Як приготувати кукурудзяні млинці на кефірі

Млинці на кукурудзяному борошні
Їжа, яку ми їмо на сніданок, повинна бути не тільки поживною, щоб зарядити організм енергією на цілий день, але і радувати око. Відмінний варіант – приготувати домашні млинці з кукурудзяного борошна на кефірі, які дуже нагадують маленькі сонечка і містять в собі багато корисного. Вони не обтяжують шлунок – навпаки, допомагають йому налаштуватися на нормальну роботу, прекрасно гармонируя з джемом, сметанним соусом або медом.

Кукурудзяної борошно: яка підійде для млинців

Щоб зроблені своїми руками млинці вийшли не тільки смачними, а й максимально корисними, необхідно придбати якісну борошно із зерен кукурудзи.

Через меншу популярності продукту в порівнянні з пшеничним аналогом не так просто визначити якість, як може здатися. Ця мука має свою специфіку, про яку варто згадати. Так, зробити з неї своїми руками по-справжньому смачні млинці на кефірі вийде, якщо вдасться придбати продукт з зерен твердих сортів.

  1. Помел чудово підходить для хліба, а ось щоб зробити вдома смачні кукурудзяні млинці на кефірі, потрібно постаратися відшукати максимально дрібним помел.
  2. Зазвичай ми прагнемо взяти товар свіжіше, але – не у випадку з продуктом, отриманим з кукурудзи: після виготовлення вона повинна «визрівати" не менше місяця, щоб частинки зерен вивільнили весь свій особливий смак.

А тепер пропонуємо кілька варіантів, як спекти пишні і корисні млинці.

Млинці з кукурудзяного борошна на кефірі: домашній рецепт

Млинці з кукурудзяного борошна на кефірі - домашній рецепт

Складові

  • Борошно з кукурудзи – 1 стакан + –
  • Борошно пшеничне – 1 склянка + –
  • Розпушувач содовий – 1 ч.л. + –
  • Яйця курячі середнього розміру – 3 шт. + –
  • Кефір – 1-1,5 склянки + –
  • Вода – 1-1,5 склянки + –
  • Цукор-пісок білий – 3 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​3-4 ст.л. + –
  • Сіль – 1/2 ч.л. + –

Покрокове приготування тонких млинців на кефірі з кукурудзяної муки

Оскільки продукт, одержуваний з мелених зерен кукурудзи, майже не містить клейковини, консистенція тесту не вийде такий, до якої ми всі звикли.

Щоб наші «сонечка» вийшли м’якими, додати борошно з пшениці. Содою не зловживати, кефір беремо тієї жирності, яка більш краща.

  1. Для початку закип’ятити воду і заллємо нею попередньо просіяне борошно. Гарненько перемішавши, забудемо про неї десь на півгодинки.
  2. Тепер працюємо з пшеничним продуктом – теж просіюємо його, заважаємо з розпушувачем і відправляємо в каструлю з кукурудзяної кашкою. Додаємо потихеньку, щоб не дати їй занадто зегустеть – цього допустити ніяк не можна!
  3. Далі ллємо кефір, солимо, підсолоджувати, заважаємо міксером, щоб уникнути грудкуваті, залишаємо на чверть години.
  4. Яйця, звільнивши від шкаралупи, потрібно гарненько збивати з цукром, поки не з’явиться пінка.
  5. Додаємо «гоголь-моголь» в тісто, не забувши також влити олію.
  6. Тісто може бути дуже густим. Щоб вирішити проблему, потрібно просто додати ще трохи кефіру до отримання класичної млинцевій консистенції.
  7. Піч тонкі коржі потрібно тільки на гарненько розігрітій чавунній поверхні сковороди. Її під перший млинець потрібно змастити краплею олії, далі можна обійтися і без цього.

Млинці на кефірі, приготовані з кукурудзяної муки по домашньому рецепту, виходять дуже красивими – ажурними і золотистими, немов сонечка. Відмінна доповнення до них – сметана, творогн або згущене молоко, приготовлене своїми руками.

Як приготувати млинці з кукурудзяного борошна на кефірі

Кукурудзяні тонкі млинці на кефірі: класичний рецепт

В Індії та Африці дуже люблять кукурудзу у всіх її видах. З неї печуть хлібці, варять кашу, готують дуже незвичайні десерти.

У нашій культурі цей злак і продукти з нього не дуже прижилися, і даремно! Кукурудзяні млинці дуже смачні, а ще в них – величезна кількість корисних компонентів. Тому буде дуже до речі напекти їх за старовинним домашнім рецептом, який дістався від бабусі.

Складові

  • Борошно з зерен кукурудзи – 400 г;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Кефір або кисле молоко – 1 л;
  • Окріп – ½ ст .;
  • Цукор – 0,5 ст .;
  • Сода – 0,5 ч.л .;
  • Лимонний сік – кілька крапель;
  • Невеликий шматочок сала (несолоного).

Як зробити кукурудзяні тонкі млинці на кефірі

Як зробити в домашніх умовах кукурудзяні млинці на кефірної основі

  1. З’єднуємо кефір, яйця, сіль, цукор, борошно, змішуємо так, щоб отримати в результаті однорідну масу.
  2. Наступний етап – додавання окропу. Вливати його потрібно мало-помалу, не забуваючи заважати.
  3. В кінці гасимо содовий розпушувач лимонним соком і додаємо в тісто.
  4. Перед тим, як почати смажити борошняні вироби, тестова маса повинна постояти з півгодини, щоб дозріти.
  5. Ллємо її ополоником на розпечену сковороду, не забувши перед цим змастити товсте дно свіжим салом. Так потрібно буде робити перед випіканням кожного коржика. Вони повинні вийти тонкими і ажурними.

Свята з року в рік повторюються, приносячи з собою гарний настрій, сюрпризи і, звичайно ж, смачне частування.

Щоб не повторюватися порадуйте своє сімейство на Масляну оригінальним варіантом обрядового частування – найкориснішими і схожими на маленькі сонечка млинцями з кукурудзяної муки на кефірі.

Возитися доведеться не довго, і на столі дуже скоро виросте височенна гора смачних дірчастих коржів. Їх з невеликої кількості продуктів вийде стільки, що доведеться кликати сусідів – на всіх вистачить!