Основне завдання дбайливої мами і дружини – урізноманітнити меню своїх улюблених домочадців частування, які будуть і смачними, і корисними. Чудовим доповненням до основних страв, а також чудовою закускою під час застілля стануть малосольні кабачки, приготовані за власним рецептом. Пікантний і в той же час ніжний смак молодих і багатих на вітаміни плодів літа буде приємним сюрпризом для всіх шанувальників гострого і солоного.
Ця страва готується швидко, до того ж не вимагає особливої вправності. А головне – робиться воно без оцту, на воді і ароматних спеціях. Завдяки цьому смак і виходить ніжний, з легкою кислинкою. Багатий аромат оригінальних малосольних кабачків моментально збуджує апетит, так що поспішаємо відправити новий рецепт в закладки і приступити до його апробації.
Малосольні кабачки швидкого приготування по-домашньому
Вибирати потрібно тільки наймолодші плоди довжиною до 12 см – «кабачкові корнішони». У них найбільше вітамінів, м’якоть ніжна навіть в сирому вигляді.
Різати їх пластинами дуже зручно, і виглядають на тарілці малосольні кабачки, приготовані за цим рецептом, ідеально, особливо якщо разом засолити білі кабачки і смугасті цукіні. Спеції та зеленню культури підбираємо довільно.
Складові
- Плоди кабачка – 0,5 кг;
- Вода очищена – 0,5 л;
- Часник молодий – 2 великих зубки;
- Сіль – 1 ст.л .;
- Цукор – 1 ст.л. (Без гірки);
- Лист лавра – 1 шт .;
- Свіжа зелень – пучок;
- Гвоздика (пряність) – 1 суцвіття;
- Перці (чорний і запашний) – по 2-3 горошини.
Як покроково зробити солоні кабачки швидкого приготування
- Моєму овочі та зелень (можна не обсушивать), часник звільняємо від лушпиння.
- Рубаємо зелене листя і кладемо їх на дно підготовленої посудини.
- Зверху висипаємо чищений і добре подрібнений часник.
- У плодів кабачка потрібно видалити плодоніжки і жорстке квітколоже.
- Озброївшись овочерізки, нарізаємо плоди на тонкі й акуратні «язички». Якщо такого пристосування на кухні немає, беремо в руки гострий ніж. На цю роботу піде трохи більше часу, але головне – результат.
- Розкладаємо кабачкові слайси на овочеву подушку рівномірно, шар за шаром.
- В окремій каструльці приготуємо пряний розсіл. Для цього подогреем воду, підсолодимо і посолимо її.
- В кінці кидаємо ароматно-пряний набір і, давши закипіти, відразу ж вимикаємо.
- Коли рідина охолоне, заливаємо нею кабачки, накриваємо вміст засолювальний ємності і відправляємо в місце потаємні.
Просаливание триває недовго. Через 6-7 годин, якщо в рідині з’явилася кислинка, вже можна знімати пробу пряної закуски. Зберігаємо залишки в холоді, але недовго – всього пару днів.
Простий рецепт малосольних кабачків швидкого приготування
Смачно посолити можна не тільки кабачковий молодняк, а й великі плоди. У них доведеться видалити жорсткі насіння, а ось бічну м’якоть – в маринад і на стіл. Чекати пряного частування довго не доведеться.
Складові
- Кабачки перестиглі – 2-3 плоди;
- Часник – 1 середня головка;
- Вода – 1 л;
- Сіль – 1,5 ст.л .;
- Цукор – 0,5 ч.л .;
- Лист лаврового дерева – 1-2 шт .;
- Кріп – 2 парасольки;
- Перці (ароматний, чорний) – по 3 горошини.
Приготування будинку смачних малосольних кабачків
Моєму плоди, знімаємо з них шкірку, розсікає навпіл, видаляємо середину з насінням, ріжемо полуколечкамі товщиною 1 см.
Чищений часник нарізаємо крупно, відправляємо на дно засолювальний ємності. Туди ж кладемо прянощі, а зверху – різані плоди кабачка.
Воду підсолоджувати, солимо і кип’ятимо. Остигнула рідиною заливаємо овочі, накриваємо і ховаємо на добу подалі від світла – просолюється.
Швидка засолювання кабачків: простий домашній рецепт
Складові
- Молоді плоди кабачка – 3-4 плоди + –
- Часник молодий – 7-10 середній зубків + –
- Вода – 1,5 л + –
- Сіль – 3 ст.л. + –
- Цукор – 2 ч.л. + –
- Суцвіття кропу – 2-3 шт. + –
- Чорний перець – 5-7 горошин + –
- Смородина і вишня (лист) – по 2 шт. + –
- Хрін – 2 великих листочка + –
Рецепт швидкої засолювання кабачків в домашніх умовах
Надати особливу пікантність засолюванні можна за допомогою вишневих і смородиновий листків і хрону. Все інше – класика жанру.
Моєму-чистимо кабачки, як зазвичай. Різати їх треба кільцями. Товщина – близько сантиметра.
- Беремо каструлю глибше і кладемо на дно шар свіжих кабачковий кілець, присипаємо прянощами.
- До них же відправляємо і часник, почистивши і порубавши його.
- Зверху – лист хрону.
- Далі – точно таке ж прослаіванія.
- Заливку готуємо, як і в перших двох випадках, тільки ллємо її в каструлю гарячої. Вона повинна повністю покрити вміст посудини.
- Накриваємо, охолоджуємо і – в холодильник. Знімати пробу можна буде через добу.
У літню городню жнива, коли немає часу на приготування, хочеться сфабрикувати що-небудь простіше та повкуснее. Запропоновані сьогодні малосольні кабачки швидкого приготування по-домашньому – те, що потрібно, коли на грядці вродило, а возитися з закрутками колись. Правда, це частування довго не варто, тому що моментально розходиться по тарілках. Але завжди можна зробити ще! ..