Пропонуємо вам сьогодні ознайомитися з рецептом приготування надзвичайно смачного й оригінального десерту. Сирники з вареним згущеним молоком здивують і порадують ваших близьких, адже на тарілці виявиться начебто звична всім випічка, а всередині буде чекати солодка начинка! Готується ласощі простіше, ніж здається, дивлячись на фото, і не залишає байдужими навіть тих, хто ніколи не зізнається в любові до солодкого.
Секрети вдалих сирників з сиру зі згущеним молоком
Але перш, ніж братися за освоєння рецепта, дізнаємося спочатку кілька тонкощів приготування сирників з сиру зі згущеним молоком.
Борошно для сирників зі згущеним молоком
Ні в якому разі не додаємо її занадто багато! Головний критерій хорошого тесту для сирників – це його липкість. Якщо воно тягнеться за ложкою або за рукою, значить все в порядку, пропорції не порушені.
У разі ж, якщо тісто легко відклеюється і формується сухими руками, значить сиру в ньому мало і сирники вийдуть швидше схожими на оладки, без вираженого сирного смаку.
Щоб тісто не липнуло, просто змочуємо долоні і ложку водою.
манка
Якщо в складі бентежить присутність манної крупи, сміливо замінюємо її тим же кількістю борошна і випікаємо сирники з нею.
Розпушувач / сода і цукор
Розпушувач або соду ми не додаємо – це ні до чого, так як тісто трохи підніметься саме по собі під час смаження, завдяки маслу. Цукор же кладемо за смаком.
Начинка сама по собі дуже солодка, тому не варто перевантажувати їм тісто. Якщо сир не кислий, без цукру і зовсім можна обійтися, головне не забути про сіль – саме вона оттенит смак вареного згущеного молока.
яйце
При приготуванні тіста можна обійтися і зовсім без нього, якщо взяти сільський жирний сир. Коли зерна не розсипчасті, а являють собою густу, добре мажущуюся масу, зліпити сирники без додавання яєць не складе труднощів.
Але якщо в тесті присутній хоча б одне куряче яйце, то кількість навіть сухого сиру, вказане в рецепті можна сміливо збільшити в 2 – 2,5 рази.
Класичні сирники з вареним згущеним молоком
Складові
- Сир – 200 г
- Яйце – 1 шт.
- Манна крупа – 2,5 ст.л.
- Сіль – щіпка
- Борошно пшеничне або манка для панірування – 2-3 ст.л.
- Ванілін – на кінчику ножа
- Згущене молоко варене – приблизно 1/2 банки
Приготування сирників зі згущеним молоком
- Перемішуємо сир разом з яйцем до однорідності.
- Потім всипаємо манку, сіль, ванілін знову заважаємо.
- Даємо постояти хвилин 15-20 під кришкою, щоб крупа трохи розбухла – це зробить тісто більш пластичним.
Як зліпити сирники
Насипаємо в плоску тарілку паніровці, наливаємо на сковороду олію і, поки воно прогрівається, приступаємо до ліплення сирників.
- на руці робимо корж з тіста,
- викладаємо в середину 1 ч.л. начинки,
- зверху закриваємо ще однієї коржем того ж розміру,
- вирівнюємо краю руками, обвалюють у борошні і викладаємо на сковороду.
Смажимо сирники зі згущеним молоком без кришки, але на невеликому вогні, щоб вони пропеклися всередині.
Готові викладаємо на решітку, застелену паперовим рушником або серветками, щоб скло зайве масло. Перед подачею краще дати сирників трохи подостить, щоб начинка не обпікала. Особливо це важливо для маленьких ласунів.
Подаємо, посипавши цукровою пудрою з чаєм або кавою.
Як бачите, готуються сирники з вареним згущеним молоком дуже просто, дивимося фото і пробуємо піч! Чаювання з таким незвичайним десертом напевно оцінять і гості, і домочадці, та й собі іноді хочеться зробити приємне.