Гречане печиво

рецепт гречаного печива (В оригіналі воно називалося медово-гречане) я знайшла на упаковці з вівсяним борошном. Вирішила спробувати. Гречане печиво вийшло розсипчасте, майже не солодке. Смак не звичний. Але я як раз люблю пробувати нові смаки. Спробуйте і Ви.

гречане печиво

Для приготування розсипчастого гречаного печива нам знадобиться:

  • 150 грам гречаної муки,
  • 3 столові ложки картопляного крохмалю (приблизно 30 грам),
  • 1 чайна ложка соди (на мій погляд, це зайвий інгредієнт, але за рецептом було, і я поклала),
  • сік половинки лимона (приблизно 50 грам),
  • 3 столові ложки рослинної олії,
  • 2 яйця,
  • 50 грам меду (я брала гречаний),
  • половинки або четвертинки волоських горіхів (кількість дорівнює кількості печива), можна замінити насінням кунжуту або корицею, або взагалі нічого не класти зверху.

Рецепт приготування гречаного печива.

У чашці змішаємо гречане борошно, крохмаль, соду, сік лимона (краще відразу загасити соду лимоном), рослинне масло.

Яйця розділимо на білки і жовтки. Жовтки додамо в борошняну суміш і добре все розмішати.

8876

Білки зіб’ємо з медом в піну. Додамо білки до решти інгредієнтів і акуратно замісити тісто. У мене тісто вийшло трохи сипучим.

8886 IMG_8895

IMG_8900

Розділимо тісто на невеликі частини, сформуємо з кожної такої частинки кульку, який потім пріплюсніте. У мене вийшло 19 печива. Кількість залежить від бажаного розміру печива.

IMG_8902 IMG_8905 IMG_8909

У центр кожної печеньки вдаючись половинку або четвертинку волоського горіха.

IMG_8914

Складемо вийшло гречане печиво на деко, застелене пекарської папером.

Розігріємо духовку до 180 градусів, поставимо в неї печиво приблизно на 15 хвилин.

гречане печивогречане печиво

Готове печиво знімемо з паперу, остудити. Можна пити чай.

гречане печиво

Смачного.