Як приготувати салат мімоза з плавлених сирків

salat-mimoza
Цікаво, що може статися, якщо в старий – добрий рецепт додати який-небудь цікавий інгредієнт, щоб блюдо стало більш пікантним?

Звичний для нас салат мімоза з плавленим сиром може стати тим самим дивним, незвичайним блюдом, завдяки додаванню в його склад всього лише одного інгредіента.Іменно він зробить страву більш ніжним, красивим, і навіть святковим, а його просте виконання підкорить серця початківців кулінарів і сподобається досвідченим господарочкам.

Рецепт мімози з плавленим сиром став дуже популярним серед кулінарів – це блюдо дуже легко приготувати, а смакові якості підкорять всіх домочадців і гостей.

Нехитрий набір продуктів ви можете придбати в будь-якому магазині, а на приготування у вас піде не так багато часу, як потрібно для інших салатів. Тому він завжди виручить вас, в разі, якщо несподівано в гості нагрянуть друзі або родичі.

Традиційний салат «Мімоза» з додаванням плавленого сирка

Салат мімоза з консервою і плавленим сиром - класичний рецепт

Складові

  • Картопля – 3-4 шт. + –
  • Морква – 2 шт. + –
  • Сир плавлений – 3 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста (середній) – 1 шт. + –
  • Яйця курячі (краще домашні) – 4-5 шт. + –
  • Майонез (не жирний) – 200 г + –
  • Зелень – для прикраси + –
  • Консерви (сайра в маслі) – 1 банка + –

Покрокове приготування салату «Мімоза» з плавленим сиром

Пропонуємо приготувати салат мімоза своїми руками, використовуючи покроковий рецепт. Він особливо виручить початківців кулінарів. Отже, щоб на столі з’явилося вишукану страву, вам буде потрібно зробити наступне:

  1. Спочатку добре промиваємо картоплю і моркву і ставимо варитися. Коли вони будуть готові, відставляємо їх в сторонку на час для охолодження.
  2. Також необхідно відварити яйця (круто) і остудити в холодній воді.
  3. Тепер беремо відповідну тарілку (середньої глибини), в яку будемо укладати інгредієнти шарами.
  4. Першим шаром в домашній мімози з консервою і плавленим сиром стане картопля, який натираємо на крупній тертці, солимо (за смаком) і змащуємо майонезом (трохи).
  5. Далі кладемо на картоплю консерви (сайра), змішавши її з дрібно порізаним ріпчастою цибулею, мажемо майонезом (трохи).
  6. Наступним шаром викладаємо натертий на великій тертці плавлений сир, змащуємо майонезом.
  7. Потім також трьом на крупну тертку білки і викладаємо на плавлений сир, знову змащуємо майонезом.
  8. Далі кладемо морква (відварну), яку натираємо на крупній тертці і жовтки (протерті через сито) – цей шар майонезом не змащувати.

Тепер салатик мімоза накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодне місце або холодильник на 2-3 години (для просочення).

Примітки для початківців господинь

  1. Картопля в середньому вариться 20-25 хвилин від моменту закипання.
  2. Морква необхідно варити близько 40 хвилин від моменту закипання.
  3. Яйця, щоб були і не рідкими, і не посиніли жовтки – варимо 8 хвилин від моменту закипання.

Як приготувати салат мімоза з плавлених сирків

Зверху салатик можна прикрасити посіченою зеленню, яка додасть цій страві особливо святкового вигляду.

Смачного!

Салат «Мімоза» з плавленим сирком без картоплі

Безліч страв, при додаванні або зменшенні одного або декількох інгредієнтів, виходять зовсім з іншим смаком. Мімоза з плавленим сиром не є винятком, в даному рецепті, який ми хочемо вам запропонувати, не буде присутній один з традиційних складових – картопля.

Відсутність даного продукту не зіпсує загальної картини страви, а навіть навпаки – підкреслить його індивідуальність і пікантність.

Складові

  • Консерви в маслі (горбуша, сайра) – 1 б .;
  • Яйця курячі (відварні) – 5 шт .;
  • Сир (плавлений) -1-2 шт .;
  • Масло (вершкове) – 50 г;
  • Цибуля ріпчаста (середній) – 1 шт .;
  • Майонез (не жирний) – 200 г.

Приготування салату «Мімоза» з плавленим сиром без картоплі

Покроковий рецепт мімози з плавленими сирками допоможе вам прискорити процес приготування:

  • Спочатку відварюємо яйця, охолоджуємо, очищаємо.
  • Після охолодження яєць відділяємо білки від жовтків.

Для того щоб салат мімоза з консервою і плавленим сиром мав гарний зовнішній вигляд, беремо салатник (середньої глибини) і викладаємо перший інгредієнт – білки, які натираємо на крупну тертку і перемащуємо майонезом (трохи).

  • Після, поверх білків натираємо плавлені сирки (на крупній тертці) і знову змащуємо майонезом (трохи).
  • Далі викладаємо вершкове масло, натерте на великій тертці.
  • Тепер розминаємо виделкою консерви (горбуша або сайра) і змішуємо їх з дрібно порізаним ріпчастою цибулею, перемащуємо майонезом.
  • Останнім шаром стане жовток, натертий на дрібній тертці, за бажанням можна прикрасити зеленню і поставити в холодильник на 2 години для просочення.

Приготування салату «Мімоза» з плавленим сиром без картоплі

Секрети смачного домашнього салату «Мімоза»

  • Щоб масло вершкове добре натирають на тертку, треба за 10-15 хвилин до цього покласти його в морозильну камеру.
  • Для того щоб салат не зіпсувати гіркотою, присутньої в ріпчастій цибулі, нарізаємо його і обдаємо окропом.

Рецепт салату мімоза з плавленим сиром сподобається вам легкістю виконання, а домочадцям, і гостям – своїми смаковими якостями. Дане блюдо прикрасить будь-який святковий стіл своїм барвистим зовнішнім виглядом.