Як приготувати сорбет з полуниці будинку

klubnichnyj-sorbet-recept-v-domashnix-usloviyax
Що ми знаємо про садових ягодах і що ми можемо з них приготувати крім варення, джему, компоту або начинки в пиріг і в повітряні бісквіти?

Можливо, ви вже чули, що полуничний сорбет, рецепт якого простий навіть для початківців, – це ще один привід відчути свою улюблену ягідку. Не упускайте таку можливість, продовжите собі літо ще на одну порцію крижаного десерту найпростішим, але дуже смачним методом.

Нас завжди вчили, що полуниця – це ягода, і ніколи інших припущень не було. Але тут вона, чомусь, стала горіхом. Так що ж це? Мабуть, варто вже поставити крапку раз і назавжди в вічній суперечці. Але не все так просто. Виявляється, мали рацію і одні, і інші в кой-то мере.

Червона смачна і ароматна м’якоть – це ягода. А ось те, що незвично хрумтить – це і є той самий горіх, а точніше горішки. З огляду на те, що відокремити їх немає можливості, ми їмо ягоду разом з її плодами – горішками. Ось така біологія.

Освіжаючий сорбет з полуниці

Полуничний сорбет в домашніх умовах - класичний рецепт

Складові

  • Полуниця – 300 г + –
  • Лимон – 1 шт + –
  • Вода очищена – 25 мл + –
  • Цукор-пісок білий – 75 г + –
  • М’ята – для прикраси + –

Приготування сорбета з полуниці в домашніх умовах

  1. Полуницю моєму в холодній воді, відокремлюємо від квітконіжки. Не знаєте як зробити це максимально швидко і з мінімальною втратою соку і корисною м’якоті? Скористайтеся звичайної трубочкою для напоїв. Рівний кінець трубочки вставте в ягідку, проштовхуйте її до хвостику, і ви побачите на трубочці вже окрему від полунички цветоножку. Звичайно, традиційний варіант – відірвати ніжку руками – ще ніхто не відміняв.
  2. Закладаємо ягідку в сотейник, засипаємо цукром і заливаємо водою.
  3. З лимона віджимаємо сік і додаємо його в полуницю, і відстоюємо чверть години, щоб з’явився сік.
  4. Дробимо блендером полуничну масу до консистенції пюре. Щоб воно було більш однорідним і повітряним, рекомендується пропустити його через сито.
  5. Сорбет переливаємо у велику ємність (краще пластикову) тонким шаром і заморожуємо в морозилці.
  6. Через годину перемішуємо виделкою або перевертаємо віночком. Ця процедура завадить утворитися крижаним кристалам і наситить полуничний сорбет киснем. Ховаємо десерт знову в морозильну камеру і ще 3 рази ворушити з проміжком у часі 1 годину. Тепер на 12 годин ми забуваємо про нього. Або, якщо блюдо ви вирішили приготувати під вечір, залишайте на ніч, а вранці вже зможете поласувати.
  7. Готовий десерт викладаємо в піалу ложкою.
  8. Одну ягідку ділимо на 4 частини, і прикрашаємо часточками сорбет. Для цієї ж мети нам потрібна була м’ята. Відриваємо три листочка від гілочки і додаємо до полунички.

Сорбет полуничний «Смак літа»

Є простіший рецепт полуничного сорбета. Його переважний плюс в невеликій витраті часу і в можливості приготувати десерт в будь-який час року, нагадавши собі про літо.

Як приготувати сорбет з полуниці будинку

Складові

  • Полуниця заморожена – 500 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Сік апельсина – 100 г.

Як приготувати сорбет з замороженої полуниці

  1. Встановлюємо на блендер насадку у вигляді ножів.
  2. Цукор насипаємо в глибокий посуд і розмелюють його блендером.
  3. До цукровій пудрі додаємо ягоди, сік і промаливаем все за допомогою блендера. Ідеально буде, якщо сік попередньо охолодити.
  4. Розкладаємо по порціях, прикрашаємо, насолоджуємося.

Для більшого смакового розмаїття можна додати ще деякі фрукти. Наприклад, банан. Так як він заморожений не продається, тому його спочатку нарізаємо, а потім заморожуємо пару годин в морозилці, і тільки потім перетворюємо в сорбет.

Ще можна спробувати додати топпинг: шоколад, карамель, солодке конфеті, ківі або ж просто полити улюбленим сиропом. Вибір залишається завжди за вами.