Тонка довга прозора локшина вже нікого не дивує своїм космічним виглядом, адже з китайською кухнею все ми вже давно «на ти». Свіжі, традиційні азіатські пікантні салати можна купити практично в будь-якому супермаркеті, але все ж краще готувати фунчозу з куркою і овочами в домашніх умовах. Тут ти точно будеш впевнений і в якості продуктів, і в дотриманні санітарних норм, та й своїми руками зробити для сім’ї щось смачненьке все одно приємніше!
Калорійність фунчози з овочами і куркою
- Фунчоза в сухому вигляді дуже легка, і концентрація калорій неготового продукту досягає рівня 320 ккал на 100 г.
- Відварна ж локшина енергоємність значно зменшує, так що стограмова порція таких «макарошек» не перевищить і 87 ккал.
- Що стосовно курки, то для готування азіатських страв зазвичай використовується куряча грудка, де найбільше м’яса і менше калорій: всього 100 ккал на 100 г в сирої грудях.
- Найбільш «важкі» компоненти страв з фунчозой, куркою і овочами – це масло рослинне (900 ккал), якщо продукти необхідно обсмажувати, і кунжут, енергоємність якого становить 565 ккал. Однак цих інгредієнтів у складі салатів і теплих страв мінімальна кількість.
- В результаті всіх підрахунків можна зробити втішний висновок, що салат зі свіжих овочів з курячим філе і кришталевої локшиною не перевищить 115 ккал на стограмову порцію, а обсмажена локшина з овочевою пасеруванням і підсмаженим курячим м’ясом – 180 ккал.
Фунчоза з куркою і овочами в пікантному соусі
Складові
- Локшина кришталева – 0,2 кг;
- Перець болгарський червоний – 2 шт .;
- Філе курячої грудки – 0,45 кг;
- Морквина середня – 150 г;
- Свіжі короткі огірки – 3 шт .;
- Чилі мелений – ¼ ч.л .;
- Чорний перець мелкомолотий – ½ ч.л .;
- Соус соєвий класичний – 1 стопка;
- Масло оливи – 1 стопка;
- Часникові часточки – 25 м
Як готувати вдома фунчозу з куркою і овочами
У цьому рецепті готової курки повинно бути 300 г, а оскільки при варінні м’ясо уварюється приблизно на 30-35%, то в номіналі потрібно брати 450 г філе грудки, і саме стільки в середньому важить грудна частина однієї курки.
Готуємо куряче м’ясо
- Отже, грудку кладемо в каструлю, заливаємо водою, всипаємо в ємність половину великий ложки солі (приблизно 10-15 г) і відварюємо її 40-50 хвилин.
- Після цього м’ясо охолоджуємо, не виймаючи з відвару. А вже після охолодження відокремлюємо філе від кісток і нарізаємо тонкими брусочками.
подрібнюємо овочі
- Морквину перетираємо довгими Соломіна на роко-тертці.
- Свіжі огірки нарізаємо пластами по всій довжині, а потім тонкими соломинками поперек.
- Перці також шаткуємо тонкою соломкою і перемішуємо всі овочі в загальній глибокої і об’ємної мисці, куди також всипаємо курку.
готуємо фунчозу
- Заварюємо окропом локшину, наполягаємо під кришкою 5 хвилин і відкидаємо на сито.
- Як тільки вода стече, перекладаємо фунчозу в миску до решти інгредієнтів.
Готуємо соус і заправляємо салат
Перетираємо часник товкачиком до стану кашки і змішуємо з перцем чорним і чилі, маслом соняшнику без запаху і соєвим соусом.
Салат заливаємо заправкою, гарненько все змішуємо і, упакувавши миску вакуумної плівкою, ставимо її в холодильну камеру на пару годинок, щоб салат просочився.
Смажена фунчоза з куркою і овочами
Складові
- Локшина бобова «фунчоза» – ½ пачки;
- Масло соняшнику рафінована – 1 стопка;
- М’ясо з курячої грудки – 0,2 кг;
- Морквина невелика – 1 шт .;
- Зелена цибуля – 1 пучок .;
- Імбирний корінь свіжий – 7 г;
- Червоний солодкий перець – 1 плід;
- Білий ріпчаста цибуля – ¼ головки;
- Кроповий свіжий пучок – ¼ частина;
- Кунжутне насіння – 30 г;
- Устричний соус – 1-1 / 2 ст.л .;
- Часник сушений гранульований – 1-2 ч.л .;
- Соєвий соус – 3½ ст.л .;
- Перцева суміш – ½ ч.л.
Як приготувати фунчозу з куркою і овочами
- Фунчоза в сухому вигляді дуже міцна і практично не піддається різанню без попереднього відмочування, тому хвилин на 5 «макарошки» потрібно залити теплою водою. Після цього локшину відкидаємо на друшляк, а потім розрізаємо на 2-3 частини.
- Часник, імбирний корінь, цибуля білий і зелений, а також кріп кришимо ножем дрібненько.
- Куряче філе ріжемо на тонкі брусочки і заправляємо 1 ложкою соєвого соусу.
- Солодкий болгарський перець і очищену морковіни подрібнюємо тонкою соломкою. Для подрібнення морквини можна взяти корейську тертку, перчик ж доведеться різати своїми руками.
- Вок ставимо на плиту і включаємо нагрів конфорки на максимум. Вливаємо в розігрівшись традиційну азіатську сковорідку масло і, як тільки воно закипить, відправляємо в нього цибулю і курку. Смажимо компоненти, помішуючи, хвилин 7 до утворення рум’яної скоринки.
- Коли курка досягне потрібного кольору, відправляємо до неї морквяну і перцеву соломку, напівготову локшину, соєвий і устричний соус, перець, імбир, сушений часник і цілий стручок гострого перцю. Тепер готувати всі інгредієнти разом потрібно хвилин 10.
- Через 10 хвилин, засипаємо в блюдо всю зелень і кунжут, обсмажуємо ще хвилини 2 всі разом і вимикаємо.
Подавати це блюдо слід в гарячому вигляді. А додати оригінальності подачі можна за допомогою найтоншої тунцевим стружки, якщо посипати її поверх кожної порції.
Фунчоза з куркою і овочами в мультиварці
Складові
- Печериці – 200 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Куряче м’ясо – 500 г + –
- Морква – 1 шт. + –
- Фунчоза – 1 упаковка + –
- Соєвий соус – 3 ст.л. + –
- Оливкова олія – 30 мл + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Червоний гіркий перець – 0,5 стручка + –
- Часник – 3 шт. + –
- Насіння кунжуту – 3 ст.л. + –
Як зробити фунчозу з куркою і овочами своїми руками
- Лук, моркву і гриби кришимо тонкими соломинками, а курку – тонкими смужками.
- Чилі перець і часник нарізаємо дуже дрібно.
- Ставимо на функцію «Жарка» або «Випічка» мультиварку і вливаємо в чашу масло. Як тільки масло прогріється майже до кипіння, відправляємо в нього курячу нарізку, смажимо її хвилин 5-7, а потім всипаємо гриби, цибулю і моркву.
- Готуємо овочі в куркою тепер хвилин 10-15, періодично помішуючи.
- Тим часом ми заваримо фунчозу. Локшину кладемо в каструльку і заливаємо окропом так, щоб вона повністю була занурена в рідину. Під кришкою наполягаємо «макарони» 5 хвилин, і зливаємо через друшляк. Час готування локшини може бути іншим, адже все залежить від типу крохмалю і її товщини, тому обов’язково перед цим вивчіть інструкцію на упаковці.
- Тепер, коли овочі і курка практично готові, перекладаємо фунчозу в чашу мультиварки, всі інгредієнти перемішуємо, всипаємо до них часник, перець мелений і чилі, соєвий соус і кунжут.
- Переставляємо програму готування на «Гасіння», і під кришкою доводимо страву до готовності протягом 5 хвилин.
Фунчоза з куркою і овочами за наведеними в цій статті рецептами виходить ароматною, з підкреслено азіатським смаком і дуже легкої, так що це блюдо сміливо можете готувати навіть на вечерю!