Лівер птиці відрізняється ніжним смаком і добре поєднується з безліччю продуктів, а тому готувати з нього – одне задоволення. Але як приготувати курячу печінку на сковороді так, щоб домашні пальчики облизували і просили добавки, а частування вийшло не просто смачним, але ще і привабливим на вигляд? Все це ми розповімо в нашій добірці варіантів страв з ліверу курочки, а заодно поділимося важливими кулінарними хитрощами.
З чим подати до столу смажену курячу печінку
Гарнір до страв з печінки найчастіше вибирають овочевий – він відмінно гармонує і додає частування більше ситності. Сфабрикувати повноцінний обід можна і з макаронами.
Наприклад, окремо відваріть спагетті, змастіть їх вершковим маслом, викладіть красивою акуратною гіркою на тарілки, а зверху покладіть пару столових ложок смаженої печінки.
- Якщо гарнір мається на увазі з макаронних виробів, то курячу печіночку в цьому випадку краще всього згасити в сковороді з вершками, а також додати в блюдо побільше ріпчастої цибулі. А ось для картопляного пюре, наприклад, можна просто підсмажити лівер в сковорідці з прянощами і приправами.
- Також до печінки зовсім не завадить подати салат зі свіжих овочів або ж овочеву нарізку. Свіжі томати і огірочки як не можна до речі припадуть до кілька сухуватий делікатесу. Пам’ятайте і про те, що гарніри краще приправляти соусами або ж саму печінку смажити в заправці, інакше обід може вийти дуже сухим і навіть неїстівним.
- Насправді, запропонувати курячу печінку домашнім можна з яким завгодно гарніром, тут вже все залежить від ваших особистих переваг. Так, якщо ви женіться за дієтичним і одночасно корисним стравою, то краще всього вибирати гречану кашу на воді – в компанії з підсмаженою печіночку ця крупа буде помітно смачніше.
Як робиться смачна куряча печіночку будинку
Складові
- Печінка курки – 1 кг + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Прянощі для курячого м’яса – щіпка + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Рослинна олія – для смаження + –
- Морква – 1 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
Як своїми руками посмажити печінку курки в домашніх умовах
- Кілограм свіжого курячого ліверу попередньо обмиваємо чистими руками під проточною водою, після чого укладемо в глибоку миску і заллємо водою з-під крана, в яку додамо звичайної кухонної солі.
- Дамо печіночку постояти так 30-35 хвилинок, щоб з неї пішла гіркота. Вимочувати печінку кури бажано, як і будь-яку іншу, адже цей крок зробить страву більш смачним.
- Тим часом, візьмемося за підготовку засмажкою. Цибулинки очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл, а потім рубаємо дрібними кубиками.
- Морквину промиваємо під краном, очищаємо гострим ножем, знімаємо з плоду грубу верхню частину шкурки і натираємо на крупній тертці.
- Ставимо на плиту сковорідку, вливаємо в неї рослинне масло без зайвих сторонніх ароматів.
- Розігріваємо сковорідку гарненько, після чого зменшуємо вогонь і засипаємо в посудину цибулька.
- Помішуємо «слізливий» овоч лопаткою і чекаємо, коли він стане напівпрозорим.
- Після цього відправляємо до цибулі натерту морквину. Смажимо овочі на повільному вогні хвилинок 5-6, постійно помішуючи блюдо лопаткою.
- Вимочену печінку курки промиваємо гарненько під краном, а потім нарізаємо на брусочки. При бажанні можна смажити її і цілком, як вам більше подобається.
- Викладаємо лівер в сковороду до цибулі і піджареної морквині, помішувати і обсмажуємо з усіх боків.
- Потім накриваємо сковорідку кришкою і доводимо делікатес до повної готовності, вичікуючи ще хвилинок 10-15, в залежності від величини полум’я і розмірів шматочків.
Готову печінку подаємо з улюбленим гарніром ще добре гарячої. Такої кількості продуктів вистачить для обіду всієї сім’ї. А щоб лівер швидше присмажився, вибирайте сковорідку побільше.
Печінка куряча в сковорідці в вершках, варіант для смачного обіду
Тельбухи курки чудово поєднуються з вершками, і тому в покроковому рецепті нижче ми використовуємо їх як один з головних інгредієнтів.
Складові
- Печінка куряча – 500 г;
- Ріпчасту цибулю – 3 шт .;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Вершки – 0,5 склянки;
- Сіль за смаком;
- Масло рослинне без запаху – для смаження.
Як приготувати ситне блюдо з курячого ліверу з вершковою підливою і цибулею
- Головешки ріпчастої цибулі необхідно очистити від шкірки, після чого розрізати навпіл і промити в холодній воді, щоб овоч надавав найменше пекуче ферментів і його було легше нарізати.
- Після цього кришимо цибулю дрібненькими кубиками для зажаріванія в сковорідці.
- Тим часом, курячу печіночку потрібно вимочити півгодинки в холодній воді, в яку додається близько чайної ложки солі. Ця хитрість позбавити продукт від гіркоти.
- Поки печінка отмокает, ми піджаримо цибулю. Для цього ставимо на плиту містку сковорідку, наливаємо в неї соняшникова олія і розігріваємо.
- На середньому вогні ужаріваем цибулька до появи легкого золотистого рум’янцю, постійно помішуючи інгредієнт лопаткою з дерева або силікону.
- У напівготовий цибулю викладаємо змочену і промиту під проточною водою курячу печінку.
- Підсмажуємо лівер спершу на середньому вогні, щоб він зверху трохи ужарітся, а потім вливаємо в сковорідку півсклянки вершків середньої жирності.
- Чекаємо, коли соус закипить, після чого солимо і перчимо частування, додаємо до смаку улюблені приправи або сушені трави.
- Накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо печінку кури до готовності – близько 10 хвилин або навіть менше, якщо шматочки у вас зовсім невеликі.
Пропонуємо домашнім цей делікатес з улюбленим видом макаронів або картопляним пюре.
Як зробити начинку для млинців з ліверу кури будинку на сковорідці
Складові
- Печінка куряча – 0,5 кг;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
- Часник – 2 зубки;
- Сіль за смаком;
- Сушений базилік – щіпка;
- Олія – для смаження;
- Чорний перець – за смаком.
Приготування фаршу для налисників з курячої печінки
- Наливаємо в підходящу миску холодну воду і присаливаем її, після чого відправляємо в рідину на вимочування промиту курячу печіночку.
- Коли вона перестане гірчити (зазвичай на це йде близько півгодини), виймаємо лівер птиці і вимиваємо його під проточною водою.
- Дістаємо м’ясорубку і пропускаємо печінку через велику решітку, після чого також подрібнюємо м’ясорубкою очищений ріпчасту цибулю, розрізаний на 4 частини.
- Солимо і перчимо печінковий фарш, додаємо прянощі. Продавлюємо через прес часничок і додаємо його в миску до подрібненої печінці курки.
- Перемішуємо фарш печінковий для млинців як слід.
- На невеликому вогні розігріваємо сковороду з рослинним маслом.
- Відправляємо в неї фарш з курячої печінки і смажимо спершу без кришки, постійно помішуючи, близько 5-6 хвилин.
- Після цього накриваємо сковороду і доводимо печінку до повної готовності.
- Зливаємо з фаршу надлишок олії, якщо він є, прибираємо блюдо на окрему тарілку.
- Начиняємо млинці злегка остигнув фаршем з Куряча печінки, загортаючи їх у красиві рулетики.
Тепер ви знаєте не тільки як приготувати курячу печінку на сковороді, а й рецепт відмінних ситних млинців для всієї родини. Смачного!