Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецепта

Сезон кабачків в самому розпалі, і багато господинь вже не знають, що робити з дозрілими плодами цієї високоврожайний культури. Здавалося б, рецептів страв і заготовок з кабачків безліч. Ви впевнені, що перепробували вже все? Спробуйте приготувати дуже смачний і цікавий салат з кабачків на зиму, який так і називається «Пальчики оближеш».

Також розповімо, як краще замовити таксі в Києві: якщо ви відвідуєте Київ лише час від часу, “Оптимальне” таксі допоможе вам – на сайті служби за адресою https://optima.fm/taxi-kiev можна дізнатись вартість поїздки містом, а за телефоном 579 можна замовити машину, яка приїде за вами протягом 10-15 хвилин. Користуйтесь))

Кращі рецепти кабачків Пальчики оближеш

Способів приготування цього салату на зиму багато. У кожної господині є свої секрети: додаткові інгредієнти, улюблені приправи і багато іншого. Ми відібрали кілька найцікавіших рецептів.

Класичний рецепт кабачків Пальчики оближеш

Спробуйте приготувати на пробу невелику кількість кабачків, не змінюючи пропорцій. Це вам допоможе скоректувати склад страви на свій смак при наступній готуванні.

Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецепта

Для того, щоб розкуштувати кабачки Пальчики оближеш, зробіть для початку невелику партію

Вам знадобиться:

  • 2 кг кабачків;
  • 1 яблуко середнього розміру;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 перець чилі;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 морква;
  • 3 зубчики часнику;
  • 500 мл томатного соку;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 100 мл яблучного оцту;
  • 1 ч. Л. солі.

Від себе я хочу додати невелику пораду. Беріть для салату молоді кабачки, які ще не дозріли. У них немає насіння, м’якоть ніжна і неплотная, а шкірка ще не загрубіла. Вам не доведеться викидати майже половину плода у вигляді очисток і серцевини, заодно заощадите час на підготовку продуктів.

  1. Вимиті кабачки почистіть, якщо це потрібно, і наріжте на невеликі шматочки. Складіть в каструлю.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаПочистіть і наріжте кабачки
  2. Промийте і почистіть інші продукти. Завжди виймайте насіння з перцю. Перекрутіть на м’ясорубці або скористайтеся блендером для подрібнення продуктів. Часник поки додавати не треба.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаПодрібніть яблуко, морква, перець і цибулю
  3. Перекладіть подрібнені овочі в каструлю. Влийте оцет і масло, посоліть і додайте цукор. ретельно змішайте.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаДодайте до подрібненим овочам масло, оцет, сіль і цукор
  4. Додайте до суміші томатний сік. Його можна замінити половиною склянки томатної пасти. Поставте каструлю на середній вогонь, дочекайтеся кипіння і варіть близько 20 хвилин, помішуючи якомога частіше. Після цього додайте подрібнений часник і варіть ще 10 хвилин.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаДодайте до овочів томатний сік і поставте суміш варитися
  5. Готову підливу вилийте в каструлю з кабачками. Поставте на середній вогонь і варіть ще 20 хвилин.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаВлийте підливу в кабачки і проваріть протягом 10 хвилин
  6. Відразу ж розкладіть кабачки в стерилізовані банки і закатати. Дайте заготівлях охолонути, після чого перенесіть в прохолодне приміщення для зберігання.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаГотові кабачки Пальчики оближеш можна їсти відразу або закатати в банки

Зверніть увагу! Якщо у вас немає часу або бажання готувати підливу для кабачків, можна взяти готовий кетчуп лечо.

Закуска кабачкова Пальчики оближеш

Особливість цієї закуски – маринад, для якого були підібрані самі відповідні спеції. Намагайтеся не відходити від зазначених в рецепті інгредієнтів і їх пропорцій.

Вам знадобляться:

  • 1 кабачок;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. кухонної солі;
  • 400 мл яблучного оцту;
  • 100 г цукру;
  • 1-2 ч. Л. насіння селери;
  • 1-2 ч. Л. насіння кропу;
  • 1 ст. л. насіння гірчиці;
  • ¼ ч. Л. куркуми.

Інгредієнти в цьому списку розраховані на півлітрову банку готового блюда.

  1. Вимитий кабачок (бажано взяти цукіні, у нього відповідна форма) наріжте тонкими кружечками.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаФорма кабачків цукіні відмінно підходить для цієї закуски
  2. Почистіть цибулину і наріжте півкільцями. Для цього зручно використовувати спеціальну тертку, яка зробить півкільця цибулі дуже тонкими.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаЛук потрібно нарізати якомога тонше
  3. Складіть нарізані кабачки разом з цибулею в одну миску, посипте сіллю і перемішайте. Відставте миску на 2 години, поки овочі настоятися.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаДайте кабачкам і цибулі настоятися і пустити сік
  4. За цей час потрібно приготувати маринад. У каструлю залийте оцет, додайте до нього куркуму, насіння гірчиці, селери і кропу. Все перемішайте і поставте на середній вогонь. Як тільки маринад закипить, зніміть його з плити, дайте охолонути до кімнатної температури.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаПриготувати маринад для кабачків дуже просто
  5. Кабачки і цибулю відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Складіть овочі в стерилізовані банки, утрамбуйте щільніше.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаУтрамбовують кабачки в банку якомога щільніше
  6. Залийте кабачки в банку остиглим маринадом і закрутіть кришкою.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаЗалийте кабачки маринадом, закрутіть кришку і поставте закуску в прохолодне місце

Ще одна порада від автора статті. Поки цибуля і кабачки наполягають, вони можуть втратити колір і пружність через вплив вологи, що проступає від солі. Щоб цього не сталося, я кладу в миску поверх овочів кілька кубиків льоду. Завдяки йому сіль швидше всмоктується, кабачки зберігають яскравість і залишаються хрусткими.

Пряні кабачки Пальчики оближеш по-корейськи

Особливість цього рецепта в тому, що кабачки виходять гострими і пряними завдяки використовуваним в корейської кухні приправ.

Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецепта

Пряний аромат і гострота – особливість цього варіанту кабачків Пальчики оближеш

Вам знадобляться:

  • 1 кг кабачків;
  • ¼ склянки оцту (білого, винного або яблучного);
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 ч. Л. цукру;
  • 1 ч. Л. сухої гірчиці;
  • 1 ч. Л. зерен гірчиці;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 ч. Л. куркуми.

Замість гірчиці і куркуми ви можете взяти готову приправу для страв по-корейськи, а оцет замінити такою ж кількістю соєвого соусу.

  1. Змішайте порошкову гірчицю з насінням. Підготуйте цукор і сіль.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаОснову гостро-пряного смаку становить суміш сухої гірчиці і гірчичних зерен
  2. Вимиті кабачки наріжте кільцями і пластинами якомога тонше.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаЧим тонше будуть нарізані кабачки, тим краще
  3. Так само тонко наріжте цибулю.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаТонкі півкільця цибулі просочаться маринадом швидше
  4. Сіль і цукор засипте в миску з кабачками, змішайте продукти і залиште на півгодини, щоб овочі настоялися.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаСіль і цукор зроблять кабачки м’якше
  5. Після цього додайте в миску цибулю, полийте оцтом і додайте 1 стакан крутого окропу.
  6. Куркуму і суміш гірчиць розведіть ще в одній склянці окропу.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаГірчиця і куркума, розведені в окропі, стануть маринадом для наших кабачків
  7. Кабачки розкладіть по банках, залийте маринадом з гірчиці і куркуми. Протягом 15 хвилин стерилізують банки в каструлі з водою, після чого закатати, укутайте і переверніть догори дном на 10 годину.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаНе забудьте, що банки з салатом потрібно простерилізувати не менше 15 хвилин

Смажені кабачки Пальчики оближеш з томатами і часником

Коли мова йде про кабачках, перше, що спадає на думку: їх потрібно посмажити, та з часничком – смакота! Виявляється, смажені кабачки теж можна заготовити на зиму за рецептом «Пальчики оближеш».

Для цього вам знадобляться:

  • 2 кабачка;
  • 2 помідори;
  • 1-2 головки часнику;
  • 30 г томатної пасти;
  • 100 г корейських спецій або приправ на ваш вибір.

Для кабачків Пальчики оближеш відмінно підходить суміш перців – чорного, червоного, білого і зеленого. Найпростіше купити готову суміш в магазині: там дотримані необхідні пропорції. Але ви можете приготувати її самостійно, змінюючи кількість того чи іншого перцю по своєму смаку.

  1. Помийте овочі. Кабачки наріжте кружальцями, томати – маленькими кубиками.
  2. У сковороді розігрійте трохи рослинного масла і обсмажуйте кабачки з двох сторін по 1 хвилині. Перед смаженням часточки можна обваляти в борошні з сіллю.
  3. Коли все часточки кабачків будуть обсмажені, складіть їх в більш глибоку сковороду, додайте помідори, акуратно перемішайте і смажте 10-15 хвилин. Після цього додайте томатну пасту. Ще раз перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте 20 хвилин на повільному вогні.
  4. Зніміть кришку, видавіть в суміш часник і додайте приправи. Знову закрийте сковороду.
  5. Залишилося розкласти готові кабачки по банкам і закрити. Коли вони охолонуть, перенесіть їх в льох.Готуємо на зиму кабачки Пальчики оближеш: чотири простих і смачних рецептаСмажені кабачки Пальчики оближеш – ще один привід зробити побільше заготовок на зиму

Відеорецепт кабачків Пальчики оближеш на зиму

Сподіваємося, ці прості, але цікаві рецепти полюбляться вам, а кабачки Пальчики оближеш стануть одним з улюблених страв вашої родини. Може бути, у вас є свої секрети приготування цього салату? Поділіться ними з нашими читачами в коментарях. Смачного!