Салатні закуски в нашій країні користуються дуже високою популярністю – вони обов’язково присутні на кожному святковому столі. Однак, салат мімоза з тунцем, про який ми сьогодні вам розповімо, відмінно впишеться не тільки в меню на свято, але і гармонійно прикрасить собою навіть буденну трапезу. Найприємніше в ньому те, що готується цей салатик неймовірно просто, а тому впоратися з ним зможе кожен, незалежно від рівня кулінарної майстерності.
Покроковий рецепт класичної мімози з тунцем
За популярністю з класичної мімозою в нашій країні може конкурувати хіба що салат шуба, який вже давно став свого роду візитною карткою сучасної російської кухні. Однак ж найчастіше працьовиті господині куховарять до великого свята обидва цих страви.
Використовуючи даний рецепт надзвичайно ніжною традиційної мімози з тунцем, ви зможете приготувати подібну салатну закуску так, як ніколи раніше.
Сама по собі атлантична рибка відрізняється м’яким смаком, правильна ж збірка салату підкреслить цю особливість ще сильніше.
Складові
- Консерва тунця в маслі – 1 банка;
- Морквина – 3 шт .;
- Картопля – 2 середнього розміру бульби;
- Цибуля салатна (допускається ріпчаста) – 1-2 шт .;
- Сир твердих сортів – 200 г;
- Яйця курячі – 5 шт .;
- Майонезний соус «Легкий» – 300 г;
- Зелень свіжа – пучок.
Як правильно робиться смачний салат мімоза з тунцем в домашніх умовах
Перш ніж приступати до опису процесу приготування цього чудового блюда, слід сказати кілька слів про вибір посуду для подачі.
Традиційно мімозу подають у круглому прозорому салатнику – завдяки цьому всі верстви добре проглядаються і страву набуває ще більшої ошатність і святковість, ніби з фото з кулінарної книги.
- Почнемо ми з того, що правильно підготуємо курячі яєчка для нашого салату. Їх потрібно відварити, але зробити це необхідно грамотно. Моєму яйця, кладемо в невелику каструлю і наповнюємо її холодною водою.
- Ставимо посуд на великий вогонь і трохи подсаливаем воду, щоб зберегти цілісність шкаралупи. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь і засікаємо 10 хвилин. Перетравлювати яйця не можна, оскільки жовток придбає сіруватий колір, що зіпсує весь зовнішній вигляд салату.
- Відварені яйця переносимо в ємність з холодною водою, після чого зчищають з них шкаралупу.
- Паралельно з цим потрібно проварити овочі – картопля і морква. Рекомендуємо варити їх без шкірки, але допускається і приготування прямо «в мундирі».
- Банку тунця відкриваємо і перекладаємо її вміст в невелику миску. Тут рибку треба трохи придушити виделкою. Зауважте, масло зливати не потрібно.
- Цибуля салатна чистимо і ріжемо дрібним-дрібним кубиком. Якщо цього різновиду овочу під рукою не виявилося, то використовуємо ріпчасту цибулю, тільки попередньо його заливаємо окропом на 10 хвилин, щоб він втратив гіркоту.
- Яйця ділимо на желточкі і білки, трьом їх окремо на дрібній тертці.
- Овочі подрібнюємо таким же чином і аналогічно чинимо з сиром.
- На дно нашого УБМБФОЙЛБ викладаємо терту картоплю, його, при бажанні, можна трохи присолити і поперчити. Поверх нього розподіляється подрібнений тунець. Зверху змащуємо все майонезом.
- Потім викладаємо білки, моркву і знову промазуємо соусом.
- Покриваємо подрібненим цибулькою, натертим сиром і замазуємо все останнім шаром майонезу. Його ми присипаємо яєчними жовтками і подрібненою свіжою зеленню.
Таку мімозу по-домашньому найкраще подавати не відразу, а після того, як вона настоїться в холодильнику протягом кількох годин. Таким чином шари краще скріпити між собою, а заправка їх як слід оживляти.
Приготування оригінальної «Мімози» з тунцем і яблуком
Складові
- Консерва тунця – 1 шт. + –
- Сирок плавлений – 1 упаковка + –
- Великі курячі яйця – 4 шт. + –
- Рис (бажано круглозерний) – 1/2 склянки + –
- Морква – 1-2 шт. + –
- Цибуля салатна – 1 шт. + –
- Яблуко – 1-2 шт. + –
- Зелень – 1 пучок + –
- Майонез – 300 г + –
Готуємо незвичайну мімозу з тунцем і рисом по кроках
Готування цієї варіації салату має на увазі відварювання відразу трьох інгредієнтів, а тому або відразу підготуйте три каструлі, або готуйте продукти поетапно.
- Рис потрібно добре промити до тих пір, поки вода не стане прозорою. Найзручніше це робити використовуючи друшляк з дрібними отворами. Всипаємо промиту крупу в каструлю з киплячим склянкою очищеної води. Трохи присаливаем, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і готуємо до повного поглинання вологи.
- Яйця варимо точно також, як ми робили це в першому рецепті, чистимо і натираємо на тертці окремо білки і желточкі.
- Морквину варимо прямо «в мундирі», не забувши попередньо її помити.
- Консервований тунець розминаємо виделкою (якщо взяли рибу у власному соку, то воду краще злити).
- Яблуко чистимо і видаляємо насіннєву частина, натираємо на дрібній тертці. Аналогічно робимо і з морквою.
- Плавлений сирок слід натерти на крупній тертці.
- Лучок чистимо, нарізаємо дрібними кубиками і заливаємо окропом на хвилин 15, після, зливаємо воду.
- На дно салатник кладемо рівним шаром рис, поверх нього рівномірно розподіляємо консервовану рибну масу.
- Присипаємо це все подрібненою цибулею і наносимо майонезну сіточку.
- Потім йде шар тертої моркви, її ми теж покриваємо трохи майонезним соусом. Викладаємо терте яблуко і знову майонез.
- Тепер йдуть курячі білочки і плавлений сирок. Замазуємо все в останній раз майонезной заправкою, присипаємо тертими жовтками і подрібненої свіжою зеленню.
Як і будь-яку іншу мімозу, цю потрібно наполягати протягом години-двох в холодильній камері.
ПП «Легка мімоза», покроковий рецепт з тунцем без майонезу
Серед всіх рибних консервів саме тунець є найкращим кандидатом, щоб бути включеним в раціон при дотриманні різного роду дієт і принципів правильного харчування.
Головна особливість представленої різновиди салату в тому, що готується він без використання майонезу, який, до слова кажучи, строго заборонений, як в більшості дієт, так і при дотриманні ПП.
Складові
- Консерва тунця без масла – 1 шт .;
- Яйця вищої категорії – 4 шт .;
- Сир нежирний – 100 г;
- Лучок салатний – 1 головка;
- Морквина – 2 шт. середніх;
- Сметана або натуральний йогурт – 150 г.
Як просто зробити низькокалорійну мімозу з тунцем своїми руками
- Відправляємо варитися стандартним чином морквину і яєчка, а самі займаємося «холодними» інгредієнтами.
- Лучок очищаємо і ріжемо максимально дрібно.
- Сирок натираємо на крупній тертці.
- З консерви зливаємо воду, а самого тунця розминаємо трохи виделкою.
- Чистимо яєчка і морквину, натираємо на дрібній тертці. Білки і жовтки при цьому подрібнюємо окремо.
- Кладемо на дно салатник рибну масу, потім – терті білки і морква. Все розподіляємо максимально рівномірно.
- Вливаємо невелику кількість йогурту або сметани і розрівнюємо.
- Тепер прийшла черга цибулі та сиру. Вливаємо залишки нашої заправки, зверху на неї викладаємо рівним шаром яєчні жовтки.
- Відправляємо салатик в холодильник на півгодини, максимум годину, а потім можна приступати до дегустації.
Що найприємніше в цьому рецепті – подібний салат мімоза з тунцем виходить ще і низькокалорійним. Його енергетична цінність на 100 грам складає близько 130 кілокалорій, що робить такий салатик відмінним блюдом для дієтичного меню.