Як приготувати млинці з Дюканов без крохмалю

Млинці по Дюканов без крохмалю
Дієтичне харчування апріорі вважається одноманітним, несмачним, прісним і нецікавим, що вже заздалегідь заганяє нас в депресію. Однак величезна популярність білкової системи харчування породила масу чудових рецептів на будь-який смак, і навіть млинці по Дюканов без крохмалю тут мають місце бути. Так, кукурудзяний полісахарид дозволений в цій дієті, але багато хто прагне скоротити вуглеводи по максимуму для більшого ефекту, а ось зжерти смачненького хочеться завжди.

Для тих, хто не перший день живе по дюкановскому режиму, напевно неодноразово в рецептурних описах зустрічали такі хитрі компоненти, як ізолят і клейковина, за допомогою яких можна готувати різну смачну випічку, не використовуючи при цьому заборонену борошно і навіть досить углеводоемкій крохмаль.

Що ж це за чудові компоненти такі? І яке постанову дієти Дюка з приводу їх застосування?

Клейковина для млинців по дієті Дюка

Напевно багато хто помічав, що після відварювання крупи (рису, вівса та т.і.) вода, в якій кип’ятилися злаки, стає густою і липкою.

Цей ефект досягається за рахунок клейковини або глютену, який удосталь міститься в злакових культурах, і який представляє собою рослинний білок в чистому вигляді. Клейковина зраджує м’якість і пишність випічці, чого ніяк не добитися при такому мізерному раціоні Дюка, де можна як випечних основи споживати лише висівки вівсяні.

Як приготувати млинці з Дюканов без крохмалю

Крім того, у клейковини є ряд досить вагомих переваг:

  1. Це не ДОП;
  2. Її можна використовувати з етапу атаки по 2 ст.л. в день;
  3. Клейковина дозволяє готувати без проблем практично будь-яку дієтичну і дуже смачну, пишну, що не обтяжену висівками випічку;

Ізолят протеїну для млинців по дієті Дюка

Знежирений, який не містить холестерину і вуглеводів, що складається практично на 90% з білка порошок, який отримують методом іонного обміну і мікрофільтацій з різних білкових продуктів, називають ізолятів протеїну (не плутати з простим протеїном).

bliny-po-dyukanu-bez-kraxmala.jpg2

Цьому компоненту також горить зелене світло в рецепти Дюка, адже для білковогораціону він вельми і вельми корисний:

  • Не вважається допомо!
  • Дієтою спожите кількість ізоляту не обмежується, однак медики не радять перевищувати добову норму в 60 г;
  • Дозволено з етапу атака для приготування випічки, як додаткове джерело білка і як повноцінний і безвуглеводна замінник крохмалю;

Ну, а тепер, озброївшись такими шикарними помічниками, як ізолят і клейковина, ми можемо приступати до випічки в домашніх умовах найсмачніших млинців по Дюканов.

Млинці по Дюканов без крохмалю і висівок

Млинці по Дюканов без крохмалю і висівок - домашній рецепт

Складові

  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л. + –
  • Сіль – щіпка + –
  • Молоко 0,5% – 100 мл + –
  • Сир знежирений – 40-50 г + –
  • Ізолят протеїновий – 1 ст.л. + –
  • Клейковина – 3 ст.л. + –
  • Ароматизатор (за бажанням) – 3 краплі + –
  • Розпушувач (сода) – 1/4 ч.л. + –

Як зробити млинці з Дюканов без крохмалю

Цей рецепт улюблених нами всіма коржів перевірений неодноразово, і можна Вас запевнити, такі млинці виходять дуже смачними, і ні на йоту не поступаються звичайним борошняних Блінкен. Крім того смажити їх легко, вони не липнуть, що не пригоряють і не виходять грудкою.

  1. Яйця збиваємо міксером з цукровим замінником і сіллю.
  2. Потім додаємо в яєчну масу клейковину, ізолят, сир і продовжуємо збивати до однорідності.
  3. Тепер домішувати до основного тесту ароматизатор, молоко, олію соняшникову та розпушувач.

Тісто готове і можна пекти млинці.

Млинці Дюкановскіе з висівками: рецепт без крохмалю

Даний варіант головного частування на Масляну передбачає використання не тільки вівсяних висівок, а й вівсяно-висівковий борошна, що робить їх дуже ніжними, як традиційні борошняні млинці.

Інгредієнти для млинців

  • Висівки вівсяні – 2 ст.л .;
  • Висівки вівсяні змолоти в борошно – 2 ст.л .;
  • Ізолят сироваткового протеїну – 1,5 ст.л .;
  • Яйце куряче 1 сорт – 3 шт .;
  • Молоко 0,5-1% – 200 мл;
  • Цукровий замінник – 2 ч.л .;
  • Сіль – ½ ч.л .;

Як зробити млинці з Дюканов без крохмалю

Приготування млинчиків по-дюкановскі

  1. Яйця за допомогою віночка змішуємо з подсластителем, сіллю і висівковий борошном до однорідності.
  2. Потім доливаємо до складу молоко і, не перестаючи заважати, вводимо в тісто ізолят і висівки.
  3. Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією за допомогою силіконової кисті і випікаємо млинці, обсмажуючи їх до зарум’янювання з двох сторін.

Якщо ви маєте намір їсти млинці з солоною начинкою, то кількість сахзама необхідно зменшити, або зовсім виключити, а солі збільшити до ½ ч.л.

З таких тонких блинков можна приготувати відмінні закусочні рулети.

  • Для солодкої закуски в якості начинки можна використовувати знежирену сирну масу, дюкановскую згущене молоко, джем або пасту «Нутелла» по Дюканов.
  • Для солоних же закусок асортимент начинок значно збільшується. Це може бути оре, м’ясний фарш, знежирений сир Філадельфія з сьомгою, тушкована капуста (з етапу чергування), крабові палички з часником і багато іншого.

Однак класичний тандем млинець + сметана залишається незмінним.

Шоколадні млинці по-дюкановскі

Ці млинці – шикарний варіант для ласунів, які відчувають справжні муки несолодкої життя на Дюканов. Шоколадні коржі + шоколадний сироп зарядять позитивом і енергією надовго, не порушуючи дієтичного режиму.

Складові

  • Яйця – 2 шт .;
  • СОМ (сухе знежирене молоко) – 3 ст.л .;
  • Стевія – 1,5 ч.л .;
  • Ароматизатор ваніль – 3 краплі;
  • Вода – 2 ст.л .;
  • Какао-порошок – 1,5 ч.л .;

Шоколадні млинці по-дюкановскі без крохмалю

Як спекти млинці по Дюканов

  1. Для приготування млинцевого тесту нам необхідно завантажити в чашу блендера яйця, СОМ (2 ст.л.), какао (1 ч.л.), підсолоджувач (1 ч.л.), ароматизатор, воду (1 ст.л.) і все змішати до однорідної консистенції.
  2. Після цього на змащеній маслом сковороді випікаємо млинці.
  3. Тепер підготуємо сироп. У каструльці змішуємо 1 ст.л. води, какао (1/2 ч.л.), СОМ (1 ст.л.) і ½ ч.л. стевії, після чого всі компоненти змішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Млинці складаємо трикутниками, укладаємо на блюдо і поливаємо соусом. Смачного!

Як бачите, навіть при такій кількості заборон худнути можна смачно і з задоволенням, головне знати підхід. Млинці по Дюканов навіть без використання кукурудзяного крохмалю виходять вдалими, неймовірно ароматними, апетитними і ще менш калорійними і безвуглеводної.