Як приготувати окрошку на дієті Дюка

Окрошка по Дюканов
Це популярне слов’янське блюдо є ідеальною їжею в спекотне літо, коли хочеться з’їсти чогось легкого, а не наминати «важкі» борщі. Однак в дієтичний раціон по Дюканов класична окрошка не може бути включена, оскільки деякі компоненти з її рецепта знаходяться під суворою забороною в цій дієті. Але ніщо не може нам перешкодити насолоджуватися цим холодненьким свіжим супчиком, якщо адаптувати блюдо під дозволений список продуктів.

Окрошка навіть в своєму традиційному вигляді вже є стравою дієтичного спрямування, адже одним з головних достоїнств цього частування виступає її калорійність – 60 ккал на 100 г.

Вживаючи в їжу навіть весь день без обмежень таку юшку вже через тиждень ваги гарантовано будуть радувати вас схилами. Однак підвищити ефективність такого ласощі можна, використовуючи схему дієти Дюка.

Для початку давайте згадаємо, які продукти включені в оригінальний рецепт окрошки: картопля, яйця, ковбаса, огірки, редиска, багато зелені, квас або інший вид заправки. Аналізуючи склад можна відразу відзначити два найбільш «важких» інгредієнта, це картопля і солодкий квас.

Якщо виключити перший компонент і знайти гідну заміну другого, наприклад, намішати юшку на кефірі, то ми вже будемо мати відповідний варіант окрошки для етапу «круїз» на дієті Дюка.

Але чому ж ще, крім кефіру можна замінити квас? Тут варіантів декілька:

  • сироватка;
  • Маложирна кисле молоко;
  • Тан або айран;
  • Проста або мінеральна вода.

Крім того, втративши зі складу картоплю, окрошка стає менш ситної, що можна легко виправити, ввівши до її складу більше м’ясних компонентів, відварні креветки або дозволені овочі, наприклад, варену цвітну капусту. Ну а для «атаки» і в чисто білкові дні на «чергуванні» підійде наш рецепт дуже легкої окрошки.

Окрошка по Дюканов: період Атака

Як приготувати окрошку на дієті Дюка

Складові

  • Філе індички (курятина, телятина) – 200 г + –
  • Яйця добірне – 2 шт. + –
  • Кріп – 1/2 пучка + –
  • Селера зелень – 1/2 пучка + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Вода газована – 1/2 склянки + –
  • Лимонний сік свіжовичавлений – 10-15 мл + –
  • Сіль – 0,5-1 ч.л. + –
  • Знежирений кефір – 1/2 літра + –

Як приготувати окрошку на Дюканов

Тільки ті, хто сидів на дієті Дюка може в повній мірі оцінити всю тяжкість перших днів «атаки», коли ще незвичний до великої кількості білка організм так і просить чогось «легше». І цей рецепт приготування окрошки в домашніх умовах стане справжньою знахідкою для дюкановцев, що знаходяться в самому початку шляху до стрункої фігури.

  1. М’ясо відправляємо відварюватися до готовності в підсолену воду. Для курятини буде потрібно 25-30 хвилин, для філе індички 30-40 хвилин, на відварювання телятини піде приблизно 1 годину.
  2. Також ставимо в окремій каструльці відварювати яйця. Для того, що б яйця зварилися круто і були ніжними, але не гумовими, то після закипання варити їх слід порядком 7-10 хвилин. Також на атаці не бажано з’їдати в день більше 1 жовтка, так що краще взяти одне яйце цілком, а від другого тільки зварений білок.
  3. Всю зелень гарненько промиваємо, струшуємо від крапель води і дрібненько рубаємо.
  4. Потім подрібнюємо середнім кубиком яйця і відварене, охолоджене м’ясо, після чого зелень змішуємо з іншими компонентами і готуємо заправку.
  5. Для заправки нам слід змішати мінеральну воду з кефіром, пропущеним через прес часником, лимонним соком і сіллю. Часник, лимонний сік і сіль додавайте до смаку.
  6. Окрошку заливаємо заправкою і подаємо до столу з шматочком дю-хліба.

Хочеться відзначити з приводу незвичайної заправки. Газована вода надає кисленький кефіру ту колкость, якої так не вистачає в окрошка без квасу. Так що якщо ви не любите «газики», то розвести кефір можна звичайною водой.ак

Окрошка по Дюканов: період чергування

Минувши перший період на Дюканов, раціон тих, що худнуть значно розширюється за рахунок допустимих до вживання овочів, внаслідок чого кількість компонентів в дієтичної окрошка в дні білково-овочевого бенкету значно зростає.

І сьогодні ми хочемо запропонувати оригінальний покроковий рецепт окрошки з різними поєднаннями м’ясних компонентів:

  • ковбаса + куряча грудка;
  • яловичий язик + шинка з індички;
  • креветки + відварна риба;

Така незвичайна окрошка привнесе різноманітність в ваш раціон, і до того ж вона дуже смачна, проста, швидка і легка в приготуванні.

Окрошка по Дюканов - рецепт періоду чергування

Складові

  • Відварна телятина – 0,2 кг;
  • Маложирна варена ковбаса – 0,2 кг;
  • Свіжий огірок – 4 шт .;
  • Корнішони – 3 шт .;
  • Редис – 100 г;
  • Лук (зелень) – 1 пучок;
  • Кріп (зелень) – 1 пучок;
  • Яйця добірні – 5 шт .;
  • Маложирний кефір – 1 л;
  • Газована вода – 1 л;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний перець – 1 ½ ч.л .;
  • Гірчиця – 1 ст.л .;
  • Лимонний фреш – 15 мл;

Як зробити окрошку по Дюканов

  1. Відварене м’ясо, ковбасу і яйця нарізаємо рівними невеликими кубиками, і зсипали в загальну миску.
  2. Далі подрібнюємо невеликими шматочками редиску, свіжі огірки та корнішони, рубаємо дрібно всю зелень і змішуємо з іншими компонентами.
  3. Заливаємо окрошку кефіром, не забуваємо також все посолити і приправити перцем за смаком.
  4. Тепер підготуємо заправку. Гірчицю змішуємо з лимонним соком і мінералкою і додаємо в окрошку.
  5. Після охолодження в рефрижераторі можна насолоджуватися дієтичним холодним супом всією сім’єю.

При бажанні в таку окрошку можна додати відварену цвітну капусту, тушкований кабачок, томати черрі, болгарський перець, стручкову квасолю або гриби.

Дуже смачна і низькокалорійна окрошка по Дюканов гарантовано скрасить дієтичний раціон. Експериментуйте, відкривайте нові рецепти, створюйте своїми руками кулінарні шедеври, адже кулінарія – це безкрає море смачних фантазій.

​​