Як приготувати сирну паску

Рецепти сирної паски
Разом з випічкою, яку зазвичай ставлять на стіл в Воскресіння Христове, прийнято подавати до столу й інші, не менш смачні, частування. Звичайно ж, мова піде про сирної паски, рецепти якої ми з вами крок за кроком розберемо трохи нижче, і приготуємо цей смачний і найвишуканіший десерт! Це ніжне блюдо неодмінно припаде до смаку навіть тим вередунам, яким не догодиш, і які всюди знайдуть безліч недоліків!

Можливо, весь секрет паски з сиру полягає в її несхожості на інші звичні для цього світлого свято страви. На відміну від звичайних великодніх кексів і рулетів, ці сирні великодні десерти виходить на рідкість соковитими і казково смачними. Та й, як не крути, шкоди талії таке частування принесе на порядок менше, ніж пишна здоба

До слова, існує багато абсолютно різних способів приготування цієї страви: десерт можна запікати, заварювати або поміщати по прес. Ми розповімо вам, як приготувати сирну паску по кожній з можливих технологій, а ви виберете ту, що підходить саме вам.

секрети кухарчуком

Щоб ваш кулінарний подвиг не обернувся міні-катастрофою, ми підготували "шпаргалку", яка допоможе створити відмінний десерт.

  • Сир повинен бути среднежірним і трохи сухуватим. Якщо ж ви злегка промахнулися з вибором, покладіть зернисту масу по прес – він допоможе "вигнати" зайву вологу.
  • В ідеалі, всі компоненти слід купувати не в магазині, а з’їздити за ними на ринок – блюдо з домашніх продуктів якісно відрізняється за смаком.
  • Згідно з правилами, сир потрібно кілька разів пропустити через дрібне сито. Це дуже довгий і дуже нудний процес, і якщо часу «в обріз», скористайтеся блендером або міксером.

Великдень з сиром "Світле Воскресіння"

Як приготувати сирну паску

Складові

  • Сир – 300 г + –
  • Масло вершкове – 50 г + –
  • Цукор – 200 г + –
  • Молоко – 50 г + –
  • Пудра цукрова – 70 г + –
  • Борошно пшеничне – 400 г + –
  • Яйця – 3 шт. + –
  • Дріжджі сухі – 5 г + –
  • Ізюм – 150 г + –
  • Сік лимонний – 1 ч. Л. + –
  • Ванілін – за смаком + –

Приготування

Розглянемо один з найбільш поширених варіантів приготування цієї страви, який, тим не менш, зберігає свою актуальність протягом багатьох століть. Порадуйте близьких в найбільше свято християнського світу свіжої апетитною випічкою! 1. Молоко переливаємо в емальовану ємність і трохи нагріваємо на вогні. Туди ж додаємо по чайній ложечці цукру-піску і борошна і всипаємо дріжджі. Все перемішуємо і поміщаємо в містечко тепліше – це буде наша опара.

2. Сир продавлюємо через сито або м’ясорубку, поки у нас не вийде маса, практично не містить крупинок.

3. Яйця акуратно розбиваємо над мискою. У одного з них зливаємо білок і відставляємо його в сторону – він нам буде потрібно пізніше. Решта яйця – і білки, і жовткову частина – перемішуємо з цукром і вспенивающем міксером. Вводимо туди ж сирну масу і ще раз вспенивающем.

4. Поетапно, безперестанку перемішуючи інгредієнти нашого складу, додаємо масло, опару і ванілін. Можете трохи посолити наш склад – це не зашкодить, а навіть навпаки – зробить смак більш яскравим.

5. Невеликими порціями всипаємо борошно і знову все ретельно вимішуємо.

6. Ізюм моєму, мачає вологу рушничком і теж відправляємо в миску з тестом.

7. Форми для випікання обробляємо маслом, на дно кожної ємності кладемо кружечок пергаменту і заповнюємо нашим складом приблизно до середини. Тепер залишається трохи почекати, поки тісто "виросте" приблизно в два рази.

8.Ставім формочки в духовку, включену на двісті градусів, і уважно спостерігаємо за процесом: як тільки верхівка потемніє, прикриваємо її мокрим шматочком пергаменту і продовжуємо випікати ще хвилин сорок.

9. Поки пасочки нудяться і зарум’янюється, ми приготуємо глазур. Для цього візьмемо наш білок, лимонний сік і ложку цукру. Збиваємо все компоненти за допомогою міксера.

Як тільки сирна паска, рецепт якої ми тільки що освоїли, стане менш обпалює, нанесемо отриману суміш на верхівки випечених виробів!

Впевнені, подібне частування по праву займають місце на святковому столі і стане тріумфом господині і причиною безлічі компліментів на її адресу!

Великдень з сиру "Блага звістка"

Рецепт сирної паски з горіхами

Складові

  • Сир – 800 г + –
  • Яйця – 5 шт. + –
  • Цукор – 400 г + –
  • Ванільний цукор – 1 упаковка + –
  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Сметана жирна – 100 г + –
  • Горіхи мигдальні – 200 г + –
  • Ізюм запарений – 200 г + –

Приготування

Пам’ятайте, як в дитинстві, будучи ще маленькими, майстрували пасочки з піску і води, використовуючи формочки? Тепер ми з вами займемося приблизно тим же, тільки замінимо, мабуть, інгредієнт більш їстівним. Для створення цієї чудової паски з сиру нам буде потрібно спеціальна формочка – пасочніци, яку можна купити в будь-якому торговому центрі. Крім іншого, вона залишає на стінках сирної паски ретельно рельєфні малюнки. 1. Сирок ретельно протираємо за допомогою сита. Бажано зробити це кілька разів – тоді маса виходить практично без крупинок, і з неї простіше формувати виріб.

2. Вводимо в сирний інгредієнт сметану і змішуємо обидві складові.

3. Цукор за допомогою кавомолки перетворимо в пудру і додаємо її до маслу. Всю цю суміш необхідно перетирати, поки вона не стане біліти.

4. Акуратно наточити до цього складу яйця і додати подрібнений мигдаль та родзинки.

5. Отримане "тісто" потрібно якомога тісніше утрамбувати в форму-пасочницу, а зверху помістити тарілку або дощечку з важким вантажем. У такому вигляді потрібно дати постояти масі близько доби.

Іноді перевіряйте виріб і зливайте рідину, яка буде виступати під формою (необхідно передбачити цей момент і підставити під форму тарілочку).

Незважаючи на трудомісткі дії, які потрібно виконати з сиром, цей десерт набагато складніше зіпсувати, ніж звичну випічку, яку прийнято подавати на стіл в цей світлий день!

Великдень "Благодать"

Рецепт паски з сиру з горіхами і сухофруктами

Складові

  • Сир – 500 г + –
  • Молоко – 400 мл + –
  • Цукор – 100 г + –
  • Яєчні жовтки – 2 шт. + –
  • Масло вершкове – 50 г + –
  • – + –
  • Цукор ванільний – за смаком + –
  • Суміш горіхів і сухофруктів – 200 г + –

Приготування

З усіх можливих варіантів, саме ця сирна паска, рецепт якої ми зараз вивчимоволодіє найбільш ніжною текстурою, тонким ароматом і не передається словами ніжністю. Освойте цю технологію – не пошкодуєте, запевняємо вас! 1. Сир двічі протираємо крізь сито, щоб він знайшов однорідність.

2. У маленьку ємність вливаємо молоко, вводимо жовтки і всипаємо цукор. За допомогою водяної бані нагріваємо суміш до температури кипіння, безперервно помішуючи. Перед тим, як ми будемо вимикати пальник, у нас повинна бути густувата маса.

3. Беремо відповідний посуд, виливаємо туди остигнула молочно-яєчну масу, туди ж додаємо сухофрукти та горіхи, кидаємо масло і трохи ваніліну.

4. Поетапно додаємо в суміш сир і добре вимішуємо весь склад.

5. Викладаємо масу в пасочницу, притискаємо зверху важком і залишаємо в цьому стані на п’ять годин.

Детально розібрані нами сьогодні способи приготування сирної паски здатні зробити цей чудовий день ще яскравіше і увійдуть до переліку "золотих рецептів" вашої сімейної кулінарної книги!