Чашка ароматного чаю і шматочок свіжої запашної випічки – кращий засіб від поганого настрою і відмінний привід зібратися всією родиною за столом.
Геть думки про зайві кіло, адже себе часом потрібно балувати, сьогодні ми пропонуємо прикрасити вечір особливою насолодою, відомої всім, як яблучний пиріг в мультиварці. Щоб випічка вийшла дійсно незвичайною – потрібні хороші рецепти, які з легкістю втілюються в життя, такі ми вам і надамо.
Рецепт пирога з яблуками і медом в мультиварці «Редмонд»
Складові
- Борошно пшеничне – 1,5 ст. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Сметана – 200 г + –
- Рослинна олія – 1 ст.л. + –
- Мед – 2 ст.л. + –
- Сода – 1 ч.л. + –
- Яблука – 3 шт. + –
- Горіхи (можна замінити арахісом або мигдалем) – 1/3 ст. + –
- Масло вершкове – 20 г + –
- Цукор – 1 ст. + –
Як приготувати яблучний пиріг з медом в мультиварці
Класичні рецепти яблучних пирогів вже зачитані і «затерті» до дірок, тому ми не будемо про них зараз говорити. Краще приділимо увагу оригінальних рецептурах і зробимо надзвичайно смачний, пишний і ароматний пиріг з яблучно-медової начинкою.
Просте і одночасно дивовижне поєднання продуктів дозволяє отримати вишуканий ніжний смак, який оцінять всі, без винятку, домочадці.
- Яйця з цукром активно збиваємо, поки в мисці не відобразиться пишна піна.
- Додаємо в отриману масу сметану (краще домашню), мед, розм’якшене вершкове масло. Всі продукти добре між собою перемішуємо, щоб вийшла однорідна консистенція.
- Всипаємо в продуктову суміш просіяне борошно, додаємо гашене соду.
- Яблучка промиваємо, очищаємо від серцевини і шкірки, ріжемо невеликими шматочками.
- Пересипаємо яблучну нарізку в тісто, ретельно масу заважаємо.
- Горіхи дрібніше за допомогою ножа, також висипаємо їх у тісто.
- Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом, після чого виливаємо в неї підготовлене тісто з фруктовою начинкою.
- Щільно накриваємо мультічашу кришкою, встановлюємо режим «Випічка» (приблизно на 55 хвилин) і готуємо десерт до готовності.
Показник того, що пиріг повністю пропікся – суха зубочистка, яку ви дістали з пропечённого тесту.
- По закінченню приготування, пиріг спочатку охолодити, потім витягуємо з агрегату.
Даний рецепт приготування пирога з яблуками розрахований на мультиварку марки «Редмонд», однак у вас може бути зовсім інша модель. Залежно від цього, буде змінюватися час приготування і, можливо, кількість інгредієнтів.
Оскільки в кожній марці кухонного гаджета обсяг чаші різний, то може знадобитися трохи більше або трохи менше продуктів. Орієнтуйтеся на свою мультиварку, читайте уважно інструкцію – і тоді все вийде ідеально.
Читайте ще схожі записи:
Як готувати яблучний пиріг з сиром
Як зробити пісний пиріг з яблук
Смачний яблучний пиріг в мультиварці: рецепт на бісквітному тесті
Ще один цікавий варіант приготування пирога з яблуками – на бісквітної основі. Всім любителям бісквітів така ідея однозначно припаде до душі, адже ніжне тісто з соковитим яблучним наповнювачем не може не сподобатися. Запасаємося необхідним набором продуктів і приступаємо до нескладного і досить швидкому процесу приготування.
Складові
- Яблука – 1-2 шт .;
- Вершкове масло – за смаком;
- Борошно пшеничне – 1 склянка;
- Яйця – 3 шт .;
- Сіль – 1 щіпка;
- Ванільний цукор – за смаком;
- Цукор звичайний – 1 стакан.
Простий рецепт бісквітного пирога з яблуками в мультиварці
- Розбиваємо в мисці яйця, додаємо до них сіль і 2 види цукру (звичайний і ванільний).
- Збиваємо інгредієнти міксером протягом 5 хвилин на найвищій швидкості, яка тільки є у вашого приладу. За цей проміжок часу, при активному збиванні, маса стане пишніше, тобто збільшиться в об’ємі.
- Далі всипаємо в масу просіяне борошно, ретельно все заважаємо ложкою.
- Стиглі (не гнилі) яблука очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо середніми шматочками.
- Змащуємо мультічашу шматочком вершкового масла, після чого вливаємо в неї ½ від загального обсягу тесту.
- Зверху розкладаємо половину нарізаних яблук і заливаємо їх залишилася частиною тіста.
- Знову викладаємо яблука (половину), включаємо режим «Випічка» і готуємо ніжний бісквітний яблучний пиріг протягом 60 хвилин.
Якщо 2 рецептур для вибору вам не досить, тоді пропонуємо для ознайомлення наступну добірку статей. Тут зібрані найрізноманітніші рецепти: від простих до більш складних, від класичних до оригінальних.
Вибирайте будь-який – і готуйте улюблений десерт без проблем на швидку руку.
- Пишна шарлотка з яблуками: рецепт в духовці
- Яблучний сирний пиріг з маком
- Оригінальний пиріг з яблуками і кардамоном
- Вишуканий яблучний пиріг з листкового тіста
- Смачний пиріг з яблуками по-французьки
- Насипний яблучний пиріг в духовці на швидку руку
Пиріг з яблуками: секрети смачної випічки
- Приготувати пиріг можна на будь-якій основі: на кефірі, молоці, сметані тощо Тип тесту також може бути будь-яким: здобним, бісквітним, листковим. У кожного виду свої переваги, який оберете ви – підкаже ваш смак і інтуїція, головне – покроково все виконувати і строго дотримуватися обраного рецепта.
- Яблука для ніжного пирога бажано вибирати кисло-солодких або кислих сортів. Солодкі яблучка для такої випічки не надто гарні, в силу своєї солодощі. У поєднанні з цукром солодкі яблука дадуть терпкість десерту, а ось плоди з кислинкою додадуть йому легку пікантність і не «обтяжуючи» смак.
- Для оригінальності смаку, в яблучний пиріг можна додавати різні наповнювачі: корицю, горішки, свіжі ягоди, шматочки фруктів, родзинки, ванілін, фруктовий сік (наприклад, лимонний і яблучний), топлений шоколад, карамель і т.д.
Як бачите, зробити яблучний пиріг в мультиварці в домашніх умовах зможе абсолютно будь-яка господиня, а простий рецепт і вірний мультіповар вам в цьому, безсумнівно, допоможуть. Навіть якщо у вас зовсім немає досвіду у випіканні пирогів – цей десерт вам все одно вдасться. Пробуйте – і скоряйте кулінарний олімп, без особливих фінансових затрат і фізичних зусиль.
Смачного!