Зовсім скоро на наших грядках почнуть дозрівати перші дари овочевий палітри, і з’явиться можливість урізноманітнити сімейне меню разносолами. Ну, а поки є час запастися цікавими рецептами, серед яких особливої уваги, без сумніву, будуть удостоєні солоні кабачки домашнього приготування.
Вони виходять точно свіжі, але з легким пряно-солодкуватим смаком і апетитним ароматом – відмінна закуска до шашлику або смаженої на багатті рибку! ..
Простий і оригінальний рецепт засолювання кабачків по-домашньому
Для приготування цієї смачної закуски використовуємо тільки молоді плоди цукіні діаметром не більше 5-6 см. Знімати з них шкірку не треба – вона додасть пікантності частування. Цукру та оцту, при бажанні, можна класти менше, але тоді кабачки матимуть дещо інший смак.
Складові
- Цукіні молочної стиглості – 1 кг;
- Сіль – близько 1 ст.л .;
- Цукор – 4 ст.л .;
- Оцтова кислота харчова (9%) – 50 мл;
- Масло соняшнику – 3 ст.л .;
- Лист лавра сушений – 2 шт .;
- Перець чорний і запашний – по 2-3 горошини;
- Перчик мелений – на смак;
- Часник (молодий) – 2 великих зубки;
- Зелень свіжа – великий пучок;
- Окріп – 0,5 л.
Як приготувати смачні солоні кабачки своїми руками
- Почнемо, як завжди, з гігієни – помиємо плоди.
- З часниковим зубків знімаємо шкірку, ріжемо пластинками, рубаємо, попередньо сполоснувши, зелень.
- У цукіні видаляємо плодоніжки, ріжемо їх кружками завтовшки 5 мм.
- Складаємо кружечки кабачків в засолювальними ємність, посипаємо сіллю-перцем, а потім акуратно заважаємо.
- В окріп виливаємо масло, оцет, кладемо лавр, горошини перців, сиплемо цукор, збовтуємо.
- В кінці заливаємо рідиною кабачки, накриваємо не дуже щільно і залишаємо просолюється близько доби.
Поради кухарчуком
- Можна перець і сіль додати, за традицією, в заливку;
- Цілком прийнятний варіант – використовувати холодний маринад, але в такому випадку овочам доведеться довше стояти, щоб просолитися.
Подавати приготовані за таким експрес-рецептом солоні кабачки можна з смаженим м’ясом, з яким вони додадуть благородну пікантність, і вареної молодої картопелькою.
Рецепт кращої домашньої засолювання кабачків в медовому сиропі
Любителі поєднання солодкого з солоним зуміють гідно оцінити цей варіант засолювання кабачків (білих або цукіні) холодним способом. Він дуже простий, а закуска, яка в результаті виходить, настільки смачна, що відразу ж доведеться робити другу порцію …
Складові
- Кабачки (молоденькі) – 0,5 кг;
- Сіль – 0,5 ч.л .;
- Масло оливок – 100 мл;
- Оцет (будь-плодовий) – 3 ст.л .;
- Мед натуральний – 2 ч.л .;
- Часник – 2-3 великих зубчики;
- Зелень (кріп, кінза, петрушка) – 1 пучок;
- Перець мелений – за смаком.
Рецепт смачною домашньою засолювання кабачків
- Помивши плоди, ріжемо їх дуже тонкими кружальцями або поділяємо за допомогою овочерізки на слайси, складаємо в глибоку ємність, солимо, заважаємо і відставляємо на півгодини.
- Паралельно займаємося маринадом: чистимо і дрібніше часник, змішуємо з маслом, медом (його потрібно перед цим потримати на водяній бані), оцтом, перцем.
- Миємо, ріжемо зелень і – в марінадную підливу. Видаливши з нагодована сіллю кабачковий пластинок виступила воду, заливаємо їх ароматної марінадной заливкою, заважаємо і, накривши, відправляємо в холодне місце.
Протягом покладених для засолювання доби напівготову закуску бажано кілька разів акуратно перемішати.
Малосольні кабачки хрусткі
Складові
- Кабачки – близько 1,5 кг + –
- Часник великий – 3-4 зубчики + –
- Свіжий лист хрону – 1 шт. + –
- Чорний перець – до 10 горошин + –
- Парасолька кропу з насінням – 1 шт. + –
- Сіль – 3 ст.л. + –
- Вода – близько 1,5 л + –
- Вишневі і смородинові листя – по 2-3 шт. + –
- Перець чилі – 1/4 чл. + –
Як робити своїми руками малосольні кабачки хрусткі
Огірочки «з хрускотом» завжди за столом розходяться миттєво. Така ж доля чекає і кабачковий варіант цієї чудової закуски. Плоди потрібно брати наймолодші – вони краще і швидше доходять до потрібної кондиції.
- Помивши плоди, ріжемо їх кружальцями завтовшки близько 1 см.
- На дно 3-літрової ємності кладемо різаний часник і горошини перцю, листя, потім – кабачкові кружечки до половини банки, далі – знову часник і перець, ще кабачки, а зверху – кріп і перець чилі.
- У холодній воді розчиняємо сіль і цукор, заливаємо вміст банки. При середній температурі наше соління буде готове через 3 доби.
Овочева тема напередодні щедрого городнього сезону розбурхує фантазію, спонукаючи до сміливих кулінарних вишукувань. Сьогоднішня добірка найцікавіших домашніх рецептів солоних кабачків доведеться дуже до речі. Вона допоможе урізноманітнити літнє меню смачними і корисними закусками на радість всіх домашніх