Покроковий рецепт, яким ми хочемо поділитися, хороший для зимових канікул, масляничной (масляної) тижні, а також зустрічей з друзями холодними вечорами.
Ситний і апетитний млинцевий салат з копченою куркою дуже просто приготувати, особливо, якщо у вас в холодильнику залишилася парочка млинців і трохи м’яса. Як не дивно, відноситься він, скоріше, не до російської кухні з її застіллями, а до італійської, так що зверніть увагу на деякі нюанси.
Звідки в Італії російські млинці
Сучасний салат з млинцями і копченою куркою – скоріше симбіоз двох культур, ніж оригінальний рецепт. У російській кухні традиційними вважаються запечені страви з молочних продуктів: млинці, оладки, ватрушки з сиром, італійську само неможливо уявити без пасти.
Можна сказати, що традиції обох країн вплинули на це блюдо. Тому ми будемо готувати салат з копченою куркою і яєчними млинцями, які комусь більше нагадають тонкий омлет.
Звичайно, цей салат з млинцями і копченою куркою можна назвати дієтичним, скоріше навпаки. Але він буде ідеальний як зимової холодної закуски до міцного алкоголю. А для струнких дам в кінці покрокового рецепта ми розповімо декілька хитрощів, як можна зробити це блюдо більш легким.
Якщо цікаво спробувати, тоді починаємо.
Салат з яєчних млинців з копченою куркою
Складові
- Копчена курка – 500 г + –
- Яйця курячі – 5 шт. + –
- Крохмаль – 2 ст. л. + –
- Часник – 3 зубки + –
- Зелень – за смаком + –
- Майонез – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
- Рослинна олія – для смаження + –
Рецепт приготування салату з млинцями і копченою куркою
Перш за все необхідно приготувати млинці. Звертаємо увагу, що вони досить сильно відрізнятимуться від традиційного бабусиної рецепта, але від цього салат стане тільки смачніше.
Готуємо млинці для італійського салату з куркою
- У миску відповідного розміру розбиваємо яйця. Їх потрібно ретельно збити віночком, міксером або простий виделкою. Можна трохи посолити, але пам’ятаємо, що копченості та майонез самі по собі мають яскравий смак, тому намагаємося все зробити по мінімуму.
- Додаємо крохмаль. Для цього млинцевого салату краще брати кукурудзяний крохмаль, так як він не має специфічного присмаку. Якщо в наявності такого немає, тоді використовуємо звичайний картопляний.
Якщо ситуація зовсім безвихідна, крохмаль можна замінити борошном, але пам’ятаємо, що смак у млинчиків вийде не зовсім традиційний. Все добре перемішуємо, щоб не залишилося грудочок.
- Розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям, можна додати трохи рослинного масла.
- Дуже тонко наливаємо тісто на сковороду і смажимо млинці з двох сторін. Вони повинні вийти готовими, але при цьому не занадто сухими. Готові млинці відкладаємо в сторону і даємо охолонути.
- Коли вся партія спечеться, млинчики потрібно буде нарізати. Для салату з копченої грудкою і млинцями є традиція: нарізати коржики тонкими довгими смужками. Пам’ятаємо, що мова йде про італійському рецепті, а значить не обійдеться без подібності пасти.
Для нарізки млинчиків можна скласти їх стопкою і порізати всі разом, а можна кожен млинець згорнути трубочкою і виконати те ж саме. Різниці ніякої немає – кому як зручніше.
Нарізаємо копчену курку для італійського салату
- У курки обов’язково видаляємо шкіру і зайвий жир, якщо він є, а ось частини птиці можна використовувати будь-які: грудку, гомілку або стегно. Розрізаємо або поділяємо м’ясо на тонкі довгасті волокна.
Подрібнюємо запашний часник для додання закусці пікантності
- Млинцевий салат з копченою куркою неможливий без додавання найпопулярнішою ароматної спеції – часнику. Кілька зубків очищаємо від грубої шкурки і дуже дрібно нарізаємо.
При бажанні, можна скористатися пресом, але тоді не буде відчуватися текстура.
Рубаємо свіжу зелень для посипання салатної закуски
- Зелень промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо. Традиційними італійськими травами вважаються базилік і орегано, але якщо вам миліше звичний кріп і зелена цибуля, ніхто не заборонить використовувати саме їх.
З’єднуємо компоненти і заправляємо соусом
- Змішуємо всі інгредієнти, злегка приправляємо майонезом – італійський салат з яєчними млинцями готовий.
Секрети смачного домашнього салату з Італії
Тепер, коли у нас є класичний варіант салату з яєчних млинців з копченою куркою, пора розповісти і про обіцяні секрети, як зробити його більш дієтичним і низькокалорійним.
- Найочевидніше – замість копченої курки використовувати відварну. Звичайно, смак буде не так яскраво виражений, але якщо в першу чергу важливі калорії, то краще брати м’ясо птиці у відвареному вигляді – все одно вийде смачно.
- Додати в салат солоний, а краще свіжий огірок. Він додасть суттєву легкість текстурі страви, не зіпсувавши загальне враження від закуски. Цілком можливо, що цей варіант припаде до смаку навіть більше.
- Подавайте салат порційно, причому в якості креманок можна використовувати половинку невеликого болгарського перцю або помідора, очищеного від насіння.
Якщо сподобався покроковий рецепт, радимо приготувати млинцевий салат з копченою куркою вже найближчим часом. Дуже простий і ситний він може стати самостійною стравою, а може прикрасити будь-який фуршет, якщо подавати його порційно.
Вибирайте класичний варіант або робіть його більш легким – на свій розсуд, і насолоджуйтеся.
Смачного!