чайної ложки соди;
  • 1 чайна ложка оцту;
  • 3 склянки борошна;
  • 1 столова ложка крохмалю.

Вегетаріанський рецепт тесту для печива горішки

Рецепт приготування горішок без яєць ідеально підходить вегетаріанцям. Так звані «пісні» горіхи зі згущеним молоком робляться за тим же принципом, що і класичні горішки в звичайній Горішниця або в електроорешніце.

Для того, щоб завести пісочне тісто без яєць, знадобиться стандартний набір продуктів:

  • борошно (2,5-3,5 склянки),
  • веганські йогурт (100-150 г),
  • природна сода натрон (1 ч.л.),
  • веганські рослинний маргарин (150 г),
  • яблучний сік або лимонний сік для гасіння соди (1 ст.л.),
  • сіль (щіпка);
  • цукор (3-4 ст.л.).

Вегетаріанський рецепт тесту для печива горішки зі згущеним молоком

Як замісити тісто на горішки

Всі інгредієнти змішуємо між собою, ретельно вимішуємо тісто, яке повинно бути як густа сметана. У Горішниця тісто накладаємо чайною ложкою.

Детальніше про те, як спекти горішки зі згущеним молоком в духовці і в Горішниця (старої і сучасної), – читайте в одній зі статей на сайті.

Класичний рецепт горішків зі згущеним молоком

Як приготувати пісочно-дріжджове тісто

Багатьох господинь нерідко цікавить питання: яке тісто потрібно робити для солодких горіхів? Безумовно, найкращим варіантом вважається пісочне тісто. З нього горішки зі згущеним молоком виходять самими хрусткими і апетитними.

Але навіть найкращий результат завжди можна поліпшити. З цією метою мудрими кулінарами колись був придуманий пісочно-дріжджовий рецепт горішок, що поєднує в собі властивості пісочного і дріжджового тіста одночасно.

Інгредієнти для тіста

  • Яйце – 1 шт .;
  • Цукор – 30 г;
  • Дріжджі (сухі) – 1 ч. Л .;
  • Борошно – 250 г;
  • Вода – 2 ст. л .;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Вершкове масло – 100-125 м

testo-dlya-oreshkov.jpg6

Як приготувати тісто для горішків зі згущеним молоком

  1. Розводимо дріжджі в теплій воді.
  2. В окремій мисці змішуємо борошно, цукор, сіль, розведені дріжджі, яйце, топлене масло.
  3. Вимішуємо тісто, доводячи його до однорідності і необхідної густоти.
  4. На 2 години залишаємо тісто для горішок в теплому місці (підійде і кімнатна температура), щоб воно підійшло і стало ще пишніше.

Через 2 години можемо приступати до формування та випікання горішків.

Секрети тесту для горішків зі згущеним молоком

Поєднуємо майонез і сметану

Крім масла в тісто можна класти майонез або сметану. Наявність того чи іншого інгредієнта визначається за смаком. Іноді, господині поєднують ці 2 компонента, використовуючи їх в рівних пропорціях.

Однак в будь-якому випадку намагайтеся класти сметани і майонезу потроху, адже тісто для печива горішки і так досить жирне.

Тісто для Горішниця з розпушувачем

Робити тісто на горішки з вареним згущеним молоком можна не тільки на дріжджах і соді. Іноді, в нього кладуть розпушувач (приблизно ½ ч. Л.).

Рецепт тіста на розпушувачі повністю відповідає класичним рецептом пісочного тіста, тільки замість гашеного соди використовують розпушувач.

Як збивати яйця для рецепта

Яйця збивають міксером разом з сіллю і цукром. Додають в яєчну суміш борошно, розпушувач, топлене масло і починають замішувати тісто.

Горішки на такій основі виходять ніжними на смак, і стають відмінним десертом до чаю, як для дорослих, так і для дітей.

Як збивати яйця для приготування тіста горішкам зі згущеним молоком

Якщо вам хочеться одержати не хрустку, а м’яку «шкаралупу» горіха, використовуйте для рецепта тільки яєчні жовтки.

Використання маргарину і спреда

Чи не кладіть в тісто маргарин і спред масло. Такі продукти є замінниками натурального масла і не несуть ніякої користі для здоров’я. Не кращим чином позначиться наявність подібних інгредієнтів і на смак.

Якщо рецепт тесту вегетаріанський, то використовуючи рослинні масла, обов’язково уважно читайте склад.

testo-dlya-oreshkov.jpg8

Теж саме стосується крохмалю. Він робить тісто більш грубим і сухим. Тому, якщо вам потрібно «підняти» тісто – використовуйте дріжджі або гашене соду.

Тепер ви знаєте, як зробити тісто для горішків зі згущеним молоком для Горішниця в домашніх умовах. Потрібно всього лише трохи вміння, мінімальний набір продуктів – і ваше солодке печиво горіхи зі згущеним молоком готові. Дивуйте близьких особливої ​​випічкою і насолоджуйтеся смачним результатом своєї праці.

Смачного!