Як приготувати рибу в духовці на Новий Рік

ryba-v-duxovke-na-novogodnij-stol-2
На Новий Рік кожна господиня намагається порадувати своїх домочадців і здивувати гостей своїми кулінарними шедеврами і часто в список святкових страв входить риба.

Таке м’ясо відноситься до дієтичних сортах і часто риба в духовці на новорічний стіл подається в якості легкого додаткового страви, яке не зашкодить фігурі. Розглянемо кілька цікавих і нескладних рецептів з поширених сортів риби: як смачно запекти її в духовці, ніж нафарширувати і з чим подавати.

Щука фарширована «Новорічна риба»

З цим рецептом доведеться трохи повозитися, але то блюдо, що вийде у вас в підсумку, не залишить байдужими нікого. Риба виходить дивовижно смачною і красивою на вигляд.

Складові

  • Щука – одна риба на 1,5-2 кг;
  • Куряче Філе – 200 г;
  • Плавлений сирок – 1 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – пара середніх головок;
  • Майонез – 2 ст.л .;
  • груша – одна велика (якщо немає, можна замінити яблуком);
  • Лимон – 1 шт .;
  • Коньяк – 100 г;
  • Сіль за смаком;
  • Спеції на ваш розсуд;
  • Насіння кунжуту – 1 ч.л.

Як приготувати рибу в духовці на Новий Рік

Як приготувати новорічне блюдо з щуки

  1. Голову риби не видаляйте, акуратно вийміть з шкурки філе і очистіть від кісток.
  2. У м’ясорубці або блендері подрібніть філе щуки, курки, сирок і цибулю.
  3. Грушу наріжте кубиками, в сковороду додайте коньяк і викладіть шматочки фрукта. Коли вміст сковороди розігрійте, підпаліть коньяк і «фламбіруйте» грушу кілька секунд.
  4. Готову грушу додайте до фаршу, все добре наточити і начините масою щуку. Шкірку зашейте ниткою.

Начинену рибу укладіть в деко, змастити майонезом і посипте насінням кунжуту. Випікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів 40-45 хвилин. Після готовності в рибі зробіть надрізи і вставте в них часточки лимона. Подавайте з відвареною картоплею і зеленню.

Пропонуємо ще кілька рецептів з щуки для вашого святкового столу.

  • Щука фарширована по-єврейськи
  • Холодець з голови щуки
  • Ніжна щука в сметані

Новорічне блюдо «Судак, який відпочиває в фользі»

Дуже просте, новорічне блюдо з риби, рецепт якого вимагає мінімум продуктів, відноситься до розряду «на швидку руку». Якщо у вашому холодильнику залежався судак, а гості нагрянули раптово, ви можете швидко запекти його в духовці.

Вам знадобиться

  • Судак – кількість на ваш розсуд;
  • лимон;
  • Суміш пряних трав (які вам більше подобаються).
  • Цибуля ріпчаста – пару головок;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Фольга кулінарна.

новорічне блюдо

Як приготувати судака на новорічний стіл

  1. З риби витягніть нутрощі, промийте її, обсушити і натріть прянощами. Ви можете використовувати будь-які, на свій смак, але для того, щоб рибка була запашної, рекомендується використовувати базилік, розмарин, чорний перець, коріандр. Трохи посоліть рибу.
  2. Цибулю дрібно наріжте і нафаршіруйте їм тушки. У кожну вкладіть шматочок вершкового масла.
  3. Загорніть рибу у фольгу і запікайте в духовці 200 градусів 45 хвилин.

Подавайте з овочами (відвареною картоплею, буряком, брокколі), прикрасивши рибу часточками лимона. Незважаючи на простий рецепт, рибка виходить соковитою, ароматною і тане в роті.

І ще кілька порад як приготувати судака до святкового столу.

  • Судак заливний під ялинку
  • Риба по-французьки – старе блюдо по-новому

Як приготувати судака на новорічний стіл

Риба в лаваші, рецепт на Новий Рік

Дуже оригінальний рецепт, як можна приготувати рибу в духовці на новорічний стіл.

Складові

  • Чи не кістляве філе будь-якої риби – 800 гр .;
  • Лаваш – 3-4 шт .;
  • Майонез – 4 ст. ложки;
  • Сметана – 200 гр .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Помідор – 2 шт .;
  • Олія – ​​50 мл .;
  • Сіль і спеції за смаком.

Риба в лаваші, рецепт на Новий Рік

Як приготувати новорічне блюдо з риби

  1. Лук і помідори наріжте кружальцями.
  2. Майонез змішайте ретельно зі сметаною.
  3. Фарш з риби можна зробити двома способами: подрібнити або нарізати на порційні шматочки.
  4. Кожен лист лаваша розділіть на 2 частини.
  5. На серединку половинки лаваша викладайте продукти в такій послідовності: спочатку цибулю, зверху рибу, потім полийте її сметанно-майонезним соусом, а зверху кружечок помідори. Посоліть, поперчіть і складіть лаваш конвертиком.
  6. Все конвертики укладете в деко швами вниз, зверху змастіть їх рослинною олією, щоб тісто не висохло.

Запікайте в духовці при температурі 200 градусів півгодини. Страву можна подавати як основне гаряче з гарніром з овочів і в якості холодної закуски.

І ще кілька рецептів закусок в лаваші з рибною начинкою …

  • Рулет з печінкою тріски в лаваші
  • Рибні роли з лаваша
  • Рулети лаваші зі шпротами

Як приготувати новорічне блюдо з риби

Філе в соусі: ніжна риба на новорічний стіл

Така риба на Новий рік, рецепт якої теж не представляє складнощів, ідеально підійде в якості основного гарячого блюда.

Вам знадобиться

  • Філе будь-якої улюбленої вами риби – 1 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • Часник 5-6 зубчиків;
  • Кетчуп або якісна томатна паста – 100 гр .;
  • Олія – ​​70 мл.
  • Фольга.

Рецепт філе в соусі - ніжна риба на новорічний стіл

Як приготувати рибу в духовці

  1. Рибне філе розділіть на порційні шматочки.
  2. Часник дрібно нарубати або придушити через прес.
  3. У миску налийте рослинне масло. Умочуйте кожен шматочок риби в масло, складайте на підготовлений лист.
  4. Зверху на кожен шматочок викладіть трохи часнику, посоліть, поперчіть.
  5. Далі, обмажте рибу кетчупом або томатною пастою тонким шаром.
  6. Лук покришите дрібно і засипте їм зверху філе.

Деко накрийте фольгою, виконавши в ній кілька отворів. Запікайте в духовці на температурі 200 градусів 30 хвилин. Подавайте з гарніром з рису або овочів.

Рибні страви за нашими рецептами ідеально підходять для дітей, так як м’ясо ніжне і легко перетравлюється, а також для тих, хто стежить за фігурою або сидить на дієті. Як бачите, щоб риба в духовці на новорічний стіл вийшла святковою, зовсім необов’язково володіти кулінарними талантами.