Як приготувати салат «Новорічна куля»

Салат новорічний куля
Новорічні страви з відповідним оформленням дуже затребувані на святковому застіллі, адже їх вишуканий вигляд привертає особливу увагу. Класичну подачу закуски господині давно замінили на оригінальну, прикладом тому служить салат «Новорічна куля» (фото з варіантами його оформлення представлені в статті). Готується закуска з усіх можливих інгредієнтів, навіть звичне олів’є може стати основою для смачного і вишуканого святкового «шара».

Салат «Новорічний куля» з крабовими паличками на швидку руку

Такий незвичайний в оформленні та делікатний на смак салат робиться всього за 20 хвилин.

Простий набір доступних продуктів дозволяє готувати великі порції закуски і при цьому особливо не спустошувати свій гаманець. Для новорічного меню такий святковий «новорічний куля» стане справжньою знахідкою.

Інгредієнти для новорічного кулі

  • Твердий сир – 100 г
  • Майонез «Провансаль» – за смаком
  • Яблуко – 1 шт.
  • Крабові палички – 1 пачка
  • Зелена цибуля – 50 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Кріп – 1 г

salat-novogodnij-shar.jpg2

Приготування

  1. Білки відділяємо від жовтків.
  2. Жовтки, пір’я цибулі (3 шт.), Трохи кропу, крабові палички (2 шт.) Відкладаємо відразу, щоб потім ними прикрасити вже готову страву.
  3. Яєчні білки, сир, залишок крабових паличок, очищене від шкірки і насіння яблуко натираємо на тертці.
  4. Викладаємо салат у формі кулі, шарами, при цьому кожен шар обов’язково змащуємо майонезом:
  • спочатку кладемо крабові палички;
  • поруч формуємо шар з яєчних білків;
  • далі кладемо цибулю;
  • потім яблуко;
  • і наостанок сир.

Прикрашаючи салат, в центрі «новорічного кулі» робимо смугу середнього розміру з тертих жовтків, по боках – 2 смужки з крабових паличок. По краях формуємо тонкі смуги з кропу, поруч кладемо гілочку ялини, зроблену з пера зеленої цибулі.

Перед подачею салат з крабовими паличками «Новорічна куля» охолоджуємо в холодильнику, тільки потім подаємо його до столу.

Овочевий салат «Новорічні кульки»: рецепт з майонезом

Легка і в той же момент ситна закуска зі свіжих овочів – відмінна ідея для прикраси святкового столу. Салат ідеально доповнює будь-який гаряче блюдо, так і в якості самостійної закуски він виглядає не менш гідно.

Складові

  • Огірок – 1 шт .;
  • Кріп – за смаком;
  • Картопля – 450 г;
  • Болгарський перець – 250 г;
  • Майонез – за смаком;
  • Яйця – 5 шт.

Приготування

  1. Яйця варимо, охолоджуємо в холодній воді, очищаємо від шкаралупи.
  2. Картопля моєму, чистимо, варимо в підсоленій воді. Зварений коренеплід остуджують на тарілці.
  3. Перець обмиваємо, видаляємо з нього всі насіння, нарізаємо невеликими кубиками.
  4. Подрібнюємо кріп, змішуємо його з перцевої нарізкою.
  5. Остигнули яйця і картопля натираємо на тертці (великої), заправляємо продукти майонезом, потім ретельно перемішуємо.
  6. З отриманої продуктової маси формуємо «новорічні кулі» середнього розміру, обвалюють їх в укропно-перцевої суміші, після чого вставляємо в кожен «кулька» по гілці кропу і одягаємо на гілку тонке колечко з огірка або маслини.

Посипання для новорічних куль може бути найрізноманітнішою: від тертого яєчного жовтка до панірувальних сухарів. Втім як і начинка.

Як приготувати салат «Новорічна куля»

У будь-якому випадку виходить просте, барвисте, а головне – смачне і їстівне новорічну прикрасу. Смачного!

Салат «Новорічний куля» з ананасами і качиної гомілкою

Якщо на вашому святковому столі не вистачає оригінальної закуски з екзотичним оформленням і яскравим незабутнім смаком, тоді салат «Новорічна куля» (рецепт якого представлений нижче) – це перше, що ви повинні приготувати до святкового застілля.

Блюдо швидко робиться (годину йде на підготовку продуктів і 30 хвилин на саме приготування), має простий інгредіентний склад, а виглядає на святковому банкеті просто приголомшливо.

Інгредієнти для салату

  • Яйця – 2 шт .;
  • Консервований ананас – 100 г;
  • Качина гомілку (можна взяти і будь-яку іншу качину частина) – 300 г;
  • Майонез – 60 г;
  • Огірок – 1 шт .;
  • Сіль – 2 щіпки.

Продукти для прикраси

  • Кріп (свіжий) – 1 пучок
  • Морква – 1 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Сир (твердий) – 70 г

Підготовка продуктів:

  1. Качину ногу ретельно промиваємо у воді, видаляємо з м’яса шкірку і зайвий жир.
  2. Опускаємо качку в киплячу (обов’язково підсолену) воду, варимо її до готовності, приблизно близько півгодини.

Перевірити готовність качиного м’яса можна бамбуковою паличкою. Для цього потрібно проколоти качку і подивитися – чи легко проходить паличка крізь м’язи. Якщо так, то м’ясо вже зварилася.

  1. Дістаємо з води готову качатину, кладемо її на паперову серветку, даємо час охолонути.
  2. Остигнуло м’ясо дрібно нарізаємо, перекладаємо в салатницю.
  3. Огірок моєму, сушимо, обрізаємо кінці. Шкірку знімаємо обережно, не пошкоджуючи її, вона нам ще стане в нагоді на етапі оздоблення. Сам огірок ріжемо дрібними кубиками, пересипаємо нарізку до подрібненої качці.
  4. З консервованого ананаса зливаємо рідину (для приготування салату намагайтеся використовувати ананас шматочками, або кільцями), але про всяк випадок перекладаємо їх ще й в друшляк, щоб стекли залишки рідини. Далі нарізаємо фрукт невеликими брусочками, пересипаємо його в салатницю.
  5. У киплячу підсолену воду опускаємо сирі курячі яйця, проварюємо їх 10 хвилин (з моменту закипання), охолоджуємо в холодній воді, чистимо від шкаралупи, дрібно нарізаємо.
  6. Змішуємо яєчну нарізку з іншими інгредієнтами, солимо продукти, заправляємо майонезом, перемішуємо.

Викладаємо новорічний салат в круглу салатницю, формуємо в ній блюдо правильної круглої форми. Це може бути як один великий раз або кілька порційних. Утрамбувавши гарненько все інгредієнти – перекладаємо страва на плоску тарілку і починаємо його прикрашати.

Прикраса салату «Новорічна куля»

Робимо продуктові аксесуари для прикраси нашого святкового салату. Для цього кріп і овочі ретельно промиваємо, обсушуємо і починаємо прикрашати смачний домашній салат на новий рік.

  • Твердий сир натираємо на дрібній тертці;
  • Відокремлюємо пухнасті гілки кропу від стеблинок;
  • З моркви, шкірки огірка, яєчного білка і болгарського перцю вирізаємо кружечки або зірочки. Бажано використовувати для цього спеціальний ніж, так простіше буде вирізати красиві акуратні фігурки.

Салат «Новорічний куля» з ананасами і качиної гомілкою - домашній рецепт

Верх страви трохи змащуємо майонезом (особливо, якщо салат сухуватий) і приступаємо до викладання прикрас.

Розміщуємо кольорові кульки на поверхні салату в будь-якому порядку. Відстань між кулями присипаємо тертим сиром. Навколо всього кулі викладаємо пухнасті гілки кропу.

Можна кожен порційний новорічний кульку оформити окремим продуктом, отримавши при цьому на загальному блюді цілий набір різнокольорових ялинкових іграшок.

На цьому все – салат «Новорічна куля» готовий. Можна подавати до столу незвичайне блюдо і насолоджуватися його вишуканим смаком.

Салат «Новорічні кульки» з куркою і маслинами

Дуже проста в приготуванні закуска, яка має досить ніжний смак і оригінальне оформлення. Витрачені на неї 30 хвилин дорогоцінного передноворічного часу, повернуться вам бурхливими, вдячними оплесками гостей, які виявляться з вами за одним столом в новорічну ніч.

Складові

  • Куряча грудка – 1 шт .;
  • Часник – 1 зубок;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Майонез – 2 ст. л .;
  • Плавлений сирок – 150 г;
  • Маслини без кісточок (для прикраси) – за смаком;
  • Спеції (в основному використовується мелений перець і сіль, але можна додати і інші прянощі, на свій розсуд) – 0,5 ч. Л.
  • Волоські горіхи – 70 г.

Приготування салату

  1. Відварюємо курячу грудку.
  2. Подрібнюємо горіхи.
  3. Плавлений сир натираємо на тертці. Якщо замість м’якого сиру ви будете використовувати сир твердих сортів, тоді для початку розм’якшіть його.
  4. Маслини розрізаємо навпіл.
  5. Кріп, часник, грудку дрібно нарізаємо. Гілочки кропу НЕ подрібнюємо, а залишаємо їх цілими, вони нам знадобляться для прикраси.
  6. Всі подрібнені інгредієнти, крім маслин, змішуємо між собою, за смаком солимо, перчимо. Потім заправляємо все майонезом, перемішуємо продукти і формуємо з продуктової маси «новорічні кульки».
  7. Отримані кулі обов’язково потрібно обваляти в подрібнених горіхах, що ми і робимо. Далі викладаємо на «шари» половинки маслин, розрізані раніше, в які поміщаємо по стеблинки кропу, роблячи таким чином петельку для «іграшки».

Як зробити салат «Новорічні кульки» з куркою і маслинами

На нашу рецептом вийде приблизно 5-6 «новорічних кульок» середнього розміру. Якщо вам необхідно приготувати більше святкових «іграшок» – просто збільште кількість інгредієнтів в 2 рази.

Оселедець під шубою: новий рецепт старого страви

Без знаменитої і улюбленої багатьма оселедця під шубою не обходиться жоден Новий рік. Як правило, приготування страви завжди традиційне, однак в цьому році ми пропонуємо вам по-новому поглянути на оформлення закуски. Повірте, оригінальна подача святкового салату лише посилить приємне враження про нього.

  • Морква, буряк (по 1 шт.), Картопля (2 шт.) Варимо окремо.
  • Очищаємо зварені продукти від шкірки, натираємо їх на буряковій тертці.
  • Варене яйце також натираємо на дрібній тертці, однак білки потрібно подрібнити окремо від жовтків.
  • Цілу оселедець (слабосолону) очищаємо від шкури, кісток, потім ріжемо рибу на невеликі кубики.
  • Викладаємо на дно плоскої тарілки кубики оселедця, зверху кладемо кубики з 1 цибулини, потім поливаємо все рослинним маслом (2 ст. Л.). При бажанні, перед додаванням цибулі в салат, його можна замаринувати в лимонному соці.
  • Наступним шаром буде терта картопля, змащена (за смаком) майонезом.
  • Після картоплі викладаємо натерту моркву, її також змащуємо майонезом (к-ть на ваш розсуд).
  • Останній шар новорічного салату – подрібнена варена буряк. Розподіляємо її по всій поверхні страви, знову змащуємо шар майонезом.

Оселедець під шубою - новий рецепт старого страви

Останній штрих в приготуванні – прикраса святковою закуски. Зверху на блюді ми викладаємо смужки з тертої моркви, буряка, яєчного жовтка, білка і нарізаного дрібно лука (використовуємо ½ пучка зеленої цибулі). Викладати смужки можна в будь-якому порядку.

При бажанні, набір продуктів для викладання смуг можна змінити на свій розсуд. У будь-якому випадку, оселедець під шубою у вигляді «новорічного кулі» буде ефектно виглядати на святковому столі.

Готуйте з задоволенням салат «Новорічна куля», наші рецепти з фото допоможуть вам зробити приготування легким і вдалим. Ваші гості точно не залишаться байдужими, а головне – голодними, адже про таке смачне і ситно вечері можна тільки мріяти. А мрії в новорічну ніч обов’язково повинні збуватися.

З новим роком!