Як приготувати солоні кабачки швидко

Малосольні кабачки швидкого приготування
Основне завдання дбайливої ​​мами і дружини – урізноманітнити меню своїх улюблених домочадців частування, які будуть і смачними, і корисними. Чудовим доповненням до основних страв, а також чудовою закускою під час застілля стануть малосольні кабачки, приготовані за власним рецептом. Пікантний і в той же час ніжний смак молодих і багатих на вітаміни плодів літа буде приємним сюрпризом для всіх шанувальників гострого і солоного.

Ця страва готується швидко, до того ж не вимагає особливої ​​вправності. А головне – робиться воно без оцту, на воді і ароматних спеціях. Завдяки цьому смак і виходить ніжний, з легкою кислинкою. Багатий аромат оригінальних малосольних кабачків моментально збуджує апетит, так що поспішаємо відправити новий рецепт в закладки і приступити до його апробації.

Малосольні кабачки швидкого приготування по-домашньому

Вибирати потрібно тільки наймолодші плоди довжиною до 12 см – «кабачкові корнішони». У них найбільше вітамінів, м’якоть ніжна навіть в сирому вигляді.

Різати їх пластинами дуже зручно, і виглядають на тарілці малосольні кабачки, приготовані за цим рецептом, ідеально, особливо якщо разом засолити білі кабачки і смугасті цукіні. Спеції та зеленню культури підбираємо довільно.

Складові

  • Плоди кабачка – 0,5 кг;
  • Вода очищена – 0,5 л;
  • Часник молодий – 2 великих зубки;
  • Сіль – 1 ст.л .;
  • Цукор – 1 ст.л. (Без гірки);
  • Лист лавра – 1 шт .;
  • Свіжа зелень – пучок;
  • Гвоздика (пряність) – 1 суцвіття;
  • Перці (чорний і запашний) – по 2-3 горошини.

Малосольні кабачки швидкого приготування по-домашньому - класичний рецепт

Як покроково зробити солоні кабачки швидкого приготування

  1. Моєму овочі та зелень (можна не обсушивать), часник звільняємо від лушпиння.
  2. Рубаємо зелене листя і кладемо їх на дно підготовленої посудини.
  3. Зверху висипаємо чищений і добре подрібнений часник.
  4. У плодів кабачка потрібно видалити плодоніжки і жорстке квітколоже.
  5. Озброївшись овочерізки, нарізаємо плоди на тонкі й акуратні «язички». Якщо такого пристосування на кухні немає, беремо в руки гострий ніж. На цю роботу піде трохи більше часу, але головне – результат.
  6. Розкладаємо кабачкові слайси на овочеву подушку рівномірно, шар за шаром.
  7. В окремій каструльці приготуємо пряний розсіл. Для цього подогреем воду, підсолодимо і посолимо її.
  8. В кінці кидаємо ароматно-пряний набір і, давши закипіти, відразу ж вимикаємо.
  9. Коли рідина охолоне, заливаємо нею кабачки, накриваємо вміст засолювальний ємності і відправляємо в місце потаємні.

Просаливание триває недовго. Через 6-7 годин, якщо в рідині з’явилася кислинка, вже можна знімати пробу пряної закуски. Зберігаємо залишки в холоді, але недовго – всього пару днів.

Простий рецепт малосольних кабачків швидкого приготування

Смачно посолити можна не тільки кабачковий молодняк, а й великі плоди. У них доведеться видалити жорсткі насіння, а ось бічну м’якоть – в маринад і на стіл. Чекати пряного частування довго не доведеться.

Складові

  • Кабачки перестиглі – 2-3 плоди;
  • Часник – 1 середня головка;
  • Вода – 1 л;
  • Сіль – 1,5 ст.л .;
  • Цукор – 0,5 ч.л .;
  • Лист лаврового дерева – 1-2 шт .;
  • Кріп – 2 парасольки;
  • Перці (ароматний, чорний) – по 3 горошини.

Як покроково зробити солоні кабачки швидкого приготування

Приготування будинку смачних малосольних кабачків

Моєму плоди, знімаємо з них шкірку, розсікає навпіл, видаляємо середину з насінням, ріжемо полуколечкамі товщиною 1 см.

Чищений часник нарізаємо крупно, відправляємо на дно засолювальний ємності. Туди ж кладемо прянощі, а зверху – різані плоди кабачка.

Воду підсолоджувати, солимо і кип’ятимо. Остигнула рідиною заливаємо овочі, накриваємо і ховаємо на добу подалі від світла – просолюється.

Швидка засолювання кабачків: простий домашній рецепт

Швидка засолювання кабачків - простий домашній рецепт

Складові

  • Молоді плоди кабачка – 3-4 плоди + –
  • Часник молодий – 7-10 середній зубків + –
  • Вода – 1,5 л + –
  • Сіль – 3 ст.л. + –
  • Цукор – 2 ч.л. + –
  • Суцвіття кропу – 2-3 шт. + –
  • Чорний перець – 5-7 горошин + –
  • Смородина і вишня (лист) – по 2 шт. + –
  • Хрін – 2 великих листочка + –

Рецепт швидкої засолювання кабачків в домашніх умовах

Надати особливу пікантність засолюванні можна за допомогою вишневих і смородиновий листків і хрону. Все інше – класика жанру.

Моєму-чистимо кабачки, як зазвичай. Різати їх треба кільцями. Товщина – близько сантиметра.

  1. Беремо каструлю глибше і кладемо на дно шар свіжих кабачковий кілець, присипаємо прянощами.
  2. До них же відправляємо і часник, почистивши і порубавши його.
  3. Зверху – лист хрону.
  4. Далі – точно таке ж прослаіванія.
  5. Заливку готуємо, як і в перших двох випадках, тільки ллємо її в каструлю гарячої. Вона повинна повністю покрити вміст посудини.
  6. Накриваємо, охолоджуємо і – в холодильник. Знімати пробу можна буде через добу.

У літню городню жнива, коли немає часу на приготування, хочеться сфабрикувати що-небудь простіше та повкуснее. Запропоновані сьогодні малосольні кабачки швидкого приготування по-домашньому – те, що потрібно, коли на грядці вродило, а возитися з закрутками колись. Правда, це частування довго не варто, тому що моментально розходиться по тарілках. Але завжди можна зробити ще! ..