Як гасити овочі на сковорідці

Тушковані овочі на сковороді
Напередодні зими наш організм повинен вбирати в себе якомога більше вітамінів і інших корисних речей, щоб вміти протистояти простуди і грипу. Природа все передбачила, а тому щедрі врожаї вже готові віддати нам всі свої цінності, проте слід заздалегідь підшукати оригінальні рецепти, як смачно і правильно загасити овочі на сковороді.

З нашої сьогоднішньої кулінарної програмою ви гарантовано навчитеся готувати чудові страви для обіду і вечері з користю для здоров’я і фігури.

Як правильно гасити овочі на сковороді

Приступаючи до готування тушкованих овочів в домашніх умовах, потрібно розуміти, що існує три види гасіння:

  • Ловлення. В цьому випадку овочі готуються при маленькій температурі під кришкою у власному соку, або з самим мінімальною кількістю води досить тривалий час: від півгодини до півтори години.
  • «Конф». Тут мова йде про гасіння овочів на сковороді, де основним середовищем їх термообробки є масло.
  • Припускание – це експрес-метод гасіння, який здійснюється на середньому або великому вогні з додаванням води або соусу, і триває такий процес від 10 до 25 хвилин.

З точки зору максимального збереження корисних речовин в продукті, найкращим методом вважається гасіння овочів. Однак, щоб отримати дійсно смачне, красиве і корисне блюдо, необхідно враховувати конкретний час готування того чи іншого овоча.

Як правильно гасити овочі на сковороді
Скільки за часом гасити овочеве рагу – залежить в першу чергу від щільності інгредієнтів:

  • Картопля, морква, баклажан, білокачанна капуста і брокколі гасяться від 20 до 30 хвилин. Саме тому дані інгредієнти потрібно додавати в сковороду найпершими.
  • На підготовку цибулі, буряка, цвітної капусти, стручкової квасолі і великих кабачків на сковороді потрібно 15 хвилин.
  • Зелений горошок і солодкий перець будуть готові через 10 хвилин.
  • Найшвидші в гасінні овочі, які слід додавати в блюдо в самому кінці, – це томати і молоденькі кабачки.
  • Що ж стосується ароматичної частини рагу – часнику і зелені, то їх кладуть в сковороду в останні хвилини приготування, за пару хвилин до вимкнення плити, щоб вони не розгубили свої аромати.
  • Найбільше часу вимагають кукурудза і квасоля. Тому перед тим, як їх загасити в соусі або додати в овочеве рагу, зернятка слід відварити в підсоленій воді протягом 40-120 хвилин.
    І тільки після варіння їх можна вводити в рагу (бажано робити це в середині приготування).

Значно скоротити час приготування тушкованих овочів, а заодно зробити страву більш ароматним, допоможе комбінована приготування: швидка обжарка на сильному вогні до рум’яності всіх компонентів по черзі, а потім їх подальше спільне гасіння з соусом або водою протягом 15-20 хвилин.

Як гасити м’ясо з овочами на сковороді

Як гасити м'ясо з овочами на сковороді - домашній рецепт

Складові

  • Баклажани – 1 шт. + –
  • Свинина (філе) – 250-300 г + –
  • Капуста (кольорова або білокачанна) – 500 г + –
  • Томатна паста – 60 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Морква – 2 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Перець горошком – 10 горошин + –
  • Лавровий лист – 1-2 листи + –
  • Рослинна олія – ​​80 мл + –
  • Вода очищена – 1/2 склянки + –
  • Кінза (зелень) – 1-2 пучка + –
  • Часник – 4 зубки + –

Як згасити м’ясо з овочами на сковороді

Якщо ви не знаєте, що ж таке незвичайне і недороге приготувати на вечерю, то ми допоможемо вам визначитися, запропонувавши ознайомитися з простим поетапні рецептом рагу з м’ясом, в основі якого лежить традиційне грузинське блюдо – чанахи.

У приготуванні це частування дуже просте, так що зробити своїми руками вечерю в стилі кавказької кухні у вас точно вийде на ура.

  • Свинину нарізаємо довгастими тонкими скибочками і на сильному вогні обсмажуємо їх до почервоніння. Потім додаємо до м’яса, нарізаний півкільцями, цибулю і смажимо все разом до золотої лушпиння скоринки.
  • Слідом відправляємо в сковороду моркву, нарізану дрібними кубиками, і при постійному помішуванні смажимо її до напівготовності (3 хвилини). Після цього перекладаємо м’ясо з овочами з сковороди на тарілку.
  • У звільнилася ємності обсмажуємо з обох боків до рум’янцю нарізані часточками баклажани. Потім також їх прибираємо.
  • Тепер, в звільнилася сковорідці, обсмажуємо капусту 7-10 хвилин.
  • Додаємо в неї томатну пасту і всі інші компоненти: м’ясо з овочами, баклажани, сіль, перець, лавр і воду. Під кришкою на малому вогні тушкуємо блюдо 20 хвилин.
  • За 5 хвилин до закінчення готування вводимо в рагу подрібнену зелень і натертий на дрібній тертці часник.

Читайте ще схожі записи:


Капуста погашені на сковороді
Тушковані кабачки на сковороді

Як згасити заморожені овочі

У нинішньому ритмі життя, напівфабрикати є справжнім порятунком для активних і зайнятих господинь. Заморожені овочі в цьому відношенні просто знахідка для тих, хто стежить за своєю фігурою.
Гасити їх на сковороді можна навіть без масла, а змінюючи комбінації овочів, можна щодня робити різноманітні страви на швидку руку.

Найкращий і смачний варіант – рагу з цвітної капусти.

Складові

  • Заморожена кольорова капуста – 200 г
  • Мексиканська суміш – 300-400 г
  • Лук-шалот – 2 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком
  • Суміш перців – за смаком
  • Зелень кропу – 1 пучок
  • Вода – 50-100 мл.

Як згасити заморожені овочі на сковорідці

Як згасити овочі без масла на сковороді

  1. У сковороду висипаємо всі заморожені овочі: капусту і суміш, а також додаємо нашатковану тонкими кружальцями цибулю.
  2. Солимо, перчимо продукти на смак, вливаємо до них воду і під кришкою на середньому вогні припускаємо овочі 20 хвилин.
  3. Через 20 хвилин всипаємо в сковорідку нашатковану зелень, все перемішуємо і доводимо до готовності не менше 5 хвилин.

Готове рагу відрізняється високою користю і мінімальною калорійністю. До того ж, це шикарний варіант гарніру для парової курки в соєвому соусі, рецепт з відео якої ви можете подивитися на нашому сайті.

Ніжне куряче філе в соєвому соусі

Як гасити курку з овочами на сковороді

Ще один дієтичний і простий рецепт рагу з курячими грудками ми хочемо вам сьогодні запропонувати. Незважаючи на велику кількість продуктів в інгредіентному складі, готується домашнє блюдо швидко і в задоволення.

Як гасити курку з овочами на сковороді

Складові

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Зелений горошок свіжий або морожений – 100 г
  • Кукурудза свіжа або морожена – 100 г
  • Стручкова квасоля – 200 г
  • Перець болгарський (червоний і жовтий) – по ½ шт.
  • Рис довгий – ½ склянки
  • Лук-шалот – 3 шт.
  • Кріп – 50 г
  • Соєвий соус – за смаком
  • Куркума – ½ ч.л.

Як згасити курку з овочами на сковороді

  1. Грудку курячу нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо на сковороді разом з тонко нашинкованнимцибулею 10 хвилин.
  2. Тим часом в каструлю висипаємо рис і заливаємо його 1,5 склянки води. Підсолюємо воду за смаком і відварюємо рис до готовності.

Якщо варіння рису для вас перетворюється на справжню муку, то наша добірка кулінарних порад буде для вас актуальна.

  • Як швидко приготувати рис в каструлі
  • Як правильно варити рис в пакетиках
  • Як варити рис в мультиварці: секрети господинь
  • Як ідеально зварити червоний рис будинку
  • Як відварити бурий рис в домашніх умовах

 

  1. Відварюємо зерна кукурудзи в підсоленій воді 40 хвилин.
  2. Болгарські перці подрібнюємо невеликими квадратиками, стручки квасолі розрізаємо на 5-сантиметрові брусочки.
  3. Після цього всі овочі, горошок, а також відварений рис і кукурудзу всипаємо до підсмаженої курочку і цибулі.
  4. Вливаємо в блюдо соєвий соус і трохи води, засипаємо за рецептом куркуму і подрібнений кріп.

Тушкуємо рагу 20 хвилин під кришкою на середньому вогні.

Риба тушкована під овочами

Ароматне рибне філе і тушковані овочі з картоплею – ідеальний варіант для святкового столу. Вам навіть духовка не знадобиться для вдалого запікання, все і без того відмінно приготується на сковороді.

Складові

  • Філе риби – 1 кг
  • Картопля – 6 бульб
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 головки
  • Помідори -2-3 шт.
  • Печериці свіжі – 200 г
  • Сир твердосортний – 80 г
  • Сіль за смаком
  • Майонез – 3-4 ст.л.

Риба тушкована під овочами - класичний рецепт

Як згасити рибу з овочами на сковороді

  1. Очищений картопля, помідори і цибулю нарізаємо тонкими кружальцями, рибу порційними шматочками, гриби – тонкими пластинками.
  2. Майонез розводимо з невеликою кількістю води, щоб зробити його більш рідким.
  3. Сир тремо на тертці.
  4. На сковорідці обсмажуємо до рум’янцю цибуля з грибами.
  5. У порожню сковороду на розігріте дно рівномірно викладаємо картопля (половину від загальної кількості), потім шар цибулі з грибами, поверх них рибу, томати, знову гриби, картопля, а зверху все прикриваємо помідорним кружками.

Кожен шар необхідно присаливать, але зовсім небагато, буквально по маленькій щіпці, щоб не пересолити блюдо в цілому.

Далі заливаємо листкове частування розведеним з водою майонезом і присипаємо його тертим сиром. Під кришкою на середньому вогні тушкуємо овочі з рибою 25-30 хвилин.

Перевіряємо готовність страви станом картоплі. Як тільки картопля стане м’яким і пухким, вимикаємо вогонь і розкладаємо частування по тарілках, прикрасивши його улюбленої подрібненою зеленню.

Випробувавши на практиці запропоновані нами рецепти, вас більше не буде терзати питання, як смачно згасити овочі на сковороді. Адже нічого простіше і оригінальніше такого блюда немає. Доступні продукти, мінімум зусиль, і від гарячого блюда вас буде не відірвати.