До багатьох м’ясних і рибних страв господиням доводиться готувати додатково гарніри, проте це відбирає час, який не завжди є.
Куди практичніше – зробити одне блюдо, що поєднує в собі основне і гарнір, до такого можна віднести рис з кабачками (рецепт в мультиварці лише спростить ваш процес). Додати в ситне частування можна курку, різні овочі, зелень, спеції та інші добавки до смаку – словом, голодними ви не залишитеся.
Курка з рисом і кабачками в мультиварці
Складові
- Кабачки – 300 г + –
- Вода – 1,5 ст. + –
- Стегно курки – 500 г + –
- Соняшникова олія (рафінована) – 50 мл + –
- Рис – 1 ст. + –
- Сіль – за смаком + –
- Морква – 250 г + –
- Базилік сушений – 1 гілочка + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Приправа для курки – за смаком + –
Як приготувати кабачки з рисом і куркою
Це справді унікальне блюдо, яке просто приготувати, враховуючи, що на допомогу в кулінарній справі вам прийде сучасна мультиварка, в даному рецепті – марки Філіпс.
Поєднання розсипчастого рису, ніжною курятини і м’яких кабачків дають в результаті дуже смачне блюдо, яке тане в роті з першої спробувати ложки.
- Промиваємо стегенця курки в воді, після чого акуратно розрізаємо його по суглобу.
- Наливаємо в мультічашу рослинне масло, закладаємо в неї нарізану курку.
- Виставляємо на агрегаті програму «Жарка» рівно на 20 хвилин.
- Перші 8-10 хвилин обсмажуємо куряче м’ясо при відкритій кришці до появи на ньому рум’янцю.
- Далі обмиваємо кабачки в воді, зчищають з них шкірку, нарізаємо м’якоть півкільцями (товщина кожного – 3-4 мм).
- Морква, почищену й помиту, нарізаємо тонкими кружальцями – 2-3 мм завтовшки.
- Лук звільняємо від лушпиння, миємо, нарізаємо полуколечкамі.
- Викладаємо обсмажені курячі частини на тарілку, а замість них всипаємо в мультиварку нарізаний кабачок. Готуємо овоч, періодично помішуючи, близько 5 хвилин.
- Через 5 хвилин, додаємо до тушкованого кабачки нарізану цибулю з морквою і продовжуємо підготовку ще 5-7 хвилин.
- По закінченню гасіння овочевих інгредієнтів, в мультікастрюлю повертаємо, обсмажене раніше, куряче м’ясо і додаємо ретельно промитий неварёний рис.
11. Вливаємо воду (так, щоб вона повністю покрила додані інгредієнти), додаємо до смаку улюблені спеції, сіль, все перемішуємо і виставляємо режим «Рис / Гречка». В даному режимі готуємо страву з рису і кабачків з куркою до переможного звукового сигналу, обов’язково під закритою кришкою.
Конкретний час приготування не вказано, так як дана програма є автоматичною. Все буде залежати від типу і обсягу всипати рису: чим його більше, тим довше готується, і навпаки.
На цьому приготування рису з куркою і овочами закінчена. Подаємо гаряче блюдо з легким салатом, зеленню або улюбленими соусами (гострими, ніжними, пряними і т.п. – на ваш розсуд). Однак подати його можна і зовсім без нічого, в самостійному вигляді воно також виглядає досить ефектно і нітрохи не втрачає в смаку.
Рецепт тушкованих кабачків з овочами і рисом
Зробити блюдо з рису ви можете не тільки з кабачками. Додати до його складу можна і багато інших овочів, наприклад, баклажани, помідори, капуста, морква, часник, цибуля – словом, все, що вашій душі завгодно.
Складові
- Помідори – 2 шт .;
- Кабачки – 1 шт .;
- Рис – 0,5 ст .;
- Вершкове масло – 40 г;
- Морква – 1 шт .;
- Часник – 2 зубки;
- Зелень рубана – 1 щіпка;
- Рослинна олія – 4 ст.л .;
- Суміш перців – 0,3 ч.л .;
- Сіль – 1 щіпка;
- Ріпчасту цибулю – 2 шт.
Приготування рису з кабачком, морквою і помідорами
- Моєму рис, заливаємо його на час водою.
- Поки він буде мокнути – займемося підготовкою овочів:
- чистимо і нарізаємо цибулю;
- моєму, очищаємо, ріжемо середніми кубиками кабачок;
- вимиті і очищені помідори довільно нарізаємо;
- морквину чистимо, миємо, також довільно, але не сильно крупно ріжемо.
- Мультиварку розігріваємо, наливаємо в неї рослинне масло і виставляємо на 15 хвилин режим «Жарка».
- Далі викладаємо на дно мультічаші подрібнену цибулю і злегка обсмажуємо його.
- На цьому етапі також варто додати спеції, вони додадуть максимальний аромат страви.
- Потім все перемішуємо і всипаємо в каструлю мультиварки нарізані помідори.
- Після – додаємо кабачки і продовжуємо продукти смажити при відкритій кришці.
- Через, зазначені вище, 15 хвилин смаження, виставляємо на агрегаті програму «Рис». В цьому режимі блюдо буде готуватися автоматично, тобто конкретно час не вказується – готуємо до звукового сигналу.
- Закладаємо в мультиварку до овочів сирої рис, шматочок вершкового масла і сіль.
- Все перемішуємо, вливаємо в ємність ½ ст. гарячої води і накриваємо кришкою мультікастрюлю.
Кількість вливаємо води повинно залежати від соковитості доданих вами овочів. Однак, в будь-якому випадку, багато вливати рідини не потрібно.
- Чекаємо звукового сигналу – і готово.
- Перекладаємо готову страву з рису з овочами на тарілку, посипаємо рубаною петрушкою і в теплому вигляді подаємо до столу.
Таке різноманітне в плані овочів блюдо буде не тільки дуже смачним і презентабельним на вигляд, але і неймовірно корисним для здоров’я. Адже мультіагрегат при готуванні максимально зберігає всі корисні властивості, так що для здорового харчування рис з кабачками, приготований за рецептом в мультиварці, – ідеальний варіант.
Готуйте – і насолоджуйтеся улюбленою стравою!