Дієтичне харчування апріорі вважається одноманітним, несмачним, прісним і нецікавим, що вже заздалегідь заганяє нас в депресію. Однак величезна популярність білкової системи харчування породила масу чудових рецептів на будь-який смак, і навіть млинці по Дюканов без крохмалю тут мають місце бути. Так, кукурудзяний полісахарид дозволений в цій дієті, але багато хто прагне скоротити вуглеводи по максимуму для більшого ефекту, а ось зжерти смачненького хочеться завжди.
Для тих, хто не перший день живе по дюкановскому режиму, напевно неодноразово в рецептурних описах зустрічали такі хитрі компоненти, як ізолят і клейковина, за допомогою яких можна готувати різну смачну випічку, не використовуючи при цьому заборонену борошно і навіть досить углеводоемкій крохмаль.
Що ж це за чудові компоненти такі? І яке постанову дієти Дюка з приводу їх застосування?
Клейковина для млинців по дієті Дюка
Напевно багато хто помічав, що після відварювання крупи (рису, вівса та т.і.) вода, в якій кип’ятилися злаки, стає густою і липкою.
Цей ефект досягається за рахунок клейковини або глютену, який удосталь міститься в злакових культурах, і який представляє собою рослинний білок в чистому вигляді. Клейковина зраджує м’якість і пишність випічці, чого ніяк не добитися при такому мізерному раціоні Дюка, де можна як випечних основи споживати лише висівки вівсяні.
Крім того, у клейковини є ряд досить вагомих переваг:
- Це не ДОП;
- Її можна використовувати з етапу атаки по 2 ст.л. в день;
- Клейковина дозволяє готувати без проблем практично будь-яку дієтичну і дуже смачну, пишну, що не обтяжену висівками випічку;
Ізолят протеїну для млинців по дієті Дюка
Знежирений, який не містить холестерину і вуглеводів, що складається практично на 90% з білка порошок, який отримують методом іонного обміну і мікрофільтацій з різних білкових продуктів, називають ізолятів протеїну (не плутати з простим протеїном).
Цьому компоненту також горить зелене світло в рецепти Дюка, адже для білковогораціону він вельми і вельми корисний:
- Не вважається допомо!
- Дієтою спожите кількість ізоляту не обмежується, однак медики не радять перевищувати добову норму в 60 г;
- Дозволено з етапу атака для приготування випічки, як додаткове джерело білка і як повноцінний і безвуглеводна замінник крохмалю;
Ну, а тепер, озброївшись такими шикарними помічниками, як ізолят і клейковина, ми можемо приступати до випічки в домашніх умовах найсмачніших млинців по Дюканов.
Млинці по Дюканов без крохмалю і висівок
Складові
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Рослинна олія – 1 ст.л. + –
- Сіль – щіпка + –
- Молоко 0,5% – 100 мл + –
- Сир знежирений – 40-50 г + –
- Ізолят протеїновий – 1 ст.л. + –
- Клейковина – 3 ст.л. + –
- Ароматизатор (за бажанням) – 3 краплі + –
- Розпушувач (сода) – 1/4 ч.л. + –
Як зробити млинці з Дюканов без крохмалю
Цей рецепт улюблених нами всіма коржів перевірений неодноразово, і можна Вас запевнити, такі млинці виходять дуже смачними, і ні на йоту не поступаються звичайним борошняних Блінкен. Крім того смажити їх легко, вони не липнуть, що не пригоряють і не виходять грудкою.
- Яйця збиваємо міксером з цукровим замінником і сіллю.
- Потім додаємо в яєчну масу клейковину, ізолят, сир і продовжуємо збивати до однорідності.
- Тепер домішувати до основного тесту ароматизатор, молоко, олію соняшникову та розпушувач.
Тісто готове і можна пекти млинці.
Млинці Дюкановскіе з висівками: рецепт без крохмалю
Даний варіант головного частування на Масляну передбачає використання не тільки вівсяних висівок, а й вівсяно-висівковий борошна, що робить їх дуже ніжними, як традиційні борошняні млинці.
Інгредієнти для млинців
- Висівки вівсяні – 2 ст.л .;
- Висівки вівсяні змолоти в борошно – 2 ст.л .;
- Ізолят сироваткового протеїну – 1,5 ст.л .;
- Яйце куряче 1 сорт – 3 шт .;
- Молоко 0,5-1% – 200 мл;
- Цукровий замінник – 2 ч.л .;
- Сіль – ½ ч.л .;
Приготування млинчиків по-дюкановскі
- Яйця за допомогою віночка змішуємо з подсластителем, сіллю і висівковий борошном до однорідності.
- Потім доливаємо до складу молоко і, не перестаючи заважати, вводимо в тісто ізолят і висівки.
- Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією за допомогою силіконової кисті і випікаємо млинці, обсмажуючи їх до зарум’янювання з двох сторін.
Якщо ви маєте намір їсти млинці з солоною начинкою, то кількість сахзама необхідно зменшити, або зовсім виключити, а солі збільшити до ½ ч.л.
З таких тонких блинков можна приготувати відмінні закусочні рулети.
- Для солодкої закуски в якості начинки можна використовувати знежирену сирну масу, дюкановскую згущене молоко, джем або пасту «Нутелла» по Дюканов.
- Для солоних же закусок асортимент начинок значно збільшується. Це може бути оре, м’ясний фарш, знежирений сир Філадельфія з сьомгою, тушкована капуста (з етапу чергування), крабові палички з часником і багато іншого.
Однак класичний тандем млинець + сметана залишається незмінним.
Шоколадні млинці по-дюкановскі
Ці млинці – шикарний варіант для ласунів, які відчувають справжні муки несолодкої життя на Дюканов. Шоколадні коржі + шоколадний сироп зарядять позитивом і енергією надовго, не порушуючи дієтичного режиму.
Складові
- Яйця – 2 шт .;
- СОМ (сухе знежирене молоко) – 3 ст.л .;
- Стевія – 1,5 ч.л .;
- Ароматизатор ваніль – 3 краплі;
- Вода – 2 ст.л .;
- Какао-порошок – 1,5 ч.л .;
Як спекти млинці по Дюканов
- Для приготування млинцевого тесту нам необхідно завантажити в чашу блендера яйця, СОМ (2 ст.л.), какао (1 ч.л.), підсолоджувач (1 ч.л.), ароматизатор, воду (1 ст.л.) і все змішати до однорідної консистенції.
- Після цього на змащеній маслом сковороді випікаємо млинці.
- Тепер підготуємо сироп. У каструльці змішуємо 1 ст.л. води, какао (1/2 ч.л.), СОМ (1 ст.л.) і ½ ч.л. стевії, після чого всі компоненти змішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Млинці складаємо трикутниками, укладаємо на блюдо і поливаємо соусом. Смачного!
Як бачите, навіть при такій кількості заборон худнути можна смачно і з задоволенням, головне знати підхід. Млинці по Дюканов навіть без використання кукурудзяного крохмалю виходять вдалими, неймовірно ароматними, апетитними і ще менш калорійними і безвуглеводної.