рецепт гречаного печива (В оригіналі воно називалося медово-гречане) я знайшла на упаковці з вівсяним борошном. Вирішила спробувати. Гречане печиво вийшло розсипчасте, майже не солодке. Смак не звичний. Але я як раз люблю пробувати нові смаки. Спробуйте і Ви.
Для приготування розсипчастого гречаного печива нам знадобиться:
- 150 грам гречаної муки,
- 3 столові ложки картопляного крохмалю (приблизно 30 грам),
- 1 чайна ложка соди (на мій погляд, це зайвий інгредієнт, але за рецептом було, і я поклала),
- сік половинки лимона (приблизно 50 грам),
- 3 столові ложки рослинної олії,
- 2 яйця,
- 50 грам меду (я брала гречаний),
- половинки або четвертинки волоських горіхів (кількість дорівнює кількості печива), можна замінити насінням кунжуту або корицею, або взагалі нічого не класти зверху.
Рецепт приготування гречаного печива.
У чашці змішаємо гречане борошно, крохмаль, соду, сік лимона (краще відразу загасити соду лимоном), рослинне масло.
Яйця розділимо на білки і жовтки. Жовтки додамо в борошняну суміш і добре все розмішати.
Білки зіб’ємо з медом в піну. Додамо білки до решти інгредієнтів і акуратно замісити тісто. У мене тісто вийшло трохи сипучим.
Розділимо тісто на невеликі частини, сформуємо з кожної такої частинки кульку, який потім пріплюсніте. У мене вийшло 19 печива. Кількість залежить від бажаного розміру печива.
У центр кожної печеньки вдаючись половинку або четвертинку волоського горіха.
Складемо вийшло гречане печиво на деко, застелене пекарської папером.
Розігріємо духовку до 180 градусів, поставимо в неї печиво приблизно на 15 хвилин.
Готове печиво знімемо з паперу, остудити. Можна пити чай.
Смачного.