Як приготувати безморковний салат «Мімоза»

Барвистий і апетитний салат мімоза без моркви
З приводу цієї знаменитої листкової закуски, а точніше входять до її складу інгредієнтів, до сих пір тривають запеклі суперечки серед кулінарів. Хтось вважає, що в ній повинна бути картопля, хтось не мислить рецепта без додавання сиру, а хтось стверджує, що слід готувати салат мімоза без моркви. Давайте сьогодні прислухаємося до думки останніх і дізнаємося, як зробити смачну листкову закуску без додавання яскраво-оранжевого овочу.

Салат «Мімоза» без моркви: рецепт класичний з консервами

Салат мімоза - класичний рецепт без моркви з консервами

Складові

  • Рибні консерви (сайра або сардина) – 1 банка + –
  • Яйця курячі – 5 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Майонез – 250 г + –

Як правильно робити вдома мімозу з консервою без морквини

В даному салаті ми будемо використовувати всі ті ж самі компоненти, що і в традиційному рецепті, відмовимося тільки від додавання морквини. Але в плані смаку і зовнішнього вигляду салат нічого не втратить, можете бути впевнені.

Готуємо всі компоненти для формування салату

  • Насамперед сховаємо вершкове масло в морозилку – нам потрібно, щоб воно стало твердим і добре терлося на тертці. Тому сміливо відправляємо його на заморозку, поки займаємося іншими інгредієнтами.
  • Тепер приготуємо яйця. Тут немає нічого складного: ми просто їх варимо близько семи хвилин з моменту закипання води, щоб вони вийшли круто. Потім чекаємо, поки вони охолонуть, щоб шкаралупа відходила краще, і чистимо їх, після поділяємо білки і жовтки і натираємо кожну складову на дрібній тертці.

Але не змішуємо – желточкі і білки будуть формувати різні верстви закуски.

  • Коли з яйцями ми закінчимо, приступаємо до сиру. Його ми також трьом на тертці, краще за все дрібної, – так компоненти салату будуть приблизно однаковими за консистенцією, що забезпечить більш ніжний, вишуканий смак мімози, зробленої без моркви.
  • Лук ми теж подрібнюємо. Якщо він здається вам занадто гірким, можна попередньо ненадовго замочити його в окропі, щоб противна гірчинка пішла.
  • З рибної консерви зливаємо масло або сік, а потім акуратно розминаємо рибку виделкою.

Щоб салатик вийшов незвичайним, ми розділимо рибу навпіл, щоб сформувати з неї не один, а два шари.

Укладаємо пошарово всі необхідні продукти в салатницю

  • Ну а тепер справа за малим: залишилося тільки красиво оформити чудову рибну закуску в салатник. Перший шар ми зробимо з тертих білків – вони створять апетитну повітряну подушку.
  • Зверху на білки висипаємо тертий сир і акуратно розрівнюємо його, щоб він рівномірно розподілився по всій їх поверхні. Змащуємо зверху майонезом.

Робимо це зворотною стороною ложки, щоб не порушити «гармонію» салату, випадково перемішавши інгредієнти між собою.

  • Тепер настала черга рибки: ми беремо половину всієї рибної маси (якщо ви не забули розділити консерви на п’ятому кроці) і красиво викладаємо поверх сиру, а потім знову мажемо майонезом.
  • Тепер ми згадуємо про наше вершкове масло, яке лежить в морозилці, дістаємо його і тут же натираємо на дрібній тертці або середньої прямо в салатник поверх майонезу, щоб воно не розм’якло.
  • Наступний шар формуємо з подрібненого цибульки.
  • Зверху на цибулю ми покладемо половину рибки, додавши тим самим салатик пікантності. І знову змажемо рибний шар майонезом.

Як приготувати безморковний салат

  • Листковий салат майже готовий. Тепер ми формуємо верхній шар з тертих жовтків, в результаті чого отримуємо дуже красиву закуску ніжно-жовтого кольору.
  • Потім відправляємо мімозу в холодильник мінімум на дві години, а краще – ще більше. Чим довше салат буде охолоджуватися, тим смачніше буде він на святковому столі.

Салат «Мімоза» без моркви з крабовими паличками

А ось такою дивовижною варіацією закуски ви зможете вразити навіть кулінарних знавців. Ми не будемо брати для салату морква, відмовимося навіть від звичних консервів, зате додамо абсолютно нові інгредієнти: крабові палички і яблуко. Вийде дуже пікантно, незвично і смачно.

Складові

  • Крабові палички – 200 г;
  • Картопля – 3 шт. середнього розміру;
  • Яйця – 4 шт .;
  • Цибуля – 1 шт. білого або червоного сорту;
  • Твердий сир – 150 г;
  • Яблуко – 1 шт. кисло-солодкого сорту;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Майонез – за смаком.

Робимо святковий салат мімоза з крабовими паличками і яблуком

  1. З маслом вчинимо точно так же, як і в попередньому рецепті: попередньо його заморозимо. Крабові палички перед приготуванням закуски краще теж охолодити, але, звичайно, не в морозилці, а в холодильній камері.
  2. Картопля відварити в мундирі, яйця – круто.
  3. Лук і крабові палички подрібнюємо. Палички, при бажанні, можна натерти на тертці, але це не обов’язково.
  4. Всі інші інгредієнти (сир, картопля, яйця, яблуко) натираємо на дрібній тертці, не забувши при підготовці яєць розділити їх на жовтки і білки, а з яблучка зняти шкірку.

Тепер будемо складати нашу красу в глибокий салатник:

  • на дно викладемо картопля, додамо трохи майонезу;
  • зверху на нього висипаємо білки, знову змащуємо майонезом;
  • потім йде тертий сир і ще трохи майонезу;
  • після цього кладемо натерте на тертці заморожене масло (трьом його прямо в салатник), цибулька і знову змащуємо майонезом;
  • поверх майонезного шару викладаємо крабові палички, злегка змащуємо їх;
  • потім додаємо яблучко, знову змащуємо;
  • завершуємо салатик жовтковим шаром, який змащувати не потрібно.

Робимо святковий салат мімоза з крабовими паличками і яблуком

Такий салат мімоза без моркви краще прибрати в холодильник на ніч. Але якщо ви готуєте його днем, то дайте закусці настоятися в холодильнику хоча б дві години.