Різноманітність літніх фруктів і ягід – відмінна можливість приготувати щось нове і неймовірно смачне, адже соковиті плоди розкривають свій смак не тільки в варення. Дивовижний салат з полуницею подарує відмінний настрій вам і вашим гостям, всього лише одним своїм барвистим виглядом і ні з чим незрівняним солодко-ніжним смаком. Готувати ароматні закуски з сердцеобразную ягід одне задоволення, за лічені хвилини свіжий обід буде у вас на столі.
Полуниця – затребувана ягода в кулінарії, з неї готують салати, закуски, десерти і чудові закрутки на зиму. Крім відмінного кисло-солодкого смаку, який полюбився багатьом, полуниця дуже корисна для організму, тому вживати її потрібно, як можна більше, і краще в сирому вигляді.
У своєму складі соковита ягода містить велику кількість вітамінів і мінералів, покращує роботу серцевого м’яза і допомагає при болях в суглобах.
Вживати ягоду самостійно краще після їжі або в поєднанні з іншими компонентами (елементарно з цукром), так вона краще засвоїться.
Ось тут і з’являється можливість поекспериментувати з подачею – приготувати з її допомогою смачні салати.
Салат з полуницею, апельсинами і м’ятою
Складові
- Полуниця – 300 г + –
- Апельсин – 1 шт. + –
- Свіжа м’ята – 30 г + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Цукрова пудра – 1 ст.л. + –
- Оливкова олія – 2 ст.л. + –
Покроковий рецепт приготування салату з полуницею
Полуничний салат чудово підійде для перекусу або обіду людям, контролюючим свою вагу, адже в 100 грамах земляних ягід міститься всього 40 калорій.
Замініть всього один прийом їжі салатом з полуниці – і користь для вашої фігури буде очевидна, а результат не змусить себе довго чекати.
- Свіжу полуницю добре вимийте і видаліть хвостики, поріжте кожну на кілька частин і викладіть в салатник.
- Апельсин обдайте окропом і зніміть з нього шкірку, потім розділіть цитрус на дольки, витягніть кісточки і поріжте його невеликими шматочками.
- М’яту вимийте і гострим ножем дрібно нарубати, разом з апельсинами відправте в салатник.
- Твердий сир натріть на крупній тертці (або поріжте дрібними кубиками) і додайте в миску до фруктів.
- Зверху посипте салат цукровою пудрою і заправте оливковою олією, добре перемішайте і викладіть на порційні тарілки.
Неповторний салат відразу потрапить до вас в куховарську книгу і займе перше місце серед фруктових закусок. Легка закуска підійде для вечірніх посиденьок з подружками і скрасить ваше проведення часу.
Варіант овочевого салату з полуницею вразить своїм смаком навіть самих вибагливих гурманів, і не дивно, адже з простих продуктів вийде неповторне блюдо.
Рецепт салату з полуниці з овочами
Овочеві салати прийнято подавати до м’ясних страв, і полуничний з овочами не стане винятком. Земляна ягода містить кислотні ферменти, які допомагають швидкому засвоєнню їжі, до того ж, вона доповнює своїм смаком м’ясні і рибні делікатеси.
Складові
- Полуниця – 250 г;
- Молода капуста – 0,5 качана;
- Свіжий огірок – 2 шт .;
- Морква – 1 шт .;
- Яблучний оцет – 1 ст.л .;
- Сіль за смаком;
- Оливкова олія – 3-4 ст.л.
Як приготувати салат з полуниці з овочами
- Капусту вимити, обсушити і подрібніть гострим ножем або спеціальною шинковкой. Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці для корейської моркви, покладіть в миску і замаринуйте 5-10 хвилин в яблучному оцті.
- Огірки і полуницю вимийте, полуницю обдайте окропом і видаліть з неї хвостики, огірки очистіть від шкірки.
- Наріжте ягоди часточками, а огірки – тонкими кружечками, перекладіть все в глибоку салатницю.
- Капусту і моркву додайте в салатник, посоліть за смаком, заправте маслом, добре перемішайте – салат готовий.
Подавайте овочевий шедевр, як гарнір до основних страв. Також його можна подати з пюре або відвареною картоплею. Для ситних страв салат стане відмінним легким доповненням.
Теплий салат з полуниці з куркою
Теплі салати сьогодні дуже популярні, вони можуть з легкістю замінити основне блюдо і підійдуть для денного перекусу всім членам сім’ї. Якщо ви не пробували готувати теплий салат з ягодами, то варіант з полуницею просто створений для вас. Ситний і низькокалорійний – він порадує вас своїм смаком і простотою приготування.
Складові
- Полуниця – 200 г;
- Куряча грудка – 1 шт .;
- Свіжий базилік – 3 гілочки;
- Орегано – 3 гілочки;
- Помідори черрі – 10 шт .;
- Сметана – 2 ст.л .;
- Соєвий соус – 2 ст.л .;
- Оливкова олія – 2 ст.л.
Як зробити теплий салат з полуниці з куркою
- Свіжу зелень, помідори і полуницю добре вимийте, видаліть з ягід і помідорів хвостики, з зелені обірвемо листочки.
- Помідорчики розріжте навпіл, а полуницю (в залежності від розміру) – на три або чотири часточки, листя зелені просто довільно поріжте ножем.
- Візьміть широке блюдо, викладіть в нього нарізані інгредієнти і ретельно їх перемішайте.
- Куряче м’ясо вимити, обсушити і наріжте довгими смужками. Поставте на вогонь сковорідку і влийте оливкову олію. Після розігріву покладіть на сковорідку м’ясо.
- Підсмажувати його потрібно протягом 7 хвилин, постійно помішуючи, потім влийте до м’яса соєвий соус і обсмажте все разом ще 5 хвилин.
- Гаряче м’ясо викладіть поверх полуниці і помідорів, полийте блюдо сметаною і подавайте до столу.
Перемішувати салат потрібно не відразу, а безпосередньо перед вживанням.
Теплий салат з полуниці з куркою чудово підійде для урочистих свят, його ефектна подача і чудовий смак не залишаться без уваги. Готуйте літні салати із задоволенням і з певною часткою експерименту, адже ягоди – це саме те, що потрібно для сміливих рішень на кухні.