Глінтвейн класичний з апельсином

Глінтвейн класичний з апельсиномУ сезон пізньої, холодної осені ароматний класичний глінтвейн з апельсином допоможе зігрітися і захистити організм від застуди. До того ж, цей гарячий напій складе вдале супровід романтичного вечора або затишним посиденьок в колі рідних. Теплий плед, улюблене кіно, а також барвистий, зігріваючий і злегка п’янкий глінтвейн – відмінна можливість розслабитися і відпочити від важких буднів.

Вдале поєднання алкоголю з цитрусами та прянощами дозволяє отримати насичений і приємний смак. До речі, впоратися з приготуванням цього чудового напою зовсім нескладно, якщо взяти до уваги класичний рецепт глінтвейну в домашніх умовах.

Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:Глінтвейн класичний з апельсином

  • червоне сухе вино – 0,5 л;
  • кориця в паличках – 2 шт .;
  • апельсин – ½ шт .;
  • лимон – 2-3 часточки;
  • бадьян – 1 шт .;
  • мед – 1-2 ст. ложки;
  • розмарин – 1 гілочка;
  • гвоздика – 5-6 шт .;

Глінтвейн рецепт класичний з апельсином

 Як готувати глінтвейн в домашніх умовах

  1.  Підготуємо інгредієнти для глінтвейну. Апельсин і лимон ріжемо часточками довільного розміру.Глінтвейн класичний з апельсином
  2. Розміщуємо цитрусові шматочки в сотейник або каструлю. Туди ж викладаємо гвоздику, корицю, зірочку бадьяна і голки розмарину. Крім цих добавок можна використовувати імбир, кардамон, перець і багато інші спеції – строгості в рецептурі немає, набір прянощів для глінтвейну завжди можна змінити або доповнити, дотримуючись особистих переваг.Глінтвейн класичний з апельсином

     Як зварити глінтвейн

  3. Вливаємо до інгредієнтів вино, а потім поміщаємо каструлю на мінімальний вогонь. Кип’ятити рідина не потрібно, достатньо довести ароматний напій до гарячої температури (близько 60-70 градусів).Глінтвейн класичний з апельсином
  4. За кілька хвилин до закінчення «варіння» вводимо в каструлю рідкий мед. Знімаємо розігріту суміш з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо в такому вигляді хвилин на 10. За цей час вино насититься ароматами добавок і придбає яскравий і концентрований смак.Глінтвейн класичний з апельсином
  5. Процідивши, подаємо готовий глінтвейн у високих прозорих келихах. Для ефекту в кожну порцію можна кинути зірочку бадьяна і шматочок свіжого лимона. Бажано вживати напій дрібними ковтками, щоб вдосталь насолодитися його бадьорить смаком, а також дивним ароматом.Глінтвейн класичний з апельсином

За бажанням ви можете урізноманітнити класичний рецепт глінтвейну з апельсином додатковими складовими, наприклад, червоним яблуком, родзинками, м’ятою і т.д. Тонізуючий, в міру гарячий напій – чудове антипростудні засоби, що додає енергію і відмінний настрій. Будьте здорові!