Тема правильного харчування останнім часом стала однією з найбільш обговорюваних, і число прихильників цього тренда з кожним днем збільшується. Рослинна їжа становить основу здорового раціону, і тому з метою розширення дієт-меню не зайвим буде дізнатися, як приготувати смачну овочеве рагу з кабачками в духовці. На сьогоднішній день проблема дефіциту продуктів у нас не стоїть, що дозволяє нам навіть взимку і навесні купувати свіжі або заморожені овочі для нашої кулінарії.
З кабачків і інших додаткових інгредієнтів: овочів, круп і м’яса, можна наготувати величезна кількість різних дієтичних страв з низьким вмістом жирів (~ 5 г на 100 г продукту) і калорійності (~ 34 ккал). Кожен рецейпт приготування овочевого рагу зав’язаний на щадить термічній обробці певного набору переважно рослинних продуктів з кабачками в якості основи.
Але незалежно від того, який спосіб готування ми оберемо, будь то ловлення в мультиварці, гасіння в сотейнику або запікання в духовці, ми завжди отримаємо приклад гідного, красивого, корисного і дуже смачної страви з ароматних овочів, приготованих у власному соку з пряними спеціями і запашними травами.
Рагу з кабачків, перцю і квасолі
Складові
- Квасоля стручкова зелена – 0,4 кг + –
- Лавровий лист – 1 лист + –
- Оливкова олія – 80 мл + –
- Цибуля ріпчаста – 1 цибулина + –
- Морквина – 2-3 коренеплоду + –
- Помідори свіжі – 5 шт. + –
- Кабачки невеликі – 2 шт. + –
- Сіль екстра – 1 ч.л. або за смаком + –
- Чорний перець – 7 горошин + –
- Зелень будь-яка – 2 пучка + –
Приготування овочевого рагу з кабачком
Овочеве рагу з кабачком, квасолею і з додаванням моркви – це одне з найпростіших у виконанні страв, яке зможе смачно приготувати своїми руками навіть абсолютний новачок в кухарських справах. А наш покроковий рецепт, як кулінарний навігатор, буде направляти в потрібне русло і допоможе освоїти цю кухню.
- Для початку відваром в підсоленій воді з додаванням лавра зелені квасолеві стручки 10 хвилин, а потім відкинемо на сито підготовлені овочі і дамо їм охолонути. Після цього по необхідності подрібнюємо стручки на шматочки в 3-4 см завдовжки, паралельно видаляючи жорсткі частини.
- З нарізаного дрібними кубиками цибулі і натертої на тертці морквини готуємо в глибокому сотейнику піджарку, після чого вводимо до овочів нарізані кубиками томати, смажимо хвилини 3 і вимикаємо.
- Кабачки чистимо від шкірки і насіння за потребою, нарізаємо невеликими брусочками і також відправляємо в загальний котел разом з відвареної квасолею, сіллю і спеціями.
- Тушкуємо при малій температурі рагу до готовності, а потім домішувати до нього нашатковану зелень в достатку.
Таке частування на пісному столі може отримати репутацію незамінного страви, настільки воно смачне, але в той же час відповідає всім вимогам їжі в пост.
Овочеве рагу з кабачків з рисом в духовці
Рагу з овочів з рисом і кабачками – це одне з найпростіших, смачних і дієтичних страв, яке можна подати і як самостійне блюдо, і як гарнір до чого-небудь м’ясному або рибному. Незважаючи на значну тривалість цієї кулінарної процедури, готувати таке рагу досить легко. І в цьому ви можете переконатися на нашому рецепті.
Складові
- Рис пропарений – 1 стакан;
- Бульйон – 0,6 л;
- Томати свіжі – 3 плоду;
- Кабачок – 1-2 шт .;
- Лук – ріпка – 2 головки;
- Морквина – 1 коренеплід;
- Перець болгарка зелений – 1 шт .;
- Перець болгарка червоний – 1 шт .;
- Сіль за смаком;
- Зелень кінзи – 1 пучок;
- Соняшникова олія – 50 мл.
Як готувати рагу з рисом в духовці
- Якщо для готування використовується ніжний молоденький кабачок, то шкуру з нього зрізати не обов’язково, а варто лише обполоснути овоч і видалити плодоніжки і задню частину, після чого м’якоть нарізаємо середніми кубиками. Якщо ж на кухню потрапив кабачок-переросток, то видаляємо шкірку і насіння з нього в обов’язковому порядку, а вже потім нарізаємо кубиками.
- Морквину подрібнюємо тонкими брусочками, цибулю шаткуємо півкільцями. У болгарського перцю слід витягти насіннєву серцевину, після чого ріжемо овоч на соломку. Томати ріжемо на тонкі часточки.
- Тепер розігріту сковорідку скроплюємо маслом і обсмажуємо в ній спочатку цибулю до золота, потім додаємо моркву, а через хвилин 5 і перцеву нарізку. Тепер при регулярному перемішуванні обсмажуємо овочі до напівготовності.
- Наступним етапом вивантажуємо в ємність кабачкові кубики і томати, і як тільки помідори почнуть рясно виділяти сік, зменшуємо вогонь, саму овочеву суміш подсаливаем і перчимо до смаку і засипаємо в загальний «котел» промитий рис.
- Гасіння рагу продовжуємо приблизно 2-3 хвилини, а потім розкладаємо наполовину готову страву в керамічні горщики або в форму для запікання, і заливаємо води або овочевого бульйону стільки, щоб рідина тільки-тільки прикривала овочі.
- Закривши наповнені тари кришками, відправляємо їх в духовку на півгодини при температурному режимі 185оС. За цей час вода повинна повністю вбратися в рис.
- Через 30 хвилин піч вимикаємо, але горщики витягувати не поспішаємо. Їм слід дати настоятися ще 10 хвилин, а вже потім можна виймати готове частування.
Перед подачею рагу слід посипати подрібненою зеленню, і за бажанням також можна додати подрібнений часник.
Рагу з брокколі, зеленого горошку і кабачків
Як робити супер дієтичний, справжній зелений, вітамінний і легку вечерю? Якщо це питання стало для вас вирішальним у виборі страв, то наш рецепт овочевого рагу з молодих кабачків стане справжньою знахідкою, адже на 100 г частування доводиться всього лише 34 ккал.
При бажанні замінити горошок можна свіжої або консервованої квасолею, яка з тушкованими кабачками гармонує просто чудово. Ну, а якщо все ж зважитеся застосувати звичайну квасоля, то ядерця перед цим необхідно буде відварити до готовності.
Складові
- Горошок свіжоморожений – 0,25 кг;
- Брокколі суцвіття – 0,3 кг;
- Морквина – 2 коренеплоду;
- Кабачок 2 шт.
- Лук-порей -2 шт .;
- Зелений солодкий перець – 2 шт .;
- Петрушка (зелень) – 100 г;
- Оливи масло – 35 мл;
- Черемша – 100 г;
- Чорний порошковий перець – ½ ч.л .;
- Сіль за смаком.
Як приготувати рагу в сковорідці
- Всі овочі промиваємо, обсушуємо і чистимо належним чином. З кабачка і моркви обов’язково знімаємо шкірку, у перцю видаляємо насіннєву частина і плодоніжки, всю зелень добре обполіскувати і обтрушувати від води.
- Подрібнюємо овочі. Порей нарізаємо тонкими кружальцями, моркву – півкільцями, перець – соломкою, кабачок – кубиками, а брокколі просто розбираємо на дрібні суцвіття, петрушку і черемшу дуже дрібно рубаємо.
готуємо рагу
- У товстостінну сковороду з високими бортами вливаємо олію і оговтується на середньому вогні лук і моркву.
- Через 5-10 хвилин додаємо до них перцеву соломку і черемшу і продовжуємо тушкувати овочі, періодично перемішуючи їх.
- Ще через 10 хвилин в ємність відправляємо кабачки і знову млоїмо блюдо 5 хвилин.
- На завершення завантажуємо в сковороду брокколі і зелений горошок, перчимо і солимо все за смаком, також заливаємо 100 мл бульйону або води і після закипання під кришкою готуємо рагу ще 15 хвилин, після чого вогонь вимикаємо.
Готове рагу посипати подрібненою петрушкою, перемішуємо і наполягаємо під кришкою 5 хвилин.
Овочеве рагу з ковбасою і кабачком
Соковиті тушковані овочі і чарівний запах димку від копчених ковбасок в тандемі створюють просто неземне частування. Чарівний смак, незрівнянний аромат – шикарне блюдо для вечері в дачному стилі. І саме цей рецепт навчить, як зробити своїми руками найсмачніше рагу з кабачків з мисливськими ковбасками.
Складові
- Білокачанна капуста – 1/3 невеликого качана;
- Цукіні – 2-3 шт .;
- Морквина – 1 коренеплід;
- Білий цибулю – 1 цибулина;
- Помідор – 2 плоду;
- Овочева морожена мексиканська суміш – 0,3 кг;
- Часникові часточки – 3 шт .;
- Зелень кропова – 100 г;
- Копчена ковбаса – 400-500 г;
- Сіль кухонна – 5-10 г;
- Перець порошковий чорний – 1 ч.л .;
- Паприка порошком – 1 ч.л .;
- Кунжутне масло – 60-80 мл.
Приготування рагу в казані
- Ставимо на вогонь казан і заливаємо в нього кунжутне масло, і як тільки воно почне закипати, відправляємо в нього нарізану кільцями цибулю і смажимо до красна.
- Далі відправляємо в казан подрібнену кружками морквину і також обсмажуємо її разом з цибулею до рум’яної.
- Далі викладаємо в казанок шинкованную соломкою капусту, розмішуємо всі компоненти і під кришкою готуємо її 5 хвилин.
- Далі кладемо в ємність ковбаски, нарізані невеликими циліндрик, кабачок без шкурки і насіння, розрізаний на кубики, томати – полудолькамі і 50 г води. Всі інгредієнти перемішуємо і знову накриваємо казан кришкою на 5-7 хвилин, щоб овочі протушкувати і просочилися копченим ароматом.
- Через покладений час засипаємо в рагу мексиканську овочеву суміш, сіль, паприку і перець, знову акуратно змішуємо знову додані компоненти з іншими овочами і тепер уже готуємо на невеликому вогні під кришкою рагу 15 хвилин.
- У цей момент наріжемо зелень і подрібнити часник, щоб додати ці ароматні елементи в кінці готування.
Овочеве рагу з кабачками і ковбасою, як і інші страви, які ми сьогодні навчилися готувати, краще всього подавати зі сметаною, як самостійне гаряче блюдо або як гарнір. Але і в холодному вигляді рагу з овочів допустимо подавати, як холодну закуску.