Сьогодні ми розповімо, як приготувати надзвичайно смачний топпинг до будь-яких борошняних виробів. Особливо смачні млинці з апельсиновим соусом, приготувати які насправді дуже просто, а результат буде вражаючим! Нічого не варто здивувати і порадувати домашніх або гостей, запросивши їх на чаювання з таким незвичайним десертом.
Великим плюсом саморобного апельсинового соусу є те, що він не густіє при охолодженні, на відміну, наприклад, від шоколадного, який потрібно подавати обов’язково гарячим. Сонячно яскравий соус зберігає консистенцію при будь-якій температурі!
Апельсиновий соус до млинців з яйцями
Щоб розпочати роботу з рецептом, для початку приготуємо апельсиновий домашній соус найпростішим способом з мінімумом інгредієнтів.
Як зробити апельсиновий соус для млинців
- Моєму 2 апельсина, обшпарюємо окропом, щоб зняти воскову плівку і витираємо насухо рушником.
- Даємо вологи остаточно випаруватися на повітрі, потім 1 апельсин натираємо на дрібній тертці для отримання цедри. Зчищають лише яскраву частину, не дотують до білих сполучних плівок.
- З’єднуємо її з 100 г цукру.
- З іншого апельсина вичавлюємо тільки сік будь-яким зручним способом.
Якщо немає соковижималки, зробимо це за допомогою ложки: розрізаємо цитрус на половинки і ставимо столову ложку всередину однієї. Тримаємо над склянкою і, повертаючи ложку, вичавлюємо сік.
Те ж робимо і з іншою половиною, і з тим апельсином, з якого вже зняли цедру. - Додаємо яйця, перемішуємо або збиваємо міксером на низькій швидкості, щоб не було надто багато піни, але крупинки цукру розчинилися.
- Тепер даємо апельсиновому соусу відпочити, щоб цедра дала аромат.
- Через 15-20 хвилин майже готовий соус проціджуємо і додаємо 40 г вершкового масла. Ставимо посуд на вогонь і варимо, безперервно помішуючи до загустіння.
Не варто переживати з приводу яєць: вони не згорнуться, а лише зроблять консистенцію гладкою.
Готового соусу даємо повністю охолонути при кімнатній температурі. Подаємо з гарячими млинцями.
Солодкий соус на апельсинах з крохмалем
Цей спосіб згустити суміш дуже хороший для тих, хто хоче зробити топінг без яєць.
Інгредієнти для соусу
- Апельсин – 2 шт .;
- Крохмаль (кукурудзяний або картопляний) – 1 ч.л .;
- Цукор – 2 ст.л .;
- Масло вершкове – 30 г;
- Коньяк (за бажанням) – 50 мл.
Приготування апельсинового соусу для млинців
Для початку приготуємо карамель:
- в глибокій сковороді з антипригарним покриттям розтоплюємо масло і, як тільки воно розійдеться, всипаємо цукор,
- добре перемішуємо і прогріваємо на зовсім маленькому вогні.
- Тим часом ретельно миємо обидва апельсина витираємо і трьом на дрібній тертці, знімаючи цедру. З м’якоті видавлюємо сік.
- Цедру викладаємо в карамель і заважаємо.
- В іншому посуді з’єднуємо коньяк з апельсиновим соком, підсипає крохмаль, інтенсивно перемішуємо і виливаємо до карамелі на сковороду.
- Безперервно помішуючи, Томім соус до загусання, близько 4-5 хвилин.
Потім, за бажанням, млинчики, скорочення рулетами можна покласти прямо в нього і трохи потримати, і при подачі полити залишками соусу.
Можна остудити апельсиновий соус і подати разом з млинцями окремо.
Апельсиновий соус до млинців з медом
- Ретельно моєму один апельсин і трьом його з усіх боків на дрібній тертці, зчищаючи цедру.
- З м’якоті апельсина віджимають сік.
- Все змішуємо і заливаємо 250 мл води. Доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні 5 хвилин.
- Тим часом видавлюємо з лимона 1 ст.л. соку і вливаємо її в апельсиновий відвар. Туди ж додаємо 1-2 ст.л. меду, при бажанні можна додати трохи цукру і охолоджуємо.
- Коли суміш буде кімнатної температури, проціджуємо її і в ½ склянки відвару розводимо 1 ст.лю крохмалю.
- З’єднуємо обидві частини і ставимо на вогонь. Варимо до загустіння, приблизно 4-5 хвилин.
Готовий апельсиновий соус охолоджуємо і подаємо з млинцями.
Млинці з апельсиновим соусом
Складові
- Борошно пшеничне – 300 г + –
- Вершки 10% – 500 мл + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Цукор – 4 ст.л. + –
- Сіль – щіпка + –
- Сода – 1/2 ч.л. + –
- Кориця і ванілін – на кінчику ножа обидва інгредієнти + –
Приготування панкейк до апельсинового соусу
Але яким би ароматним і красивим не вдався топінг, без млинців чаювання вийде не таким смачним, погодьтеся!
По любому з відомих рецептів вони будуть чудово поєднуватися з апельсиновим соусом, але якщо приготувати їх американську різновид, блюдо стане ще апетитний.
- Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо спочатку жовтки з цукром, содою і спеціями, потім втручаємося борошно і вершки. Все доводимо до однорідної консистенції і відставляємо.
- Білки збиваємо з дрібкою солі до стійких білих піків, на це піде якийсь час, хвилини 2-3.
- Втручаємося білкову піну дерев’яною лопаткою або ложкою в тісто. Збивати міксером вже ні в якому разі не можна, щоб не розбити структуру – саме вона дасть чудову пишність при випіканні.
- На маленьку сковороду наливу трохи рослинного масла, чекаємо, коли воно добре розігріється, і тонко виливаємо порцію тесту, розподіляючи рівномірно. Зарум’янюється спочатку з одного боку, потім з іншого.
Готові млинці складаємо стопкою і подаємо гарячими з апельсиновим соусом.
Прикрашаємо ягодами, цедрою або посипаємо корицею. Смачного!
Тепер ви знаєте, як зробити млинці з апельсиновим соусом, щоб десерт або полуденок вийшов – пальчики оближеш! Домочадці будуть просити добавки, а гості питати рецепт, адже блюдо саме по собі досить незвичайне і цікаве.
Пробуйте, експериментуйте і угощайтесь!