Як готувати фунчозу з куркою і овочами

funchoza-s-kuricej-i-ovoshhami3
Тонка довга прозора локшина вже нікого не дивує своїм космічним виглядом, адже з китайською кухнею все ми вже давно «на ти». Свіжі, традиційні азіатські пікантні салати можна купити практично в будь-якому супермаркеті, але все ж краще готувати фунчозу з куркою і овочами в домашніх умовах. Тут ти точно будеш впевнений і в якості продуктів, і в дотриманні санітарних норм, та й своїми руками зробити для сім’ї щось смачненьке все одно приємніше!

Калорійність фунчози з овочами і куркою

  • Фунчоза в сухому вигляді дуже легка, і концентрація калорій неготового продукту досягає рівня 320 ккал на 100 г.
  • Відварна ж локшина енергоємність значно зменшує, так що стограмова порція таких «макарошек» не перевищить і 87 ккал.
  • Що стосовно курки, то для готування азіатських страв зазвичай використовується куряча грудка, де найбільше м’яса і менше калорій: всього 100 ккал на 100 г в сирої грудях.
  • Найбільш «важкі» компоненти страв з фунчозой, куркою і овочами – це масло рослинне (900 ккал), якщо продукти необхідно обсмажувати, і кунжут, енергоємність якого становить 565 ккал. Однак цих інгредієнтів у складі салатів і теплих страв мінімальна кількість.

Скільки калорій в фунчозу з курочкою і овочами

  • В результаті всіх підрахунків можна зробити втішний висновок, що салат зі свіжих овочів з курячим філе і кришталевої локшиною не перевищить 115 ккал на стограмову порцію, а обсмажена локшина з овочевою пасеруванням і підсмаженим курячим м’ясом – 180 ккал.

Фунчоза з куркою і овочами в пікантному соусі

Складові

  • Локшина кришталева – 0,2 кг;
  • Перець болгарський червоний – 2 шт .;
  • Філе курячої грудки – 0,45 кг;
  • Морквина середня – 150 г;
  • Свіжі короткі огірки – 3 шт .;
  • Чилі мелений – ¼ ч.л .;
  • Чорний перець мелкомолотий – ½ ч.л .;
  • Соус соєвий класичний – 1 стопка;
  • Масло оливи – 1 стопка;
  • Часникові часточки – 25 м

Як готувати вдома фунчозу з куркою і овочами

У цьому рецепті готової курки повинно бути 300 г, а оскільки при варінні м’ясо уварюється приблизно на 30-35%, то в номіналі потрібно брати 450 г філе грудки, і саме стільки в середньому важить грудна частина однієї курки.

Готуємо куряче м’ясо

  • Отже, грудку кладемо в каструлю, заливаємо водою, всипаємо в ємність половину великий ложки солі (приблизно 10-15 г) і відварюємо її 40-50 хвилин.
  • Після цього м’ясо охолоджуємо, не виймаючи з відвару. А вже після охолодження відокремлюємо філе від кісток і нарізаємо тонкими брусочками.

подрібнюємо овочі

  • Морквину перетираємо довгими Соломіна на роко-тертці.
  • Свіжі огірки нарізаємо пластами по всій довжині, а потім тонкими соломинками поперек.
  • Перці також шаткуємо тонкою соломкою і перемішуємо всі овочі в загальній глибокої і об’ємної мисці, куди також всипаємо курку.

готуємо фунчозу

  • Заварюємо окропом локшину, наполягаємо під кришкою 5 хвилин і відкидаємо на сито.
  • Як тільки вода стече, перекладаємо фунчозу в миску до решти інгредієнтів.

Китайська локшина в гострому соусі з курячим м'ясом і овочами

Готуємо соус і заправляємо салат

Перетираємо часник товкачиком до стану кашки і змішуємо з перцем чорним і чилі, маслом соняшнику без запаху і соєвим соусом.

Салат заливаємо заправкою, гарненько все змішуємо і, упакувавши миску вакуумної плівкою, ставимо її в холодильну камеру на пару годинок, щоб салат просочився.

Смажена фунчоза з куркою і овочами

Складові

  • Локшина бобова «фунчоза» – ½ пачки;
  • Масло соняшнику рафінована – 1 стопка;
  • М’ясо з курячої грудки – 0,2 кг;
  • Морквина невелика – 1 шт .;
  • Зелена цибуля – 1 пучок .;
  • Імбирний корінь свіжий – 7 г;
  • Червоний солодкий перець – 1 плід;
  • Білий ріпчаста цибуля – ¼ головки;
  • Кроповий свіжий пучок – ¼ частина;
  • Кунжутне насіння – 30 г;
  • Устричний соус – 1-1 / 2 ст.л .;
  • Часник сушений гранульований – 1-2 ч.л .;
  • Соєвий соус – 3½ ст.л .;
  • Перцева суміш – ½ ч.л.

Як приготувати фунчозу з куркою і овочами

  1. Фунчоза в сухому вигляді дуже міцна і практично не піддається різанню без попереднього відмочування, тому хвилин на 5 «макарошки» потрібно залити теплою водою. Після цього локшину відкидаємо на друшляк, а потім розрізаємо на 2-3 частини.
  2. Часник, імбирний корінь, цибуля білий і зелений, а також кріп кришимо ножем дрібненько.
  3. Куряче філе ріжемо на тонкі брусочки і заправляємо 1 ложкою соєвого соусу.
  4. Солодкий болгарський перець і очищену морковіни подрібнюємо тонкою соломкою. Для подрібнення морквини можна взяти корейську тертку, перчик ж доведеться різати своїми руками.
  5. Вок ставимо на плиту і включаємо нагрів конфорки на максимум. Вливаємо в розігрівшись традиційну азіатську сковорідку масло і, як тільки воно закипить, відправляємо в нього цибулю і курку. Смажимо компоненти, помішуючи, хвилин 7 до утворення рум’яної скоринки.
  6. Коли курка досягне потрібного кольору, відправляємо до неї морквяну і перцеву соломку, напівготову локшину, соєвий і устричний соус, перець, імбир, сушений часник і цілий стручок гострого перцю. Тепер готувати всі інгредієнти разом потрібно хвилин 10.
  7. Через 10 хвилин, засипаємо в блюдо всю зелень і кунжут, обсмажуємо ще хвилини 2 всі разом і вимикаємо.

Подавати це блюдо слід в гарячому вигляді. А додати оригінальності подачі можна за допомогою найтоншої тунцевим стружки, якщо посипати її поверх кожної порції.

Фунчоза з куркою і овочами в мультиварці

Традиційна локшина Китаю приготована в мультиварці

Складові

  • Печериці – 200 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Куряче м’ясо – 500 г + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Фунчоза – 1 упаковка + –
  • Соєвий соус – 3 ст.л. + –
  • Оливкова олія – ​​30 мл + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Червоний гіркий перець – 0,5 стручка + –
  • Часник – 3 шт. + –
  • Насіння кунжуту – 3 ст.л. + –

Як зробити фунчозу з куркою і овочами своїми руками

  1. Лук, моркву і гриби кришимо тонкими соломинками, а курку – тонкими смужками.
  2. Чилі перець і часник нарізаємо дуже дрібно.
  3. Ставимо на функцію «Жарка» або «Випічка» мультиварку і вливаємо в чашу масло. Як тільки масло прогріється майже до кипіння, відправляємо в нього курячу нарізку, смажимо її хвилин 5-7, а потім всипаємо гриби, цибулю і моркву.
  4. Готуємо овочі в куркою тепер хвилин 10-15, періодично помішуючи.
  5. Тим часом ми заваримо фунчозу. Локшину кладемо в каструльку і заливаємо окропом так, щоб вона повністю була занурена в рідину. Під кришкою наполягаємо «макарони» 5 хвилин, і зливаємо через друшляк. Час готування локшини може бути іншим, адже все залежить від типу крохмалю і її товщини, тому обов’язково перед цим вивчіть інструкцію на упаковці.
  6. Тепер, коли овочі і курка практично готові, перекладаємо фунчозу в чашу мультиварки, всі інгредієнти перемішуємо, всипаємо до них часник, перець мелений і чилі, соєвий соус і кунжут.
  7. Переставляємо програму готування на «Гасіння», і під кришкою доводимо страву до готовності протягом 5 хвилин.

Фунчоза з куркою і овочами за наведеними в цій статті рецептами виходить ароматною, з підкреслено азіатським смаком і дуже легкої, так що це блюдо сміливо можете готувати навіть на вечерю!