Як приготувати кабачки з рисом і куркою

Рис з кабачками рецепт в мультиварці
До багатьох м’ясних і рибних страв господиням доводиться готувати додатково гарніри, проте це відбирає час, який не завжди є.

Куди практичніше – зробити одне блюдо, що поєднує в собі основне і гарнір, до такого можна віднести рис з кабачками (рецепт в мультиварці лише спростить ваш процес). Додати в ситне частування можна курку, різні овочі, зелень, спеції та інші добавки до смаку – словом, голодними ви не залишитеся.

Курка з рисом і кабачками в мультиварці

Курка з рисом і кабачками в мультиварці - домашній рецепт

Складові

  • Кабачки – 300 г + –
  • Вода – 1,5 ст. + –
  • Стегно курки – 500 г + –
  • Соняшникова олія (рафінована) – 50 мл + –
  • Рис – 1 ст. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Морква – 250 г + –
  • Базилік сушений – 1 гілочка + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Приправа для курки – за смаком + –

Як приготувати кабачки з рисом і куркою

Це справді унікальне блюдо, яке просто приготувати, враховуючи, що на допомогу в кулінарній справі вам прийде сучасна мультиварка, в даному рецепті – марки Філіпс.

Поєднання розсипчастого рису, ніжною курятини і м’яких кабачків дають в результаті дуже смачне блюдо, яке тане в роті з першої спробувати ложки.

  1. Промиваємо стегенця курки в воді, після чого акуратно розрізаємо його по суглобу.
  2. Наливаємо в мультічашу рослинне масло, закладаємо в неї нарізану курку.
  3. Виставляємо на агрегаті програму «Жарка» рівно на 20 хвилин.
  4. Перші 8-10 хвилин обсмажуємо куряче м’ясо при відкритій кришці до появи на ньому рум’янцю.
  5. Далі обмиваємо кабачки в воді, зчищають з них шкірку, нарізаємо м’якоть півкільцями (товщина кожного – 3-4 мм).
  6. Морква, почищену й помиту, нарізаємо тонкими кружальцями – 2-3 мм завтовшки.
  7. Лук звільняємо від лушпиння, миємо, нарізаємо полуколечкамі.
  8. Викладаємо обсмажені курячі частини на тарілку, а замість них всипаємо в мультиварку нарізаний кабачок. Готуємо овоч, періодично помішуючи, близько 5 хвилин.
  9. Через 5 хвилин, додаємо до тушкованого кабачки нарізану цибулю з морквою і продовжуємо підготовку ще 5-7 хвилин.
  10. По закінченню гасіння овочевих інгредієнтів, в мультікастрюлю повертаємо, обсмажене раніше, куряче м’ясо і додаємо ретельно промитий неварёний рис.

Як приготувати кабачки з рисом і куркою

11. Вливаємо воду (так, щоб вона повністю покрила додані інгредієнти), додаємо до смаку улюблені спеції, сіль, все перемішуємо і виставляємо режим «Рис / Гречка». В даному режимі готуємо страву з рису і кабачків з куркою до переможного звукового сигналу, обов’язково під закритою кришкою.

Конкретний час приготування не вказано, так як дана програма є автоматичною. Все буде залежати від типу і обсягу всипати рису: чим його більше, тим довше готується, і навпаки.  

На цьому приготування рису з куркою і овочами закінчена. Подаємо гаряче блюдо з легким салатом, зеленню або улюбленими соусами (гострими, ніжними, пряними і т.п. – на ваш розсуд). Однак подати його можна і зовсім без нічого, в самостійному вигляді воно також виглядає досить ефектно і нітрохи не втрачає в смаку.

Рецепт тушкованих кабачків з овочами і рисом

Зробити блюдо з рису ви можете не тільки з кабачками. Додати до його складу можна і багато інших овочів, наприклад, баклажани, помідори, капуста, морква, часник, цибуля – словом, все, що вашій душі завгодно.

Складові

  • Помідори – 2 шт .;
  • Кабачки – 1 шт .;
  • Рис – 0,5 ст .;
  • Вершкове масло – 40 г;
  • Морква – 1 шт .;
  • Часник – 2 зубки;
  • Зелень рубана – 1 щіпка;
  • Рослинна олія – ​​4 ст.л .;
  • Суміш перців – 0,3 ч.л .;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Ріпчасту цибулю – 2 шт.

Рецепт тушкованих кабачків з овочами і рисом

Приготування рису з кабачком, морквою і помідорами

  1. Моєму рис, заливаємо його на час водою.
  2. Поки він буде мокнути – займемося підготовкою овочів:
    • чистимо і нарізаємо цибулю;
    • моєму, очищаємо, ріжемо середніми кубиками кабачок;
    • вимиті і очищені помідори довільно нарізаємо;
    • морквину чистимо, миємо, також довільно, але не сильно крупно ріжемо.
    • Мультиварку розігріваємо, наливаємо в неї рослинне масло і виставляємо на 15 хвилин режим «Жарка».
    • Далі викладаємо на дно мультічаші подрібнену цибулю і злегка обсмажуємо його.
    • На цьому етапі також варто додати спеції, вони додадуть максимальний аромат страви.
    • Потім все перемішуємо і всипаємо в каструлю мультиварки нарізані помідори.
    • Після – додаємо кабачки і продовжуємо продукти смажити при відкритій кришці.
    • Через, зазначені вище, 15 хвилин смаження, виставляємо на агрегаті програму «Рис». В цьому режимі блюдо буде готуватися автоматично, тобто конкретно час не вказується – готуємо до звукового сигналу.
    • Закладаємо в мультиварку до овочів сирої рис, шматочок вершкового масла і сіль.
    • Все перемішуємо, вливаємо в ємність ½ ст. гарячої води і накриваємо кришкою мультікастрюлю.

    Кількість вливаємо води повинно залежати від соковитості доданих вами овочів. Однак, в будь-якому випадку, багато вливати рідини не потрібно.

    1. Чекаємо звукового сигналу – і готово.
    2. Перекладаємо готову страву з рису з овочами на тарілку, посипаємо рубаною петрушкою і в теплому вигляді подаємо до столу.

    ris-s-kabachkami-recept-v-multivarke.1jpg

    Таке різноманітне в плані овочів блюдо буде не тільки дуже смачним і презентабельним на вигляд, але і неймовірно корисним для здоров’я. Адже мультіагрегат при готуванні максимально зберігає всі корисні властивості, так що для здорового харчування рис з кабачками, приготований за рецептом в мультиварці, – ідеальний варіант.

    Готуйте – і насолоджуйтеся улюбленою стравою!