Імбирний лимонад в домашніх умовах

імбирний лимонад
Літній прохолодний напій з лимона практично завжди включає до свого складу, крім цитрусових, різні прянощі. У ролі пряного найчастіше виступає м’ята, естрагон (тархун) і, звичайно ж, імбир, однак найбільш оригінальним напоєм вважається все-таки імбирний лимонад. Специфічний смак імбиру робить освіжаючий лимонний сік по-особливому пікантним, а ефірні масла пряного продукту надають питва величезної користі.

Рецепт домашнього лимонаду з лимона і імбиру

Приготувати лимонний напій з імбиром в домашніх умовах досить незатратно. Мінімум інгредієнтів, частина з яких завжди є в будинку, і 1 годину часу на приготування – ось він весь список основних вимог до процедури створення напою.

Вашій увазі ми пропонуємо простий рецепт швидкого приготування лимонаду з імбиром в домашніх умовах, який до того ж ще й низькокалорійний (на одну порцію припадає лише 74,6 ккал.).

Складові

  • Кип’ячена вода – 3 л.
  • Лимон – 2 шт. середнього розміру.
  • Імбир (корінь) – 200 гр.
  • Цукровий пісок – 2 ст. л.
  • Мед – 4 ст. л.

Рецепт домашнього лимонаду з лимона і імбиру

Як готувати лимонад

  1. Очищаємо корінь імбиру і натираємо його на тертці (бажано дрібної).
  2. У об’ємну каструлю наливаємо 1 л. кип’яченої води і висипаємо в неї натертий імбир.
  3. Обмиваємо під проточною водою лимони і розрізаємо кожен з них навпіл.
  4. З половинок по черзі вичавлюємо сік. Якщо немає соковижималки або блендера, то можна зробити це вручну.
  5. Цедру з лимонів дрібно нарізаємо, після чого перекладаємо цитрусових нарізку в каструлю з імбиром.
  6. Додаємо в каструлю цукор і доводимо вміст до кипіння.
  7. Як тільки напій закипить – знімаємо його з плити, переціджують і залишаємо остигати.
  8. У вже не гарячий (необхідно дочекатися моменту, коли напій буде близький до кімнатної температури) лимонад кладемо мед і додаємо свіжовичавлений сік лимона.
  9. Наостанок розбавляємо лимонад 2 л. холодної (але обов’язково кип’яченої) води. При бажанні, для надання більшої свіжості, в напій можна додати лід.
  10. Розливаємо домашній лимонад по склянках, прикрашаємо порції часточкою лимона, лайма чи апельсина.

Варіанти для приготування

Додаємо газовану воду

Для приготування лимонно-імбирного напою можна використовувати не тільки кип’ячену, але і газовану воду. Додавати газовану воду можна нарівні зі звичайною водою, однак не варто повністю замінювати нею питну.

Досить додати в лимонад всього трохи газованої води, щоб тільки з’явилися пухирці.

Як приготувати імбирний лимонад

Приготування на чаї

Зробити лимонад з імбиром можна не тільки з простої або газованої води. Деякі господині практикують приготування лимонного напою на основі чаю.

Використовувати можна, як чорний, так і зелений, але краще все ж брати зелений чай, оскільки він більше поєднується з пряним смаком імбирного напою. Технологія створення такого лимонаду така ж, як і на воді, тільки замість питної води використовується заварений чай.

Імбирний лимонад: рецепт гарячого приготування

Імбирний лимонад в домашніх умовах

Складові

  • Лимон – 1 шт. середнього розміру + –
  • Мед – 2-3 ст.л. + –
  • Вода кип’ячена – 1,5 л + –
  • Імбир (свіжий корінь, розміром 1-1,5 см) – 20 г + –
  • Куркума – 1/4 ч.л. + –

Приготування

Робити лимонний напій з імбиром не обов’язково тільки в спеку. Дуже корисний він і взимку, коли активізуються всі віруси та інфекції. Для імунітету лимонад з імбиром – краще зміцнюючий засіб, яке допоможе швидко здолати грип та застуду. Для того, щоб пити напій в холоди, – необхідно спочатку його приготувати гарячим способом. Про те, як це зробити, детально розповімо в нашому покроковому рецепті.

Підготовка продуктів

  1. Моєму лимон в чистій воді.
  2. Обшпарюємо цитрусовий в окропі.
  3. Промиваємо імбирний корінь під проточною водою. Відрізаємо необхідний нам шматочок імбиру і очищаємо його.

Лимонад з імбиром в домашніх умовах

Як приготувати імбирний лимонад

  1. Натираємо імбир на дрібній тертці.
  2. Лимон очищаємо від шкірки, але її не викидаємо, оскільки вона нам стане в нагоді на наступних етапах приготування.
  3. З цитрусового видавлюємо сік з допомогою блендера або м’ясорубки.
  4. Складаємо натертий імбир і очищений лимон в каструлю.
  5. Додаємо до продуктів свіжовичавлений лимонний сік і 1 стакан води.
  6. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо її вміст до кипіння.
  7. У закипілий лимонад кладемо куркуму і даємо їй можливість 2-3 хвилини прокипіти на вогні.
  8. Через пару хвилин напій знімаємо з плити і охолоджуємо його.
  9. У остиглий лимонад додаємо мед (але при бажанні його можна замінити цукром), після чого проціджують напій через подвійну марлю. Якщо будете використовувати зацукровані мед, тоді обов’язково розведіть його в гарячому настої.
  10. Наостанок в проціджений лимонад доливаємо воду, що залишилася, і все – напій готовий до вживання. Не забуваємо розлити його по келихах або склянках, прикрашеним шматочком лимона і гілочкою м’яти. Все, що не встигнете допити – прибирайте на зберігання в холодильник.

Якщо готувати лимонно-імбирне зілля гарячим способом ви будете не взимку, а влітку, тоді його потрібно буде відразу освіжити. Для цього приберіть питво на час в холодильник, або ж киньте в нього кілька кубиків льоду.

Творчі варіанти для приготування

Як зробити лимонад в мультиварці

Приготувати лимонад з імбиру і лимона гарячим способом можна не тільки за допомогою звичайної варіння. Цілком можливо обійтися і без кип’ятіння.

  • Для цього знадобиться закинути всі інгредієнти рецепту в мультиварку і встановити на ній режим «Гасіння» рівно на 1 годину.
  • Через 60 хвилин лимонад можна буде вживати.

Як зробити лимонад з імбиром

Як приготувати з газованою водою

Робити лимонад з імбиром на нашу рецептом можна не тільки на кип’яченій воді, але і на звичайній негазованої несолоної мінеральної. Напій, приготовлений на основі мінералки, виходить за смаком нітрохи не гірше, ніж на звичайній питній.

Мед в якості підсолоджувача

У лимонад в якості підсолоджувача не обов’язково класти тільки цукор. Завжди можна обійтися без цукру, поклавши в напій 2-3 ст. л. меду. Але це дозволено тільки в тому випадку, якщо ні у кого з тих, хто буде пити лимонад, немає алергії на цей натуральний продукт.

Імбирний лимонад від того і хороший, що поєднує в собі подвійну користь. Вживати його можна в рівній мірі і взимку, і влітку. Приготування не забере у вас багато часу і сил, зате радість від смачного напою залишиться надовго в пам’яті членів вашої сім’ї. Готуйте мультивітамінний напій цілий рік – і будьте завжди здорові.

Смачного!