Як приготувати пиріг з варенням з яблук

Пиріг з яблучним варенням
Ароматний ранкову каву зі шматочком рум’яної, щойно з духовки, випічки з хрусткою блискучою скоринкою – бадьорий початок робочого дня. Поки прокидаються домашні, і є ще трохи вільного часу, можна сфабрикувати дуже смачний пиріг з яблучним варенням по одному з улюблених рецептів. Він не тільки урізноманітнює сімейний раціон, але і стане практичним рішенням актуальної проблеми під назвою «куди подіти торішню консервацію».

У сезон зимових заготовок хронічно відчувається нестача вільної тари під свіжі компоти, джеми і соління. Щоб звільнити ту, що ще зайнята, зовсім необов’язково варварськи викидати незатребувані солодкі консерви. Домашня випічка – кращий варіант, який припаде до смаку і господарям, і гостям.

Будь-який з запропонованих в сьогоднішній підбірці рецептів «швидких» пирогів з варенням з яблук можна адаптувати під свіжу начинку. В цьому випадку доведеться більше класти цукру в тісто. Хоча це, як то кажуть, – справа особистих смакових пристрастей …

Пиріг з домашнім яблучним варенням на швидку руку

Якщо від минулого куховаріння залишився незатребуваним шматочок маргарину, а на дні банки є кілька столових ложок улюбленого варення, яке вже норовить перетворитися в пастилу, варто «помісти по засіках» і до вечірнього чаювання спекти смачний пиріг з яблучним варенням, покроковий рецепт з фото якого в нашому пості сьогодні йде під першим номером.лш

 складові

  • Варення з кисло-солодких яблук – 1 ст .;
  • Борошно (в / с) – 2,5-3 ст .;
  • Кефір або сметана – 5 ст.л .;
  • Цукор білий – 2/3 ст .;
  • Жовтки яєць курячих – 2 шт .;
  • Маргарин кулінарний – 150 г;
  • Смалець домашній – 50 г;
  • Содовий розпушувач – 2/3 ч.л.

Як приготувати пиріг з варенням з яблук

Покрокова випічка домашнього смачного пирога з яблучним варенням

  1. Нам знадобиться розм’якшені маргарин і смалець, але плавити їх не треба – просто дістанемо жири з рефрижератора за пару годин до початку готування.

Якщо топленого сала (смальцю) в господарстві не виявилося, не біда – його цілком можна замінити такою ж кількістю вершкового масла.

  1. Беремо 2 яйця, розбиваємо їх, відокремлюємо жовтки.
  2. Їх змішуємо з цукром і збиваємо виделкою або вінчиком до пінистого стану, потім додаємо кефір або сметану – той продукт, який на той момент виявиться в холодильнику.
  3. Беремо борошно (2 склянки для початку), сіємо через сито, щоб розпушити.
  4. У неї кладемо розм’якшений жир, мнемо руками, перетираючи.
  5. З’єднуємо обидві частини, сиплемо соду, ще раз переминається. Якщо тісто пристає до рук, потрібно ще трохи борошна. Додаємо її потроху, поки воно не стане еластичним і м’яким. Муки не потрібно сипати надто багато – максимально 3 склянки.
  6. Ділимо тестову основу на дві рівнозначні половини і відправляємо в морозильну камеру десь на півгодини. Можна тримати її і менший час, але чим краще тісто замерзне, тим легше його буде перетворити в крихту.
  7. Першу частину можна дістати раніше. Використовуючи терку з великими дірочками, перетворюємо неабияк замерзлий шматок тіста в стружку. Нею покриваємо дно форми так, щоб тісто лягло суцільним шаром, не залишаючи дірочок.
  8. Тепер викладаємо варення з яблук. Його разравниваем так, щоб воно розподілилося рівним шаром по всій площі форми.
  9. У нас в холодильнику є ще тісто. Його на тій же тертці перетворюємо в стружку, покриваємо нею солодкий шар начинки і відправляємо пиріг в розігріту духову шафу. Печемо його на вогні середньої інтенсивності до зарум’янювання.

Готовий десерт дістаємо з духовки, даємо охолонути. Перед подачею його можна припорошити цукровою пудрою, хоча він і без неї виходить досить солодким і неймовірно смачним!

Читайте ще схожі записи:


Рецепт яблучного пирога на сметані
Рецепт яблучного пирога в мультиварці

Улюблений пиріг з яблучним варенням в мультиварці

Пиріг з яблучним варенням - домашній покроковий рецепт

Складові

  • Яйця курячі великі – 2 шт. + –
  • Борошно пшеничне в / с – 1 стакан + –
  • Рослинна олія неароматно – 1 ст.л. + –
  • Варення з яблук – 1 стакан + –
  • Кондитерський розпушувач – 1 пакетик + –

Як зробити легко і просто домашній пиріг з варенням з яблук

Якщо в господарстві є таке диво техніки, як мультиварка, процес приготування чудового десерту значно полегшується. Потрібно просто змішати продукти, замінивши цукор солодким варенням з яблук, вибрати програму, налаштувати таймер – і можна йти займатися своїми терміновими справами.

  1. Беремо миску глибше і кладемо в неї потрібну кількість солодких консервів з яблук.
  2. Туди ж відправляємо і яйця. Змішавши, сиплемо борошно, заздалегідь з’єднану з розпушувачем, ще заважаємо.

В результаті нескладних маніпуляцій у нас повинна вийти маса, по консистенції нагадує густу жирну сметану. Якщо тісто ллється, потрібно ще борошна, якщо ж стало занадто тугим і густуватим, розбавляємо чистою водою.

Щоб тісто не прилипло до чаші мультиварки, її стінки і днище потрібно густо змастити маслом соняшнику. Виливаємо масу з миски в чашу.

Закриваємо кришку агрегату, ставимо команду «Випічка», на таймері виставляємо «1 + час», натискаємо «Старт» і запускаємо процес.

Коли спрацює автоматика, і чаша відкриється сірником або дерев’яною зубочисткою протикаємо наш пиріжок – якщо на милиці не залишилося ніяких слідів, значить, все відмінно пропеклося. Виймати частування краще після остигання. Тоді ж і ріжемо його на порції і відправляємо на стіл, де вже настоюється ароматний чай або вабить спокусливим ароматом кави …

Серед тижня часу на різні кулінарні шедеври майже не залишається, а так хочеться абстрагуватися від набридлих бутербродів і пригоститися чимось кориснішим і домашнім. Класичний пиріг з солодким варенням і яблуками – ідеальний варіант для сім’ї, коли мама дуже зайнята. Бюджетний набір продуктів, зовсім нескладна технологія приготування і ніжний смак літніх фруктів роблять його фаворитом в розділі домашньої випічки.