Літо – це той щедрий сезон року, який приносить нам велику кількість свіжих овочів, а це значить, що прихильники дієти і здорового харчування зможуть урізноманітнити свій раціон.
Поповнити низькокалорійне меню новими блюдами допоможе жоден покроковий рецепт, а цілих чотири, і присвячені вони приготування страви під назвою «Кабачки, смажені з часником». Це смачне частування можна наминати за обидві щоки, хоч все літо, не боячись, при цьому, поправитися, адже калорійність плодів – всього 27 ккал на 100 грам продукту.
Збираючись приготувати смажені кабачки або баклажани з часником, варто правильно підійти до вибору інгредієнтів.
Кращим вибором стануть невеликі плоди, які досягли не більше 20 см в довжину. М’якоть у таких гарбузових «родичів» буде ніжною і м’якою, а насіння – дрібними.
Що стосується баклажанів, то у більшості господинь склалася помилкова думка на його рахунок. Багато хто вважає так: якщо цей овоч не бовкнути перед приготуванням, то страва буде гірчити.
Насправді, відмочування лише псує смак і структуру цих «фіолетових красенів», тому підсмажити баклажан можна без зайвих кулінарних проблем. З упевненістю можна сказати, що будь-який рецепт смажених кабачків з часником ідеально підходить і для баклажана.
Смажені кабачки з оцтом і часником
Складові
- Кабачки (невеликі) – 4 шт. + –
- Оцет столовий 9% – 2 ст.л. + –
- Кропова зелень – 7 гілочок + –
- Часник – 3-5 зубків + –
- Вода – 60 мл + –
- Рослинна олія – 30 г + на жарку + –
- Сіль – за смаком + –
Як посмажити кабачки з часником в оцтовому маринаді
Щоб отримати шикарну холодну закуску, не потрібно вигадувати «гастрономічного монстра», адже з смажених кабачків виходить смачне частування, яке «летить зі столу» в одну мить, ну настільки воно апетитне.
Однак перед тим, як обсмажити кабачки, слід приготувати оцтову заправку з часником, щоб за час смаження маринад настоявся.
- Робимо маринад: укропную зелень споліскуємо під струменем води, струшуємо акуратно, після чого нарізаємо дрібно і з’єднуємо з подрібненим під пресом часником. Запашну суміш заправляємо оцтом і олією, солимо, перемішуємо і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
- Тепер займемося кабачками. Плоди споліскуємо, відрізаємо плодоніжки і задню частину, а далі нарізаємо кабачок кружальцями, товщиною 2 см, і натираємо невеликою кількістю солі.
- У розігріту сковороду вливаємо олію і чекаємо, поки воно нагріється. Як тільки масло досягне оптимальної температури – викладаємо в ємність кабачкові гуртки.
- Обсмажуємо овочі з однієї й іншої сторони до рум’яної пінки і виймаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишки масла.
5. Тепер кабачки викладаємо в чашу з маринадом, добре перемішуємо і подаємо до столу.
Читайте ще схожі записи:
Смачно потушеyний кабачок на сковорідці
Кабачки, смажені з часником в мультиварці
Найчастіше, мультиварка стає в прямому сенсі незамінною помічницею на кухні, адже готувати в ній легко, а страви завжди виходять смачними.
Однак, при цьому, потрібно вміти правильно користуватися програмами апарату, щоб частування, в нашому випадку це смачні кабачки з часником і сметаною, не перетворилися в неапетитну субстанцію. Про те, як правильно приготувати кабачкову закуску – розповість наш рецепт.
Складові
- Цукіні – 1 кг;
- Яйця курячі категорії «О» – 3 шт .;
- Борошно високосортна пшеничне – 0,3 кг;
- Часник – 1 головка;
- Зелень кропу – 1 пучок;
- Пір’я зеленої цибулі – 1 пучок;
- Сметана 15% – 160 г;
- Сіль за смаком.
Приготування смажених кабачків з часником і сметаною в мультиварці
- Оскільки цукіні мають тонку шкірку, то зрізати її ми не будемо, а просто промиємо маленькі кабачки під проточною водою і видалимо з них плодоніжки. Після цього нарізаємо плоди тонкими кружальцями, товщиною 7 мм.
Якщо ж замість цукіні використовується вже досить великі кабачки, то їх слід зчистити від шкірки і, при необхідності, видалити з плодів великі насіння. В такому випадку, смажити будемо вже не гуртки, а кільця.
- Тепер приготуємо кляр. Яйця вбиваємо в глибоку ємність і, підсолити їх на смак, збиваємо вінчиком, поступово вводячи борошно. В результаті у нас повинно вийти тісто, по консистенції нагадує густу сметану.
- Мультиварку виставляємо в режимі «Випічка» або «Жарка» і наливаємо трохи олії в чашу.
- Нарізані кабачки злегка присаливаем, не забуваючи, що кляр ми також посолити. Після чого обмакиваем овочі в тісто і викладаємо їх в розігріте масло.
- Смажити цукіні слід хвилин 10 з одного боку, до утворення апетитною пінки, після чого перевертаємо гуртки (кільця) на іншу сторону і під закритою кришкою підсмажуємо їх на зворотному боці також 10 хвилин.
- Поряд з цим готуємо соус. Зелень кропу і цибулі дрібно рубаємо, часник разом з сіллю перетираємо товкачем (товкачем) до стану кашки (або пропускаємо через прес), після чого всі компоненти (залишаємо трохи кропу для прикраси) змішуємо зі сметаною.
- Підсмажені в клярі кабачки виймаємо і розкладаємо на порційних тарілках або великому блюді, змащуємо часниковим соусом і посипаємо дрібно рубаним кропом.
Кабачки з часником і сиром
Як смажити кабачки на сковороді – знає кожна господиня. Однак урізноманітнити це класичне літнє блюдо вміє не всякий кухар. Але ж при правильно складеному рецепті з традиційної закуски можна своїми руками зробити справжнє гурманське насолоду – таке, як кабачки з сиром, часником і майонезом.
Складові
- Молоді кабачки – 2 шт .;
- Молоко – 225 мл;
- Яйця курячі 1 категорії – 2 шт .;
- Борошно високосортна пшеничне – 5 ст.л .;
- «Російський» сир – 0,25 кг;
- Часникові часточки – 3 шт .;
- Майонез – 120 г;
- Олія соняшникова – ¼ ст .;
- Зелень кропу – ½ пучка;
- Сіль за смаком.
Рецепт кабачків, смажених з часником і сиром
Готуємо кляр для кабачків
У глибоку ємність вбиваємо яйця, наливаємо молоко, всипаємо борошно і сіль, після чого, за допомогою міксера або блендера, збиваємо всі компоненти до однорідної маси.
Робимо заправку для смажених кабачків
Сир перетираємо на терці з дрібною насадкою, часник пропускаємо через чеснокодавку, потім все компоненти перемішуємо разом з майонезом.
Смажимо кабачки на сковороді
Нарізані кружальцями (товщина кожного – 1 см) овочі маку в кляр і смажимо до готовності на сковороді в розпеченому маслі. Кляр трохи набубнявіє, і це додасть кабачкам особливу оригінальність.
Готові рум’яні кабачки в тесті викладаємо на блюдо. Зверху на кожен шматочок намазуємо сирну масу і прикрашаємо її дрібно нарізаним кропом.
Страву можна подавати. Але якщо хочете надати кабачкової закусці ще більшу пікантність, тоді надішліть кабачки з сиром в духову шафу на 10 хвилин (180оС), щоб сир розплавився.
Молоді кабачки з майонезом і часником
Звідки взялася назва цієї оригінальної закуски невідомо, але саме «Тещин язик» з смажених кабачків (або баклажанів) з помідором, часником і майонезом є досить популярним частуванням на будь-яких домашніх застіллях.
Рецепт цього частування банальна і проста, що анітрохи не применшує його гастрономічних та естетичних якостей. Тут головне – вміти правильно і смачно посмажити овочі, щоб вони не підгоріли, але і не залишилися сирими. Як домогтися тієї самої «золотої середини» – ми і розповімо.
Складові
- Дрібні кабачки (цукіні) – 3 шт .;
- Томати великі – 3 шт .;
- Пшенична високосортна борошно – 100 г;
- Майонез – 80 г;
- Часник – 2-3 зубки;
- Чорний перець порошком – ¼ ч.л .;
- Сіль кухонна – за смаком;
- Кропова зелень – ½ пучка;
- Кучерява петрушка – 4 гілочки;
- Листя салату – 5 шт .;
- Оливки чорні та зелені – ½ банки.
Як приготувати кабачки з часником під майонезом
- Знімати шкірку з кабачків в даному випадку потрібно обов’язково, щоб вони згодом краще згорталися. Після цього нарізаємо їх по довжині тонкими смужками (товщиною 5-7 мм і довжиною 15-20 см).
- Потім нарізані кабачки присипаємо трохи сіллю, обвалюють у борошні, перемішаної з перцем, і обсмажуємо в гарячому маслі на сковорідці до рум’яності з обох сторін, виставивши середній вогонь. Кабачки в підсумку повинні стати дуже м’якими.
Готові цукіні викладаємо на паперову або тканинну серветку, щоб позбутися від надлишків жиру.
- Тим часом, готуємо помідори. Плоди моєму, обсушуємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками.
- Для приготування соусу змішуємо в чаші подрібнений часник з майонезом і дрібно рубаним кропом.
- Формуємо закуску. Остигнули кабачкові пластинки обмазуємо зверху шаром майонезній маси, з краю викладаємо часточку томата і звертаємо все в рулет.
- На тарілку вистилає листя салату, поверх яких по колу викладаємо рулети «Тещин язик», зверху прикрашаємо їх розрізаними навпіл оливами та маслинами, а потім укладаємо гілочки кучерявої петрушки.
Смажені кабачки і баклажани з часником, різними соусами і добавками є відмінним варіантом закуски, але варто пам’ятати, що не всім гостям до вподоби часник, тому для масштабного застілля краще готувати частування з мінімальною кількістю цього овоча.