Індійський чай масала з молоком і прянощами

Індійський чай масала з молоком і прянощамиІндійський чай масала має приємний насичений смак і бадьорить ароматом. Основними складовими тут є прянощі, молоко, чорний чай і цукор. Набір спецій можна підбирати з урахуванням особистого смаку, але все-таки до складу напою бажано включити кардамон, імбир, гвоздику і чорний перець, так як саме поєднання цих прянощів з молоком надає оксамитовий аромат і дивовижний м’який смак.

Гарячий, що обволікає чай масала, доповнений свіжоспеченої булочкою з корицею, забезпечить вам смачний полуденок і допоможе позбутися від осінньої хандри.

Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:Індійський чай масала з молоком і прянощами

  • молоко – 200 мл;
  • питна вода – 200 мл;
  • кардамон – 9-10 капсул;
  • імбир мелений – ½ ч. ложки (або корінь імбиру близько 1 см);
  • кориця мелена – ½ ч. ложки;
  • мускатний горіх – ½ ч. ложки;
  • гвоздика – 2 бутона;
  • запашний перець горошком – 3 шт .;
  • чорний листовий чай – 3 ч. ложки;
  • цукор (або мед) – 1-2 ст. ложки.

Індійський чай масала рецепт приготування

[Ad # first]

[Ad # second]

  1. Насамперед підготуємо прянощі для чаю. Капсули кардамону розламуємо навпіл, вичищаємо все насіння. Бутони гвоздики і горошини перцю розтираємо в ступці. Якщо ви використовуєте свіжий імбир, а не мелений, його слід очистити і натерти на дрібній тертці.Індійський чай масала з молоком і прянощами
  2. Далі вливаємо в невелику каструлю молоко і чисту питну воду, поміщаємо на вогонь. У кипляче рідина закладаємо суміш прянощів: зерна кардамону, імбир, корицю, мускатний горіх і розтерту суміш запашного перцю і гвоздики. Проварюємо при слабкому кипінні 2-3 хвилини, насичуючи ароматами молоко.Індійський чай масала з молоком і прянощами
  3. Слідом додаємо цукор. Пробуємо і орієнтуємося на свій смак. Цукровий пісок можна замінити рідким натуральним медом, але його краще додавати в чай ​​вже перед подачею, так як при варінні склад корисних речовин руйнується.Індійський чай масала з молоком і прянощами
  4. Кидаємо якісний крупнолистовий чай. Варимо при слабкому кипінні ще пару хвилин. Вимкнувши вогонь, наполягаємо ароматний напій під кришкою 5 хвилин.Індійський чай масала з молоком і прянощами
  5. Проціджуємо чай через сито, розливаємо по порційних ємностей, за бажанням додавши в чашки коричні палички. Солодкий, насичений пряними ароматами індійський чай масала подаємо без зволікання!Індійський чай масала з молоком і прянощами

Приємного чаювання!