Сьогодні ми приготуємо чудове блюдо, яке гідно оцінять всі любителі несолодкої випічки. Індійські цибульні оладки сподобаються всім – і дорослим, і дітям, адже при термообробці овоч втрачає свою гіркоту, зате наповнює пікантним смаком і ароматом прісне тесто.Ніже ви знайдете добірку з декількох простих і перевірених рецептів, приготує за якими ласощі не складе труднощів, навіть початківцям кулінарам.
Яким би способом не вирішили ми робити оладки з луком, відмінною рисою всіх рецептів є невелика кількість борошна в тісті. Це зроблено спеціально, щоб хлібний смак не забивав соковитість лука.
Під час смаження борошно набрякне, тому переживати, що оладки розваляться через її недостатню кількість не варто!
Також не у всіх рецептах присутній вода – цибуля сам по собі при належному подрібненні дає таку кількість соку, що в ній, найчастіше, немає необхідності.
Для початку зробимо оладки з луком за класичним рецептом.
Оладки з цибулею традиційні
Складові
- Лук (ріпчаста) – 3 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 5 ст.л
- Сіль – щіпка
- Перець чорний – за смаком
Приготування цибульних оладок
- Підготуємо цибулю: чистимо його і, нарізавши шматочками, подрібнюємо в блендері або прокручуємо через м’ясорубку. Дрібна текстура запорука того, що оладки не розвалиться і вийдуть соковитими.
- З’єднуємо лушпиння масу з яйцем, додаємо сіль, перець і борошно. Все перемішуємо ложкою або міксером.
- На сковороду наливаємо трохи олії і, як тільки воно прогріється, викладаємо порції тесту.
Обсмажуємо оладки з кожного боку до золотистої скоринки і перекладаємо на паперовий рушник або грати, застелену серветками. Це потрібно, щоб вбрався зайвий жир.
Готові цибульні оладки подаємо з будь-яким на свій смак соусом. До них відмінно підійде гірчичний, сметанний, томатний. Смачного!
Цибулеві оладки: рецепт на воді
Цей рецепт схожий на попередній, але в складі присутній вода для кількості і додання більш пишною текстури страви.
Як зробити незвичайні оладки з лука
- Розмелюємо 4 середніх або 5 подрібніше очищених цибулин в блендері, з’єднуємо з двома яйцями, вливаємо 2 склянками фільтрованої або кип’яченої води.
- Всипаємо 3,5 – 4 склянки борошна.
- Збиваємо все до однорідної консистенції, а потім додаємо 1 ч.л. гашеного оцтом соди.
- Втручаємося її ложкою в тісто і приступаємо до смаження.
Завдяки соді і воді оладки вийдуть більш хрусткі і повітряні. Подаємо їх, посипавши зеленню і приправивши за бажанням соусами.
Не менш смачною вийде закуска і за наступним рецептом.
Оладки з зеленою цибулею
- Добре промиваємо 100 – 150 г зеленої цибулі і обов’язково обсушуємо на рушник, щоб не залишилося зайвої вологи. Дрібно рубаємо його і відставляємо.
- У глибокий посуд вливаємо 200 мл кефіру будь-якої жирності, вбиваємо 1 яйце, перемішуємо до однорідності і додаємо борошно. Її піде приблизно 200 г, але регулюємо консистенцію в залежності від рідини кефіру. Якщо він рідкий, краще додати борошна.
- Всипаємо негашене соду – ½ ч.л. і зелену цибулю, солимо за смаком, і гарненько перемішуємо.
Оладки смажимо на сковороді на невеликій кількості рослинного масла. Вони добре піднімаються і виходять пишними і м’якими.
На завершення пропонуємо приготувати цибульні оладки за традиційним індійським рецептом. Завдяки спецій вони вийдуть надзвичайно ароматними. Гостроту в цьому рецепті регулюємо за своїм бажанням.
Індійські цибульні оладки
Інгредієнти для оладок з лука
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Вода – 1 склянка + –
- Часник – 2 зубки + –
- Перець чилі (за бажанням) – 2 шт. + –
- Куркума – 1/2 ч.л. + –
- Кінза свіжа рубана – 2 ст.л. + –
- Сіль – 1 ч.л. + –
Як приготувати домашні смачні оладки
- Цибулю чистимо і нарізаємо спочатку на половинки, потім на півкільця – вони повинні бути дуже тонкими, і викладаємо обсихати на паперовому рушнику, щоб не залишилося зайвого соку – в цьому рецепті він не потрібен.
- Часник дрібно ріжемо або пропускаємо через прес, кінзу промиваємо, також обсушуємо і дрібно рубаємо.
- У глибокому посуді з’єднуємо яйця, борошно, спеції і все перемішуємо.
- Потім додаємо цибулю, знову заважаємо і солимо. Маса повинна вийти досить густою, цибуля повністю покривається спеціями і борошном, але, по суті, тісто складається саме з цибулевих кілець.
- Випікаємо оладки в глибокій сковороді: розігріваємо олію, його має бути не менше 4-5 мм, щоб воно майже прикривало тісто. Викладаємо ложкою і смажимо 3-4 хвилини.
Якщо масла на сковороді для смаження достатньо, перевертати млинці немає необхідності. Якщо ж поверхня іншого боку залишилася білуватою, обсмажуємо ще і з неї.
Готові цибульні оладки обов’язково викладаємо на серветки, так як масла вони ввібрали в себе дуже багато.
Подавати такі незвичайні оладки в Індії прийнято з м’ятним соусом. Смачного!
Тепер ви знаєте, як приготувати цибульні оладки з найрізноманітніших рецептами. Спробуйте і почастуєте своїх близьких або гостей незвичайної закускою, адже, погодьтеся, ароматні, підсмажені, соковиті оладки з лука вдається спробувати не кожен день!