Індійський чай масала має приємний насичений смак і бадьорить ароматом. Основними складовими тут є прянощі, молоко, чорний чай і цукор. Набір спецій можна підбирати з урахуванням особистого смаку, але все-таки до складу напою бажано включити кардамон, імбир, гвоздику і чорний перець, так як саме поєднання цих прянощів з молоком надає оксамитовий аромат і дивовижний м’який смак.
Гарячий, що обволікає чай масала, доповнений свіжоспеченої булочкою з корицею, забезпечить вам смачний полуденок і допоможе позбутися від осінньої хандри.
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
- молоко – 200 мл;
- питна вода – 200 мл;
- кардамон – 9-10 капсул;
- імбир мелений – ½ ч. ложки (або корінь імбиру близько 1 см);
- кориця мелена – ½ ч. ложки;
- мускатний горіх – ½ ч. ложки;
- гвоздика – 2 бутона;
- запашний перець горошком – 3 шт .;
- чорний листовий чай – 3 ч. ложки;
- цукор (або мед) – 1-2 ст. ложки.
Індійський чай масала рецепт приготування
[Ad # first]
[Ad # second]
- Насамперед підготуємо прянощі для чаю. Капсули кардамону розламуємо навпіл, вичищаємо все насіння. Бутони гвоздики і горошини перцю розтираємо в ступці. Якщо ви використовуєте свіжий імбир, а не мелений, його слід очистити і натерти на дрібній тертці.
- Далі вливаємо в невелику каструлю молоко і чисту питну воду, поміщаємо на вогонь. У кипляче рідина закладаємо суміш прянощів: зерна кардамону, імбир, корицю, мускатний горіх і розтерту суміш запашного перцю і гвоздики. Проварюємо при слабкому кипінні 2-3 хвилини, насичуючи ароматами молоко.
- Слідом додаємо цукор. Пробуємо і орієнтуємося на свій смак. Цукровий пісок можна замінити рідким натуральним медом, але його краще додавати в чай вже перед подачею, так як при варінні склад корисних речовин руйнується.
- Кидаємо якісний крупнолистовий чай. Варимо при слабкому кипінні ще пару хвилин. Вимкнувши вогонь, наполягаємо ароматний напій під кришкою 5 хвилин.
- Проціджуємо чай через сито, розливаємо по порційних ємностей, за бажанням додавши в чашки коричні палички. Солодкий, насичений пряними ароматами індійський чай масала подаємо без зволікання!
Приємного чаювання!