Блюдо, в складі якого кілька різних страв, виглядає вельми оригінально, та й смак у нього справді особливий, якщо інгредієнти правильно поєднуються. Прикладом вдалого поєднання 2 страв в 1 є «Мімоза» в лаваші, загорнутий в коржик салат – відмінна холодна закуска до різних страв. Інгредіентний складу такої закуски дозволяє собі бути різноманітним, і це робить її незамінним частуванням на святковому і повсякденному застілля.
Рулет «Мімоза» з лаваша: рецепт з тунцем
Салат «Мімоза» в лаваші готується дуже просто, хоч і кулінарних кроків в рецепті чимало. У класичній технології приготування рулет з лаваша «Мімоза» робиться з консервованим тунцем, проте завжди можна відійти від класики і додати в блюдо консерву з іншого сорти риби. Після готування рулетики необхідно буде трохи настоятися, після чого розрізаємо його на порційні шматочки, прикрашаємо і подаємо до столу.
Складові
- Тунець (консервований) – 200 г;
- Лаваш – 3 шт .;
- Сир твердих сортів – 100 г;
- Зелень (свіжа) – за смаком;
- Яйця (курячі) – 4 шт .;
- Майонез – 5-6 ст. л .;
- Сіль за смаком.
Приготування домашнього рулету з лаваша
- Яйця відварюємо круто, охолоджуємо їх в холодній воді, очищаємо від шкаралупи.
- Натираємо очищені яйця на дрібній тертці (можна і на великій, як вам більше подобається).
- З банки дістаємо консервовану рибу (в нашому випадку – це тунець), розминаємо її виделкою на тарілці.
- Рубаємо свіжу зелень.
- На дрібній тертці натираємо твердий сир.
- Рубану зелень ділимо на 3 рівні частини: одну – змішуємо з тертими яйцями, іншу – з консервованим тунцем, третю – з тертим сиром.
- Лаваші (у нас 3 шт.) Розкладаємо поруч, кожну корж змащуємо майонезом, потім починаємо викладати на лаваш подрібнені продукти.
- На перший лавашік кладемо змішаний із зеленню тунець, на другий – сир із зеленню, на третій – яйця упереміш із зеленню. Всю начинку рівномірно розподіляємо по поверхні коржів.
- Першу коржик акуратно скручуємо в рулет. Далі кладемо отриманий згорток на край другого лаваша і закручуємо його, як би загортаючи один в інший. Також чинимо і з третьої коржем: кладемо її на другий (подвійний) лаваш і загортаємо в нього.
- «Мімоза» в лаваші майже готова. Наостанок обволікає її харчовою плівкою (або ховаємо в целофановий пакет) і прибираємо на кілька годин в холодильник, щоб рулет добре просочився. Якщо є можливість – залиште страву в холодильнику на ніч, тоді рулет у вас буде ніжним, м’яким і дуже соковитим.
При подачі оригінальний рулет «Мімоза» з лаваша бажано розрізати на порції. Це не тільки буде виглядати гарніше, але і дозволить вам по-особливому піднести блюдо кожному з гостей. Подавати салат «Мімозу» в домашньому лаваші краще без хліба, але обов’язково з зеленню (підійде для цього петрушка, селера, кріп і т. П.), Можна доповнити смак страви також сирими овочами.
З напоїв до рулету підійде вишукане біле / червоне вино або шампанське.
Секрети вдалого рулету
- Використовувати для приготування рулету з лаваша можна не тільки консервований в олії тунець, а й інші сорти риб. Наприклад, відмінно доповнюють блюдо такі рибні консерви як: сайра, горбуша, салака, скумбрія.
- Щоб трохи прикрасити смак домашнього рулету з салатом – додайте в нього маринований ріпчаста цибуля. Замаринувати цибулю для «Мімози» можна наступним чином: очищаємо 2 цибулини, нарізаємо їх тонкими півкільцями, поміщаємо нарізку в теплу воду, змішану з цукром (0,5 ч. Л.) І оцтом (2 ст. Л.). На час залишаємо цибулю при кімнатній температурі, щоб він замаринувати.
- Крім вищеназваних в рецепті продуктів, в блюдо можна додати молодий зелений лук, варену моркву і будь-які інші (термічно оброблені) овочі, які припадуть вам до смаку.
Варіанти для заміни в рулет з лаваша
Салат «Мімоза» – дивно просте легке блюдо, склад якого завжди можна трохи скорегувати, не змінивши при цьому сильно його смак і, не підвищивши рівень зайвих кілокалорій. Всього пара-трійка замінених інгредієнтів – і улюблений продукт обійдеться вам набагато дешевше, а різниці в смаку так ніхто і не помітить.
Плавлений сир замість твердого
Якщо під рукою у вас не виявиться твердого «Голландського» сиру – ви завжди зможете замінити його плавленим сирком. Тільки вибирайте такий продукт, в якому буде мінімум консервантів, шкідливих харчових добавок і ароматизаторів.
Сметана замість майонезу
Ще один продукт, який ви можете замінити без відчутної втрати для смаку, – це майонез. Якщо майонез у вас магазинний (а не домашнього приготування), тоді сміливо міняйте його на сметану. Іноді, господині додають в російсько-східне блюдо і сметану, і майонез. Але це не обов’язково, додавати чи ні – рішення за вами.
Зелене яблуко замість маринованої цибулі
Для тих, хто не переносить присмаку оцту і не терпить його присутності в салаті, є альтернативний варіант – заміна оцту свіжим кисло-солодким яблуком. Перевага такої заміни в тому, що в страві не буде чути неприємний різкий запах, а приємна легка кислинка буде відчуватися відмінно.
«Мімоза» в лаваші – ідеальна холодна закуска для тих, кому потрібно швидко приготувати смачний обід для своєї сім’ї або гостей. Після першого з’їденого шматочка у вас обов’язково попросять рецепт всі присутні, адже не приготувати таке смачне блюдо ще раз буде просто неможливо. Вдалого приготування вам і вашим знайомим, нехай кожному з вас приготований рулет принесе заслужену славу і максимум хвилин кулінарного задоволення.
А тепер пропонуємо вам найпростіший варіант рулет з крабовими паличками.
Рулет з лаваша з крабовими паличками
Меню на день народження Експрес-кухня Рецепти для пікніка Салати з риби та морепродуктів Закуски з лаваша 10 24 години
Олена СкопічСтатьі автора
Складові
- Лаваш тонкий – 2 шт.; + –
- Крабові палички – 15 шт.; + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Твердий сир – 200 г + –
- Часник – 5 зубчиків + –
- Кріп – 1 пучок + –
- Майонез – 7 ст. л. + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Оскільки сьогодні ми готуємо рулет з лаваша з крабовими паличками, то їх (крабових паличок) треба взяти побільше, ніж інших інгредієнтів.
Натираємо їх на крупній тертці.
Сир повинен бути твердих сортів. У нашому рецепті використовується голландський сир.
Натираємо його на крупній тертці.
Яйця спочатку відварити, потім дати їм повністю охолонути. Холодні яйця очистити і теж натерти на крупній тертці.
Тепер приготуємо соус, яким будемо змащувати лаваш.
Для цього часник треба очистити і видавити через прес в окрему тарілку.
До часнику додаємо майонез. Чим більше майонезу, тим соковитіше буде ваш рулет з лаваша з крабовими паличками.
У цю ж тарілку додати дрібно нарізаний кріп. Соус добре розмішати.
Тонкі листи лаваша викласти один на одного. Якщо візьмете тільки один лист лаваша, то, наситившись соусом, він швидко порветься.
Змастити верхній лаваш соусом.
Викласти крабові палички рівномірно на верхній лаваш.
Те ж саме зробити і з яйцями.
І на закінчення начинки додати тертий сир. Туго скрутити листи лаваша в рулет.
Тепер найдовше в приготуванні рулету з лаваша з крабовими паличками – дати рулету просочитися соусом. Для цього обернути рулет харчовою плівкою і покласти його в холодильник, хоча б на півгодинки. Цього часу буде цілком достатньо.
Коли дістанете рулет, треба зняти з нього плівку і нарізати на шматки, шириною не більше 2 см.
Як бачите, рулет з лаваша з крабовими паличками симпатично виглядає на столі, а його часниковий смак сподобається вашим несподіваним гостям.
Смачного!