Підготовка до святкування і приходу численних гостей в будинок для будь-якої господині – серйозне випробування на володіння кулінарним мистецтвом. Маючи в запасі хоча б один рецепт домашнього приготування млинців з вершковим сиром, можна не побоюватися «іспиту» з боку свекрухи і інших досвідчених господинь. Закуска робиться швидко, не вимагає особливої вправності і виходить настільки смачною, що навіть прихильники дієт неодмінно попросять добавки.
Пропонуємо два варіанти домашнього приготування млинців з сьомгою і сиром – для ресторанних завсідників з класичної «Філадельфією» і сиром для домашніх посиденьок на кухні з друзями. Перший вимагає значних витрат, але вершкова вишуканість в поєднанні з м’якими нотками рибного делікатесу того варто.
Бюджет другого варіанту дуже смачною закуски скромніший, але смак сьомги в поєднанні сирної маси теж дуже навіть непоганий! ..
Для приготування борошна основи підійде будь-який добре перевірений рецепт. Для начинки можна брати сьомгу, форель або лосось – «червоних» представників благородного рибного сімейства.
При відсутності в холодильнику і на магазинній полиці знаменитого американського сиру «Філадельфія» можна замінити його «Альметте» або іншим варіантом. Головне – щоб продукт був без добавок.
А можна і Філадельфію і Альметте зробити в домашніх умовах, втім як і засолити рибу.
- Як засолити сьомгу в домашніх умовах
- Як приготувати сир «Альметте»
- Як зробити домашню «Філадельфію»
Оригінальні млинці з сьомгою і сиром «Філадельфія»
Інгредієнти (для млинців)
- Молоко або мінералка – близько 0,5 л + –
- Яйця курячі свіжі – 2 шт. + –
- Борошно пшеничне (в / с) – не більше 1,5 склянки + –
- Цукор-пісок білий – 1 ст.л. + –
- Сіль – щіпка або за смаком + –
- Оливкова олія – 1-2 ст.л. + –
Продукти (для начинки)
- Сьомга – 150-200 + –
- Свіжа зелень кропу – 1 пучок + –
- Сир-паста – 250 г + –
Як приготувати вдома смачні млинці з сьомгою і вершковим сиром
- Спочатку зробимо для млинців коржі. Для цього нам знадобиться ємність глибше і мірна ложка. Розбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль.
- Перше завдання – перетворити вміст миски в однорідну яєчну суміш.
- Сиплемо в пінну масу борошно і знову натискаємо кнопку міксера. Якщо поспішати особливо нікуди, можна з метою економії електрики змішувати інгредієнти віночком.
- Далі ллємо молоко, щоб розбавити масу і отримати тісто потрібної консистенції. Чим густіше потрібна консистенція, тим менше потрібно лити молока або мінералки в залежності від того, на чому ми робимо тісто.
- Якщо тісто у нас на житнього борошна, після замісу йому треба постояти, щоб дрібні її частинки гарненько набрякли.
- Перед тим, як відправляти тісто на сковороду, потрібно заправити його олією.
- Печемо наші млинчики на нагрітої і змащеній маслом (під першу корж) сковороді.
- Кожне готовий виріб щедро покриваємо сиром з одного боку і притрушуємо рубаною зеленню.
- Зверху «шахматкою» викладаємо тонкі смужки сьомги і скручуємо млинці у вигляді трубочок.
Перед подачею кожну з них потрібно акуратно розділити на 3-4 частини. Різати краще всього навскіс – тоді роли з млинців з дорогоцінним рибним філе виглядатимуть особливо ефектно.
Кефірів тонкі млинці з сьомгою і сирним сиром
Для більшого різноманітності можна скористатися таким варіантом приготування «панської» закуски. Млинці на кефірної основі вийдуть більш пишними, з ледь відчутною кислинкою. Доповненням до благородної сьомги може стати звичайний сир і велика кількість ароматної зелені з грядки.
Складові
- Кефір мінімальної жирності – 700 мл;
- Яйце куряче – 1-2 шт .;
- Борошно в / с пшеничне – близько 2 ст .;
- Цукор – 1 ст.л .;
- Сіль велика – ½ ч.л .;
- Содовий розпушувач – 1 ч.л .;
- Сьомга слабкому ступені засолювання – 300 г;
- Сир (нежирний) – 200 г;
- Кріп і петрушка – 1 пучок;
- Лимон – 1 шт;
- Масло насіння соняшнику неароматно – 2-3 ст.л.
Смачні млинці з сьомгою і сиром: як зробити іхсвоімі руками
Беремо яйця, розбиваємо, прибираємо шкаралупу, доливаємо кефіром і гарненько балакаємо.
Щоб при змішуванні продуктів для тіста бризки не розлітаються в сторони, готувати його краще в ємності високими бортами. Міксером робити це найзручніше. Окремо змішуємо всю «сипучку», в тому числі і борошно, а потім – все разом.
Уникнути грудкуваті допоможе інтенсивне перемішування всіх складових майбутнього тесту. Щоб отримати таке, як треба, дамо йому можливість «відпочити» пару годин, а ще краще – всю ніч.
Перед випічкою традиційно додаємо масло, і тоді змащувати розігріту сковороду доведеться тільки одноразово – під першу корж. А виходять вони на кефірної основі рум’яними, дірчастими!
Далі готуємо вдома начинку з сьомги для млинців.
- Рибку потрібно порізати тонкими довгими скибками і зволожити декількома краплями свіжого соку лимона.
- Сир – перетерти або подрібнити блендером до однорідності.
- Підсолюємо її дрібною сіллю і перемішуємо з митої і рубаною зеленню.
На кожну млинцеву корж наносимо тонкий шар сиру, зверху укладаємо сьомгу і звертаємо рулетом.
Подача готових млинчиків з малосольной сьомгою і сирним сиром проста і вишукана: навскіс ріжемо млинцеві трубочки на 3-4 частини, кладемо на плоске блюдо і прикрашаємо тонкими лимонними скибками з зеленню. Чудова закуска готова!
Тепер ми знаємо, чим пригощати дорогих гостей – довгоочікуваних і тих, які з’явилися на порозі раптово. Ситні і смачні млинці з сьомгою і вершковим сиром, приготовані своїми руками, – свідоцтво особливої прихильності і поваги. А ще – відмінного смаку хлібосольних і щедрих господарів …