Як приготувати морозиво з банана будинку

Не дивлячись на поради дієтологів про скорочення в раціоні солодощів та інших калорійних смакоти іноді варто дозволяти собі щось «таке». У спеку ніжне бананове морозиво, зроблене своїми руками в домашніх умовах за оригінальним рецептом, – те, що потрібно для освіження і здоровою підживлення. Щоб отримати корисний і приємний на смак продукт, знадобляться свіжі продукти, вільний час і домашній рефрижератор з хорошою заморожуванням.

Той, хто хоча б раз спробував домашнє бананове морозиво, зроблене в блендері, ніколи не стане знову є напханий «хімією» сурогат, який масово пропонують супермаркети. Домашній продукт без побоювання можна давати навіть малюкам, а також пригощатися самим в «похудательной» дні. Тільки в цих випадках краще віддати перевагу рецептом низькокалорійного десерту з банана і молока, тобто без вершків.

Говорячи про те, як можна зробити вдома корисне морозиво з банана, варто відзначити, що воно виходить однаково смачним при виготовленні в механічної морожениці і просто в мисці або каструльці (звичайно ж, з подальшим глибоким охолодженням!).

Що таке мороженица?

І електрична мороженица, і агрегат повного циклу виконують подвійну роботу. Вони перемішують основу улюбленого багатьма ласощі і тут же охолоджують його. Потрібно просто з’єднати продукти в однорідну суміш, залити в прилад – кілька хвилин, і ароматне морозиво з банана в домашніх умовах готово!

Пропонуємо найкращі рецепти бананового ласощі для виготовлення морозива, які можна використовувати і при її відсутності. Правда, в цьому випадку доведеться трохи більше попрацювати для досягнення ідеальної консистенції улюблених ласощів.

Бананове морозиво в домашніх умовах: рецепт з вершками

Складові

  • Плоди банана невеликі – 2-3 шт. + –
  • Вершки жирні – 150 мл + –
  • Молоко коров’яче свіже – 150 мл + –
  • Цукор-пісок білий – 150 г + –
  • Лимон стиглий жовтий – 1 шт. + –

Як покроково зробити бананове морозиво в домашніх умовах

Цей рецепт морозива з стиглих бананів – на корисної молочній основі. Фрукти потрібно брати жовті. Якщо на них є непривабливі коричневі плями, значить, вони переспіли і нам не підходять. Солодкість десерту пропонуємо нормувати з урахуванням особистих переваг, відштовхуючись від запропонованої норми. При прикрасі улюбленого частування можна активувати весь потенціал власної кулінарної фантазії.

  1. Почнемо з чистки солодких плодів. Акуратно надломив кінчик у кожного, знімаємо шкірку, прибираючи довгі білі волокна. Ніжну м’якоть ділимо на кружечки.
  2. Тепер потрібно розрізати лимон і отримати з нього сік.
  3. У блендері солодку м’якоть перетворюємо в ніжне однорідне пюре і підкислює його лимонним фрешем.

Секрети вдалого морозива

  • Можна робити бананове частування і без блендера, використовуючи тільки міксер. Попередньо м’якоть банана цілком можливо перетворити в пюре і самої звичайною виделкою, а сік з стиглого лимона віджати вручну;
  • Щоб десерт вийшов поситнее, молоко слід замінити точно таким же кількістю жирних рідких вершків і навпаки.
  • У вітамінну фруктову суміш сиплемо цукор з екстрактом ваніліну і звичайний білий, заважаємо, поки не розтануть солодкі крупинки.
  • Доливаємо приготовані молокопродукти кімнатної температури, заважаємо.
  • Залишається тільки через технологічне вікно поступово влити в заздалегідь охолоджену, як вказано в інструкції, мороженицу суміш. Якщо агрегат працює за принципом повного циклу, через 40 хвилин поступового перемішування отримаємо м’яке і неймовірно смачне морозиво з банана.

Щоб отримати більш твердий продукт, як в магазині, його потрібно розкласти по формах і відправити в морозильник на кілька годин. Прикрасити десерт перед подачею можна горішками кешью, дрібно порубавши ядерця – їх смак ідеально поєднується з банановим.

Бананове морозиво без вершків: рецепт для дієти

Коли потрібно терміново позбутися від декількох кілограмів і сантиметрів на талії, тут вже не до десертів. Але навіть худнути можна зі смаком, і для цього пропонуємо простий варіант, як приготувати низькокалорійне морозиво всього з двох продуктів – з банана і молока. Воно вийде не таким насиченим, як на вершках, але в дні суворих обмежень в їжі стане приємним і безпечним для фігури винятком.

Складові

  • Плоди банана середні – 2 шт.
  • Молоко (нежирне) – 100 мл.

Як приготувати своїми руками смачне і легке морозиво з банана

  1. Знявши з плодів шкірку, ділимо їх на однакові гуртки товщиною з палець і викладаємо одинарним шаром у форму для випічки. Краще скористатися тією, що з силікону, – до неї солодкі шматочки не будуть прилипати.
  2. Відправляємо форму в морозильник на кілька годин, а ще краще – на ніч, щоб фрукти сильно промерзли.
  3. Дістаємо заморожені шматочки і відразу ж, не чекаючи, поки розтануть, відправляємо в чашу блендера для подрібнення. Можна з цією ж метою скористатися чоппером. Перетворюємо шматочки фруктів в ароматну крижану крихту, яку тут же заливаємо молоком і ще раз все заважаємо до однорідності.

Секрети вдалого морозива з бананом

  • Молоко можна сміливо замінити знежиреним кефіром – вийде ще більш корисний десерт з мінімальним вмістом калорій;
  • У нього можна додати жменю будь-яких свіжоморожених ягід, наприклад, чорницю або полуницю – вийде чудове вітамінне морозиво з яскравим смаком літа.

Відразу ж з блендера бананове морозиво, виготовлене в домашніх умовах, можна відправляти в креманку і пригощатися на здоров’я, смачно освіжаючи в спекотний літній день.

Бананово-шоколадне морозиво: оригінальний рецепт

Якщо молочні продукти – табу через проблеми зі здоров’ям або через переконання, це не привід відмовлятися від улюблених ласощів. Є способи, як робити морозиво з бананової м’якоті з шоколадом. Справитися з цим нескладним завданням можна навіть без блендера, маючи на своєму «озброєнні» тільки віночок або вилку. Спробуємо!

Складові

  • Жовті плоди банана – 5 шт.
  • Шоколад чорний тертий – 1 ст.л.
  • Паста з ядер мигдалю – 3 ст.л.

Як зробити вдома корисне морозиво з банана і шоколаду

  1. Чищені фрукти за допомогою блендера перетворюємо в однорідне смачне пюре. Якщо працювати доводиться звичайної кухонної виделкою, в такому випадку бажано отриману фруктову масу перетерти через дрібне сито – так ми отримаємо ідеальну основу для холодного десерту.
  2. Перед тим, як продовжувати робити бананове морозиво за цим рецептом, відправляємо пюре з улюбленого фрукта в морозильник на 15-20 хвилин. Охолодити потрібно і інші продукти, в тому числі миндальную пасту.
  • Шоколад, при необхідності, можна замінити рівною кількістю порошку какао.
  • Якщо придбати готову пасту з мигдальних горішків не вдалося, її можна зробити самостійно. Потрібно взяти добре висушений мигдаль і подробити його на кавомолці до максимальної однорідності.

З’єднуємо охолоджені продукти і змішуємо їх до тих пір, поки маса не стане однорідною. Потім залишиться викласти в підходить за розміром пластикову ємність і відправити в морозильник. Через кожні півгодини її вміст потрібно буде виймати звідти і перемішувати – завдяки цьому десерт вийде однорідної консистенції, без крижинок. Робити так потрібно 3-4 рази.

Кажуть, що в дитинство, яке зникло за обрієм часу, вже не можна повернутися. Але знаючи, як правильно приготувати бананове морозиво по одному із запропонованих в добірці рецептів, це цілком можливо, адже саме з цим ніжним і ароматним десертом асоціюється у багатьох найдорожча пора життя. Відчувши на мові його улюблений, вже майже забутий смак, ми зможемо знову хоч на пару хвилин стати дітьми – веселими і безтурботними …