Ароматний ранкову каву зі шматочком рум’яної, щойно з духовки, випічки з хрусткою блискучою скоринкою – бадьорий початок робочого дня. Поки прокидаються домашні, і є ще трохи вільного часу, можна сфабрикувати дуже смачний пиріг з яблучним варенням по одному з улюблених рецептів. Він не тільки урізноманітнює сімейний раціон, але і стане практичним рішенням актуальної проблеми під назвою «куди подіти торішню консервацію».
У сезон зимових заготовок хронічно відчувається нестача вільної тари під свіжі компоти, джеми і соління. Щоб звільнити ту, що ще зайнята, зовсім необов’язково варварськи викидати незатребувані солодкі консерви. Домашня випічка – кращий варіант, який припаде до смаку і господарям, і гостям.
Будь-який з запропонованих в сьогоднішній підбірці рецептів «швидких» пирогів з варенням з яблук можна адаптувати під свіжу начинку. В цьому випадку доведеться більше класти цукру в тісто. Хоча це, як то кажуть, – справа особистих смакових пристрастей …
Пиріг з домашнім яблучним варенням на швидку руку
Якщо від минулого куховаріння залишився незатребуваним шматочок маргарину, а на дні банки є кілька столових ложок улюбленого варення, яке вже норовить перетворитися в пастилу, варто «помісти по засіках» і до вечірнього чаювання спекти смачний пиріг з яблучним варенням, покроковий рецепт з фото якого в нашому пості сьогодні йде під першим номером.лш
складові
- Варення з кисло-солодких яблук – 1 ст .;
- Борошно (в / с) – 2,5-3 ст .;
- Кефір або сметана – 5 ст.л .;
- Цукор білий – 2/3 ст .;
- Жовтки яєць курячих – 2 шт .;
- Маргарин кулінарний – 150 г;
- Смалець домашній – 50 г;
- Содовий розпушувач – 2/3 ч.л.
Покрокова випічка домашнього смачного пирога з яблучним варенням
- Нам знадобиться розм’якшені маргарин і смалець, але плавити їх не треба – просто дістанемо жири з рефрижератора за пару годин до початку готування.
Якщо топленого сала (смальцю) в господарстві не виявилося, не біда – його цілком можна замінити такою ж кількістю вершкового масла.
- Беремо 2 яйця, розбиваємо їх, відокремлюємо жовтки.
- Їх змішуємо з цукром і збиваємо виделкою або вінчиком до пінистого стану, потім додаємо кефір або сметану – той продукт, який на той момент виявиться в холодильнику.
- Беремо борошно (2 склянки для початку), сіємо через сито, щоб розпушити.
- У неї кладемо розм’якшений жир, мнемо руками, перетираючи.
- З’єднуємо обидві частини, сиплемо соду, ще раз переминається. Якщо тісто пристає до рук, потрібно ще трохи борошна. Додаємо її потроху, поки воно не стане еластичним і м’яким. Муки не потрібно сипати надто багато – максимально 3 склянки.
- Ділимо тестову основу на дві рівнозначні половини і відправляємо в морозильну камеру десь на півгодини. Можна тримати її і менший час, але чим краще тісто замерзне, тим легше його буде перетворити в крихту.
- Першу частину можна дістати раніше. Використовуючи терку з великими дірочками, перетворюємо неабияк замерзлий шматок тіста в стружку. Нею покриваємо дно форми так, щоб тісто лягло суцільним шаром, не залишаючи дірочок.
- Тепер викладаємо варення з яблук. Його разравниваем так, щоб воно розподілилося рівним шаром по всій площі форми.
- У нас в холодильнику є ще тісто. Його на тій же тертці перетворюємо в стружку, покриваємо нею солодкий шар начинки і відправляємо пиріг в розігріту духову шафу. Печемо його на вогні середньої інтенсивності до зарум’янювання.
Готовий десерт дістаємо з духовки, даємо охолонути. Перед подачею його можна припорошити цукровою пудрою, хоча він і без неї виходить досить солодким і неймовірно смачним!
Читайте ще схожі записи:
Рецепт яблучного пирога на сметані
Рецепт яблучного пирога в мультиварці
Улюблений пиріг з яблучним варенням в мультиварці
Складові
- Яйця курячі великі – 2 шт. + –
- Борошно пшеничне в / с – 1 стакан + –
- Рослинна олія неароматно – 1 ст.л. + –
- Варення з яблук – 1 стакан + –
- Кондитерський розпушувач – 1 пакетик + –
Як зробити легко і просто домашній пиріг з варенням з яблук
Якщо в господарстві є таке диво техніки, як мультиварка, процес приготування чудового десерту значно полегшується. Потрібно просто змішати продукти, замінивши цукор солодким варенням з яблук, вибрати програму, налаштувати таймер – і можна йти займатися своїми терміновими справами.
- Беремо миску глибше і кладемо в неї потрібну кількість солодких консервів з яблук.
- Туди ж відправляємо і яйця. Змішавши, сиплемо борошно, заздалегідь з’єднану з розпушувачем, ще заважаємо.
В результаті нескладних маніпуляцій у нас повинна вийти маса, по консистенції нагадує густу жирну сметану. Якщо тісто ллється, потрібно ще борошна, якщо ж стало занадто тугим і густуватим, розбавляємо чистою водою.
Щоб тісто не прилипло до чаші мультиварки, її стінки і днище потрібно густо змастити маслом соняшнику. Виливаємо масу з миски в чашу.
Закриваємо кришку агрегату, ставимо команду «Випічка», на таймері виставляємо «1 + час», натискаємо «Старт» і запускаємо процес.
Коли спрацює автоматика, і чаша відкриється сірником або дерев’яною зубочисткою протикаємо наш пиріжок – якщо на милиці не залишилося ніяких слідів, значить, все відмінно пропеклося. Виймати частування краще після остигання. Тоді ж і ріжемо його на порції і відправляємо на стіл, де вже настоюється ароматний чай або вабить спокусливим ароматом кави …
Серед тижня часу на різні кулінарні шедеври майже не залишається, а так хочеться абстрагуватися від набридлих бутербродів і пригоститися чимось кориснішим і домашнім. Класичний пиріг з солодким варенням і яблуками – ідеальний варіант для сім’ї, коли мама дуже зайнята. Бюджетний набір продуктів, зовсім нескладна технологія приготування і ніжний смак літніх фруктів роблять його фаворитом в розділі домашньої випічки.