Як приготувати салат мімоза з тунцем

salat-mimoza-s-tuncom
Салатні закуски в нашій країні користуються дуже високою популярністю – вони обов’язково присутні на кожному святковому столі. Однак, салат мімоза з тунцем, про який ми сьогодні вам розповімо, відмінно впишеться не тільки в меню на свято, але і гармонійно прикрасить собою навіть буденну трапезу. Найприємніше в ньому те, що готується цей салатик неймовірно просто, а тому впоратися з ним зможе кожен, незалежно від рівня кулінарної майстерності.

Покроковий рецепт класичної мімози з тунцем

За популярністю з класичної мімозою в нашій країні може конкурувати хіба що салат шуба, який вже давно став свого роду візитною карткою сучасної російської кухні. Однак ж найчастіше працьовиті господині куховарять до великого свята обидва цих страви.

Як приготувати салат мімоза з тунцем

Використовуючи даний рецепт надзвичайно ніжною традиційної мімози з тунцем, ви зможете приготувати подібну салатну закуску так, як ніколи раніше.

Сама по собі атлантична рибка відрізняється м’яким смаком, правильна ж збірка салату підкреслить цю особливість ще сильніше.

Складові

  • Консерва тунця в маслі – 1 банка;
  • Морквина – 3 шт .;
  • Картопля – 2 середнього розміру бульби;
  • Цибуля салатна (допускається ріпчаста) – 1-2 шт .;
  • Сир твердих сортів – 200 г;
  • Яйця курячі – 5 шт .;
  • Майонезний соус «Легкий» – 300 г;
  • Зелень свіжа – пучок.

Як правильно робиться смачний салат мімоза з тунцем в домашніх умовах

Перш ніж приступати до опису процесу приготування цього чудового блюда, слід сказати кілька слів про вибір посуду для подачі.

Традиційно мімозу подають у круглому прозорому салатнику – завдяки цьому всі верстви добре проглядаються і страву набуває ще більшої ошатність і святковість, ніби з фото з кулінарної книги.

  1. Почнемо ми з того, що правильно підготуємо курячі яєчка для нашого салату. Їх потрібно відварити, але зробити це необхідно грамотно. Моєму яйця, кладемо в невелику каструлю і наповнюємо її холодною водою.
  2. Ставимо посуд на великий вогонь і трохи подсаливаем воду, щоб зберегти цілісність шкаралупи. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь і засікаємо 10 хвилин. Перетравлювати яйця не можна, оскільки жовток придбає сіруватий колір, що зіпсує весь зовнішній вигляд салату.
  3. Відварені яйця переносимо в ємність з холодною водою, після чого зчищають з них шкаралупу.
  4. Паралельно з цим потрібно проварити овочі – картопля і морква. Рекомендуємо варити їх без шкірки, але допускається і приготування прямо «в мундирі».
  5. Банку тунця відкриваємо і перекладаємо її вміст в невелику миску. Тут рибку треба трохи придушити виделкою. Зауважте, масло зливати не потрібно.
  6. Цибуля салатна чистимо і ріжемо дрібним-дрібним кубиком. Якщо цього різновиду овочу під рукою не виявилося, то використовуємо ріпчасту цибулю, тільки попередньо його заливаємо окропом на 10 хвилин, щоб він втратив гіркоту.
  7. Яйця ділимо на желточкі і білки, трьом їх окремо на дрібній тертці.
  8. Овочі подрібнюємо таким же чином і аналогічно чинимо з сиром.
  9. На дно нашого УБМБФОЙЛБ викладаємо терту картоплю, його, при бажанні, можна трохи присолити і поперчити. Поверх нього розподіляється подрібнений тунець. Зверху змащуємо все майонезом.
  10. Потім викладаємо білки, моркву і знову промазуємо соусом.
  11. Покриваємо подрібненим цибулькою, натертим сиром і замазуємо все останнім шаром майонезу. Його ми присипаємо яєчними жовтками і подрібненою свіжою зеленню.

Таку мімозу по-домашньому найкраще подавати не відразу, а після того, як вона настоїться в холодильнику протягом кількох годин. Таким чином шари краще скріпити між собою, а заправка їх як слід оживляти.

Приготування оригінальної «Мімози» з тунцем і яблуком

Салат мімоза з тунцем - класичний домашній рецепт

Складові

  • Консерва тунця – 1 шт. + –
  • Сирок плавлений – 1 упаковка + –
  • Великі курячі яйця – 4 шт. + –
  • Рис (бажано круглозерний) – 1/2 склянки + –
  • Морква – 1-2 шт. + –
  • Цибуля салатна – 1 шт. + –
  • Яблуко – 1-2 шт. + –
  • Зелень – 1 пучок + –
  • Майонез – 300 г + –

Готуємо незвичайну мімозу з тунцем і рисом по кроках

Готування цієї варіації салату має на увазі відварювання відразу трьох інгредієнтів, а тому або відразу підготуйте три каструлі, або готуйте продукти поетапно.

  1. Рис потрібно добре промити до тих пір, поки вода не стане прозорою. Найзручніше це робити використовуючи друшляк з дрібними отворами. Всипаємо промиту крупу в каструлю з киплячим склянкою очищеної води. Трохи присаливаем, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і готуємо до повного поглинання вологи.
  2. Яйця варимо точно також, як ми робили це в першому рецепті, чистимо і натираємо на тертці окремо білки і желточкі.
  3. Морквину варимо прямо «в мундирі», не забувши попередньо її помити.
  4. Консервований тунець розминаємо виделкою (якщо взяли рибу у власному соку, то воду краще злити).
  5. Яблуко чистимо і видаляємо насіннєву частина, натираємо на дрібній тертці. Аналогічно робимо і з морквою.
  6. Плавлений сирок слід натерти на крупній тертці.
  7. Лучок чистимо, нарізаємо дрібними кубиками і заливаємо окропом на хвилин 15, після, зливаємо воду.
  8. На дно салатник кладемо рівним шаром рис, поверх нього рівномірно розподіляємо консервовану рибну масу.
  9. Присипаємо це все подрібненою цибулею і наносимо майонезну сіточку.
  10. Потім йде шар тертої моркви, її ми теж покриваємо трохи майонезним соусом. Викладаємо терте яблуко і знову майонез.
  11. Тепер йдуть курячі білочки і плавлений сирок. Замазуємо все в останній раз майонезной заправкою, присипаємо тертими жовтками і подрібненої свіжою зеленню.

Як і будь-яку іншу мімозу, цю потрібно наполягати протягом години-двох в холодильній камері.

ПП «Легка мімоза», покроковий рецепт з тунцем без майонезу

Серед всіх рибних консервів саме тунець є найкращим кандидатом, щоб бути включеним в раціон при дотриманні різного роду дієт і принципів правильного харчування.

Як готувати незвичайну мімозу з тунцем і рисом по кроках

Головна особливість представленої різновиди салату в тому, що готується він без використання майонезу, який, до слова кажучи, строго заборонений, як в більшості дієт, так і при дотриманні ПП.

Складові

  • Консерва тунця без масла – 1 шт .;
  • Яйця вищої категорії – 4 шт .;
  • Сир нежирний – 100 г;
  • Лучок салатний – 1 головка;
  • Морквина – 2 шт. середніх;
  • Сметана або натуральний йогурт – 150 г.

Як просто зробити низькокалорійну мімозу з тунцем своїми руками

  1. Відправляємо варитися стандартним чином морквину і яєчка, а самі займаємося «холодними» інгредієнтами.
  2. Лучок очищаємо і ріжемо максимально дрібно.
  3. Сирок натираємо на крупній тертці.
  4. З консерви зливаємо воду, а самого тунця розминаємо трохи виделкою.
  5. Чистимо яєчка і морквину, натираємо на дрібній тертці. Білки і жовтки при цьому подрібнюємо окремо.
  6. Кладемо на дно салатник рибну масу, потім – терті білки і морква. Все розподіляємо максимально рівномірно.
  7. Вливаємо невелику кількість йогурту або сметани і розрівнюємо.
  8. Тепер прийшла черга цибулі та сиру. Вливаємо залишки нашої заправки, зверху на неї викладаємо рівним шаром яєчні жовтки.
  9. Відправляємо салатик в холодильник на півгодини, максимум годину, а потім можна приступати до дегустації.

Що найприємніше в цьому рецепті – подібний салат мімоза з тунцем виходить ще і низькокалорійним. Його енергетична цінність на 100 грам складає близько 130 кілокалорій, що робить такий салатик відмінним блюдом для дієтичного меню.