Гранола в домашніх умовах

Суміш хрустких вівсяних пластівців з горіхами і сухофруктами – гранола – популярний сніданок або перекус в Сполучених Штатах Америки. Від мюслі це блюдо відрізняється додаванням меду, а також тим, що вівсяна крупа підсушується до хрускоту в духовій печі.

Снек, що містить в собі мікс горіхів і сухофруктів, швидко насичує і втамовує голод, тому гранола можна брати з собою в похід, їсти на сніданок або полуденок. Отже, запасаємося солодким, хрустким і розсипчастим продуктом!

Складові:Гранола в домашніх умовах

  • великі вівсяні пластівці – 300 г;
  • горіхи (волоські, мигдаль, фундук і т.д.) – 150 г;
  • родзинки – 100 г;
  • гарбузове насіння – 70 г;
  • мигдальні пелюстки – 50 г;
  • мед – 150 г;
  • апельсини – 1-2 шт .;
  • рослинне масло – 3 ст. ложки;
  • мелена кориця – 1 ч. ложка;
  • сіль – ½ ч. ложки.

Дієтична гранола рецепт

Як приготувати гранола будинку

  1. Горіхи рубаємо ножем або розчавлює товкачем на шматочки довільного розміру, намагаючись не надто подрібнювати. Тут можна використовувати як один вид горіхів (наприклад волоські), так і зробити мікс з кешью, мигдалю, фундука тощо Чим більше горіхів, тим смачніше буде гранола!Гранола в домашніх умовах
  2. З апельсинів вичавлюємо сік (потрібно отримати 150 мл), змішуємо з медом і олією. Розміщуємо на мінімальний вогонь, кидаємо сіль, для ароматизації додаємо корицю. Розігріваємо цю суміш на мінімальному вогні до повного розчинення меду.Гранола в домашніх умовах
  3. У об’ємну миску висипаємо вівсяні пластівці, додаємо мигдальні пелюстки, гарбузове насіння і шматочки горіхів.Гранола в домашніх умовах
  4. Вливаємо теплу медову масу і старанно все перемішуємо, щоб сухі пластівці рівномірно вкрилися рідким соусом з ароматом кориці.Гранола в домашніх умовах
  5. Перекладаємо вміст миски на застелений пергаментом деко, розподіляючи пластівці рівним шаром однакової товщини. Підсушуємо гранола в духовці 40-50 хвилин при температурі 160 градусів. Кожні 8-10 хвилин дістаємо деко і гарненько перемішуємо вміст, щоб пластівці просушилися рівномірно.Гранола в домашніх умовах
  6. Домігшись появи темної карамельної скоринки, розсипчастості і характерного для гранола хрускоту, витягаємо снек з духовий печі.Гранола в домашніх умовах
  7. Остудивши, перекладаємо суміш в миску, додаємо заздалегідь промитий і висушений ізюм, перемішуємо. Можна додати в гранола і інші сухофрукти, але якщо будете використовувати великі ягоди / фрукти, не забудьте попередньо подрібнити їх ножем.Гранола в домашніх умовах
  8. Зберігаємо гранола в сухому місці в щільно закритих ємностях до двох тижнів.Гранола в домашніх умовах
  9. Вживаємо снек з йогуртом, молоком або просто так.Гранола в домашніх умовах

Гранола в домашніх умовах готова! Смачного!