Як приготувати шарлотку в мультиварці

Пишна шарлотка в мультиварці
Напевно кожен з нас в дитинстві із задоволенням ласував цей істинно баварський десерт з яблучками, який нам пекли мами і бабусі. Сьогодні багато відео, а також рецепти з фото навперебій діляться секретами, як готувати такий пиріг, однак мало хто знає, що шарлотка в мультиварці виходить пишна, дуже смачна. Настала черга і вам побалувати свою сім’ю цієї гріє спогади солодкої випічкою, адже вона така гарна на столі в якості частування до чаю.

За досить довгу історію існування цього неперевершеного кулінарного шедевра, яких тільки різновидів цього пирога не було придумано: шарлотка в мультиварці, в печі і в духовці, звичайна і вегетаріанська, з різними плодовими добавками (з журавлиною, смородиною, вишнею, варенням, всілякими фруктами) і з ароматними прянощами (ваніллю, кардамоном, цедрою, імбиром або корицею).

І незважаючи на настільки простий рецепт цього пиріжка, його завжди можна легко урізноманітнити і здивувати домочадців або гостей чимось новеньким.

Крім того, бувають і такі тонкощі, наприклад, якщо фруктово-ягідні компоненти при приготуванні шарлотки змішуються безпосередньо з тестом, то таку шарлотку називають закритою.

Ну а якщо у господині є настрій і час, щоб освоїти покроковий рецепт, як спекти шарлотку з яблучними часточками, акуратно укладеними поверх пирога, то в результаті можна отримати неперевершений за своєю смакотою, пишності і красі домашній відкритий яблучний пиріг, який безумовно стане прикрасою будь-якого чаювання.

Рецепт відкритою шарлотки в мультиварці

Цей варіант ексклюзивної випічки настільки простий, що навіть початківці господині зможуть легко освоїти нехитру науку, як піч відкриту шарлотку без будь-яких відео інструкцій.

Рецепт відкритою шарлотки в мультиварці

  • Для початку слід налити в чашу і підігріти рослинне масло (2 ст.л.) або розтопити вершкове, буквально 1 столову ложку, це можна зробити за допомогою функції підігрів.
  • Потім на дно чаші висипаємо цукровий пісок (3 ст.л.) або цукрову пудру (пару столових ложок) і доводимо його до стану до карамельного сиропу. В довершення на дно чаші акуратно слід розкласти часточки тонко нашаткувати яблук (2 плода) і трохи кармелізіровать їх.
  • Тепер все це пишність належить залити тестом зі збитих з цукром (200 г) до піни яєць (4 шт.), Куди потім засипаємо 1 ст. борошна і соду (½ ч.л.), гашене соком лимона.
  • Випікати в програмі випічка таку шарлотку слід 50 хвилин, не в якому разі не відкриваючи кришку агрегату до закінчення готування, інакше бісквіт опаде.

Будь рецепт приготування тіста для шарлотки зажадає від вправно господині не більше 15 хвилин. Під час же випікання бісквітного яблучного пирога в мультиварці і зовсім можна відпочити, подивитися відео або зайнятися іншими справами.

Шарлотка в мультиварці: класичний рецепт

Шарлотка в мультиварці - класичний рецепт

Складові

  • Яблука зелені – 0,4 кг + –
  • Розпушувач – 1/2 ч.л. + –
  • Кориця (за бажанням) – 1/2 ч.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 0,2 склянки + –
  • Яйця курячі – 5 шт. + –
  • Борошно пшеничне в / с – 1 мірна чашка + –
  • Масло вершкове – 1 ст.л. + –

Приготування шарлотки в домашніх умовах

Тим, хто вперше задався питанням, як приготувати шарлотку в мультиварці, варто запам’ятати, що головною умовою приготування страв в розумній грубці є точне дозування інгредієнтів відповідно до рецепту і суворе дотримання тимчасового режіма.Следует також відзначити, що шарлотка в скороварці-мультиварці готується хвилин на 10-20 швидше, ніж в звичайному гаджет.

  1. Для цього рецепта достатньо двох великих яблук. Бажано, щоб вони були злегка кислуватими. Спочатку підготуємо фрукти – Намо і звільнимо їх від серединок, видалимо плодоніжки і чашечку. Потім ріжемо кубиками по 1 см.
  2. Тепер в окремій ємності гарненько змішуємо цукор і яйця віночком, міксером або блендером.
  3. Постійно перемішуючи, всипаємо борошно, потім розпушувач, корицю за бажанням, а в останню чергу – яблука. Все ретельно перемішуємо, і в результаті у нас повинно вийти тісто, як трохи рідка сметана з яблучними кубиками.
  4. Тепер змащуємо чашу мультиварки маслом, а потім заливаємо в неї вже готове тісто.
  5. Далі закриваємо кришку агрегату, витягаємо паровий клапан і встановлюємо режим «випічка» і час готування – 1 година 15 хвилин. Натискаємо кнопку старт і готуємо до закінчення роботи таймера.

Найпростіша і смачна шарлотка в мультиварці виходить приголомшливо пишної з приємним коричних-яблучним ароматом. Рецепт такий шарлотки напевно стане коронним в кулінарній сімейної книзі.

Вегетаріанська пишна шарлотка в мультиварці

У житті бувають ситуації, коли збираєшся зробити вкусняшку, і виявляється, що головного інгредієнта немає, а бігти в магазин не з руки. Тоді нам нічого іншого не залишається, як робити шарлотку без яєць.

Складові

  • Яблука солодкі – 4 фрукта;
  • Борошно пшеничне в / с – 1 ст .;
  • Манка – 1 ст .;
  • Цукровий пісок – 1 ст .;
  • Кефір – 1 ст .;
  • Вершкове масло – ½ ст .;
  • Сіль кухонна – ½ ч.л .;
  • Сода – 1 ч.л.
  • Ванілін – ½ ч.л.
  • Панірувальні сухарі – 3 ст.л .;

Як приготувати смачну шарлотку в мультиварці

  • Яблука промиваємо, видаляємо серцевину і плодоніжки, після чого нарізаємо фрукти тоненькими шматочками товщиною близько 3 мм.
  • Потім нам знадобиться дві ємності. В одній з них змішаємо просіяне борошно з манкою, а також засипаємо туди цукор і сіль.
  • Другу ємність використовуємо з метою змішування масла і кефіру. Спочатку розтоплюємо шматок вершкового масла. Швидше за все це вийде зробити в мікрохвильовці на невеликої потужності. Коли масло охолоне, до нього приєднуємо кефір і перемішуємо.
  • Тепер з’єднуємо вміст двох ємностей і перемішуємо все до однорідної консистенції. Далі додамо соду, ванілін і знову перемішуємо. Тісто виходить досить густим.
  • Змащуємо чашу мультиварки вершковим маслом і прокидаються дно панірувальними сухарями, щоб запобігти прилипання пиріжка і підгоряння яблук. Якщо сухарів немає під рукою, то можна використовувати замість них звичайне кришене печиво.
  • Поверх крихт розкладаємо по колу яблучні дольки.

Як зробити вегетаріанську пишну шарлотку в мультиварці

  • Потім заливаємо яблука тестової масою.

Як приготувати шарлотку в мультиварці

  • Кришку мультиварки закриваємо, і не забуваємо про паровий клапан, який потрібно витягти. Виставляємо на дисплеї програму «випічка» і час випікання – 1 год 15 хв. Натискаємо кнопку старт.
  • Після закінчення програми чашу з готовою випічкою необхідно витягти з агрегату і дати охолонути. Ну а потім, перевернувши чашу догори дном, витягаємо готову шарлотку, і насолоджуємося цим смачним блюдом.

Смачна пісна шарлотка в мультиварці: рецепт на чаї

Під час православного посту ми намагаємося в питаннях приготування їжі акцентувати увагу на складі тієї чи іншої страви. Шарлотка без молочної продукції і без яєць буде як не можна до речі.

Цей рецепт підійде і строгим вегетаріанцям, інакше званим веганами.

Складові

  • Яблука великі – 2-3 шт .;
  • Цукровий пісок – 150 г;
  • Олія соняшникова – 50 мл;
  • Варення або джем яблучний або абрикосовий – 2 ст. л .;
  • Заварка (чай чорний) – 1/2 ч. Л .;
  • Вода – ½ ст .;
  • Борошно пшеничне в / с – 320 г;
  • Розпушувач – 1 пакетик;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик;

Смачна пісна шарлотка в мультиварці: рецепт на чаї

Як зробити яблучну шарлотку в мультиварці

  1. Перш за все, заваримо дрібку чаю, заливши її 1/2 склянки окропу, а поки заварка остигає, Намо яблука.
  2. Далі, розрізавши їх на половинки, звільнимо від серединок і шаткуємо на тонкі часточки.
  3. У вільну ємність, просіюючи через сито, всипаємо борошно і розпушувач.
  4. В іншу вільну ємність дозуємо рослинне масло і цукор і ретельно їх перемішуємо. Також в цю ємність вливаємо остигнула заварку. Не забуваємо заварку попередньо процідити і звільнити від листочків чаю.
  5. До борошна і розпушувача вливаємо суміш олії, цукру і заварки, постійно помішуючи.
  6. Заправляємо суміш варенням. Потім всипаємо ванільний цукор. Ретельно розмішуємо.
  7. Дно і стінки чаші мультиварки обробляємо рослинним маслом і поміщаємо в неї третину тесту, на поверхню якого розкладаємо половину яблучних шматочків. Акуратно вливаємо на яблучну прошарок ще третину тесту і знову розкладаємо половину яблучок. Частину, що залишилася третина тесту доливаємо зверху.
  8. Встановлюємо програму «випічка», час випікання – 1 год 20 хв. Закриваємо кришку мультиварки і натискаємо кнопку старт.

Чекаємо закінчення програми, потім шарлотку витягаємо. Доведеться почекати, поки вона охолоне, ну і в довершення перекладаємо її на тарілку, ділимо на шматочки і насолоджуємося смачним пирогом.

Тепер із запропонованих варіантів ви без зусиль зможете підібрати собі найкращий рецепт шарлотки і без праці приготувати його в мультиварці.