Цікаво, що може статися, якщо в старий – добрий рецепт додати який-небудь цікавий інгредієнт, щоб блюдо стало більш пікантним?
Звичний для нас салат мімоза з плавленим сиром може стати тим самим дивним, незвичайним блюдом, завдяки додаванню в його склад всього лише одного інгредіента.Іменно він зробить страву більш ніжним, красивим, і навіть святковим, а його просте виконання підкорить серця початківців кулінарів і сподобається досвідченим господарочкам.
Рецепт мімози з плавленим сиром став дуже популярним серед кулінарів – це блюдо дуже легко приготувати, а смакові якості підкорять всіх домочадців і гостей.
Нехитрий набір продуктів ви можете придбати в будь-якому магазині, а на приготування у вас піде не так багато часу, як потрібно для інших салатів. Тому він завжди виручить вас, в разі, якщо несподівано в гості нагрянуть друзі або родичі.
Традиційний салат «Мімоза» з додаванням плавленого сирка
Складові
- Картопля – 3-4 шт. + –
- Морква – 2 шт. + –
- Сир плавлений – 3 шт. + –
- Цибуля ріпчаста (середній) – 1 шт. + –
- Яйця курячі (краще домашні) – 4-5 шт. + –
- Майонез (не жирний) – 200 г + –
- Зелень – для прикраси + –
- Консерви (сайра в маслі) – 1 банка + –
Покрокове приготування салату «Мімоза» з плавленим сиром
Пропонуємо приготувати салат мімоза своїми руками, використовуючи покроковий рецепт. Він особливо виручить початківців кулінарів. Отже, щоб на столі з’явилося вишукану страву, вам буде потрібно зробити наступне:
- Спочатку добре промиваємо картоплю і моркву і ставимо варитися. Коли вони будуть готові, відставляємо їх в сторонку на час для охолодження.
- Також необхідно відварити яйця (круто) і остудити в холодній воді.
- Тепер беремо відповідну тарілку (середньої глибини), в яку будемо укладати інгредієнти шарами.
- Першим шаром в домашній мімози з консервою і плавленим сиром стане картопля, який натираємо на крупній тертці, солимо (за смаком) і змащуємо майонезом (трохи).
- Далі кладемо на картоплю консерви (сайра), змішавши її з дрібно порізаним ріпчастою цибулею, мажемо майонезом (трохи).
- Наступним шаром викладаємо натертий на великій тертці плавлений сир, змащуємо майонезом.
- Потім також трьом на крупну тертку білки і викладаємо на плавлений сир, знову змащуємо майонезом.
- Далі кладемо морква (відварну), яку натираємо на крупній тертці і жовтки (протерті через сито) – цей шар майонезом не змащувати.
Тепер салатик мімоза накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодне місце або холодильник на 2-3 години (для просочення).
Примітки для початківців господинь
- Картопля в середньому вариться 20-25 хвилин від моменту закипання.
- Морква необхідно варити близько 40 хвилин від моменту закипання.
- Яйця, щоб були і не рідкими, і не посиніли жовтки – варимо 8 хвилин від моменту закипання.
Зверху салатик можна прикрасити посіченою зеленню, яка додасть цій страві особливо святкового вигляду.
Смачного!
Салат «Мімоза» з плавленим сирком без картоплі
Безліч страв, при додаванні або зменшенні одного або декількох інгредієнтів, виходять зовсім з іншим смаком. Мімоза з плавленим сиром не є винятком, в даному рецепті, який ми хочемо вам запропонувати, не буде присутній один з традиційних складових – картопля.
Відсутність даного продукту не зіпсує загальної картини страви, а навіть навпаки – підкреслить його індивідуальність і пікантність.
Складові
- Консерви в маслі (горбуша, сайра) – 1 б .;
- Яйця курячі (відварні) – 5 шт .;
- Сир (плавлений) -1-2 шт .;
- Масло (вершкове) – 50 г;
- Цибуля ріпчаста (середній) – 1 шт .;
- Майонез (не жирний) – 200 г.
Приготування салату «Мімоза» з плавленим сиром без картоплі
Покроковий рецепт мімози з плавленими сирками допоможе вам прискорити процес приготування:
- Спочатку відварюємо яйця, охолоджуємо, очищаємо.
- Після охолодження яєць відділяємо білки від жовтків.
Для того щоб салат мімоза з консервою і плавленим сиром мав гарний зовнішній вигляд, беремо салатник (середньої глибини) і викладаємо перший інгредієнт – білки, які натираємо на крупну тертку і перемащуємо майонезом (трохи).
- Після, поверх білків натираємо плавлені сирки (на крупній тертці) і знову змащуємо майонезом (трохи).
- Далі викладаємо вершкове масло, натерте на великій тертці.
- Тепер розминаємо виделкою консерви (горбуша або сайра) і змішуємо їх з дрібно порізаним ріпчастою цибулею, перемащуємо майонезом.
- Останнім шаром стане жовток, натертий на дрібній тертці, за бажанням можна прикрасити зеленню і поставити в холодильник на 2 години для просочення.
Секрети смачного домашнього салату «Мімоза»
- Щоб масло вершкове добре натирають на тертку, треба за 10-15 хвилин до цього покласти його в морозильну камеру.
- Для того щоб салат не зіпсувати гіркотою, присутньої в ріпчастій цибулі, нарізаємо його і обдаємо окропом.
Рецепт салату мімоза з плавленим сиром сподобається вам легкістю виконання, а домочадцям, і гостям – своїми смаковими якостями. Дане блюдо прикрасить будь-який святковий стіл своїм барвистим зовнішнім виглядом.