Як приготувати рулет «Мімоза» в лаваші

Блюдо, в складі якого кілька різних страв, виглядає вельми оригінально, та й смак у нього справді особливий, якщо інгредієнти правильно поєднуються. Прикладом вдалого поєднання 2 страв в 1 є «Мімоза» в лаваші, загорнутий в коржик салат – відмінна холодна закуска до різних страв. Інгредіентний складу такої закуски дозволяє собі бути різноманітним, і це робить її незамінним частуванням на святковому і повсякденному застілля.

Рулет «Мімоза» з лаваша: рецепт з тунцем

Салат «Мімоза» в лаваші готується дуже просто, хоч і кулінарних кроків в рецепті чимало. У класичній технології приготування рулет з лаваша «Мімоза» робиться з консервованим тунцем, проте завжди можна відійти від класики і додати в блюдо консерву з іншого сорти риби. Після готування рулетики необхідно буде трохи настоятися, після чого розрізаємо його на порційні шматочки, прикрашаємо і подаємо до столу.

Складові

  • Тунець (консервований) – 200 г;
  • Лаваш – 3 шт .;
  • Сир твердих сортів – 100 г;
  • Зелень (свіжа) – за смаком;
  • Яйця (курячі) – 4 шт .;
  • Майонез – 5-6 ст. л .;
  • Сіль за смаком.

Приготування домашнього рулету з лаваша

  1. Яйця відварюємо круто, охолоджуємо їх в холодній воді, очищаємо від шкаралупи.
  2. Натираємо очищені яйця на дрібній тертці (можна і на великій, як вам більше подобається).
  3. З банки дістаємо консервовану рибу (в нашому випадку – це тунець), розминаємо її виделкою на тарілці.
  4. Рубаємо свіжу зелень.
  5. На дрібній тертці натираємо твердий сир.
  6. Рубану зелень ділимо на 3 рівні частини: одну – змішуємо з тертими яйцями, іншу – з консервованим тунцем, третю – з тертим сиром.
  7. Лаваші (у нас 3 шт.) Розкладаємо поруч, кожну корж змащуємо майонезом, потім починаємо викладати на лаваш подрібнені продукти.
  8. На перший лавашік кладемо змішаний із зеленню тунець, на другий – сир із зеленню, на третій – яйця упереміш із зеленню. Всю начинку рівномірно розподіляємо по поверхні коржів.
  9. Першу коржик акуратно скручуємо в рулет. Далі кладемо отриманий згорток на край другого лаваша і закручуємо його, як би загортаючи один в інший. Також чинимо і з третьої коржем: кладемо її на другий (подвійний) лаваш і загортаємо в нього.
  10. «Мімоза» в лаваші майже готова. Наостанок обволікає її харчовою плівкою (або ховаємо в целофановий пакет) і прибираємо на кілька годин в холодильник, щоб рулет добре просочився. Якщо є можливість – залиште страву в холодильнику на ніч, тоді рулет у вас буде ніжним, м’яким і дуже соковитим.

При подачі оригінальний рулет «Мімоза» з лаваша бажано розрізати на порції. Це не тільки буде виглядати гарніше, але і дозволить вам по-особливому піднести блюдо кожному з гостей. Подавати салат «Мімозу» в домашньому лаваші краще без хліба, але обов’язково з зеленню (підійде для цього петрушка, селера, кріп і т. П.), Можна доповнити смак страви також сирими овочами.

З напоїв до рулету підійде вишукане біле / червоне вино або шампанське.

Секрети вдалого рулету

  1. Використовувати для приготування рулету з лаваша можна не тільки консервований в олії тунець, а й інші сорти риб. Наприклад, відмінно доповнюють блюдо такі рибні консерви як: сайра, горбуша, салака, скумбрія.
  2. Щоб трохи прикрасити смак домашнього рулету з салатом – додайте в нього маринований ріпчаста цибуля. Замаринувати цибулю для «Мімози» можна наступним чином: очищаємо 2 цибулини, нарізаємо їх тонкими півкільцями, поміщаємо нарізку в теплу воду, змішану з цукром (0,5 ч. Л.) І оцтом (2 ст. Л.). На час залишаємо цибулю при кімнатній температурі, щоб він замаринувати.
  3. Крім вищеназваних в рецепті продуктів, в блюдо можна додати молодий зелений лук, варену моркву і будь-які інші (термічно оброблені) овочі, які припадуть вам до смаку.

 Варіанти для заміни в рулет з лаваша

Салат «Мімоза» – дивно просте легке блюдо, склад якого завжди можна трохи скорегувати, не змінивши при цьому сильно його смак і, не підвищивши рівень зайвих кілокалорій. Всього пара-трійка замінених інгредієнтів – і улюблений продукт обійдеться вам набагато дешевше, а різниці в смаку так ніхто і не помітить.

Плавлений сир замість твердого

Якщо під рукою у вас не виявиться твердого «Голландського» сиру – ви завжди зможете замінити його плавленим сирком. Тільки вибирайте такий продукт, в якому буде мінімум консервантів, шкідливих харчових добавок і ароматизаторів.

Сметана замість майонезу

Ще один продукт, який ви можете замінити без відчутної втрати для смаку, – це майонез. Якщо майонез у вас магазинний (а не домашнього приготування), тоді сміливо міняйте його на сметану. Іноді, господині додають в російсько-східне блюдо і сметану, і майонез. Але це не обов’язково, додавати чи ні – рішення за вами.

Зелене яблуко замість маринованої цибулі

Для тих, хто не переносить присмаку оцту і не терпить його присутності в салаті, є альтернативний варіант – заміна оцту свіжим кисло-солодким яблуком. Перевага такої заміни в тому, що в страві не буде чути неприємний різкий запах, а приємна легка кислинка буде відчуватися відмінно.

«Мімоза» в лаваші – ідеальна холодна закуска для тих, кому потрібно швидко приготувати смачний обід для своєї сім’ї або гостей. Після першого з’їденого шматочка у вас обов’язково попросять рецепт всі присутні, адже не приготувати таке смачне блюдо ще раз буде просто неможливо. Вдалого приготування вам і вашим знайомим, нехай кожному з вас приготований рулет принесе заслужену славу і максимум хвилин кулінарного задоволення.

А тепер пропонуємо вам найпростіший варіант рулет з крабовими паличками.

Рулет з лаваша з крабовими паличками

Меню на день народження Експрес-кухня Рецепти для пікніка Салати з риби та морепродуктів Закуски з лаваша 10 24 години

Олена СкопічСтатьі автора

mimoza-v-lavashe.jpg14
mimoza-v-lavashe.jpg14

Складові

  • Лаваш тонкий – 2 шт.; + –
  • Крабові палички – 15 шт.; + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Твердий сир – 200 г + –
  • Часник – 5 зубчиків + –
  • Кріп – 1 пучок + –
  • Майонез – 7 ст. л. + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Оскільки сьогодні ми готуємо рулет з лаваша з крабовими паличками, то їх (крабових паличок) треба взяти побільше, ніж інших інгредієнтів.

Натираємо їх на крупній тертці.


  • Сир повинен бути твердих сортів. У нашому рецепті використовується голландський сир.
    Натираємо його на крупній тертці.


  • Яйця спочатку відварити, потім дати їм повністю охолонути. Холодні яйця очистити і теж натерти на крупній тертці.


  • Тепер приготуємо соус, яким будемо змащувати лаваш.
    Для цього часник треба очистити і видавити через прес в окрему тарілку.


  • До часнику додаємо майонез. Чим більше майонезу, тим соковитіше буде ваш рулет з лаваша з крабовими паличками.


  • У цю ж тарілку додати дрібно нарізаний кріп. Соус добре розмішати.


  • Тонкі листи лаваша викласти один на одного. Якщо візьмете тільки один лист лаваша, то, наситившись соусом, він швидко порветься.


  • Змастити верхній лаваш соусом.


  • Викласти крабові палички рівномірно на верхній лаваш.


  • Те ж саме зробити і з яйцями.


  • І на закінчення начинки додати тертий сир. Туго скрутити листи лаваша в рулет.


  • Тепер найдовше в приготуванні рулету з лаваша з крабовими паличками – дати рулету просочитися соусом. Для цього обернути рулет харчовою плівкою і покласти його в холодильник, хоча б на півгодинки. Цього часу буде цілком достатньо.


  • Коли дістанете рулет, треба зняти з нього плівку і нарізати на шматки, шириною не більше 2 см.


  • Як бачите, рулет з лаваша з крабовими паличками симпатично виглядає на столі, а його часниковий смак сподобається вашим несподіваним гостям.
    Смачного!