Як приготувати кабачкове рагу з м’ясом

Рагу з кабачків
Овочеві страви завжди вважалися джерелом вітамінів, тому-то їх часто готували і продовжують готувати господині, особливо, коли в розпалі сезон нового врожаю.

Достаток цінних плодів надихає господинь на приготування всіляких салатів, перших страв і закусок – таких, як рагу з кабачків. Це частування має масу різних рецептів, проте одне завжди залишається загальним – в складі страви даний асорті з овочів, саме це і робить його смачним.

Овочеве рагу: рецепт з кабачками

Овочеве рагу з кабачками і м'ясом - домашній рецепт

Складові

  • Баклажан – 1 шт. + –
  • Морква – 1/2 шт. + –
  • Картопля – 1 шт. + –
  • Кабачок – 1 шт. + –
  • Кріп – за смаком + –
  • Вода – 1/2 ст. + –
  • Помідори – 1-2 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Рослинна (соняшникова) масло – для обсмажування + –
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 шт. + –
  • Мелена паприка – за смаком + –

Як приготувати рагу з кабачків і картоплі

Рагу з овочів з кабачками – прекрасний варіант обіду. Готується блюдо досить швидко, інгредієнти для нього потрібні недорогі і доступні, а зусилля, витрачені на підготовку, і зусиллями-то важко назвати, адже робити овочеве рагу з кабачків з картоплею – одне задоволення.

Повірте, ваші домочадці збіжаться до столу раніше призначеного терміну.

  1. Баклажан (або як його ще називають у народі – синенький) моєму в воді, зрізаємо з плоду хвостик і подрібнюємо овоч середніми кубиками.
  2. Кабачок промиваємо, видаляємо з обох сторін кінці, подрібнюємо прісно-соковитий плід так само, як баклажани.
  3. Лушпиння головку чистимо від лушпиння, споліскуємо під струменем води, нарізаємо цілими або полуколечкамі.
  4. Морквину чистимо, миємо, нарізаємо не сильно довгою тонкою соломкою.
  5. Томати «купаємо» в воді, вирізаємо з них хвостики, нарізаємо очищені плоди кубиками.
  6. З картоплі зрізаємо шкірку, обмиваємо коренеплоди, аналогічно (кубиками) їх подрібнюємо.
  7. У сковороду вливаємо олію, ставимо її на плиту, після чого включаємо конфорку і робимо полум’я середнім – чекаємо, поки сковорідка нагріється.
  8. Як тільки це відбудеться – всипаємо картопляну нарізку. Обсмажуємо її до появи золотистого відтінку, після чого всипаємо нарізані моркву з цибулею. Їх також млоїмо до появи приємного рум’яного кольору з «золотим» відливом.
  9. Слідом за цибульний-морквяної нарізкою додаємо в загальну масу подрібнений баклажан, кабачок, а також томати. Ретельно вміст сковорідки заважаємо дерев’яною лопаткою, пробуємо на смак і додаємо сіль (стільки, скільки потрібно).
  10. Зелень кропу ретельно миємо, після чого ароматну свіжу приправу дрібно ріжемо.
  11. Пересипаємо рубаний кріп в сковороду, доливаємо в ємність трохи води, акуратно все заважаємо.

Як приготувати кабачкове рагу з м'ясом

12. Знову пробуємо блюдо на сіль – якщо її на ваш погляд не вистачає – досипьте. Крім солі, в майже готове овочеве рагу, всипаємо коріандр, паприку і будь-які інші спеції на розсуд.

13. Після додавання прянощів сковороду накриваємо кришкою. Тушкуємо рагу з баклажанів, кабачків, картоплі буквально 5 хвилин на все тому ж середньому вогні, потім плиту вимикаємо.

Подавати ароматне рагу з овочів можна без нічого, а можна доповнити смак тостами, свіжим хлібом або парою ложок сметани.

Рагу з кабачків з м’ясом

Робити овочеве рагу можна з будь-яким м’ясом, але сьогодні це буде улюблена багатьма яловичина. Даний сорт прекрасно поєднується з різними овочами, тому його можна сміливо додавати в блюдо, не боячись, що він переб’є основний смак овочевого асорті.

Складові

  • Кабачки – 1-2 шт .;
  • Яловичина (вирізка) – 1 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 головки;
  • Баклажани – 2 плоду;
  • Морква – 2 шт .;
  • Спеції (суміш пряних трав, базилік, мелені перці, коріандр, орегано, паприка і т.д. – на вибір) – за смаком;
  • Перець гострий – за смаком;
  • Помідори звичайні – 4-6 шт .;
  • Часник – 1-2 зубки (або за смаком);
  • Болгарський перець – 2 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Масло вершкове – 150 г.

Рагу з кабачків з м'ясом

Рецепт овочевого рагу з яловичиною, баклажаном і кабачком

  • Всі овочі миємо під проточною водою, зрізаємо з них (там, де це необхідно) хвостики, плодоніжки, вирізаємо насіннєву серцевину.
  • Синенькі крупно ріжемо, присипаємо сіллю, залишаємо просочуватися на півгодини.
  • Помідори ділимо навпіл, знімаємо з них шкірку і трьом саму лише м’якоть на тертці.
  • Яловичу вирізку ріжемо шматочками середнього розміру, складаємо їх в сковороду або каструлю з товстим дном, заливаємо склянкою води, після чого приступаємо до гасіння. Тушкуємо яловичину до випаровування всієї рідини з ємності.
  • Коли вода повністю зникне – замінюємо її рослинним маслом і обсмажуємо м’ясо до зарум’янювання (смажити обов’язково з усіх боків).
  • Далі всипаємо до зарум’яниться м’яса нарізану цибулю, посипаємо його прянощами і смажимо, заважаючи практично постійно.
  • Нарізаємо тонкою соломкою моркву, пересипаємо її в сковорідку / каструлю і обсмажуємо разом з яловичиною та іншими овочами ще 1 хвилину.
  • Знімаємо ємність з вогню, укладаємо в неї шарами овочі, що залишилися: засолені баклажани, свіжі кабачки, солодкий перчик, після – заливаємо все тертої помідорною масою, посипаємо подрібненим часником, заправляємо гострим перцем.

Рецепт овочевого рагу з яловичиною, баклажаном і кабачком

  • Вливаємо в каструлю / сковороду ½ склянки води, солимо блюдо, зверху розкладаємо на тушкованих овочах шматочки вершкового масла, потім накриваємо рагу кришкою і ставимо його варитися на середній вогонь.
  • Як тільки рагу з овочів з м’ясом закипить – полум’я зменшуємо до мінімального і Томім частування на дрібному вогні 1,5-2 години.

У процесі варіння страви, кришку ємності, в якій готується овочеве частування, не рекомендується відкривати, а вміст – перемішувати.

  • На останніх хвилинах приготування овочеве асорті перемішайте, посоліть, якщо потрібно, і знімайте з плити.
  • Дайте страві настоятися 20-30 хвилин під закритою кришкою, після чого розливайте по порціях і подавайте з хлібом або яким-небудь легким гарніром до столу.

Секрети смачного французького рагу з кабачків

Щоб отримати апетитне рагу – необхідно знати всі способи його приготування. Не завадять також і кулінарні секрети, які підкажуть, чим доповнити інгредіентний склад блюда, а також, в чому ще, крім традиційної сковорідки і каструлі, можна смачно приготувати рагу з овочів?

Але давайте про все по порядку.

Чим замінити яловичину в рагу?

Якщо ви вирішили зробити овочеве рагу з м’ясом, то вам варто для початку визначитися: з яким його видом блюдо краще приготувати? Насправді, вибір надзвичайно широкий і обмежень, як таких, немає. Не тільки яловичину поєднують з овочами, прекрасно доповнює їх також курка, телятина, свинина і навіть індичка.

Вибирайте будь-який м’ясний вид на свій розсуд або спробуйте приготувати рагу з кожним типом м’яса окремо, тоді ви зможете самі визначити, що вам більше до смаку.

Як зробити рагу смачніше?

Явно не секрет, що в це знамените і улюблене в нашій країні блюдо можна класти будь-які овочі. Все, що вам подобається – все додавайте:

  • помідори (звичайні або черрі),
  • кабачки (цукіні, класичні і т.п.),
  • капусту (білокачанна, кольорова),
  • перець (мелений і болгарський),
  • цибуля,
  • морква,
  • часник (зубки або молоді зелені пір’я),
  • картопля,
  • селера,
  • горошок зелений,
  • баклажани і т.д.

Смак рагу від цього не зіпсується, зате користі стане в рази більше.

ragu-iz-kabachkov.4jpg

Зелень і спеції також використовуйте будь-які, але врахуйте, що всього повинно бути в міру і важливо, щоб додані інгредієнти між собою гармонійно поєднувалися.

У чому приготувати рагу з овочів

Каструля і сковорода – не є єдиними способами приготування улюбленої страви. Не менш смачним воно виходить, якщо згасити рагу з баклажанів і кабачків в мультиварці або духовці. Процедура і час готування по суті ті ж, відрізняється тільки місце і режим приготування.

У духовці рагу робиться в горщиках або на сковороді. Як правило, 1-1,5 години при 220 ° C випікання досить. В мультиварці ж досить 60 хвилин, щоб на режимі «Випічка» або «Рагу-гасіння» смачна закуска повністю приготувалася.

Овочеве рагу з кабачками і м'ясом - домашній рецепт

Це все, що вам потрібно було знати про рагу з кабачків. Як бачите, це вітамінне блюдо не має нічого складного ні в своєму інгредіентному складі, ні в кроках приготування. У перекладі з французької (а саме цієї кухні ми зобов’язані сказати «спасибі» за появу улюбленого нами рагу), «рагу» означає «викликати апетит», і варто визнати, що назва повністю виправдовує себе.

Адже при одному погляді на готове парующее рагу, нічого іншого, як бажання швидше покуштувати це частування – не виникає. Так що готуйте мультивітамінів овочеве блюдо – і заслужено насолоджуйтеся його ароматами.

Смачного!