Як посмажити минтай в клярі на сковороді

kak-pozharit-mintaj-v-klyare-na-skovorode
Рибні делікатеси – затребувані гості як на святковому столі, так і в повсякденних трапезах, і готувати їх можна найрізноманітнішими способами. Любителі риби повинні обов’язково знати, як посмажити минтай в клярі на сковороді, адже це дуже смачне блюдо підкорить ваше серце назавжди! Також, таке частування принесе чимало користі для організму, блюдо низькокалорійне і вживати його можна навіть на самий пізню вечерю.

Як вибрати минтай

Щоб приготувати гідне блюдо і не витратити гроші в порожню, потрібно знати як вибрати якісну рибу.

kak-pozharit-mintaj-v-klyare-na-skovorode1

  • Купити минтай можна тільки в замороженому вигляді, але це не означає, що визначити його свіжість і якість складно. В першу чергу потрібно звертати увагу на країну виробника. Два основних постачальника минтая на вітчизняний ринок – Китай і Росія. Перевагу краще віддавати російського продукту, так як він менш оброблений і завжди потрапляє на прилавки свіжим.
  • Вибираючи минтай потрібно звертати увагу на колір тушки або філе. Минтай – біла риба і, відповідно, колір теж повинен бути світлим. Якщо філе трохи рожевого відтінку, значить риба розморожувати декілька раз. Також на тушках не повинно бути чорних або жовтих плям.
  • Запах свіжої риби – нейтральний, трохи може віддавати солодким морським ароматом. Якщо ж минтай має різкий запах або віддає взагалі сторонніми хапахамі, значить технологія заморозки риби неправильна. Такий продукт може завдати чималої шкоди вашому організму.
  • Якщо ви купуєте, минтай на вагу, вибирайте тушки, які найменше покриті льодом. По-перше, така риба свіжіша, а, по-друге, ви витратите менше грошей на лід.
  • Купуючи рибу у вакуумній упаковці, звертайте увагу на склад продукту. До складу якісного продукту входить риба і вода, для збереження соковитості минтая. Якщо на упаковці більше складових – відмовтеся від сумнівної покупки.

Рецепт минтая в овочевому клярі

Складові

  • Минтай – 1 кг (2-3 штуки) + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 4-5 ст.л. + Для панірування + –
  • Паприка – 1 ч.л. + –
  • Вода мінеральна газована – 100 мл + –
  • Лимонний сік – 2 ст.л. + –
  • Морква – 1-2 шт. + –
  • Сушена зелень – 2 ст.л. + –
  • Сіль, перець – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​70 мл + –

Як посмажити минтай в овочевому клярі

  1. Тушки минтая повністю розморозити (природним шляхом) і добре вимийте. Обробити рибу на філе: відріжте хвіст, плавники, розділіть по хребту кожну рибину і акуратно приберіть все кістки.
  2. Поріжте готове філе на невеликі шматочки, помістіть в миску і приправте сіллю, перцем і лимонним соком. Промаринується рибу протягом 10 хвилин.
  3. Приготуйте кляр: морква очистіть, і натріть на дрібній тертці. В окремій мисці з’єднайте борошно, паприку і зелень. Розведіть сухі компоненти мінеральною водою і розмішайте за допомогою віночка, щоб не було грудочок. Додайте в суміш натерту моркву і добре розмішайте.
  4. Добре розігрійте сковорідку з рослинним маслом. Промариновані шматочки минтая спочатку обваляйте в пшеничному борошні, а потім обмокніте в кляр.
  5. Смажте рибу на середньому вогні протягом 5 хвилин з кожного боку.

Подавати минтай в клярі можна як гарячим, так і холодним. Блюдо перед подачею прикрасьте зеленню. Також можна запропонувати до риби соус зі сметани або майонезу.

Як смажити минтай в клярі, відеорецепт

Варіанти приготування клярі для минтая

Якщо ви хочете швидко приготувати закуску з минтая, зробіть повітряний кляр з яєць і майонезу.

  • У рівних частинах змішайте курячі яйця і майонез, добре перемішайте віночком. Додайте трохи борошна, щоб кляр був як густа сметана. Потім шматочки риби занурюйте в суміш і обсмажуйте на олії до золотистої скоринки.

kak-pozharit-mintaj-v-klyare-na-skovorode3

  • Оригінальний кляр можна зробити з додаванням соєвого соусу, він вдало підкреслить смакові якості минтая. У глибокій мисці з’єднайте яйця і соєвий соус (на 1 яйце – 1 ч.л. соусу). Потім всипте пшеничне борошно і розмішайте кляр до однорідного стану. В такому клярі можна смажити будь-яку морську рибу.
  • Також можна посмажити минтай (і філе і шматочки) просто вмочивши в борошно, а потім в яйце. Обсмажте рибу на рослинній олії, викладіть на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Зверху на кожен шматочок викладіть по колечку помідора, і трохи змастіть сметаною. Оригінальна і швидка закуска до будь-якого застілля готова!

Як посмажити минтай в клярі на сковороді вирішувати вам, але кожен запропонований нами варіант безсумнівно принесе вам масу позитивних емоцій.