Як красиво порізати картопля хвилею

Вже давно не секрет, що гарний зовнішній вигляд готового блюда відіграє важливу роль у піднятті апетиту і бажанні продегустувати його першим.

Сьогодні в нашому майстер-класі я розповім вам, як нарізати картоплю хвилею, щоб урізноманітнити звичне страва, зробити його привабливим і апетитним. Цей спосіб нарізки прекрасно підійде не тільки для картоплі, порізані хвилею огірки або моркву прекрасно освіжать образ улюбленого салату або рагу.

Картопля є нашим другим хлібом і абсолютно універсальним овочем. Подають його як в холодному, так і в гарячому вигляді, жодне святкове застілля не обходиться без гарніру – вареної картопельки, присипаної свіжим кропом. Картопля смажать, запікають, гасять, фарширують, і як би його не приготовили, блюдо з картоплі завжди буде смачним і ситним.

Це овоч настільки популярний, що йому присвячені вірші, пісні, поеми, оповідання та повісті. Сам Бах прославляв картопля в своїй музиці. На честь картопляного улюбленця навіть встановлюють пам’ятники. Споглядати ви їх можете і в столиці Білорусії – Мінську, і в польському містечку Бесекеж, і в Росії, а в Українському місті Коростені навіть можна знайти пам’ятник картопляним драниками.

Завдяки унікальній сумісності з іншими продуктами і різноманітності способів термічної обробки з картоплі можна приготувати більше двох тисяч перших, других страв і навіть десертів.

Поради з приготування картоплі

Як би далеко не йшли коріння виникнення картоплі, є незмінний набір кулінарних тонкощів, які потрібно знати, щоб страви з цього коренеплоду виходили смачними і корисними:

  • Якщо приготувати картоплю в мундирі, це дозволить зберегти більшу поживну цінність. Перед подачею шкірку краще зчистити – є її не рекомендується: корисних речовин в ній небагато, зате токсини і пестициди, якщо їм було звідки взятися, переживуть і миття, і термообробку.
  • При варінні картопля кладіть у вже закіпевшую і підсолену воду.
  • Позеленілі і пророслі бульби картоплі містять шкідливу речовину солонін, тому їх треба ретельно очистити перед подальшим використанням.
  • У салат краще використовувати сорти картоплі з тонкою шкіркою і рідкої м’якоттю. У ньому всього близько 16% крохмалю, і при варінні бульби зберігають цілісність тканини.
  • Щоб зменшити час запікання картоплі, вставте в нього дерев’яну шпажку або відваріть його в солоній воді протягом 10 хвилин перед закладкою в розігріту духовку.

Способи нарізання картоплі

Варіантів нарізки картоплі майже стільки ж, скільки і кількості страв з нього. Серед найбільш поширених виділяють прості способи нарізки (кубики, соломка, брусочки, дольки, кружечки), і складні (барила, стружки, спіралі, часничком, кульки). Але час не стоїть на місці, з кожним роком з’являються нові пристосування, що дозволяють не тільки спростити і прискорити процес нарізування овочів, але зробити їх більш привабливими і апетитними на вигляд.

Сьогоднішній майстер-клас присвячений нарізування картоплі хвилею. Наше відео та фото з докладним описом – вам на допомогу.

Не відкладайте на потім те, що можна приготувати сьогодні. Використовуйте отримані навички в наших рецептах:

  • Як смажити картоплю фрі на сковорідці
  • Запіканка з курки з картоплею

Ще таку красиво нарізану картоплю можна використовувати для приготування картоплі по-французьки …

Як нарізати картоплю хвилею будинку

Кухонні важливі дрібниці

Дмитро ВашарінСтатьі автора

kak-krasivo-porezat-kartofel-volnoj.5
kak-krasivo-porezat-kartofel-volnoj.5

Складові

  • Картопля – + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Щоб отримати красиво порізану спіраллю картоплю, нам знадобиться ось таке пристосування – широкий фігурний ніж з пластиковою рукояткою для декоративної нарізки овочів. Він прекрасно впорається не тільки з картоплею, але з такими твердими овочами, як морква, буряк, огірок, ріпа і іншими.

Купити такий фігурний ніж можна в будь-якому супермаркеті, при покупці обов’язково звертайте увагу на висоту ріжучого полотна і частоту хвиль самого леза.


  • Беремо очищений, гарненько вимитий картоплю і починаємо нарізати його на скибочки, притримуючи коренеплід вільною рукою.

    Не забуваємо про безпеку рук – підгинаємо кінчики пальців асистуючої руки, щоб уникнути випадкових порізів.


  • Щоб порізати картопля хвилями за допомогою спеціального ножа, вам лише потрібно контролювати товщину відрізуваних скибочок. Чим товще буде зроблена нарізка коренеплоду, тим більше часу піде на те, щоб довести до готовності ваше блюдо.


  • Використання цього ножа значно скорочує процес нарізки овочів або фруктів, звичайно, маючи хоча б не великий кулінарний досвід. Але кому не захочеться спробувати щось нове і урізноманітнити вигляд смаженої у фритюрі, запеченої або тушкованої картопельки апетитними хвилями !?


  • Таке ось на перший погляд абсолютно примітивне пристосування здатне зробити самі звичайні страви привабливими.

    Спробуйте нарізати хвилями фрукти для фондю, в захваті будуть не тільки діти. А вже як перетворитися овочева тарілка до святкового столу, якщо порізати огірочки диво-ножем.