Не дивлячись на поради дієтологів про скорочення в раціоні солодощів та інших калорійних смакоти іноді варто дозволяти собі щось «таке». У спеку ніжне бананове морозиво, зроблене своїми руками в домашніх умовах за оригінальним рецептом, – те, що потрібно для освіження і здоровою підживлення. Щоб отримати корисний і приємний на смак продукт, знадобляться свіжі продукти, вільний час і домашній рефрижератор з хорошою заморожуванням.
Той, хто хоча б раз спробував домашнє бананове морозиво, зроблене в блендері, ніколи не стане знову є напханий «хімією» сурогат, який масово пропонують супермаркети. Домашній продукт без побоювання можна давати навіть малюкам, а також пригощатися самим в «похудательной» дні. Тільки в цих випадках краще віддати перевагу рецептом низькокалорійного десерту з банана і молока, тобто без вершків.
Говорячи про те, як можна зробити вдома корисне морозиво з банана, варто відзначити, що воно виходить однаково смачним при виготовленні в механічної морожениці і просто в мисці або каструльці (звичайно ж, з подальшим глибоким охолодженням!).
Що таке мороженица?
І електрична мороженица, і агрегат повного циклу виконують подвійну роботу. Вони перемішують основу улюбленого багатьма ласощі і тут же охолоджують його. Потрібно просто з’єднати продукти в однорідну суміш, залити в прилад – кілька хвилин, і ароматне морозиво з банана в домашніх умовах готово!
Пропонуємо найкращі рецепти бананового ласощі для виготовлення морозива, які можна використовувати і при її відсутності. Правда, в цьому випадку доведеться трохи більше попрацювати для досягнення ідеальної консистенції улюблених ласощів.
Бананове морозиво в домашніх умовах: рецепт з вершками
Складові
- Плоди банана невеликі – 2-3 шт. + –
- Вершки жирні – 150 мл + –
- Молоко коров’яче свіже – 150 мл + –
- Цукор-пісок білий – 150 г + –
- Лимон стиглий жовтий – 1 шт. + –
Як покроково зробити бананове морозиво в домашніх умовах
Цей рецепт морозива з стиглих бананів – на корисної молочній основі. Фрукти потрібно брати жовті. Якщо на них є непривабливі коричневі плями, значить, вони переспіли і нам не підходять. Солодкість десерту пропонуємо нормувати з урахуванням особистих переваг, відштовхуючись від запропонованої норми. При прикрасі улюбленого частування можна активувати весь потенціал власної кулінарної фантазії.
- Почнемо з чистки солодких плодів. Акуратно надломив кінчик у кожного, знімаємо шкірку, прибираючи довгі білі волокна. Ніжну м’якоть ділимо на кружечки.
- Тепер потрібно розрізати лимон і отримати з нього сік.
- У блендері солодку м’якоть перетворюємо в ніжне однорідне пюре і підкислює його лимонним фрешем.
Секрети вдалого морозива
- Можна робити бананове частування і без блендера, використовуючи тільки міксер. Попередньо м’якоть банана цілком можливо перетворити в пюре і самої звичайною виделкою, а сік з стиглого лимона віджати вручну;
- Щоб десерт вийшов поситнее, молоко слід замінити точно таким же кількістю жирних рідких вершків і навпаки.
- У вітамінну фруктову суміш сиплемо цукор з екстрактом ваніліну і звичайний білий, заважаємо, поки не розтануть солодкі крупинки.
- Доливаємо приготовані молокопродукти кімнатної температури, заважаємо.
- Залишається тільки через технологічне вікно поступово влити в заздалегідь охолоджену, як вказано в інструкції, мороженицу суміш. Якщо агрегат працює за принципом повного циклу, через 40 хвилин поступового перемішування отримаємо м’яке і неймовірно смачне морозиво з банана.
Щоб отримати більш твердий продукт, як в магазині, його потрібно розкласти по формах і відправити в морозильник на кілька годин. Прикрасити десерт перед подачею можна горішками кешью, дрібно порубавши ядерця – їх смак ідеально поєднується з банановим.
Бананове морозиво без вершків: рецепт для дієти
Коли потрібно терміново позбутися від декількох кілограмів і сантиметрів на талії, тут вже не до десертів. Але навіть худнути можна зі смаком, і для цього пропонуємо простий варіант, як приготувати низькокалорійне морозиво всього з двох продуктів – з банана і молока. Воно вийде не таким насиченим, як на вершках, але в дні суворих обмежень в їжі стане приємним і безпечним для фігури винятком.
Складові
- Плоди банана середні – 2 шт.
- Молоко (нежирне) – 100 мл.
Як приготувати своїми руками смачне і легке морозиво з банана
- Знявши з плодів шкірку, ділимо їх на однакові гуртки товщиною з палець і викладаємо одинарним шаром у форму для випічки. Краще скористатися тією, що з силікону, – до неї солодкі шматочки не будуть прилипати.
- Відправляємо форму в морозильник на кілька годин, а ще краще – на ніч, щоб фрукти сильно промерзли.
- Дістаємо заморожені шматочки і відразу ж, не чекаючи, поки розтануть, відправляємо в чашу блендера для подрібнення. Можна з цією ж метою скористатися чоппером. Перетворюємо шматочки фруктів в ароматну крижану крихту, яку тут же заливаємо молоком і ще раз все заважаємо до однорідності.
Секрети вдалого морозива з бананом
- Молоко можна сміливо замінити знежиреним кефіром – вийде ще більш корисний десерт з мінімальним вмістом калорій;
- У нього можна додати жменю будь-яких свіжоморожених ягід, наприклад, чорницю або полуницю – вийде чудове вітамінне морозиво з яскравим смаком літа.
Відразу ж з блендера бананове морозиво, виготовлене в домашніх умовах, можна відправляти в креманку і пригощатися на здоров’я, смачно освіжаючи в спекотний літній день.
Бананово-шоколадне морозиво: оригінальний рецепт
Якщо молочні продукти – табу через проблеми зі здоров’ям або через переконання, це не привід відмовлятися від улюблених ласощів. Є способи, як робити морозиво з бананової м’якоті з шоколадом. Справитися з цим нескладним завданням можна навіть без блендера, маючи на своєму «озброєнні» тільки віночок або вилку. Спробуємо!
Складові
- Жовті плоди банана – 5 шт.
- Шоколад чорний тертий – 1 ст.л.
- Паста з ядер мигдалю – 3 ст.л.
Як зробити вдома корисне морозиво з банана і шоколаду
- Чищені фрукти за допомогою блендера перетворюємо в однорідне смачне пюре. Якщо працювати доводиться звичайної кухонної виделкою, в такому випадку бажано отриману фруктову масу перетерти через дрібне сито – так ми отримаємо ідеальну основу для холодного десерту.
- Перед тим, як продовжувати робити бананове морозиво за цим рецептом, відправляємо пюре з улюбленого фрукта в морозильник на 15-20 хвилин. Охолодити потрібно і інші продукти, в тому числі миндальную пасту.
- Шоколад, при необхідності, можна замінити рівною кількістю порошку какао.
- Якщо придбати готову пасту з мигдальних горішків не вдалося, її можна зробити самостійно. Потрібно взяти добре висушений мигдаль і подробити його на кавомолці до максимальної однорідності.
З’єднуємо охолоджені продукти і змішуємо їх до тих пір, поки маса не стане однорідною. Потім залишиться викласти в підходить за розміром пластикову ємність і відправити в морозильник. Через кожні півгодини її вміст потрібно буде виймати звідти і перемішувати – завдяки цьому десерт вийде однорідної консистенції, без крижинок. Робити так потрібно 3-4 рази.
Кажуть, що в дитинство, яке зникло за обрієм часу, вже не можна повернутися. Але знаючи, як правильно приготувати бананове морозиво по одному із запропонованих в добірці рецептів, це цілком можливо, адже саме з цим ніжним і ароматним десертом асоціюється у багатьох найдорожча пора життя. Відчувши на мові його улюблений, вже майже забутий смак, ми зможемо знову хоч на пару хвилин стати дітьми – веселими і безтурботними …