Як приготувати страви з фунчози з куркою

Страви з фунчози з куркою
Традиційна азіатська кулінарія дуже міцно вкоренилася в нашій культурі, і сьогодні ми вже запросто готуємо їх популярні страви. Це можуть бути як класичні рецепти, так і адаптовані під європейців, наприклад страви з фунчози з куркою сьогодні представлені у нас в широкому асортименті. З таким продуктовим дуетом ви за лічені хвилини зможете приготувати в домашніх умовах повноцінний обід з першим, другим і смачним салатом.

Так, ви не помилилися, саме за лічені хвилини, адже що курка, що «кришталева локшина» в готуванні дуже швидкі і до елементарного прості.

Що таке фунчоза

Фунчоза – це не просто довгі макарони, як ми звикли називати «скляну локшину», а вже готове китайське блюдо, в основі якого лежить суха крохмальна локшина, залита окропом, соус-маринад і свіжі овочі.

Також в салат фунчоза, який подається і холодним, і гарячим, можна додавати гриби і м’ясо.

Сьогодні ж фунчозой називають саме «кришталеву локшину», яку готують з крохмалю мунг-бобів, рідше – картопляного, кукурудзяного, ямса, канна і маніоки. Цей вид локшини має широке застосування в кулінарії. З нею готують і супи, і салати, і гарячі страви.

Особливості приготування фунчози з куркою

  • На приготування фунчози потрібно всього 5 хвилин, її навіть не потрібно варити. Просто заливаємо пучок локшини крутим окропом, а через зазначений час відкидаємо готові «спагетті» на друшляк.
  • Курка, розрізана на шматочки, вариться всього 20 хвилин. Трохи більше часу буде потрібно на отваркі грудки і крил – 25 хвилин.

Секрети приготування скляної локшини

  • Якщо ж рецепт наказує курочку обсмажити, то, нарізане дрібними шматочками, м’ясо на великому вогні обжарится всього за 10-15 хвилин. Якщо ж курка була попередньо відварена, то її обсмажувати потрібно всього 4-5 хвилин.

Якщо ви ще ніколи своїми руками не готували обід в китайському стилі, то ця стаття з покроковими рецептами різних страв буде для вас дуже пізнавальною.

Скільки калорій в фунчозу з куркою

Крім швидкої готування, страви з фунчозой і куркою мають досить низьку калорійність – 100-120 ккал на 100 грам, але при цьому відмінно насичують і володіють оригінальним смаком.

  • Калорійність самої локшини в сухому вигляді доходить до 320 ккал на 100 грам, проте відварна фунчоза «важить» всього 77 ккал.
  • Низькі показники енергетичної цінності і у курки. Так, відварна курка (грудка) не перевищує в калорійних показниках 113 ккал, а в обжаренном вигляді – 137 ккал.

Ну а якщо врахувати, що серед інших продуктів в різних стравах найчастіше виступають свіжі овочі та гриби, в яких ккал зовсім небагато, то сам собою напрошується висновок, що стравами з куркою і фунчозой можна поласувати навіть під час дієти.

Суп з фунчози з куркою і помідорами

Готуємо суп з бобової локшини з помідори і курочкою

Складові

  • Філе курячої грудки – 0,3 кг + –
  • Локшина крохмальна – 50 г + –
  • Помідори – 2 шт. + –
  • Курячий бульйон – 0,5 л + –
  • Пекінська капуста – 0,15 кг + –
  • Класичний соєвий соус – 60 мл + –
  • Імбир (перетертий корінь) – 1/2 ст.л. + –
  • Часник – 16 г + –
  • Зелень (асорті: базилік, цибуля, кінза) – 20-30 г + –
  • Перець чилі (червоний, пекучий) – 1-1 / 2 стручка + –

Як готувати фунчозу з куркою

Ну і почати наше ознайомлення з азіатською кулінарією найкраще з першої страви. Цей легкий супчик з явною перчинкою обов’язково сподобається любителям азіатської кухні.

  • Для початку замарінуем курочку. Нарізаємо філе середніми кубічними скибочками і заливаємо соєвим соусом, змішаним з часником і імбиром. Ми залишаємо курку маринуватися на 10 хвилин.
  • Локшину заливаємо окропом і засікаємо час, вказане на звороті упаковки локшини. В середньому час варіння становить 3-5 хвилин. Коли локшина стане м’якою, відкидаємо її на друшляк, а потім розкладаємо в дві-три глибокі тарілки.
  • Через 10 хвилин ставимо прогріватися на плиту сковорідку з олією. Як тільки масло розігріється, викладаємо в ємність курку і смажимо хвилин 10 до впевненого рум’янцю і готовності м’яса. Обсмажену курку також розподіляємо по тарілках, укладаючи її поверх локшини.
  • Півлітра курячого бульйону доводимо до кипіння і опускаємо в нього, нарізаний дрібними кубиками, помідор без шкірки, через 3-4 хвилини – нашатковану соломкою пекінську капусту, ще через пару хвилин – чилі, накришений дрібною соломкою.

Як правильно зробити фунчозу з курячим м'ясом

  • Ще через 2 хвилини вогонь під бульйоном вимикаємо, засипаємо в нього дрібно посічену зелень і додаємо за смаком соєвий соус замість солі.
  • Розливаємо суп по тарілках і подаємо до столу. При бажанні, супчик можна присипати підсмаженою кунжутним насінням.

Фунчоза з куркою, грибами і болгарським перцем

На друге ми хочемо запропонувати цей багатий на смак, але дуже простий покроковий рецепт гарячого салату з грибами, локшиною і курячими грудками.

Складові

  • Фунчоза – 0,15 кг;
  • Ріпчасту цибулю – 2 головки;
  • Перець болгарський (червоний) – 2 плоду;
  • Морквина – 2 коренеплоду;
  • Грудка куряча (філе) – 0,4 кг;
  • Печериці свіжі – 0,2 кг;
  • Чилі перець – ½ стручка;
  • Часник – 8 г;
  • Кунжутні обсмажені насіння – 2 ст.л .;
  • Соєвий соус – 1 стопка;
  • Олія соняшникова – 1 стопка;
  • Заправка корейська «чим-чим» – 1-½ пакету.

Робимо фунчозу з грибами і болгарським перцем

Як приготувати фунчозу з куркою і перцем

  1. Лук ріжемо навпіл, а потім тонко шаткуємо поперек кілець соломкою. Куряче м’ясо також нарізаємо довгастими тонкими скибочками. Морквину стругати на корейській тертці роко, гриби кришимо кубиками, а перець шаткуємо тонкими напів-або четвертькольцами.
  2. Ставимо на вогонь сковорідку і гарненько прогріваємо в ній масло. Готувати будемо на сильному вогні, обсмажувати інгредієнти потрібно швидко, додаючи один за одним і постійно помішуючи їх дерев’яною лопаткою, щоб вони не пригоріли.
  3. Першим на обжарку йде цибулю, через пару хвилин кидаємо курку, вливаємо 2 ст.л. соєвого соусу і смажимо м’ясо з цибулею хвилин 7-10 до готовності м’яса.
  4. Слідом відправляємо на жарку гриби, засікаємо 5 хвилин і перекладаємо цю партію обсмаження на тарілку.
  5. Тепер у вільній сковороді обсмажуємо морквяний соломку хвилини 3, далі змішуємо її з болгарським перцем і доводимо до готовності протягом 5 хвилин.
  6. Локшину перекладаємо в каструльку або миску, заливаємо окропом і через 5 хвилин відкидаємо на друшляк.
  7. Гарячу локшину змішуємо з усіма іншими інгредієнтами в сковороді, також додаємо в блюдо соєвий соус до смаку, приправу «чим-чим» за смаком, накришений чилі перець і часточку часнику – все перемішуємо.
  8. Прогріваємо пару хвилин на середньому вогні, присипаємо кунжутом і подаємо до столу на роздавальних тарілках.

Фунчоза з куркою з огірками

Холодний закусочний салат з фунчози прекрасно доповнить обіднє меню. Рецепт сповнений овочів, так що сам по собі салатик дуже свіжий, легкий і смачний.

Складові

  • Локшина крохмальна – 100 г;
  • Свіжий огірок – 2 плоду;
  • Перець червоний болгарський – 2 плоду;
  • Куряча грудка безкісткова – 230 г;
  • Цибулеві зелені стрілки – 50 г;
  • Цибулева головка – 1 шт .;
  • Часникова головка – 1/3 шт .;
  • Кунжутне насіння – 10 г;
  • Оцет рисовий – 15 мл;
  • Соняшникова олія неароматно – 45 мл;
  • Соус соєвий – 30 мл;
  • Сушений мелений імбир – ½ ч.л .;
  • Суміш червоного і чорного перцю – ½ ч.л.

Як готувати фунчозу з огірком і курячим м'ясом

Як приготувати фунчозу з куркою і огірками

  1. Для початку заваримо локшину. Для цього кип’ятимо 1-2 ст. води і заливаємо окропом локшину на 3-5 хвилин. Через зазначений час воду зливаємо, локшину перекладаємо в сито і залишаємо стекти.
  2. Всі овочі миємо, чистимо цибулю і часник від лушпиння, перці – від насіння, потім нарізаємо всі інгредієнти тонкими соломинками. Особливо тонко слід нарізати цибулю. Часник же просто пропускаємо через давилку. Курку ріжемо брусочками.
  3. У сковороду наливаємо трохи олії і обсмажуємо на сильному вогні цибулю, а потім всипаємо до нього часник, перець і готуємо обсмажування ще хвилини 3-4. Готові овочі перекладаємо в салатник, а в порожню сковороду завантажуємо курку.
  4. Куряче філе обсмажуємо на сильному вогні, з невеликим додаванням соєвого соусу (2 ст.л.), близько 10-15 хвилин, після чого рум’яні скибочки м’яса перекладаємо до смаженого цибулі і перцю.
  5. У цю ж ємність засинаємо локшину, огірки, нарізану зелену цибулю, засипаємо кунжут, всі наявні приправи і спеції (оцет, соєвий соус, перець, імбир) і рослинне масло (30 мл), перемішуємо салат і залишаємо його просочитися на 1 годину в холодильнику .

Страви з фунчози з куркою, звичайно ж, не обмежуються нашими рецептами. Всі вони дуже смачні, прості і відмінно підійдуть як для святкового, так і для буденного столу.

А познайомитися з безліччю інших цікавих страв з «кришталевої локшини» ви можете на нашому сайті.

  • Фунчоза з копченою куркою
  • Як приготувати салат з фунчози з овочами
  • Як приготувати салат з локшиною по-китайськи