В даний час правильне харчування стає пріоритетним для більшості людей при виборі страв, які були б і смачними, і корисними. Рецепт рагу з курки, який ми вам представимо, – це найкорисніше частування з яскравим смаком і неймовірним ароматом навіть при мінімумі інгредієнтів. А приготувати його можна буде в будь-який час року, адже придбати свіжі овочі в магазині взимку і навесні не доставить праці.
Популярність овочевого рагу в багатьох країнах світу призвела до того, що, в залежності від смакових уподобань, воно може вийде досить жирним або навіть солодким. Але якщо вашою метою є насититися стравою без шкоди для фігури, то ми готові в цьому допомогти.
Рецепт овочевого рагу з курки
Складові
- Куряче філе – 600 г + –
- Картопля – 2-3 шт. + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Кабачки – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Морква – 2 шт. + –
- Помідори – 2-3 шт. + –
- Капуста білокачанна – 500 г + –
- Часник – 2-3 зубчики + –
- Оливкова олія (можна замінити рослинним) – для смаження + –
- Аджика – 1 ст.л. + –
- Сіль і перець – за смаком + –
- Зелень – пучок + –
Як приготувати рагу з курячого філе
Овочеве рагу з куркою є відмінним рецептом для тих, хто уважно ставиться до свого раціону харчування. А процес приготування буде під силу навіть початківцю кулінарові.
- Овочі ретельно вимийте: картоплю і моркву очистіть від шкірки, у перцю видалити насінну частину і плодоніжки. Якщо кабачок немолодий, то з нього треба зняти шкірку і дістати насіння.
- Курку поріжте на невеликі квадрати, посоліть.
- Лук наріжте кільцями або дрібніше (за смаком), морква – кільцями або півкільцями, кабачок, болгарський перець, картопля і томати – кубиками, капусту нашаткуйте.
- На дно сковороди з оливковою олією викладіть шарами підготовлені цибулю, шматочки курячого філе, морква, помідори, кабачок, болгарський перець, капусту, картоплю.
- Залийте овочі 250-300 мл солоної води і тушкуйте близько 30 хвилин під закритою кришкою.
- Через півгодини додайте в спекотне улюблені спеції, дрібно нарізану зелень, аджику, дрібно нарізаний часник і дайте страві «дійти» до повної готовності під закритою кришкою ще 15-20 хвилин.
Рекомендації з приготування рагу з курячого філе
- Щоб філе не було таким сухим, замаринуйте його попередньо на півгодини в гірчиці або соєвому соусі.
- Щоб блюдо вийшло більш ніжним, очистіть томати від шкірки, опустивши їх в окріп на 20-30 секунд.
- Щоб рагу містило менше води, готуйте його без кришки. Але пам’ятайте про те, що приготовані під кришкою овочі зберігають більше корисних речовин.
Рагу з курки – справжня знахідка навіть для найвибагливішого гурмана. Різноманітність овочів дозволить кожного разу отримувати блюдо з неповторним смаком і ароматом.