Коли сил після робочого дня зовсім не залишилося, а дітвора наполегливо вимагає чогось смачненького і прямо зараз – можна спекти бісквіт.
Звичайно, ми не пропонуємо годинами збивати яйця і переживати, щоб не опало тісто – улюблена шарлотка з полуницею робиться просто і виходить незрівнянною. Такий варіант випічки – незамінна «паличка-виручалочка» на випадок несподіваних гостей або гострого бажання випити чайку з чимось домашнім і смачним.
Головна перевага бісквітного ласощі з річним ягідним смаком – в його простоті. Воно просто не може не вийти, та й завжди доведеться до столу – буденному або святковому.
У першому випадку, готову випічку можна, злегка припорошив цукровою пудрою, відразу подавати. Якщо ж очікуються гості, які знають толк в випічці, то за допомогою збитих вершків і мелених горіхів скромний пиріг можна без праці перетворити в кулінарний шедевр.
Ще одна безумовна перевага полуничного бісквіта – його можна спекти в будь-який час. Якщо солодкого захочеться в літню пору, то начинкою стануть свіжі ароматні ягоди. А взимку зійдуть заморожені плоди, в яких стільки ж вітамінів і пахнуть вони також чудово. Ще один варіант наповнювача – улюблене полуничне варення.
Шарлотка зі свіжою полуницею в духовці: кращий рецепт
Складові
- Борошно пшеничне – 1 ст. + –
- Цукор-пісок білий – 1 ст. + –
- Яйця курячі великі – 3 шт. + –
- Розпушувач кулінарний – 1 пакетик + –
- Полуниця свіжа мита – 400 г + –
- Оливкова олія – 1 ч.л. + –
- Сухарі для панірування – 1 ст.л. + –
- Пудра з цукру – 1 ст.л. + –
Як зробити смачну полуничну шарлотку своїми руками
Основа такого пирога – пишна яєчна суміш. Руками отримати її вкрай складно, так що знадобиться міксер або кухонний комбайн.
- У ємність з високими бортиками розбиваємо одне за іншим сирі яйця.
Якщо їх свіжість викликає сумніву, то краще спочатку бити їх поштучно в чашку і, впевнившись в їстівності продукту, виливати в ємність для змішування.
- Поки ми будемо займатися змішуванням продуктів, духовка вже повинна поступово нагріватися.
- Пару хвилин попрацювавши міксером, додаємо в трохи пінливу яєчну суміш цукор. Включаємо агрегат на максимальну потужність і працюємо їм кілька хвилин, поки кристали цукру не розчиняться і солодкої маси не стане вдвічі більше.
- Вводимо борошно в три-чотири етапи, вимішуючи тісто кожен раз до ідеальної однорідності.
- Дно і бічні стінки улюбленої форми для випікання потрібно покрити зсередини тонкою масляною плівкою. Робити це найзручніше силіконової пензлем.
- Щоб готовий бісквіт можна було без праці витягти з форми – перед тим, як заповнити її тестом, потрібно присипати форму панірувальними сухарями з білого хліба. Суха манка – теж прийнятний варіант.
- Заливаємо всередину половину тіста і рівномірно розподіляємо його все тієї ж лопаткою або столовою ложкою.
- Тепер закладаємо ягідну начинку. Видаливши зелені черешки з квітколожем, велику полуницю перерізуємо навпіл, а дрібні ягоди кладемо в тісто цілими.
- Виливши в форму другу частину тестової маси, відправляємо її в нагрітий до 180 ° С духовку і відразу ж зменшуємо вогонь до мінімуму. Якщо духовка дозволяє, то перші 20 хвилин випікання спекотніше потрібно зробити знизу, щоб пиріг підійшов, а потім – зверху, щоб він пропікся і зарум’яниться.
Перевірити готовність шарлотки можна сірником, проткнув нею пиріг в будь-якому місці. Якщо на деревині не залишилося слідів сирого тесту – значить, він готовий!
- Виймаємо шарлотку і даємо їй трохи охолонути, потім витягуємо з форми, одягнувши боковини гострим ножем.
- Останній штрих перед дегустацією – присипка цукровою пудрою. Подавати пиріг можна, додатково прикрасивши його зверху свіжою полуничною нарізкою.
За цим рецептом шарлотка з полуницею виходить дуже смачною і в мультиварці. Процес приготування тіста і начинки, а також закладки в форму для випікання описаний вище.
Зробивши все, вибираємо в меню мультиварки режим «Випічка», встановлюємо таймер на позначці 50 хвилин і запускаємо агрегат. Почувши сигнал – перевіряємо готовність все тієї ж сірником і, при необхідності, встановлюємо таймер ще на 10 хвилин. Все просто і надзвичайно смачно!
Полунична шарлотка в духовці: поради до рецептом
- Ягоду для випічки потрібно брати червону і тверду – вона набагато краще переносить термічну обробку і не розкисає.
- При відсутності свіжої ягоди згодиться і морожена. Тільки перед закладкою в тісто її потрібно потримати в кімнаті для часткового відтавання (але не до раскісанія!).
- Солодкість ягідної начинки – це, як кажуть, справа смаку. Потрібно враховувати, що сама шарлотка при зазначених продуктових пропорціях виходить досить солодкої, до того ж, солодощі додасть цукрова присипка. Так що цілком можна використовувати полуницю з кислинкою.
Читайте ще схожі записи:
Як готувати дріжджовий яблучний пиріг
Як готувати яблучну шарлотку
Смачна шарлотка з домашнім полуничним варенням
Взимку, коли свіжих ароматних ягід не знайти навіть вдень з вогнем, рівноцінною заміною стане полуничне варення. При цьому, можна використовувати як перетравлене ласощі, так і перетерті з цукром свіжі ароматні ягоди.
Складові
- Борошно з пшениці в / с – 2 ст .;
- Цукор – 3-4 ст.л .;
- Сметана жирна – 2 ст.л .;
- Яйця курячі невеликі – 4 шт .;
- Варення з полуниці – 200 мл;
- Сода харчова – ½ ч.л .;
- Оцет (9%) – 1 ст.л .;
- Олія – 1 ч.л .;
- Манка суха – 2 ч.л.
Як спекти шарлотку з полуничним варенням в домашніх умовах
- Вспенивающем яйця міксером, додаємо цукор і ще раз збиваємо, поки він не розчиниться. Додаємо сметану, соду гасимо оцтом – і теж в тісто, потім всипаємо борошно, вводячи її по частинах і добре заважаючи.
- У готове тісто вводимо варення (краще брати для цього випадку те, що з цілими ягідками) і ще раз заважаємо.
- Форму змащуємо маслом, присипаємо манкою і виливаємо в неї відразу все тісто. Відправляємо в духовку (можна пекти і в мультиварці), зменшуємо вогонь і випікаємо так само, як описано в першому рецепті.
Прикрасити готову і остигнула шарлотку можна ягідками з варення, цукатами або кондитерськими вершками.
Оригінальна королівська шарлотка з полуницею своїми руками
Бісквітний пиріг з найніжнішим ягідним желе – відмінний варіант домашньої випічки на випадок, коли очікуються важливі гості. Доведеться трохи повозитися, але заради особливого випадку можна і постаратися!
Складові
- Борошно в / с – 300 г;
- Яйця великі – 4 шт .;
- Полуниця (свіжа або морожена) – 300 г;
- Вершки жирні домашні – 400 мл;
- Цукор білий – 1,5 ст .;
- Желатин – 1 пакетик;
- Розпушувач кулінарний – 2 ч.л .;
- Свіжий сік лимона – 3 ст.л .;
- Ванілін – 1 щіпка;
- Олія – 1 ч.л.
Випічка королівської шарлотки з полуничним варенням
- Поєднавши в глибокій ємності сирі яйця з 1 ст. цукрового піску і ваніліном, полістиролу, що їх до однорідності.
- У вийшов «гоголь-моголь» додаємо розпушувач, вводимо в кілька етапів борошно і перемішуємо до однорідної консистенції.
- Взявши широку форму із знімними бортами, застилає її кулінарної калькою, змащуємо маслом, заливаємо тісто і в нагрітій духовці випікаємо корж. Він повинен вийти товщиною 1,5-2 см. Коли корж зарум’яниться – дістаємо його з печі. Поки охолоджується – займемося желейною прошарком.
- Заливаємо желатин теплою водою, відповідно до рецептури, зазначеної на упаковці, і залишаємо на 15 хвилин розчиняться, не забуваючи, при цьому, помішувати його. Після – додаємо в нього половину лимонного соку, повільно нагріваємо до повного розчинення, потім охолоджуємо.
- Половину помитий обсохлу ягід (можна використовувати і заморожені плоди, давши їм трохи підтанути) пюріруем за допомогою блендера, додаємо 0,5 ст. цукру. Ягідну солодку кашку з’єднуємо з желатиновим розчином і відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин.
- Вершки вспенивающем міксером і додаємо до охолодженої полунично-желейної маси, перемішуємо і відправляємо в холод ще на півгодини.
- Змішавши лимонний сік з 1 ч.л. цукру і 1 ч.л. води, відправляємо на повільний вогонь і нагріваємо до тих пір, поки не розчиняться солодкі кристали.
- Просочуємо лимонної просоченням бісквітний корж, не виймаючи його з форми, а потім, зверху, рівномірно розподіляємо вершково-желейний шар з полуничним ароматом.
- Відправляємо в холод до застигання верхнього прошарку, тобто, приблизно на 1 годину.
Перед подачею королівську шарлотку потрібно витягти з форми, перекласти на плоске блюдо і прикрасити тонко нарізаної свіжої полуницею, виклавши її зверху віялом.
В ягідний сезон можна нескінченно дивувати рідних і близьких різноманітністю випічки власного виготовлення. У розпал багатого фруктами літа, шарлотка з полуницею (свіжої або замороженої), зроблена власноруч за улюбленим рецептом, буде особливо бажаним частуванням.
Неповторний аромат ягід в поєднанні з найніжнішим бісквітом – кращий десерт для домашнього чаювання і святкового застілля!