Болгарський перець має природну яскраве забарвлення: жовту, помаранчеву, червону і зелену, що дозволяє йому зробити звичайне блюдо святковим.
Він є інгредієнтом супів, рагу, салатів, його фарширують, заготовляють на зиму, при цьому не мало важливо знати, як без зайвої мороки очистити солодкий перець. Щоб процес його підготовки не був стомлюючим, ми розповімо вам, як швидко вивіреними і точними рухами позбутися від насіння і плодоніжки.
У це складно повірити, але спочатку з приходом в наші широти з Південної Америки болгарський перець вирощувався як декоративну рослину.
Зараз же його можна зустріти на будь-якому дачній ділянці, адже солодкий перець чудово адаптувався і до нашого помірного клімату.
Корисні властивості болгарського перцю
- Цей овоч не дарма вважається в народі овочем краси, роблячи позитивний вплив на стан нашого організму. Адже він багатий корисними вітамінами і мікроелементами.
- Солодкий перець є відмінним дієтичним продуктом, так як вміст цукру в ньому становить всього 5%.
- Перець є рекордсменом за вмістом вітаміну С, в цьому він обганяє навіть лимон і чорну смородину. У великій кількості в болгарському червоному перці міститься бета-каротин, благотворно впливає на стан волосся і нігтів, що поліпшує зір і стимулюючий мозкову активність.
Залежно від того, для яких цілей нам потрібно почистити перець від плодоніжки і насіння, використовуються і різні способи очищення. Я покажу вам у всіх подробицях три найпоширеніші варіанти, зафіксувавши кожен свій крок на фото.
Для тих, хто любить один раз побачити своїми очима, ми пропонуємо подивитися всі способи очищення солодкого перцю від насіння в нашому відео.
Як чистити болгарський перець – 3 способи, відео від шеф кухаря
Способи очищення болгарського перцю від насіння
Кухонні важливі дрібниці
Дмитро ВашарінСтатьі автора
Складові
- Болгарський перець – + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Для очищення нам знадобляться три попередньо вимитих і витертих насухо болгарські перці, гострий ніж і впевнені рухи рук.
Якщо солодкий перець необхідно підготувати до фарширування, то після очищення він повинен залишитися цілим, придатним для наповнення будь-якої начинкою. Для цього я акуратно зрізаю верхню частину перцю прямо під лінією вигину так, щоб всі грані овоча потрапили під ніж.
Роблю це для того, щоб отримати кришечку, якій можна буде накрити нафарширований перець.
Дістаємо руками серцевину з болгарського перцю. Для цих цілей можна так само використовувати ложку або маленький ніж. Слід постаратися зробити все акуратно, щоб насіння не розсипалися по всьому столу і не залишилися всередині.
Якщо все-таки не вдається витягти все насіння, то можна промити перець під проточною водою, щоб дістати залишки насіння.
Не забуваємо підчистити нашу так звану кришечку від насіння і білих волокон. Тепер солодкий перець готовий для подальшого наповнення начинкою.
Наступні два способи очищення перцю допоможуть нам отримати розрізані заготовки, які можна використовувати в подальшому для приготування гарячих страв, холодних закусок або просто заморозити.
Кладемо перець боком на обробну дошку і, притримуючи вільною рукою овоч, відрізаємо його верхню частину із плодоніжкою.
Розгортаємо перчик і теж саме робимо з його нижньою частиною.
Ми залишаємо перець лежати на бічній частині. Вільною рукою притримуємо овоч і робимо ножем суцільний розріз м’якоті.
Розрізавши стінку перцю далі ведемо ніж уздовж неї паралельно обробній дошці. При цьому зрізаємо білі волокна і серцевину разом з насінням.
Таким чином ми повністю очистили солодкий овоч і зберегли всю його їстівну частину. Далі можна використовувати нашу заготовку для подальшої нарізки соломкою, кубиками або просто скибочками.
І, нарешті, один з найбільш універсальних і простих способів очищення болгарського перцю від насіння. Він підходить в тому випадку, коли нам не важлива цілісність овоча.
Можна покласти перець боком на обробну дошку, можна притримувати його за плодоніжки і просто зрізати м’якоть ножем невеликими частинами, не зачіпаючи серцевину.
В результаті я отримав частини перцю без білих волокон і плодоніжки з насінням.
Так як нам не важлива в даному випадку форма нарізаного перцю, я так само зрізаю залишилася м’якоть біля плодоніжки.