Як приготувати млинці з куркою і сиром

Млинці з куркою і сиром
Що може бути смачніше домашнього страви, приготованого з любов’ю своїми руками, але яке при цьому виглядає на столі не гірше ресторанного? У цій збірці ми навчимо вас робити смачні млинці з куркою і сиром, причому не тільки класичні – з пшеничного борошна, але навіть з картоплі. Спорудити справжній шедевр із самих звичайних продуктів зовсім нескладно, адже перед вами улюблені рецепти, перевірені часом.

Фаршировані млинчики з куркою і сиром

Готуємо млинці фаршировані курочкою і сиром

Складові

  • Для млинців – + –
  • Борошно пшеничне (вищий сорт) – 300 г + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Молоко – 0,5 л + –
  • Рослинна олія без запаху – 2 ст.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 1-2 ст.л. + –
  • Сіль – 0,5 ч.л. + –
  • Для начинки – + –
  • Куряче м’ясо (філе) – 500 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Чорний перець духмяний – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Твердий сир – 100-120 г + –

Як приготувати млинці з курячим фаршем та сиром

Замішуємо тісто на млинці

  • Вибиваємо в глибоку миску курячі яйця і перемішуємо їх виделкою або вінчиком до однорідного стану.
  • Заливаємо до яєчної маси половину молока, близько 1 склянки, попередньо трохи розігрів його.
  • Перебиваємо знову масу на млинці, використовуючи віночок (можна – міксер, але на невеликих оборотах).
  • Просіваємо борошно, щоб не утворювалися грудочки, а наші млинці були ніжніше і більш еластично.
  • Всипаємо борошно невеликими порціями в миску до молока і яєць, постійно помішуючи віночком (або підбиваючи масу міксером).
  • В кінці додаємо молоко, що залишилося, знову гарненько промешівая млинцеве тісто.

Якщо воно вийшло рідкуватим – значить, все вийшло правильно.

  • Наливаємо трохи соняшникової олії, перемішуємо тісто. Залишимо його в теплі на хвилин 15-20, щоб клейковина в ньому пролунала і гарненько набрякла (це допоможе Блінкен вийти еластичними і нервучкого).

Печемо млинці на сковороді

  • Ставимо на вогонь млинцеву сковороду і наливаємо трохи рослинного масла, щоб тісто не пригорає.
  • На розпечену сковороду наливаємо, приблизно, по 2-3 столові ложки тесту (якщо сковорода середня за розміром), і похитує нею з боку в бік, щоб млинці вийшли рівномірними і однаковими по товщині.
  • Смажимо на невеликому вогні блинки по 3-4 хвилини з кожного боку, акуратно піддягаючи їх лопаткою (краще використовувати м’яку силіконову).
  • Прожарені млинці складаємо в стопочку, злегка промащуючи їх зверху шматочком вершкового маска.

Готуємо начинку для домашніх млинців

  • Поки млинці остигають, приготуємо для них смачну сирно-м’ясну начинку. Насамперед візьмемося за цибулька: очистимо його, промиємо і нарубаємо дрібним кубиком.
  • На розпеченій сковороді в невеликій кількості рослинного масла обсмажити овоч до золотистого відтінку, потім злити зайве масло і відправимо зажарку в миску.
  • Куряче філе промиваємо, рубаємо середніми скибочками і відварюємо в киплячій підсоленій воді на слабкому вогні до готовності – приблизно, близько 20 хвилин.
  • Остигнуло м’ясо перекручуємо в м’ясорубці. Додаємо до нього обсмажену цибулю.
  • На великій тертці натираємо сирок і теж додаємо до начинки.
  • Солимо і перчимо масу на свій смак, гарненько перемішуючи її ложкою.

Якщо вам здається, що начинка кілька сухувата, то можете сміливо додати в миску ложку нежирної сметани.

Начиняємо млинці і викладаємо їх на тарілку

  • Фаршируємо млинці наступним чином: укладаємо в центр кожного по 1,5-2 столові ложечки начинки, а потім звертаємо конвертом або формуємо пружний щільний прямокутник.

Печемо будинку млинчики з начинкою з курячого м'яса і сиру

Можна проявити трохи фантазії – і загорнути млинці мішечком, скріпивши краю пером зеленого лука, або перев’язавши гілочкою кропу / петрушки.

Картопляні млинці з куркою і сиром: смачний рецепт

Зрази з картоплі, начинені курочкою і сиром, – це досить швидкий і дуже ситний сніданок або обід, який припаде до смаку всім членам сім’ї. А якщо подати таке частування зі сметаною, то оцінять картопляний млинець навіть ті, хто не надто шанує цей овоч!

Складові

  • Картопля середнього розміру – 3 бульби;
  • Філе куряче – 200 г;
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 3 ст.л .;
  • Яйця курячі – 1 шт .;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Сіль кухонна – за смаком;
  • Перчик чорний запашний – 2 щіпки;
  • Приправа для курячого м’яса (суха) – 0,5 ч.л .;
  • Кріп або петрушка (свіжі) – 0,5 пучка.

Рецепт млинців з картоплі з сиром і курочкою

Як зробити млинці з картоплі з сиром і куркою

Готуємо курятину для приготування начинки

  • Почнемо готування картопляних коржів з начинки: курячі філейкі промиємо, наріжемо красивими невеликими скибочками.
  • Обваляємо м’ясо в спеціях і улюблених приправах, а потім – присолити за смаком.
  • На розігріту сковорідку налити трохи рослинного масла без запаху і обсмажити філе на невеликому вогні хвилинок 6-7.
  • Виймаємо напівготове м’ясо і перекладаємо його на тарілку (якщо вийшло занадто жирно, то покладіть філе на паперові рушники – вони вберуть зайве масло).

Замішуємо «тісто» на картопляні млинці

  • Бульби картоплі очищаємо від шкірки і натираємо на крупній терочке, як для дерунів. Зливаємо зайву вологу і сік.
  • Вибиваємо в миску до тертої картоплі куряче яйце. Солимо і перчимо масу, а потім гарненько її перемішуємо.
  • Всипаємо борошно пшеничне і знову промешівают «тісто».

Випікаємо млинці з картоплі

  • У розігріту сковороду наливаємо трохи рослинного масла, а потім акуратно викладаємо столовою ложкою картопляну масу, щоб вийшов плоский і не дуже товстий круглий млинець.
  • Підсмажуємо корж до появи легкого золотистого відтінку – сильно рум’янити її не потрібно.
  • Обережно піддягаємо лопаткою і перевертаємо млинець з картоплі на іншу сторону, також злегка її зарумянівая.

Загортаємо сирно-м’ясну начинку в млинці

  • Тепер на напівготовий блинок ми будемо викладати начинку: куряче м’ясо, тертий на крупній тертці сирок і промиту дрібно посічену зелень.
  • Робимо це так: викладаємо на одну сторону оладки, після чого накриваємо його іншою стороною, щоб вийшов півколо з начинкою в середині.

Обсмажуємо картопляні млинці (зрази) з начинкою до рум’янцю

  • Перевертаємо корж на інший бік, тим самим, трохи придавлюючи її, і підсмажуючи з протилежного боку.
  • Чекаємо появи рум’яної засмаженою скоринки, після чого знімаємо з плити блюдо і подаємо його прямо з печі до столу.

Як обсмажити картопляні млинці з сиром

З такої кількості продуктів у вас вийде дві відмінні картопляні зрази з начинкою з курячого м’яса і сиру. А для любителів пряної кухні буде актуально полити млинці часниковим соусом або домашньою аджикою – виходить ну дуже смачно!

Млинці з куркою і сиром – це нескладне для досвідченого кулінара блюдо, яке стане справжньою окрасою вашого столу. Рекомендуємо подавати таке частування з різноманітними соусами та свіжими овочами.

Смачного!